luni, 9 septembrie 2019

„Plan for Me” – Cântec pro-viață lansat de un cunoscut rapper canadian

Raperul canadian Chris Greenwood, cunoscut sub numele de scenă Manafest, a lansat pe 6 septembrie un nou cântec pro-viață, intitulat ”Plan for Me” („Planifică pentru mine”). Greenwood a scris piesa împreună cu soția sa Melanie, cei doi fiind inspirați de filmul pro-viață de mare succes „Unplanned” și de documentarul „Hush”.
Cântecul este un mesaj emoționant privind trauma pe care avortul o provoacă părinților, dar și un îndemn la reflecție asupra adevărului că fiecare viață este neprețuită, iar fiecare avort înseamnă o pierdere incomensurabilă atât pentru părinți, cât și pentru societate.
„Plan for Me” este un dialog imaginar între o fetiță avortată (interpretată de fiica lui Greenwood) și tatăl său cuprins de regrete și remușcări în urma avortului (interpretat de Greenwood). Cântecul începe astfel: Dragă fiule sau dragă fiică/Știu că nu ne vom cunoaște niciodată/Nu voi vedea niciodată prima ta respirație/Sau primii tăi pași/Eram amândoi prea tineri, eu și mama ta/ Ne înțelegeam/Dar nu eram pregătiți/Iar regretele sunt multe.
În strofa următoare copilul îi răspunde tatălui spunând: „Dacă mă nășteam aș fi schimbat lumea/Dacă mă nășteam aș fi fost fetița ta/Dacă mă nășteam m-ai fi văzut făcând piruete/Cu ochi căprui și părul blond lung și cârlionțat/Și ghici cine vă iubește încă/Treci peste, eu tot vă iubesc.
În timp ce părinții sunt măcinați de regrete, vocea fetiței încearcă să le redea speranța: „Mamă și tată/Știu că vă doare acum/Dar Dumnezeu v-a iertat deja/Acum trebuie să găsiți puterea să vă iertați voi înșivă/Vă iubesc și ne vom vedea aici sus”.
Manafest a câștigat deja recunoașterea internațională pentru muzica sa și are foarte mulți fani pe rețelele de socializare. Până acum Greenwood nu își exprimase public poziția față de avort și a considerat că trebuie să își arate susținerea pentru viață, chiar dacă este conștient de faptul că probabil nu toți fanii îi împărtășesc opinia. Greenwood își explică decizia într-un material video: „Aceasta nu este o chestiune politică, ci ține de drepturile omului. Nu îmi propun să schimb legi, dar încerc să schimb inimi, încerc să vă fac să vedeți lucrurile dintr-o altă perspectivă”, spune artistul.

Cântecul împreună cu versurile pot fi descărcate la www.Manafest.com/planforme.
Sursă: LiveAction

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.