După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 19 iulie 2019

Creștinii și muzica seculară

Haideți să vorbim despre un lucru în care își găsesc plăcerea mulți dintre cei care se consideră urmași ai lui Cristos, dar nu sunt și care se simt deranjați atunci când vorbești adevărul lui Dumnezeu despre acest subiect: muzica seculară
Articolul acesta vine într-o perioadă pline de festivaluri de muzică în România precum Neversea, Electric Castle și celebrul Untold la care iau parte destul de mulți tineri care de altfel susțin că sunt urmași ai lui Cristos. Pe lângă faptul că la aceste festivaluri i se închină ode lui Satan, se întâmplă și multe alte lucruri mizerabile care arată starea degradantă a societății noastre. 
Un urmaș al lui Cristos nu are ce căuta în astfel de locuri. Cei care iau parte la astfel de lucrări și își găsesc plăcerea în ele, nu sunt urmași ai lui Cristos chiar dacă susțin asta. Ei sunt ai lumii și își găsesc plăcerea în mocirla lumii. Efeseni 5:11 spune să nu luăm DELOC parte la lucrările neroditoare ale întunericului, ci mai degrabă să le osândim, adică să le condamnăm. Ceea ce se întâmplă la acele festivaluri, precum și la alte concerte sunt lucrări ale întunericului în care falșii creștini își găsesc plăcerea.
Dar mai departe mă voi concentra pe adevărul lui Dumnezeu în legătură cu muzica seculară. Sunt și acei care poate nu participă la astfel de festivaluri, dar tot își găsesc plăcerea în muzica lumii. 
Unul din argumentele celor care practică un astfel de lucru este acela că ei nu ascultă orice gunoaie (de fapt, orice muzică care nu vine din Dumnezeu și care nu este pentru El e un gunoi), ci doar melodii cu versuri ”bune.” Prin asta se referă la faptul că ascultă melodii ale lumii care poate nu au conținut sexual sau vulgar explicit. Menționez explicit pentru că de multe ori acest conținut este indus. Astfel, ei încearcă să-și liniștească conștiința care îi condamnă. Acest argument este demontat ușor de adevărul lui Dumnezeu. 
Mai exact, ei susțin că muzica aceea lumească nu este rea pentru că nu zice nimic rău în ea chiar dacă nu este închinată lui Dumnezeu. Printr-o astfel de argumentare acești oameni susțin că ar exista o stare neutră înaintea lui Dumnezeu. Adică nu ești nici al lui Dumnezeu, dar nici al celui rău. Asta e o minciună venită din fundul iadului. Așa ceva nu există. La Dumnezeu nu există gri sau căldicel. Există da ori ba, alb sau negru, în clocot sau rece. Nu uitați că Scriptura spune că cei căldicei vor fi respinși din Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 3:16). Astfel, dacă nu există o stare neutră înaintea lui Dumnezeu și acea muzică nu-i este închinată Lui, atunci cui îi este închinată? Lui Satan. 
Această lume și societate dominată de păcat se află sub domnia lui Satan. Orice om care nu s-a pocăit și nu este sub domnia lui Cristos este sub domnia lui Satan. Dacă ceea ce el cântă nu-L glorifică pe Dumnezeu, atunci pe cine glorifică ceea ce face el? Pe Satan! Iar dacă cineva ar spune că se glorifică pe sine, asta e tot glorificarea lui Satan pentru că cine își glorifică sinele face lucrarea și voia lui Satan. Prin urmare, chiar dacă nu înjură în melodie sau nu spune nu știu ce perversități sau spurcăciuni, atât timp cât omul acela nu se află sub domnia lui Cristos, atunci el se află sub domnia lui Satan și face voia celui rău. 
Isus a spus: ”Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.” (Luca 11:23) Ce înseamnă asta? Că tu asculți și îți găsești plăcerea în muzica unuia care e împotriva lui Isus în timp ce tu te consideri urmaș al Lui. Asta e o contradicție! Mai mult, în același verset Isus spune că cine nu adună cu El risipește. Omul respectiv risipește ceea ce Dumnezeu i-a dat punând ceea ce face în slujba lui Satan. Și în timp ce face asta împotriva lui Dumnezeu, tu îți găsești plăcerea în ceea ce face el, adică în muzica lui. Astfel, te faci părtaș faptelor lui, i le susții prin faptul că te bucuri în firea ta de acea muzică și te împotrivești împreună cu el lui Dumnezeu în timp ce susții că ești urmaș al lui Cristos. Asta e o înșelare care este peste tine!
Mai departe, Coloseni 3:23 spune: ”Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni.” Zice ”ORICE.” Orice. Ce înseamnă asta? Adică ”tot ce faceți.” Tot, absolut tot. Ei bine, atunci când tu asculți muzica lumii, poți să spui că faci asta ca pentru Domnul? Ai avea curaj să spui așa ceva? Nu ai cum să faci asta ca pentru Domnul pentru că o faci pentru împlinirea plăcerii firii tale, nu pentru gloria lui Dumnezeu. Să faci ceva ca pentru Domnul înseamnă să faci acel lucru spre gloria sa. Prin urmare, poți să asculți și să îți găsești plăcerea în muzica lumii conduse de Satan spre gloria lui Dumnezeu? Sigur că nu! Ar fi o blasfemie să susții așa ceva. Și da, fiecare părticică a vieților noastre zilnice trebuie să îi aducă glorie și slavă lui Dumnezeu printr-o trăire sfântă. 
Apoi, mai sunt și acei așa-ziși creștini pentru care cântatul de muzică seculară este munca lor. Din asta își câștigă ei existența. Și lor li se aplică ceea ce am spus mai sus pe baza Coloseni 3:23. Atunci când ei creează muzică seculară, care nu este închinată lui Dumnezeu, ci făcută să placă lumii păcătoase astfel încât să câștige de pe urma ei, pot spune ei că fac asta ca pentru Domnul? Adică îi aduci glorie lui Dumnezeu în timp ce prin muzica ta împuternicești firea păcătoasă a omului decăzut? Nici vorbă! Ar fi o blasfemie să susții așa ceva!
Daniel era exilat în Babilon și știm că Babilonul reprezintă lumea decăzută. Acolo în Babilon, Daniel îl onora și îi aducea glorie lui Dumnezeu prin ceea ce făcea și lucra cu excelență ca pentru Domnul. Așa trebuie să facă orice creștin adevărat cât trăiește pe acest pământ decăzut și dominat de păcat. Dar acești așa-ziși creștini care compun muzică lumească nu cheamă oamenii la pocăință și la o trăire în sfințenie, ci compun muzică care să mângâie firea omului păcătos și decăzut.
Muzica este mai mult decât un simplu loc de muncă pentru că muzica apelează la sentimente și manipulează foarte mult. Prin urmare, a spune că fi muzician e doar o meserie nu e același lucru cu a fi, spre exemplu, tractorist. Nu că aș denigra munca de tractorist, apreciez munca cinstită, dar folosesc acest exemplu pentru a arăta o diferență vitală. Așadar, avem un tractorist care ară liniștit pământul și își face treaba cu excelență ca pentru Domnul. Putem spune că prin munca lui manipulează oamenii și le împuternicește trăirea în fire și păcat? Nu. Dar prin muzică poate fi împuternicită și susținută trăirea în fire și păcat, uneori direct, alteori subtil. 
În final, aveți grijă și la mare parte din ceea ce se numește ”muzică creștină.” Deși versurile par închinate lui Dumnezeu, adevărul este că în multe cazuri nu este decât o manifestare a firii sau o scoatere în evidență a talentelor personale, adică glorificarea sinelui. Și mai e și acea ”muzică creștină” care fie nu pronunță Numele lui Dumnezeu sau al lui Isus, fie folosește pronumele ”el” sau ”tu”, dar într-un mod în care îți e greu să îți dai seama dacă se referă la Dumnezeu sau la un om. Multe din acele melodii sunt făcute pentru a atrage și lumea, pentru a fi pe placul lumii. Dar cuvântul spune că dacă cauți să placi lumii, nu mai ești pe placul lui Cristos. Ce spune Galateni 1:10”Caut eu oare, în clipa aceasta, să capăt bunăvoinţa oamenilor sau bunăvoinţa lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș mai căuta să plac oamenilor, n-aș fi robul lui Hristos.”

Asta v-o spune unul care ani de-a zile și-a găsit plăcerea în ceea ce se numește ”rock creștin” sau chiar ”muzică electro creștină”, melodii care în cea mai mare parte nu mă duceau cu gândul la Dumnezeu, ci făceau să îmi fiarbă sângele în mine și mă susțineau în gândurile și imaginațiile de înălțare a sinelui. Dar Dumnezeu mi-a arătat adevărul și eu am ales să cred adevărul Său și astfel am fost eliberat de lucrarea pe care cel rău o făcea în viața mea prin muzica lumească, precum și prin cea fals numită creștină. Aleluia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.