După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 30 decembrie 2020

900 de clinici de avort au pierdut finanțarea contribuabililor datorită președintelui Trump

Crezi că un președinte nu poate face o mare diferență atunci când vine vorba de avort? Mai gândește-te.

Un nou raport arată că președintele Donald Trump a contribuit la de-finanțarea a aproape 900 de facilități care fie efectuează, fie promovează uciderea copiilor prin avorturi.

În mai anul trecut, administrația Trump a publicat o nouă propunere pentru titlul X care ar interzice Planned Parenthood și alte întreprinderi care realizează avorturi să primească oricare dintre acești dolari fiscali, cu excepția cazului în care își separă complet afacerile de avort de serviciile lor finanțate de contribuabili. Asta înseamnă că își desfășoară serviciile lor de planificare familială în clădiri separate, cu personal separat de afacerile lor de avort și o refuzare a fondurilor, dacă nu reușesc să facă acest lucru.

Instanțele federale au lăsat în cele din urmă regulile de decontare să meargă mai departe și în cele din urmă Planned Parenthood și alți activiști pentru avort au părăsit programul Title X și au renunțat la 60 de milioane de dolari în dolari ai contribuabililor.

Acum, a fost elaborat un raport amplu despre cât de multe centre de avort au pierdut fonduri.

Puterea de a decide, o organizație pro-alegere care lucrează pentru a preveni sarcinile neplanificate, spune într-un nou raport că 876 de clinici din toată țara au pierdut finanțare. Printre acestea se numără clinici legate de Planned Parenthood, care a anunțat în august că va renunța la finanțarea federală, mai degrabă decât să respecte regula.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al administrației Trump a început anul acesta să aplice noua regulă, care „interzice utilizarea fondurilor din Titlul X pentru efectuarea, promovarea, referirea sau susținerea avortului ca metodă de planificare familială”.

„Aceste centre trebuie să decidă acum între două opțiuni: să accepte fonduri pentru a-și sprijini pacienții care, altfel, nu ar putea să-și permită îngrijirea de planificare familială sau să nu le ofere pacienților informații despre serviciile de avort”, a spus Power to Decide în raportul său.

Dar Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane a declarat că clinicile care au renunțat la finanțare aleg să „acorde o prioritate mai mare capacității de a se referi la avort în loc să continue să primească fonduri federale pentru a oferi o gamă largă de metode acceptabile și eficiente de planificare familială și servicii."

Fondurile din titlul X ar trebui folosite pentru a ajuta femeile și bărbații cu venituri mici să primească controlul nașterilor, screening-ul cancerului și alte servicii de îngrijire a sănătății. În timp ce banii din impozite nu pot fi folosiți pentru a plăti avorturi, finanțează indirect marea afacere cu avorturi a Planned Parenthood în statul California.

În iunie, Curtea de Apel a Circuitului SUA a admis cererea administrației Trump de a ridica măsurile naționale ordonate de instanțele federale inferioare din statul Oregon și Washington. Aceasta a stabilit implementarea noii reguli.

"Îi mulțumim președintelui Trump pentru că a luat măsuri decisive pentru a-i despărți pe contribuabilii de marea industrie a avortului condusă de Planned Parenthood", a declarat președintele listei SBA, Marjorie Dannenfelser.

Ea a declarat pentru LifeNews: „Protect Life Rule nu reduce finanțarea planificării familiale nici măcar cu o singură monedă și, în schimb, direcționează dolari fiscali către entitățile care oferă asistență medicală femeilor, dar nu efectuează avorturi. Programul Titlul X nu a fost destinat să fie un fond slab pentru întreprinderile avortului, cum ar fi Planned Parenthood, care pune capăt vieții a peste 332.000 de bebeluși nenăscuți pe an și primește aproape 60 de milioane de dolari pe an în dolari ai contribuabililor din Titlul X. Mulțumim președintelui Trump și secretarului Azar pentru că s-au asigurat că programul Titlul X se referă cu adevărat la finanțarea planificării familiale, nu a avortului”.

Președintele Dreptului Național la Viață, Carol Tobias, l-a lăudat și pe președintele Trump și a menționat că decizia nu afectează negativ sănătatea femeilor, deoarece fondurile federale vor fi destinate eforturilor legitime de planificare familială în locul locurilor care omoară bebelușii prin avorturi.

„Mulțumim președintelui Trump și secretarului pentru sănătate și servicii umane Azar pentru numeroasele lor acțiuni de restabilire a politicilor pro-viață”, a declarat ea pentru LifeNews. „Suntem încurajați să vedem anunțul reglementărilor titlului X care revin în conformitate cu politica anterioară care împiedică utilizarea dolarilor federali pentru a promova direct sau indirect avortul pe plan intern.”

Potrivit dreptului național la viață, în timpul administrației Reagan, au fost emise reglementări, cu sprijinul puternic al dreptului național la viață, pentru a restabili caracterul original al titlului X interzicând direcționarea către avort, cu excepția circumstanțelor care pun în pericol viața. În plus, facilitățile de avort nu ar putea împărtăși în general aceeași locație cu unul din Titlul X.

În decizia Rust v. Sullivan din 1991, Curtea Supremă a SUA a considerat admisibile reglementări similare.

Cu toate acestea, administrația Clinton a modificat ulterior aceste reglementări.
Un sondaj Marist recent a constatat că, cu o marjă de două cifre, majoritatea americanilor se opun oricărei finanțări a avortului de către contribuabili (54 la 39 la sută).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.