După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 22 aprilie 2014

Scrisoare misionară: Sami Şoldan, Mongolia

Când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
                1 Corineni 2:3
 
    Una dintre condiţiile esenţiale care te califică pentru slujire în misiune este slăbiciunea. Nu mă refer la o slăbiciune teoretică mărturisită de unii slujitori, izvorâtă din modestie. Mă refer în mod practic şi concret la inabilitatea de a gestiona anumite situaţii, mă refer la a ajunge în punctul în care să te declari incapabil de a îndeplini unele sarcini sau de a le îndeplini aşa cum ţi-ai dori. Pavel, un model de misionar demn de urmat, îşi mărturiseşte şi se laudă cu slăbiciunile sale în nenumărate rânduri. Motivul?!  Pentru ca puterea lui Hristos să rămână în el, pentru ca astfel credinţa ascultătorilor să fie întemeiată pe puterea lui Dumnezeu şi declara că Dumnezeu doreşte să lucreze cu oameni slabi pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu. Vă mărturisesc că lucrarea de aici este caracterizată în multe aspecte de slăbiciune şi numai Dumnezeu o poate însufleţi şi o poate proteja de destrămare şi eşec iremediabil.
    Vă mulţumesc pentru implicarea voastră în orice forma s-a manifestat ea şi mă rog ca Dumnezeu să fie proslăvit prin această lucrare pe care o facem în parteneriat.

 

Plantarea de biserică
    Îi mulţumim Domnului pentru o perioadă de creştere la biserica în care treptat vedem progrese în diferite domenii. Am început să echipăm oameni pentru implicare şi nu e uşor, dar rezultatele încep să apară. Jack şi Paul au început cu mai mult timp în urmă un curs de chitară şi îl laudăm pe Domnul pentru că învaţă foarte repede şi se pare că vor începe să cânte în biserică mai repede decât ne-am aşteptat noi. Rugaţi-vă pentru ei. Chiar dacă ei sunt doar adoleşcenţi, în vieţile lor se văd roadele credinţei. Ei sunt cei mai perseverenţi în ce priveşte prezenţa la întâlniri şi implicarea în diferite activităţi.
    Jumdan, o tânară de la ţară venită să studieze în capitală, s-a alăturat grupului nostru cu mult timp în urmă şi ea a început să urmeze lecţii de vioară. În această perioadă şi mama ei s-a mutat în capitală. Ne rugăm şi noi, ca biserică, şi vă îndemnăm şi pe voi să vă rugaţi pentru mama ei. Urmează să ne întâlnim cu ele şi vrem s-o învăţam şi pe mama ei să participe la întâlnirile noastre. Există posibilitatea ca Dumnezeu să îi lumineze inima şi mamei ei şi să vină împreună sau, dacă mama ei va fi împotrivitoare, ar putea să îi pună piedici şi să o descurajeze.
    Bayarchimeg şi fiul ei Bambrush au câteva luni bune de când vin la noi la biserică. Ea a fost părăsită de soţul ei cu mult timp în urmă şi acum are parte de o viaţă foarte instabilă, mutându-se dintr-o chirie în alta, de la un loc de muncă la altul şi se descurcă destul de greu. Însă ne bucurăm că ei sunt, de asemenea, consecvenţi şi nu se lasă descurajaţi de greutăţile acestei vieţi şi continuă să îl urmeze pe Domnul plini de râvnă. Rugaţi-vă şi pentru ei ca Domnul să îi poarte în braţul Sau. Am încheiat împreună un studiu din epistola către Filipeni şi acum, prin harul Domnului, avem un studiu în care parcurgem evenimentele cheie din Vechiul Testament. Am avut parte încă de la început de multă frustrare văzând nivelul foarte scăzut de maturitate al celor de aici, însă mă bucur să văd cum Biblia răspunde, rând pe rând, fiecărei probleme întâmpinate şi cum creştem împreună în înţelegere şi maturitate.
 

   Evanghelizare prin sport
    Am avut parte de o întâlnire importantă cu echipa implicată în această lucrare. Au fost multe diferenţe de opinie şi nu putem lua unele decizii importante pentru bunul mers al acestei lucrări până nu vom ajunge la unitate deplină. Cred că diferenţele de gândire între slujitori se regăsesc pretutindeni unde lucrarea lui Dumnezeu se desfăşoară, însă modul de soluţionare al lor trebuie să fie unul biblic şi sub îndrumarea Duhului Sfânt. Sunt însă şi veşti bune în ce priveşte această lucrare. Odată cu venirea primăverii am reuşit să închiriem o locaţie unde să putem avea pe lângă antrenamente şi lecţii biblice. Sunt rezultate şi pe plan professional.
 

    Solongo, o fată de la noi din biserică, după 4 ani de muncă asiduă, a primit prima medalie de bronz la o competiţie naţională. Ne rugăm să urmeze şi altele prin care să îi fie răsplătite eforturile. Unii copii care sunt sportivi de performanţă nu au parte de copilărie. Încă de la vârste foarte fragede încep să se disciplineze să se antreneze şi imediat după şcoală unii plecă direct la club, unde se antrenează intensiv câteva ore, apoi ajung acasă seara obosiţi, unde îi aşteaptă teme pentru a doua zi.
 

    Beliegt, un alt tânăr, a luat o medalie de aur. Se pregăteşte să plece în Japonia pentru campionatul mondial de ping pong. Regretăm enorm faptul că datorită antrenamentelor intensive (10 ore pe zi, 7 zile pe săptămână) a ajuns să neglijeze părtăşia cu biserica. M-am întâlnit cu el recent şi a promis că după ce se întoarce din Japonia vrea să îşi reordoneze priorităţile în viaţă şi să acorde lui Dumnezeu şi partăşiei cu fraţii locul cuvenit. Rugaţi-vă ca Domnul să îl ajute să îşi ţină promisiunile.

    Continuăm să ne rugăm pentru
 Enkbaat. El a fost pus sub disciplină pentru că practică un stil de viaţă duplicitar şi pentru că refuză să se pocaiască de anumite păcate în care trăia. A întrerupt legătura cu noi pentru o perioadă, iar viaţa lui este într-un declin vizibil. Are probleme grave de sănătate, a rămas fără loc de muncă şi fără locuinţă. Suntem întristaţi de veştile pe care le auzim cu privire la el însă  ne rugăm ca aceste suferinţe să îl aducă într-un punct în care să se pocăiască din toată inima şi Dumnezeu să îi restaureze viaţa din nou.
 

   Taberele de evanghelizare din iunie
   Am început să organizăm lucrurile pentru taberele de evanghelizare de la vară. Va veni o echipă din Romania şi sunt multe etape pregătitoare pe care ei trebuie să le parcurgă acolo şi noi, la rândul nostru, aici. Am învățat din experiențele de anul trecut, când am întâmpinat multe dificultăți, drept pentru care vrem să le evităm în acest an, pregătindu-ne temeinic. Timp de o lună mai multe grupuri de copii, adolescenţi şi tineri vor veni aici. Pentru ei pregătim lecţii biblice, dar şi activităţi specifice vârstei lor. Pentru cei interesaţi să se implice în vreun fel în aceste tabere, se găsesc mai multe detalii pewww.kairosmongolia.com.

    Am aprecia susţinerea voastră în rugaciune pentru aceste tabere! Majoritatea dintre cei care participă la întâlnirile noastre duminicale au fost oameni care au intrat în legatură cu noi prin intermediul taberelor de anul trecut. De aceea privim foarte încrezători către taberele din acest an sperând că Domnul ne va binecuvânta cu noi oameni cu inimi deschise.

  Vă mulţumesc mult tuturor şi doresc binecuvântarea Domnului peste voi!

                                              Samuel Șoldan

Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.