După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 3 ianuarie 2019

Baptiștii și catolicii se întâlnesc pentru a promova unitatea creștină (!?)


A doua întâlnire a celei de-a treia faze a convorbirilor ecumenice internaționale între BWA și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a avut loc în perioada 10-14 decembrie 2018 la Roma la Domus Internationalis Paulus VI
Delegația Baptistă a fost condusă de copreședintele Frank Rees, profesor asociat și președinte al consiliului academic de la University of Divinity din Australia; delegația catolică a fost condusă de co-președinte episcop Arthur Serratelli, episcop de Paterson, New Jersey.
Întâlnirea a abordat tema "Contextului Martorului comun". Această discuție s-a reflectat în contextul cultural global în care se desfășoară astăzi mărturia creștină comună pe șase continente ale lumii.
Această sub-temă ajută la luminarea temei generale a celei de-a treia faze a dialogului, "Dinamica Evangheliei și Martorul Bisericii". Grupul Baptist-Catolic se va reuni anual până în 2021 pentru această a treia fază de conversații.
În săptămâna conversațiilor ecumenice a fost inclusă o întâlnire cu Papa Francis în timpul audienței generale papale pe 12 decembrie. În ziua următoare, participanții au vizitat o biserică baptistă locală din Trastevere.
Grupul Baptist-Catolic se va reuni pentru a treia rundă a fazei actuale de conversații, desfășurată în perioada 9-13 decembrie 2019, la Varșovia, Polonia, găzduită de Uniunea Baptistă din Polonia la Seminarul Teologic Baptist de la Varșovia.
Delegația Baptistă a constat din membri și persoane invitate special ca observatori.

Membrii care participă la această rundă de conversații îi includ pe Paul S. Fiddes (Marea Britanie), Derek Hatch (SUA), Glenroy Lalor (Jamaica), Tomas Mackey (Argentina), Elizabeth Newman (SUA) și Lina Toth (Lituania / Marea Britanie). Anna Maffei (Italia) și Jeremy Bell (Canada) au fost observatorii acestei runde de conversații.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.