După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 6 noiembrie 2014

Pastor Costel Ghioancă: De ce are Iohannis toate șansele să câștige?

Trebuie să recunosc că văzând modul în care a debutat campania electorală pentru turul doi al prezidenţialelor, am crezut, la un moment dat, că numai o minune poate face ca Iohannis să câştige alegerile! Cvasi-alianţele pontace îmi întăriseră această convingere. Acum, însă, nu mai cred în scenariul unei minuni. De ce?
Îngăduiţi-mi, mai întâi, o scurtă digresiune. Eu cred că Dumnezeu este în controlul universului şi al istoriei umane, chiar şi cea a ţărişoarei noastre. Indiferent de cine va câştiga alegerile, adevăraţii creştini nu ar trebui să intre în panică. Totul se îndreaptă spre împlinirea planurilor măreţe ale lui Dumnezeu şi spre glorificarea Lui eternă.
Modul în care Dumnezeu guvernează istoria poate fi privit din două perspective: natural vs. supranatural. Unii l-au confundat pe Dumnezeu cu naturalul (panteism), alţii l-au limitat lasupranatural (deism). Concepţia teistă îl prezintă pe Dumnezeu implicat în controlul atât al naturalului, cât şi al supranaturalului. Fie că El foloseşte lucrurile comune, obişnuite, legile de tip cauză-efect, fie că intervine sfidând obişnuitul şi comunul, tot voia Lui se face. El este Bun, înţelept şi toate piesele din istoria umană, ce par a fi dislocate acum, vor avea într-o zi coerenţă şi claritate.
Să revenim, acum, la duelul Ponta-Iohannis. La Ponta naturalul este foarte vizibil – prea „natural” și prea „vizibil”, aș putea spune! Înțelegerile politice trâmbițate chiar din debutul campaniei pentru turul doi au stârnit mult entuziasm în tabăra PSD-istă și de aici scenariul „minunii”, al supranaturalului  în cazul lui Iohannis.
S-a mai emis ipoteza că în turul doi totul s-a resetat și cei doi candidați pleacă de la 0-0. Eu nu cred că este așa. Cred că imediat ce s-a terminat turul întâi, electoratul s-a repoziționat. Pe lângă bazinul electoral PSD-ist, domnul Ponta a mai câștigat o parte din electoratul lui Tăriceanu, Vadim, Meleșcanu și Hunor etc. Asta îl duce pe Victor Ponta aproape de 50%.
Chiar dacă nu s-au făcut „alianțe publice”, cred că mare parte din electoratul doamnelor Macovei și Udrea a trecut de partea lui Iohannis. Cu ceva alte mici procente, domnul Iohannis este undeva, puțin este 40 %.
Cam de aici se pornește în turul doi, Ponta – Iohannis: 50%-40%. Deci, mare bucurie și victorie de partea domnului Ponta!
Cred că domnul Ponta „a furat startul” – mă rog, nu doar startul – în mod intenționat pentru a „câștiga” înainte de ziua votului și pentru a descuraja și demoraliza electoratul domnului Iohannis, care să prefere să rămână acasă, tolănit pe o canapea și sorbind amar din paharul resemnării.
Care este, de fapt, situația reală? Domnul Ponta nu mai are de unde să crească! A luat de unde a putut: de la Cioabă, de la Vadim, de peste tot! Și s-a dus spre 50%. Iohannis are de unde să crească: are electoratul din Diaspora (nu unul neînsemnat) și o mare parte dintre cei „nehotărâți”, cei care nu au votat în primul tur. Stânga nu are cum să atragă acest tip de electorat (la ei nu merge cu plasa și cu „vă mai dau 100 de lei, dragi tovarăși”), rămâne să fie mobilizați de domnul Iohannis. Astfel, Iohannis este și el la 50%. Meciul este strâns, dar se joacă până la final! Domnul Ponta încă nu a câștigat – nu face decât să epuizeze entuziasmul votanților săi, prea repede!
Iohannis poate câștiga într-un mod la fel de natural ca domnul Ponta! În cele din urmă, Dumnezeu „ridică și coboară pe împărați”, doar că o poate face la fel de „natural” în cazul ambilor candidați. Nu de o minune este nevoie ca  să câștige Iohannis, ci de un electorat care să nu-și piardă entuziasmul, care conștientizează că mai poate să crească, în timp ce ceilalți au început deja cu sfârșitul
Pastor Costel Ghioancă
Articol preluat cu aprobare de aici: www.bisericaadonai.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.