După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 3 februarie 2020

Polițist transgender vs. adolescent cu handicap, în fața judecătorului. Cine credeți că a fost amendat?

Se întâmplă în zilele noastre, în Marea Britanie. Un adolescent  cu handicap a fost amendat pentru că a ofensat un ofițer de poliție transgender, strigând: „Ești băiat sau fată?”, scrie Metro.co.uk.

Cazul a ajuns în fața magistraților, iar adolescentul Declan Armstrong, în vârstă de 19 ani, care suferă de sindromul Asperger, a fost condamnat la plata unei amenzi de 590 de lire sterline.
Ofițerul de poliție Connor Freel s-a născut femeie, dar acum se identifică drept bărbat. Activist transgender și ofițer de poliție, Freel se afla într-o patrulă în orașul statului galez, Mold, în octombrie anul trecut, când a fost acroșat de Declan Armstrong, care i-a strigat „Ești băiat sau fată?”

Magistrații de la Curtea Supermă au decis zilele trecute că este vorba de o insultă la adresa polițistului. Curtea Supremă a considerat că polițistul transgender Freel a fost „vulnerabilizat, tulburat și jenat” de incident. Iar Armstrong a fost găsit vinovat de încălcarea legii privind ordinea publică din 1986, prin „folosirea unor cuvinte ofensatoare sau insulte cu intenția de a provoca hărțuire”. 

Potrivit judecătorului, natura „transfobică” a comentariilor lui Armstrong a fost un factor agravant.

Instanța nu a luat însă în calcul faptul că Freel a fost diagnosticat la 12 ani cu sindromul Asperger. Potrivit Societății Naționale de Autism, „persoanele cu sindromul Asperger au adesea dificultăți în „citirea” altor persoane, în recunoașterea sau înțelegerea sentimentelor și intențiilor altora” și, uneori „par a fi insensibile”. 

O persoană cu sindromul Asperger se luptă să înțeleagă indicii sociale și, de cele mai multe ori, nu știu dacă este potrivit să spună anumite lucruri.


▲ ▲ ▲ TOPUL celor mai citite articole din ultima săptămână (selecție automată) la momentul publicării articolului de mai sus:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.