După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 18 noiembrie 2015

✡ Rabinul șef Shlomo Amar: "Atotputernicul Dumnezeu să pună capăt așteptării și să-l dezvăluie în fața ochilor noștri pe Mesia"

In cadrul unui eveniment fara precedent, rabini din intreaga lume s-au intalnit pentru a se ruga lui Dumnezeu in vederea grabirii sosirii lui Mesia si a rascumpararii poporului evreu.

Conceptia evreiasca despre Mesia este asemanatoare cu cea a profetilor biblici. Va fi un conducator puternic in duh si intelepciune. El va aduce rascumpararea fizica si spirituala a poporului evreu.

Tot el va aduce in intreaga lume pacea, dragostea si prosperitatea, pentru vesnicie. Mesia – cel asteptat de evrei – este de obarsie omeneasca, fiind nascut din parinti obisnuiti si este carne si sange ca toti muritorii.

Potrivit Breaking Israel News, evreii din Israel s-au alaturat unei „campanii de rugaciune”, condusa de Shlomo Amar, unul dintre cei mai mari rabini din Ierusalim.

Anuntul a fost facut dupa o rugaciune care a durat toata noaptea, intalnire la care au participat rabinii miscarii Chabad-Lubavici, una dintre cele mai mari organizatii evreiesti din lume.

Chabad-Lubavici este o grupare religioasa aparuta in oraselul Lubavici din Rusia. Cuvintul Chabad e format din initialele a trei cuvinte: Ch – Hohma (intelepciune), B – Bina (cunoastere), D – Deah (religie). Seful spiritual al gruparii este Rebbe (Rabinul). Ultimul Rebbe a fost rabinul Menachem Mendel Shneersohn. Rabinul Shneerson a initiat actiunea trimiterii unor emisari (shluchim) in toata lumea. Acesti emisari se duc in orasele unde evreii au nevoie de ajutor, se stabilesc acolo si infiinteaza o sinagoga, o scoala, o mikva (baie rituala). Ei predau lectii de iudaism pentru evreii locali, procura mancare kosher si ii ajuta cu tot ce se poate pentru a „inlocui intunericul cu lumina”.

In zilele de dinaintea rugaciunii, circa 6.000 de rabini si lideri ai comunitatii evreiesti au participat la Conferinta Internationala a miscarii Chabad Lubavici. Au fost prezenti reprezentanti ai comunitatilor evreiesti din peste 75 de tari.

In timpul intalnirii, Berel Lazar, unul dintre cei mai importanti rabini din Rusia, a amintit ca in urma cu 25 de ani miscarea, prin liderul sau Menachem Mendel Shneersohn, a luat in considerare emiterea unei Psak Din (decizie rabinica oficiala) pe tema rascumpararii poporului evreu.
Shlomo Amar a fost de acord ca este timpul sa faca cererea cunoscuta lui Dumnezeu pentru a „grabi” venirea lui Mesia. In prezenta a zeci de colegi si tinerea mainilor celor doi rabini aflati in proximitatea sa, Amar a rostit: „Noi pronuntam aceasta cerere in conformitate cu vointa poporului catre Atotputernicul Dumnezeu sa puna capat asteptarii si sa-l dezvaluie in fata ochilor nostri pe Moshiach (Mesia).

Declaratia sa a fost intampinata cu un consistent „Amin!” de catre multime. Imediat participantii au inceput sa cante „Vrem Moshiach acum! Nu mai vrem sa asteptam!” Aceste cuvinte apartin unui cantec pe care copiii sunt invatati sa-l cante de la o varsta foarte frageda.

Breaking Israel News a adresat urmatoarea intrebare Rabinului Uri Kaploun: Cum este posibil ca un rabin, chiar daca este unul din rabinii sefi ai Ierusalimului, sa ia o hotarare prin care sa-L oblige pe Dumnezeu?

Rabinul a dat urmatorul raspuns: „Tot ce vine in minte este axioma in Chazal (intelepciunea rabinica) Lo BaShamayim Hi (n.red. care inseamna „nu este in cer”- interpretare evreiasca a versetului 30:12 din Deuteronom. In acceptiunea evreiasca sintagma incearca sa justifice autoritatea omului in interpretarea Torei. Talmudul explica – Tora nu este in ceruri, in sensul ca intelesul Legii nu trebuie sa fie descoperit de profeti, sau chiar de Dumnezeu prin miracole sau cuvinte, ci prin interpretarea omului si posibilitatea acestuia de a lua decizii in acest sens). O data ce Tora a fost data, curtea pamanteasca ia hotararile iar curtea cereasca este, ca sa spunem asa, legata de acestea.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.