După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 decembrie 2020

ANGLIA: Instanța îi dă dreptate tinerei care a reclamat că o clinică i-a permis schimbarea de sex prea ușor

 La 23 de ani, Keira Bell, din Marea Britanie, a dat în judecată o clinică de stat care i-a permis începerea procedurii de schimbare de sex înainte de vârsta de 16 ani. Instanța i-a dat dreptate luni: un copil de numai 16 ani nu are capacitatea de a discerne și a-și da acordul în cunoștință de cauză pentru tratamentul hormonal în vederea schimbării de sex.

Tânăra regretă procesul dur de tranziție la care a fost supusă și le reproșează specialiștilor că nu i-au contrazis părerile și nu i-au oferit suficientă  consiliere și informare obiectivă.

Ea a spus că, după numai 60 de minute de „consiliere”, i s-a oferit tratament hormonal de blocare a pubertății. Câțiva ani mai târziu, a fost supusă și unei duble mastectomii, „alegând” să renunțe astfel la ambii sâni.

Tânăra și-a schimbat apoi numele din Keira în Quincy și autoritățile au operat modificarea în actele de identitate.

Traiectoria ei este una tipică pentru adolescentele cu probleme de identitate de gen. Iar „serviciile” oferite de clinică au fost în contradicție cu studii recente care arată că între 80% și 97,5% din adolescenții cu probleme ca ale ei ajung ca, la sfârșitul adolescenței, să se identifice fără probleme cu genul corespunzător sexului lor biologic.

Keira și mama ei au fost părăsite de tatăl fetei când aceasta avea doar patru ani. Mama era alcoolică, iar fata s-a transformat într-un băiețoi însingurat, care-și petrecea timpul jucând jocuri pe calculator și citind blogurile unor lesbiene. Nu-și găsea locul nici alături de fete, nici alături de băieți.

I s-a părut că incapacitatea ei de a se identifica cu propria feminitate s-ar fi datorat faptului că era transgender. Văzuse niște activiști pe Youtube și îi crezuse. Așa a ajuns la Clinica Tavistock, finanțată de statul britanic.

Curând după ce a adoptat noua identitate, Keira a simțit că a făcut o mare greșeală. De fapt, că cei de la Tavistock făcuseră o mare greșeală.

„Ar fi trebuit să-mi atace pretențiile și viziunea pe care o aveam despre mine însămi. Cred că ar fi contat enorm dacă ar fi adus argumente contrare afirmațiilor mele”, spune Keira Bell.

Decizia instanței transmite un mesaj pentru întreaga lume. În zece ani, numărul de fete care au ajuns la la Clinica Tavistock trimise de diverși specialiști a crescut cu mai mult de 5.000% (!).

În  2011, Clinica Tavistock a început să trateze și copii de 12 ani în același fel în care au „tratat-o”  pe Keira. În tot acest timp, nu au publicat nici un studiu cu privire la evoluția pacienților lor și dacă aceștia rămân fideli traiectoriei de schimbare a sexului aleasă cu sprijinul clinicii.

Un grup de activiști trans intitulat Mermaids („Sirene”), a reacționat furios la decizia instanței britanice, susținând că aceasta „deschide calea către un viitor în care dreptul la avort și deciziile pro-choice vor fi restricționate, distrugând libertatea câștigată după lupte îndelungate de către activiștii pentru drepturile femeilor”.

Dar avocatul tinerei a comentat: „Decizia demonstrează că la Tavistock se instaurase o cultură a divorțului de realitate. Aceasta se poate să fi avut drept rezultat experimente făcute asupra unor copii care nu-și puteau da acordul în deplină cunoștință de cauză”.

Bătălia din justiție a acestei tinere nu s-a terminat, pentru că decizia nu este definitivă, dar mesajul a fost transmis: justiția ar putea salva o generație de adolescenți de experimentele ideologilor din știința medicală.

www.stiripentruviata.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.