După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 29 noiembrie 2019

Peter Costea 🔴 Dragi părinți creștini: evitați divorțul!


Subiectul de astăzi este unul sensibil, dar de o importanță crucială pentru copii. Îl abordez cu strângere de inimă, întrucât în ultimele luni am fost contactat de mai multe persoane creștine, din România și SUA, care îmi spun că sunt pe cale de a divorța și îmi solicită sfaturi.

În discuțiile cu ei nu intru în detalii privind cauzele și evit subiectul. Mă limitez doar la aspectele legale ale unui divorț transatlantic, unde un părinte e în SUA cu copiii și celălalt în România, ori vice versa, iar soții nu sunt deciși unde să locuiască, în SUA ori în România. Ca rezultat, apare subiectul divorțului.

Perdanții acestor mutații de familie nu sunt alții decât copiii. Simt o povară deosebită afirmând acest lucru. Divorțul strică cuibul confortabil în care copiii se nasc și cu care s-au obișnuit. Voi reveni asupra acestui subiect examinând o carte pe care o citesc în aceste zile asupra subiectului. Copiii cu părinți divorțați ajung în familii noi, cu tați ori mame diferite, cu alți copii cu care nu au nicio afiliație și pentru care nu simt nicio afecțiune. Trebuie să se obișnuiască cu un cămin ori cuib nou, ceea ce nu e ușor.

Gândidu-mă la subiectul de azi, mi-a venit în minte o frază din cartea publicată anul trecut de Andrew L. Yarrow, Man Out. Spune el: "children who grow up without a father inevitably will fail" ("copiii care cresc fără tată vor falimenta, inevitabil"). Studiile făcute de sociologi denotă că în urma divorțurilor, copiii lăsați în urmă întâmpină dificultăți, nu se pot adapta social la fel de bine ca și copiii care cresc în familii intacte, devin recidiviști, se confruntă cu probleme de identitate de gen, dependență de alcool, tutun, droguri, își pierd noțiunea de familie și substituie familiei și relațiilor de familie relațiile cu prietenii, relații care de obicei, la vârsta lor, sunt nocive.

Copiii, deci, sunt victimele principale ale divorțului. Părinților li se pare că divorțul i-a făcut slobozi, fără să își dea seama că el le încătușează copiii. Tocmai din acest motiv, la începutul acestui an, Danemarca a abolit divorțul la cerere.

Peter Costea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.