După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 31 mai 2019

Eutanasia, de la crimă contra umanității la „drept”

Vezi și alte articole pe tema eutanasiei:

Există tot mai multe voci, din nefericire și la noi care pledează pentru dezincrimarea eutanasiei (a morții asistate). Nu e ușor; necesită timp, propagandă, și cum se întâmplă mai întotdeauna în cazul revoluțiilor morale, treaba trebuie pornită de jos, de la tineri. Un articol edificator în acest sens este articolul „Religia ca motor de gândire critică” de pe pagina de internet scoala9.ro. Deși pretextul articolului este ora de religie în general și felul în care aceasta poate fi organizată de profesori „non-conformiști”, tema de fond a articolului rămâne eutanasia cu argumentele care pledează în favoarea ei.
În acest articol există două argumentele principale pro eutanasie: ideea că omul este absolut liber să decidă asupra propriei persoane și nici o instanță, morală sau nu, nu poate îngrădi această libertate, la care se adaugă ideea că există circumstanțe de viață incompatibile cu demnitatea umană. 

Nu eutanasiere („moarte bună”), ci suicid

O primă observație care se poate desprinde de aici este că argumentația pro eutanasie, atât cea din articol cât și în general, se referă de fapt… la suicid. Nu perspectiva celui care oferă „servicii” de moarte asistată, ci a celui care alege să-și pună capăt vieții este pusă în discuție. A folosi termenul de „eutanasie” în acest caz, înseamnă să atribui unui termen – „eutanasie” – alt sens decât cel pe care îl are în realitate și anume cel de „suicid”. Confuzia din articol nu e întâmplătoare. Suicidul este un cuvânt încărcat negativ – să ne amintim că într-un popor ortodox cum e poporul nostru sinucigașii sunt înmormântați fără slujbă religioasă, în afara cimitirului – este deci absolut necesar să se adopte un termen oarecum neutru, ba poate unul cu o conotație morală. Căci ce este mai frumos decât să ajuți un semen în nevoile lui, oricare ar fi acelea?
Odată stabilit subiectul dezbaterii – suicidul și nu eutanasia; la ea ne vom referi ulterior – să aruncăm o privire la argumente.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.