După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 31 mai 2019

Mihai Neamțu 🔴 Biserica şi noul Ev Media: Preotul Constantin Necula face sălile pline şi pentru că e o vedetă YouTube. În mediul evanghelic, fenomenul Vladimir Pustan se propagă cu viteza unui clic. E timpul să înţelegem că Internetul a provocat o revoluţie a mentalităţilor mai mare decât tiparul inventat de Gutenberg!

În controversele din ultima vreme – de la faimosul Referendum pentru familie până la victoria USR în marile oraşe – a fost evidentă ascensiunea ideologiilor progresiste în marile oraşe. Cum au triumfat?

Prin recurs la social-media, activism civic, retorica imaginilor, limbajul drepturilor şi relativism moral. Azi, mai mult decât oricând, e necesară prezenţa în arenă a unor tineri creştini cu zâmbet şi carismă, buni comunicatori şi versaţi într-o apologetică urbană. 

Urmăresc atent dinamica socială din Cluj, Iaşi, Timişoara, Bucureşti, Craiova, Oradea... Marile oraşe devin aspiratoare demografice. Tinerii pleacă din mediul rural şi, în doar câţiva ani, se adaptează la noul context cultural, profund secularizat. Sute de mii de studenţi au plonjat în mediul urban caracterizat de mobilitate economică, frenezie tehnologică, scepticism religios şi relativism moral. An de an, mii de români părăsesc satul tradiţional şi renunţă la ritmurile vieţii agrare. Creştinismul cosmic admirat de Lucian Blaga sau Mircea Eliade în anii 1930 nu mai există. 

Trebuie să ţinem cont de modificările de comportament ale tinerilor: utilizarea telefonului ca principal mijloc de informare şi comunicare, social-media, diferenţa între email şi un SMS. Tehnologia nu-i exclusiv alienantă. Preotul Constantin Necula face sălile pline şi pentru că e o vedetă YouTube. În mediul evanghelic, fenomenul Vladimir Pustan se propagă cu viteza unui clic. E timpul să înţelegem că Internetul a provocat o revoluţie a mentalităţilor mai mare decât tiparul inventat de Gutenberg! 

Iată de ce cred că Biserica trebuie să cheme laicii în lucrarea de mărturisire directă, sinceră şi informală a Evangheliei. O asemenea decizie vine la pachet cu debirocratizarea procedurilor din corpul eclezial. E inadmisibil să aştepţi două luni de zile pentru a primi aprobarea („pe linie ierarhică“) de-a tipări o carte! Când pentru orice fleac trebuie să ceri „binecuvântare“, iniţiativa privată moare din faşă. 

Creştinii vor fi credibili doar dacă vor adopta o comunicare simplă, necenzurată, spontană. Biserica va câştiga publicul tânăr doar prin zâmbet, candoare şi optimism, renunţând la încruntările inutile, la complexul victimei şi la psihologia cetăţii asediate. 

Lumea s-a schimbat radical şi noile medii pun în discuţie principiul autorităţii. Nemulţumirea faţă de nesătula aristocraţie bugetară se vede-n stradă şi se aude la fiecare scrutin electoral. Democratizarea modernă despre care vorbea Tocqueville pe la 1832 a atins astăzi şi ultimul cătun. Cum? Prin reţeaua 4G. Universul virtual impune trezirea urgentă a creştilor la noua realitate.


Citeste mai mult: adev.ro/psb4yp

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.