După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 30 ianuarie 2019

Olandezul zburător a plecat Acasă!


Miercuri, 23 ianuarie 2019, a trecut la Domnul fratele Dick Langeveld din Olanda, un frate misionar dedicat care a răspândit zeci de mii de Biblii credincioșilor din Europa de Răsărit în timpul regimului comunist și după căderea comunismului. Din 1974 a intrat în contact cu mișcarea Oastea Domnului care i-a stârnit un mare interes, devenind un prieten apropiat al fratelui Traian Dorz. O mare parte din frățietatea Oastei Domnului l-au cunoscut în special de la adunările de comemorare de la Sibiu și Beiuș. A iubit Biserica Ortodoxă, a iubit întreaga frățietate a Oastei Domnului, fiind un om al păcii, rugându-se și militând pentru unitatea frățească, după cum afirma el însuși: “chiar dacă eram protestant, totuși am fost acceptat, tocmai pentru că nu am contestat identitatea celor din Oastea Domnului… și i-am încurajat să fie o bună mărturie în Biserica Ortodoxă.” „Niciodată nu am contestat principiile Ortodoxiei. Dimpotrivă. Deseori am adus mesajul că Dumnezeu a făcut o lucrare specifică prin Biserica Ortodoxă” „Niciodată nu am adus mesaje străine din Vest către credincioșii din România. Dimpotrivă, am învățat multe de la ei”.

Fratele Dick s-a născut în 5 aprilie 1923, în Alphen aan de Rijn, în Olanda. La vârsta de 19 ani, în 1942, l-a cunoscut pe Domnul Isus. În același an a terminat și școala devenind biolog. Ulterior s-a specializat în cercetare, în domeniul insectelor și a mamiferelor mici, ceea ce i-a folosit mai târziu ca acoperire în activitatea misionară.


La vârsta de 49 de ani a fost pensionat pe caz de boală, dedicându-se lucrării Domnului în cadrul misiunii Open Doors, pentru răspândirea de Biblii în țările unde difuzarea Bibliei era interzisă. A început această misiune în Macedonia. A continuat și în alte țări ale Europei de Răsărit, iar din 1970 a început să misioneze și în România, prin bisericile neoprotesante, colaborând și cu pastorii: Ferenc Visky și Vasile Răscol (care au fost închiși pentru Domnul). “Câmpul meu de viziune era îndreptat îndeosebi spre protestanți, unde unul din 10 avea o Biblie.” – mărturisește fratele Dick. Dar “Domnul mă condusese spre o nouă mișcare de aproximativ o jumătate de milion de creștini, toți flămânzi după Cuvântul lui Dumnezeu. Cererea de Biblii era mare … Oastea Domnului urma să devină pentru mine cea mai importantă zonă de acțiune.”
Sub pretextul că studiază biologia popândăilor, fratele Dick circula cu un “autolaborator”, mijlocul cu care introducea Bibliile.              Așa l-am cunoscut și noi. Pe tot parcursul misiunii sale, fratele Dick a riscat foarte mult, dar Domnul l-a protejat și l-a izbăvit din primejdii, și atunci când a fost arestat și anchetat.
Dumnezeu să-i așeze sufletul în rândul biruitorilor săi și să-i răsplătească pentru binele pe care l-a făcut asumându-și riscul de a duce lumina Cuvântului lui Dumnezeu zecilor de mii de suflete însetate după ea.


 Dick Langeveld - Nu vă pierdeţi identitatea! (Sibiu, 1990, la prima adunare de Rusalii a Oastei Domnului după Revoluţia din 1989 în Dumbrava Sibiului, la mormântul Pr. Iosif Trifa



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.