După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 31 ianuarie 2019

Democrații vor renunța la „așa să te ajute Dumnezeu” din jurământul depus în fața unei comisii din Congres

O comisie cheie controlată de Democrați în Camera Reprezentanților intenționează să elimine referința la Dumnezeu din jurământul administrat martorilor care depun mărturie în fața comisiei, ca parte a unui nou pachet de norme care se așteaptă să fie aprobat în această săptămână, potrivit unui document obținut în exclusivitate de Fox News.
Proiectul de modificare arată că această comisie, cea pentru Resurse Naturale, va cere martorilor să recite doar „Juri sau afirmi solemn, sub sancțiunea legii, că mărturia pe care urmează să o dai este adevărul, întreg adevărul și nimic altceva decât adevărul?”
Propunerea plasează cuvintele „așa să te ajute Dumnezeu” în paranteze roșii, indicând că acestea trebuie eliminate. Cuvintele „sub sancțiunea legii” sunt în text roșu, indicând că Democrații propun adăugarea acestei fraze în jurământ.
De asemenea, proiectul elimină expresia „a lui sau a ei”. Suplimentar, se modifică și toate referirile la „președintele” comisiei, care include terminația man, adică bărbat, pentru a se referi doar la „șefia” comisiei.
În timp ce multe jurăminte federale includ expresia „așa să mă ajute Dumnezeu”, unele – mai ales jurământului președintelui – nu o includ.
Întreaga comisie va vota noul limbaj în această săptămână, iar normele vor intra în vigoare imediat ce vor fi adoptate.
Liderii republicani au reacționat cu consternare la modificările propuse și au sugerat că este un semn al orientării spre Stânga a Partidului Democrat.
„Este incredibil, dar nu surprinzător, că democrații încearcă să-L înlăture pe Dumnezeu din procedurile comisiei ca primă acțiune de când au majoritatea”, a declarat liderul republican Liz Cheney, R-Wyo. „Au devenit cu adevărat partidul lui Karl Marx”.
Nu este prima dată când democrații încearcă să elimine referințele la Dumnezeu în documentele oficiale ale partidului. În 2012, delegații Convenției Naționale Democrate au erupt brusc din cauza unei încercări de a restabili platforma referirii la Dumnezeu și la recunoașterea Ierusalimului ca fiind capitala Israelului – după ce republicanii i-au criticat dur pentru omiterea lor inițială. Cu toate acestea, democrații nu au prea fost deloc de acord cu restabilirea platformei.
Un grup mare și gălăgios de delegați a strigat „NU” atunci când președintele convenției,  Antonio Villaraigosa, a cerut un vot. Villaraigosa a trebuit să solicite de trei ori votul până platforma a fost aprobată. Mulți din mulțime au huiduit după ce platforma a fost restabilită prin vot.
Conflictul a marcat cea mai mare luptă pe această platformă în convenția fiecărui partid și a semnalat că democrații erau îngrijorați că limbajul prealabil ar fi putut să-i afecteze politic într-un an electoral strâns.
Un oficial de campanie a declarat la acel moment că președintele Obama a intervenit personal pentru a schimba limbajul în ambele cazuri. În privința referirii la Dumnezeu, oficialul a declarat că răspunsul lui Obama a fost: „De ce a fost schimbat, în primul rând?”

Modificarea propusă vine în contextul în care noii reprezentanți democrați progresiști din Congres, inclusiv reprezentantul din Michigan, Rashida Tlaib din cel din Minnesota, Ilhan Omar, au fost aspru criticați de către republicani pentru atacurile radicale și nefondate bazate pe religie.
Omar, de exemplu, în 2012 a scris că „Israelul a hipnotizat lumea, fie ca Allah să trezească oamenii și să-i ajute să vadă faptele rele ale Israelului”. Talib a fost acuzată de implicarea într-o ofensă antisemită la începutul acestei luni, sugerând politicienilor republicani că sunt loiali Israelului, nu Statelor Unite.
Gregg Re
Fox News


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.