După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 1 martie 2017

Seri de evanghelizare la Biserica Golgota Ciacova


Nelu Poenar la Biserica Elim Bacău


Cristian Sonea — Să moară selfie!

PressAlert.ro: „Ieri au murit 400 de români și nimeni nu vorbește despre asta”. Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara organizează o amplă campanie împotriva avortului în fața Maternității „Odobescu”...

Credincioși de diferite confesiuni din Timișoara și-au unit forțele pentru a iniția o amplă campanie împotriva avortului. Astfel, timp de 40 de zile, cel puțin trei voluntari vor sta timp de doisprezece ore, între 07.00 și 19.00, zilnic, în fața Maternității „Odobescu”. Aceștia vor avea în mâini pancarte cu mesaje pentru viață, vor ține post și se vor ruga. 

Potrivit organizatorilor, scopul campaniei „40 de zile pentru viață” nu este acela de a manifesta împotriva cuiva, ci „pentru a susține dreptul la viață al copiilor nenăscuți. Dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timișoara și în România”. Campania este una internațională și se desfășoară în perioada 1 martie – 9 aprilie, în Timișoara, dar și în alte 559 de orașe din 27 de țări. În România, campania are loc la Timișoara, Cluj-Napoca, București, Baia Mare, Năsăud și Iași. 

„Ieri au murit 400 de români, astăzi vor muri tot 400, mâine la fel. Dar nimeni nu vorbește despre asta. Este vorba de copiii avortați în fiecare zi în țara noastră. România și Rusia sunt singurele țări din lume în care numărul avorturilor a depășit numărul populației în viață”, a precizat Ioan Ciobotă, organizator al campaniei.

✡ Ted Pope — Va fi o emigrare în masă a evreilor americani spre Israel? De ce?

Continuarea pe www.dorupope.com

Introducerea parteneriatelor civile face parte dintr-o strategie bine pusă la punct a celor care urmăresc redefinirea căsătoriei. Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au acceptat ulterior "căsătoria" homosexualilor...

Au contribuit parteneriatele civile la redefinirea căsătoriei?

În contextul dezbaterilor legate de protejarea căsătoriei în Constituția României, s-a formulat, de nenumărate ori, întrebarea: chiar dacă nu sunteți de acord cu legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex, priviți favorabil parteneriatele civile?

Introducerea parteneriatelor civile face însă parte dintr-o strategie bine pusă la punct a celor care urmăresc redefinirea căsătoriei. Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria. Chiar și a insista asupra unei posibilități de introducere a parteneriatelor civile face parte din strategia de a influența opinia publică prin legitimarea unor asemenea uniuni într-un moment când opinia publică nu ar fi favorabilă.

Strategia

Crearea parteneriatelor sau a uniunilor civile precede în mod inevitabil redefinirea căsătoriei. Nu este o întâmplare că statele au urmat acest traseu. Kees Waaldijk, William N. Eskridge și Yuval Merin au evidențiat această teorie a pașilor mărunți. Aceștia sugerează că fiecare țară care legalizează căsătoria între persoanele de același sex trece prin următoarele trei etape:
  1. Dezincriminarea practicilor homosexuale
  2. Introducerea legislației anti-discriminare care să protejeze persoanele homosexuale
  3. Introducerea parteneriatelor sau a uniunilor civile accelerează legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex
În contextul european, primele două etape sunt aproape irelevante, deoarece țările care fac parte din Consiliul Europei au dezincriminat practicile homosexuale ca efect al jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, orice țară care urmărește să devină membru al Uniunii Europene trebuie să introducă legislație anti-discriminatorie, care să protejeze persoanele homosexuale.
Comentatorii argumentează că a treia etapă este importantă, deoarece poate arăta publicului că nu are de ce să se îngrijoreze cu privire la parteneriatele între persoanele de același sex și la posibilele efecte negative. Teoria din spatele acesteia este că „odată ce toate celelalte etape au fost parcurse, acceptarea căsătoriei dintre persoanele de același sex va fi percepută ca un pas mic.”[1]
Referitor la această teorie, Waaldijk arată că:
„Olanda urmează aceleași trenduri precum majoritatea statelor europene. În acest sens, redefinirea căsătoriei si extinderea ei la persoanelor de același sex este un pas firesc.”[2]
Eskridge are o poziție mai nuanțată, prin care admite că aceste schimbări se vor produce doar dacă opinia publică se va schimba. Oricât de banal ar părea, este necesar să repetăm comentariul acestuia că „atitudinile publice pot fi influențate prin schimbări legislative.” [3] Sau, așa cum alt cercetător a notat:
„Pe măsură ce legislația oferă mai multă vizibilitate comunității LGB, societatea începe să o accepte din ce în ce mai mult. Pe măsură ce societatea acceptă mai mult persoanele LGB, cu atât este mai ușor să se treacă la schimbări legislative în favoarea persoanelor homosexuale și la legalizarea căsătoriei persoanelor de același sex.”[4]
 Continuarea pe www.culturavietii.ro

PNL vrea modificarea textului inițiativei cetățenesti privind redefinirea familiei în Constituție pentru a introduce dispoziții din Codul Civil


Deputatii PNL au depus un amendament la textul initiativei legislative cetatenesti de redefinire a familiei in Constitutie, prin care sunt introduse dispozitii din Codul Civil referitoare la casatorie la articolul 48 de Constitutie. 

Ce propune proiectul de lege de revizuire a Constitutiei Romaniei: 

"Art. 48: Familia

(1) Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Ce prevede amendamentul semnat de la deputatii PNL Gabriel Andronache, Vasile Varga si Valeria Schelean:

Art. 48, alin (1) se modifica si se completeaza avand urmatorul cuprins:

"(1) Familia are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului, prin masuri economice si sociale, inclusiv prin garantarea dreptului la incheierea casatoriei. Casastoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, avand la baza egalitatea intre soti, dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor."

Motivarea:

Amendamentul respecta vointa cetatenilor romani care si-au exercitat dreptul la initiativa legislativa cetateneasca si realizeaza constitutionalizarea unor dispozitii din art. 258 si 259 din Codul Civil. Textul amendat reda in mod fidel vointa leguitorului exprimata prin norma Codului Civil referindu-se, in mod particular, la institutia casatoriei. 


Continuarea pe www.hotnews.ro

VIDEO: Hai la Marș! Începe Luna pentru Viață, care se va încheia cu Marșul pentru Viață 2017

La 1 martie 2017 începe în toată țara Luna pentru Viață 2017, care va culmina cu Marșul pentru Viață România și Republica Moldova 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depinde de tine”
Marșul pentru Viață este o mișcare globală apolitică și aconfesională de promovare a dreptului la viață începând de la concepție și a nevoii de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. A apărut ca reacție la retragerea protecției legale pentru copiii nenăscuți existente în SUA până în 1973.
În prezent, mai multe țări organizează anual evenimentul. Recordul s-a înregistrat în 2016 la Lima, în Peru, când 750.000 de oameni au ieșit în stradă să-și exprime sprijinul pentru dreptul la viață al copiilor nenăscuți.
În România nu este un organizator unic al Marșului pentru Viață, ci o serie de organizatori care adoptă pentru manifestare aceeași temă anuală și aceeași identitate vizuală. Toate cultele din România sprijină acțiunea, edițiile anterioare au avut binecuvântarea PF Patriarh Daniel, iar anul acesta evenimentul se bucură în premieră și de binecuvântarea întregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.
În 2014, 40 de orașe din România au organizat Marșul pentru Viață. În 2015, 77 de orașe (75 din România, 2 din Republica Moldova). Iar în 2016 evenimentul a avut loc în 130 de orașe (110 din România, 20 din Republica Moldova).
Până la această dată, organizatori din 117 orașe de pe ambele maluri ale Prutului au confirmat participarea la ediția din acest an a Marșului pentru Viață.
Organizatorii din Iași au realizat un clip video de promovare a evenimentului:
Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Întâlnire pentru femei la Biserica Agape Straubing, Germania


Seri de evanghelizare la Biserica Penticostală Filadelfia Horia, județul Arad


SALONTA — PRIMĂVARA CREDINȚEI NOASTRE

Cercul pastoral baptist Salonta, care reunește Bisericile creștine baptiste din municipiul Salonta și localitățile învecinate Mărțihaz, Mădăras, Homorog și Ianoșda păstorite de frații Florin și Mihai Cociubei, organizează pe tot parcursul lunii martie servicii divine de evanghelizare.

Serile speciale de evanghelizare sunt centrate pe Cuvântul lui Dumnezeu din Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament (Biblia) și vestesc tuturor ascultătorilor chemarea la mântuirea sufletului prin credința în jertfa Fiului lui Dumnezeu – Isus Hristos, Domnul vieții, Cel Născut, Cel Răstignit, Cel Înviat, Cel Înălțat.

Prin mesajul unitar „Primăvara credinței noastre”, Cercul pastoral baptist din zona Salonta invită toți creștinii bihoreni, indiferent de confesiune, să participe la serile de evanghelizare în care au prilejul să primească binecuvântarea Celui care este Calea, Adevărul și Viața – Mântuitorul nostru, Domnul Isus Hristos.

Biserica creștină baptistă „Betel” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei începe săptămâna de evanghelizare Duminică, 5 martie, de la ora 17:00, prin Cuvântul divin vestit de pastorul Ilie Țundrea. De luni până vineri, de la ora 18:00, vor vesti Noul Legământ al Mântuirii prin Isus Hristos pastorii Emi Țundrea, Alex Stroe, Alin Faur, Doru Hnatiuc, Viorel Ile. Duminică, 12 martie, de la ora 17:00, pastorul Cristi Vidican împreună cu pastorul Florin Cociubei vor sluji lui Dumnezeu rugându-L să binecuvânteze lucrarea de evanghelizare săvârșită la Salonta.

Luigi Mițoi — Rugăciunea lui Moise (26 Februarie 2017)