După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 6 noiembrie 2019

„Ioana D’Arc” transgender? O asociație creștină cere interzicerea spectacolului în care eroina Franței apare goală și își schimbă sexul

O organizație creștină a lansat o petiție online pentru a bloca opera din Bruxelles să pună în scenă o reprezentație a unui oratoriu dramatic numit „Ioana d' Arc”,  în care sfânta Bisericii Catolice apare dezbrăcată și își schimbă sexul, scrie NYpost.

Federația Pro Europa Christiana se opune spectacolului oratoriului „Ioana d' Arc”, insistând că producția este „obscenă și transgender”.

„Personajul simbolic al Sfintei Ioana d' Arc este din nou ținta unei reprezentări pornografice, de data aceasta la Bruxelles. Va fi reprezentată de o actriță dezbrăcată, care împinge obscenitatea până la o schimbare de sex în timpul spectacolului”, se spune în petiție.

Alături de petiția online, care până acum a strâns peste 10.000 de semnături, grupul creștin i-a scris directorului Operei La Monnaie, Peter de Caluwe, și ministrului belgian al Culturii, Didier Reynders, cerând ca spectacolul să fie anulat, deoarece este ofensator pentru creștini.

Conducerea Operei La Monnaie a replicat că este „deosebit de angajată în libertatea de exprimare” și că în niciun caz nu va anula acest spectacol.

„Respectăm opiniile celorlalți, dar le cerem să ne arate același respect. La Monnaie susține pe deplin producția  realizată de Romeo Castellucci. Mai mult, credem că este un spectacol obligatoriu”, a adăugat instituția, adăugând că va lua „măsuri de securitate adecvate pentru ca spectatorii să se poată bucura de spectacole”.

Ioana d'Arc, adesea numită si Fecioara din Orléans, este astăzi trecută oficial în rândul sfinților de către Biserica Catolică. Excomunicată și arsă pe rug, sub acuzația de erezie,  în 1431, a fost reabilitată ulterior de oficialii Bisericii, fiind considerată o victimă nevinovată a unui conflict religios și declarată martiră. Legenda ei va crește peste secole, conducând la beatificarea sa, în 1909 și la canonizarea din 1920.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.