După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 11 noiembrie 2014

Florin Fodor: De ce prietenii mei evanghelici îl susțin pe Iohannis și nu pe Ponta

  • Nota Redacţiei: Florin Fodor este licențiat în teologie la International Graduate School of Leadership din Manila, Filipine

Am observat (cu bucurie) că marea majoritate a prietenilor mei credincioși de pe Facebook îl susțin pe Iohannis pentru turul 2 la prezidențiale. Pe fluxul de știri îmi sosesc zilnic sute de postări, redistribuind articole ce promovează candidatura neamțului și cheamă la un vot împotriva lui Ponta. De fapt, dacă mă gândesc bine, nu cred că am remarcat nici măcar o postare a vreunui prieten în care să se declare deschis o opțiune pro Ponta.

De ce îl susțin evanghelicii (de pe Facebook) pe Iohannis? Există câteva motive pe care eu le consider mai degrabă secundare în acest moment, deși ele sunt importante. Unul este religia: Iohannis este evanghelic, iar Ponta pseudo-ortodox. Al doilea este reputația lui Iohannis de “neamț riguros”, ce a condus cu competență Primăria din Sibiu. Al treilea motiv ține de caracterul lui Ponta, pe care cei cu ochii deschiși îl cunosc sub numele de Primul Mincinos al Țării. Nu vreau însă să insist aici asupra acestor aspecte.

După părerea mea, cel mai important motiv pentru această susținere este faptul că cei mai mulți prieteni ai mei au o orientare de dreapta. Spunând aceasta, vreau să adaug imediat că nu am siguranța că Iohannis ar fi un om de dreapta veritabil (provenind dintr-un partid, PNL, care în ultimi ani a făcut valsuri stânga-dreapta pe eșichierul politic).

Credincioșii mai “luminați” preferă dreapta politică din cauza valorilor pe care aceasta le susține. Printre altele, aceste valori țin de un standard înalt de moralitate, de asigurarea unei justiții stabile, de promovarea familiei tradiționale, și chiar de credința în Dumnezeu.

De exemplu, voturile exprimate în trecut în Parlamentul European arată că social democrații europeni (PSD) împreună cu liberalii democrați (PNL) au aprobat căsătoriile homosexuale și adopția de copii de către cuplurile de același sex. Din cauza aceasta, cei care susțin familia tradițională s-ar putea simți mai apropiați de popularii europeni de dreapta (PDL) care în mare parte s-au opus acestor inițiative (sunt curios cum va vota PNL-ul de acum înainte, după intrarea în grupul popularilor).

Acest lucru este foarte evident în Statele Unite. Mă aflu de o lună în Minnesota, unde am avut ocazia să discut cu mai mulți credincioși despre votul de marțea trecută pentru senatul american. Toți cei cu care am vorbit mi-au spus că au susținut în alegeri Partidul Republican (care a și câștigat, preluând controlul asupra Senatului).

Credincioșii practicanți americani îi votează masiv pe republicani (de dreapta), deoarece aceștia (spre deosebire de democrați) sprijină în general mișcarea pro-life (împotriva avortului) și promovează căsătoria tradițională între un bărbat și o femeie.

Sigur că nu sunt acestea singurele motive. De exemplu, la fel ca în România socialistă a lui Ponta, democrații din America (cu Obama în frunte) iau bani din buzunarul celor care lucrează, ca să îi transfere în buzunarul celor care nu lucrează. Multor credincioși, care au o orientare de dreapta, nu le surâde o astfel de politică. Ei ar vrea să vadă mai degrabă investiții decât pomeni.
Din păcate, la noi oamenii au învățat încă din comunism că trebuie să muncească puțin și să primească bani mulți; sau să caute să se pensioneze cât mai repede; sau că statul este responsabil de bunăstarea lor.

În acest context, Victor Ponta este un veritabil reprezentant al stângii actuale românești. PSD-ului îi convine să îi țină pe oameni săraci pentru a rămâne dependenți de ajutoarele sociale de la stat. Rezultatele alegerilor de la primul tur arată că Ponta a fost votat în principal în zonele în care locuiesc oameni săraci.

În realitate, în ultimii 25 ani, politicienii au arătat că le pasă doar de interesul propriu. Public, își declară preocuparea față de soarta săracilor, a șomerilor sau a pensionarilor. Să fim serioși…! Ei se folosesc de acești oameni doar pentru a câștiga puterea.

Cu iscusință, campania lui Victor Ponta este îndreptată spre oamenii neinformați (din păcate, mulți) la care prind manipulările ”televizate”. Din fericire, atât prietenii mei din țară cât și cei din străinătate nu pot fi prostiți așa de ușor. Iohannis nu este soluția perfectă, dar el trebuie susținut pentru ca democrația românească să nu fie complet acaparată de partidul-stat PSD.
Articol preluat cu permisiunea autorului de aici: www.pentrusufletultau.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.