După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 16 septembrie 2020

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vrea întărirea drepturilor persoanelor LGBT în UE

 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a atacat miercuri "zonele libere de LGBT" decretate în Polonia, spunând că sunt "zone fără umanitate" care "nu-şi au locul" în Uniunea Europeană, şi a anunţat intenţia de a consolida drepturile cuplurilor homoparentale în UE, potrivit AFP.

“Comisia va propune în curând o strategie pentru întărirea drepturilor persoanelor LGBTQI (persoane lesbiene, gay, bisexuale, trans, queer, intersex)”, a declarat Ursula von der Leyen în primul său discurs privind starea Uniunii Europene, susţinut în Parlamentul European.

“Voi pleda pentru recunoaşterea reciprocă a relaţiilor familiale în UE: dacă eşti părinte într-o ţară, eşti părinte în toate ţările”, a spus ea.

“A fi tu însuţi nu este o chestiune de ideologie. Este identitatea ta. Şi nimeni nu poate să ţi-o ia”, a mai declarat Ursula von der Leyen.

“De aceea, aş vrea să fiu foarte clară: ‘zonele libere de LGBTQI’ sunt zone fără umanitate. Nu îşi au locul în Uniunea noastră”, a adăugat şefa CE.

În iulie, UE a refuzat subvenţii europene pentru şase oraşe poloneze din cauză că au adoptat rezoluţii privind ‘zone libere de orice ideologie LGBTQI’.

După arestarea, în august, a unei activiste la Varşovia, în Polonia s-au înmulţit manifestaţiile în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT. Zeci de participanţi la această mobilizare au fost arestaţi în timpul unor ciocniri cu poliţia.

Luni, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European, eurodeputaţii au atras atenţia asupra atingerilor aduse drepturilor persoanelor LGBT în această ţară profund catolică.

Eurodeputatul Pierre Karleskind, din partea grupului Renew Europe, a făcut apel la Comisia Europeană “să nu se teamă să iniţieze proceduri de infringement, să impună amenzi, să taie subvenţii”. Eurodeputata germană Terry Reintke (Verzi) a denunţat o “campanie prezidenţială ruşinoasă”, bazată pe homofobie şi transfobie.

Înainte de scrutinul prezidenţial din iulie, conservatorii aflaţi la putere au folosit cu promptitudine o retorică anti-LGBT. Preşedintele Andrzej Duda, care a fost reales, a comparat “ideologia LGBT” cu un “neobolşevism”.

Polonia, aflată în colimatorul Bruxellesului în legătură cu chestiuni privind statul de drept, face obiectul unei proceduri declanşate de Comisia Europeană în decembrie 2017 din cauza riscului de “încălcare gravă” a valorilor UE, ceea ce în teorie ar putea duce la sancţiuni, dar în practică nu avansează.

Reformele sale în domeniul justiţiei au fost condamnate în mai multe rânduri de justiţia europeană pentru că afectau independenţa judecătorilor.

Comisia Europeană va prezenta în viitorul apropiat un prim raport privind respectarea statului de drept în fiecare ţară din UE (independenţa justiţiei, pluralismul media, lupta anticorupţie).

SURSA: AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.