luni, 9 iulie 2018

“PĂRINƮII” STRATEGIEI NAȚIONALE DE (RE)EDUCARE A PĂRINȚILORProiectul de strategie a fost elaborat în cadrul programului „Promovarea strategiei naționale pentru educația parentală”, implementat de Fundația Copiii Noștri (FCN), în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) și Organizația Formation des Parents din Elveția și a fost co-finanțat printr-un grant din partea Elveției. Draftul Strategiei Naționale pentru Educație Parentală a fost definitivat de către UNICEF și Fundația Copiii Noștri, ca urmare a contractului de consultanță încheiat între UNICEF și Fundația HoltIS.
Din partea Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) coordonator al acestui proiect a fost doamna Daniela Maria Gheorghe, directorul executiv al organizaƫiei.
Pentru realizarea acestei strategii Ministerului Educației a delegat-o pe doamna Viorica Preda, inspector general pentru învățământul preșcolar preșcolar în Ministerul Educației , omul care a condus comitetul de coordonare al strategiei de la nivelul instituției, acelasi inspector care în 2016 a încercat sa restrictioneze serbările de Crăciun în gradiniţe.
Academia Română a avut o reacție virulentă la adresa “Strategiei Naționale de Educație Parentală (SNEP):
„Proiectul Ministerului Educației Naționale, de legiferare a unui sistem de educație parentală fără nici un specific românesc, cu implicații enunțate explicit împotriva familiei tradiționale, ca nucleu al vieții sociale, culturale, morale și creștine, milenare a românilor, presupune o educație uniformă a copiilor, fără diferențe de sex, de particularități antropologice și psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic.

Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaționaliste sau globaliste, de obținere a ceea ce s-a numit mereu „omul nou", fără familie, fără naționalitate, fără țară, fără identitate”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.