vineri, 31 martie 2017

BALENA ALBASTRĂ. Șase copii din Dâmbovița, descoperiți că participau pe internet la infamul joc, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul


Șase copii din județul Dâmbovița, care au fost descoperiți de polițiști că participau în mediul online la sinistrul joc „Balena Albastră”, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul, au anunțat surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

„Sunt șase copii, unii dintre ei au parcurs diverse etape ale jocului. Am descoperit, ca urmare a sesizării și ca urmare a unor informații deținute de polițiști. Copiii respectivi au fost consiliați de către polițiști și psihologul școlii și s-au luat măsuri pentru supravegherea comportamentului. De asemenea, derulăm campanii preventive de informare a elevilor și profesorilor cu privire la riscurile pe care le poate avea mediul virtual”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae. 

La începutul săptămânii, un copil în vârstă de 11 ani dintr-o comună din Dâmbovița a fost găsit spânzurat în podul casei, anchetatorii luând în calcul ca băiatul să fi luat parte la jocul „Balena Albastră”.

„Este deschis un dosar penal, se continuă cercetările. Sunt date din anchetă și nu putem momentan să le facem publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Polițiștii au ridicat cele două telefoane și calculatorul copilului, pentru a face o expertiză tehnică din care să rezulte dacă a jucat sau nu „Balena Albastră”. 

La mijlocul lunii martie, cinci elevi ai unei școli din Iași au fost găsiți asfixiați după ce au participat la provocările jocului. Cele patru fetițe și un băiat își țineau respirația, iar alt copil le apăsa piepturile - aceasta fiind una dintre probele jocului. Copiii au fost transportați de urgență la spital.

Continuarea pe www.activenews.ro

Eliezer Măceşaru la Biserica ELIM Luxemburg


Worshop-uri de orientare profesională la Biserica Speranța Timișoara


Jeff Copeland la Biserica Emmaus Birmingham


Cristian Barbosu şi echipa de închinare Harvest Arad în Suceava


Întâlnire pentru familii și pentru logodiți la Casa Tâmplarului Cluj-Napoca

Vreti sa aveti o familie puternica si sanatoasa??
Va invitam la o intalnire extraordinara pt cei casatoriti, dar si pt cei logoditi!

Nu ratati sansa de a asculta ceea ce Dumnezeu vrea sa ne transmita prin Steve Sonderman, duminica, 2 Aprilie de la ora 18, pe str. Bucuresti nr. 15!

Va asteptam pe toti cu drag! Credem ca vom avea un timp binecuvantat impreuna!

Casa Tâmplarului Cluj-Napoca

SONDAJ EVZ. Sunteţi de acord cu căsătoriile gay, cu parteneriatele civile sau sunteţi împotriva ambelor?


Parlamentarii amână votarea articolului de lege care să definească familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Miercuri, în loc să-i dea votul final, deputații l-au scos de pe ordinea de zi pe motiv că „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat. Cu o zi în urmă, îl votaseră pe articole.


 Printre motivele pentru care nu se ia încă o decizie fermă în Parlament se numără sesizarea de la CCR, făcută de doi bărbați căsătoriți în Belgia, împotriva articolului 277, alineatele 2 și 4 din Codul Civil, care nu permit recunoașterea pe teritoriul României a căsătoriilor între persoanele de același sex. Curtea evită din luna iulie 2016 luarea unei decizii pe această temă. Dacă sesizarea va fi admisă de plenul CCR și, în paralel, va fi legiferată definiția familiei în forma discutată astăzi, se vor produce discriminări între cei cărora li se va refuza căsătoria și cei cărora li se vor recunoaște uniunile încheiate în alte țări. Consecința? Ar putea fi chiar schimbarea articolelor cerute de Coaliția pentru Familie. La ultimul termen, din 29 noiembrie 2016, CCR a spus că amână pentru 30 martie 2017 luarea unei decizii. Motivul oficial – anunțat de președintele Valer Dorneanu – a fost că s-a cerut un punct de vedere asupra cauzei de la Curtea de Justiție a UE.
Continuare pe www.evz.ro

Les Paulsen la Biserica Izbânda Bucureşti

Sâmbătă 1 aprilie ora 18:00, la Biserica Izbânda din București TINERI PENTRU MISIUNE ''TAEB''

La ce te gândesti când auzi de misiune? Pentru cine e misiunea? Poate Domnul folosi tineri în misiune?

Invitați: Les Paulsen - Director Light for the Nations, misionar in Orientul Apropiat
Paul Ion

„Balena Albastră” a lovit și în Bacău

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău sunt foarte îngrijorați după ce au fost sesizați de apariția primelor victime ale jocului online „Balena Albastră”.
„Ne confruntăm cu multe cazuri care au legătură cu acest fenomen. Vrem să tragem un semnal de alarmă adresat părinților, copiilor, dar și profesioniștilor”, arată Dana Țîțaru, director general al DGASPC.
Primele cazuri confirmate, căci mai sunt și altele în atenție, au apărut în Sascut. E vorba despre trei copii care fac parte din familii normale, cu principii sănătoase și cu un nivel de trai ridicat.
Cei trei ajunseseră în faza în care erau amenințați de un adult, se presupune, din afara țării. Toate conversațiile se purtau în engleză, limbă pe care copiii o stăpânesc foarte bine. Din fericire, s-a intervenit la timp dar copiii sunt traumatizați, iar părinții, extrem de speriați.
Continuarea pe www.desteptarea.ro

Vladimir Pustan — Botezul cu Duhul Sfânt (29 Martie 2017)

Aurel Gheorghe — Am o vie dorinţă să vă vestesc Evanghelia vouă, celor din Roma! (Mesaj ținut la conferința creștinilor din Roma, 24-26 martie 2017)

MOISE ARDELEAN — MARŞUL PENTRU VIAȚĂ 2017 – ARAD

Turneu Sportiv MIA la Petriș, județul Arad


joi, 30 martie 2017

Conferință pentru bărbați cu Steve Sonderman la Casa Tâmplarului Cluj-Napoca

Inscrierile se fac la numarul de telefon 0744509808 sau la adresa de email mihaidecean@yahoo.com
Contribuție pentru participare și tombolă 10 Lei

Ghiță Mocan la Biserica Baptistă Betania Timișoara


Doi copii cu acelaşi nume, împinşi de «Balena Albastră» să se spânzure?

Două episoade sfâşietoare în aceeaşi zi! Doi puşti s-au spânzurat luni, la interval de o oră, în zone diferite ale ţării! Un elev de 14 ani şi-a pus capăt zilelor în satul Gherţa Mare (Satu Mare), apoi, la 600 de kilometri distanţă, un băieţel de 11 ani s-a sinucis în satul Cazaci (Dâmboviţa). Rudele spun că ambii copii ar fi jucat “Balena Albastră”, jocul mortal pornit din Rusia.
Un val de spaimă a cuprins satul Gherţa Mare, din comuna Turţ (Satu Mare), după ce un băiat de 14 ani a fost găsit spânzurat în podul casei. Părinţii i-au simţit lipsa încă de dimineaţă, când au şi început să îl caute în jurul casei. Tatăl copilului a urcat mai târziu în pod şi a făcut descoperirea îngrozitoare, scrie adevarul.ro. 
Alex German avea 14 ani şi era elev în clasa a opta, la şcoala din Gherţa Mare. Verişoara lui Alex nu crede că băiatul ar fi jucat “Balena Albastră”, dar a observat, recent, o postare ciudată a acestuia pe Facebook. “Viaţa este ca un joc cu nivele unul mai greu ca altul. Oare se merită să continuăm jocul dacă până acum n-am vrut să ne obişnuim cu greutatea munţilor pentru a-i muta în viitor? De acum nu mai are rost”, scrisese copilul pe reţeaua socială. 

«Era cuminte şi învăţa bine»

Un ceas mai târziu, în satul dâmboviţean Cazaci s-a consumat o dramă trasă parcă la indigo. Un puşti având acelaşi prenume, Alex, de 11 ani, şi-a pus capăt zilelor în podul casei. Băiatul a fost găsit de sora sa mai mare cu doi ani. Potrivit anchetatorilor, copilul se spânzurase cu un ştreang improvizat din rafie. Sătenii sunt îngroziţi şi spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat în Cazaci. “Era ca toţi copiii. Toţi mai fac şi năzbâtii. Nu l-am văzut abătut în ultimele zile”, îşi frânge mâinile o vecină a copilului. 

Şocate, rudele dezvăluie că micuţul juca în ultima perioadă “Balena Albastră”, jocul terifiant din mediul online.  “Copiii de la şcoală ştiau despre joc. Nu ştiu însă de cât timp juca el. Era un băiat cuminte şi învăţa bine”, povesteşte Elena Feraru, rudă a celui mic.

Constantin Bălu, unchiul elevului, e revoltat: “Am auzit şi eu de «Balena Albastră». Te atrag nenorociţii ăştia cu tot felul de tâmpenii”. Mama lui Alex e distrusă: “Eu am fost la serviciu. Copilul meu era foarte comunicativ. N-am avut probleme cu el niciodată”.

Copiii din sat au auzit despre “Balena Albastră”. Unii dintre ei susţin chiar că Alex ar fi încercat să-i racoleze. “Se juca, dar nu ştiu de cât timp. I se spunea în joc să se arunce de pe bloc, de pe casă”, dezvăluie unul dintre puşti. Jocul i-ar fi indicat lui Alex, în ultima fază, să spargă telefonul şi apoi să-şi ia viaţa. De altfel, în faţa casei a fost găsit un telefon spart.

Continuarea pe www.click.ro

Dezvăluiri cutremurătoare ale unui fost medic de la Planned Parenthood: Copiii care încă mai trăiesc după ce sunt avortați sunt lăsați, deliberat, să moară! Forcepsul, instrumentul pentru dezmembrare, îi trimite pe doctorii de la PP la sala de forță (VIDEO)

Un video șocant, filmat cu camera ascunsă de unul dintre inamicii numărul unu ai susținătorilor avortului, prezintă mărturia unui medic de la controversata rețea de clinici  Planned Parenthood, care recunoaște că unii copii care trăiesc după procedura de avort sunt uciși, în mod deliberat.

Malaxorul denumit Planned Parenthood, în care se fac avorturi pe bandă rulantă, lăsat fără fonduri publice de președintele Donald Trump prin ordinul semnat chiar în prima zi după învestirea la Casa Albă, continuă să șocheze, relatează notizieprovita.it.

Un înalt funcționar al PP admite, fără nicio ezitare, că „depinde foarte mult cine este în sală” dacă un copil care, totuși, trăiește, după ce este avortat, ajunge într-un spital sau este lăsat să moară în acea cameră.

Dezvăluirea este făcută de medicul DeShawn Taylor, fostă directoare a clinicii Planned Parenthood din Los Angeles, a explicat cum sunt făcute așa numitele avorturi târzii, pentru ca anumite părți ale corpului micuților, „care sunt de calitate” să poată fi colectate, pentru a putea fi vândute, indicând astfel diverse moduri prin care, de fapt, se încearcă acoperirea unui infanticid.

Continuarea pe www.activenews.ro

Conferință zonală de tineret cu Oti Tipei la Biserica Efrata Făget


La Ordinea Zilei: Până la urmă tot plătim, chiar după aproape 60 de ani - Cazul Ion Ficior (Interviu cu pastorul Tony Berbece, liderul trupei Profides)


Material furnizat de către Radio Vocea Evangheliei Timișoara
______________________
Ascultati Radio Vocea Evangheliei - Timisoara:
- pe 92,2 FM in Timisoara
- www.rve-timisoara.ro
- pe aplicatia de Android
- pe aplicatia de iPhone
- prin telefonul 031-5040455

Din arhiva:
- rve-timisoara.ro/arhiva-emisiuni
- pe Youtube, canalul rve.timisoara

Irina Anghel, funcționara de la Senat care a ajuns vedetă după postările sale pe Facebook a cerut explicații pentru că un reporter a întrebat-o de ce a folosit un limbaj injurios la adresa organizatoarei „Marșului pentru Viață”...

Vezi articolul:

ȚOAPA de la Senat ÎNJURĂ, dar NU RĂSPUNDE. Totul pe banii noștriA7TV: Invitat: Cătălin Vasile, despre Marșul pentru viață 2017 și despre Coaliția pentru familie

Invitat: Cătălin Vasile, Manager tehnic Zebra Technologies, director și fondator Prodocens Media. Vom vorbi despre Marșul pentru viață, vom povesti despre drumul acestui om dintr-o comună de pe malul Dunării în stafful unei companii importante de tehnologie. Vom vorbi despre jurnalismul creștin, despre problemele societății românești, despre Coaliția pentru familie!

Coaliția pentru Familie - DREPT LA REPLICĂ În legătură cu articolul „Chiulul sau Constituţia? De ce a făcut PSD pasul în spate pe definiţia familiei tradiţionale. Cernea: Niciun partid nu se opune acestui referendum homofob” („Adevărul”, 29 martie 2017)

Coaliția pentru Familie face următoarele precizări, pe care solicită redacției „Adevărul” să le facă publice pe website-ul adevarul.ro:
  1. Nu este pentru prima dată când, în decursul documentării, redactorii omit să solicite punctul de vedere al actorilor principali ai acestei inițiative legislative, adică inițiatorilor eiDeși obligația ce le revine în acest sens este cât se poate de clară, fiind chiar una dintre îndatoririle lor esențiale, jurnaliștii continuă să se abată grav de la normele deontologice. În schimb, solicită opinii de la persoane care nu au nici un fel de legătură cu proiectul de revizuire a Constituției! Și, ca un făcut, toate aceste persoane sunt oponente ale revizuirii!
2. Se fac afirmații eronate cu privire la unele dintre efectele inițiativei legislative de revizuire: inițiativa ar „restrânge conceptul de familie” și astfel ar „lăsa fără protecție constituțională familiile monoparentale”.
Această afirmație tendențioasă apare chiar din al doilea paragraf al articolului, unde se precizează „Iniţiativa cetăţenească de modificare a Constituţiei, prin care familia este definită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie” – și continuă după intertitlurile 2 („Mamele singure nu vor mai fi ocrotite”) și 3 („România riscă suspendarea votului de la Consiliul Europei”) cu declarații luate președintei APADOR-CH și respectiv deputatului Gabriel Andronache, autorul unui amendament pe care chiar și colegii d-sale de partid din Comisia Juridică l-au respins.

Alianța Familiilor din România — Uniunea Europeană la 60 de ani: fracturare ori colaps?

Securitatea tarii, democratia si statul de drept sunt valori fundamentale pe care le impartasim si promovam. Iar cind ele sunt periclitate ne exprimam parerea. O facem din nou astazi la 60 de ani de la fondarea Uniunii Europene. Atmosfera prilejuita de aceasta aniversare e sumbra. Cosmarul Uniunii Europene continua. E un cosmar, insa, pe care, indraznim sa o spunem, si l-a creat singura. Aparentele deseori insala si declaratiile cosmetice nu pot ascunde faptul ca Uniunea Europeana vopseste peste rugina. Asa a fost si Sambata, 23 Martie, cind liderii UE s-au intrunit pentru aniversarea fondarii Uniunii Europene. Intrunirea s-a tinut la Roma unde acum 60 de ani Tratatul de la Roma a fost semnat, intr-un context istoric total diferit. Tancurile si trupele sovietice erau inca stationate in inima Europei, provocarile economice erau serioase, iar occidentalii aveau nevoie de o resuscitare psihologica. Inceputurile Uniunii au fost umile, fondatorii ei fiind barbati si femei cu o orientare crestina bine cunoscuta, dar care, din nefericire, e ignorata in zilele noastre si chiar ascunsa. Dar inceputul umil a pus Uniunea Europeana pe o traiectorie a succesului. Europa s-a bucurat de securitate in raport cu lumea comunista si Uniunea Sovietica si a cunoscut un succes economic fara precedent.
 
UE - ascensiune
 
Traiectoria succesului unional a continuat si dupa prabusirea sistemului comunist in Europa de Est in 1989 si a Uniunii Sovietice un an mai tarziu. Nu doar Europa ci intreaga lume occidentala erau pline de euforie privind perspectivele de succes care se reliefau pe orizontul Europei. O euforie care spera ca Uniunea Europeana va depasi Statele Unite, va deveni puterea politica si economica dominanta a lumii, iar Secolul XXI va fi Secolul Europei. Inceputul noului mileniu dadea semnale pozitive in sensul acesta. In 1998 Uniunea Europeana a adoptat euro ca moneda rivala dolarului, iar in primul deceniu al Secolului XXI majoritatea tarile Est Europene au fost absorbite in Uniunea Europeana. De ambele parti ale Atlanticului comentatorii au inceput sa pronunte declinul, iar unii chiar decesul, Americii, si sa proclame pax europaea ca substitut a lui pax americana. In 2002 Charles Kupchan, Director pentru Afaceri Europene a Counsiliului Securitatii Nationale SUA sub Bill Clinton si Barak Obama, a publicat The End of the American Era: US Foreign Policy ("Sfarsitul Erei Americane: Politica Externa a SUA"). Dupa cum chiar titlul cartii denota, autorul, expert in relatiile Americii cu Uniunea Europeana, declara sfarsitul pozitiei dominante a Americii in politica mondiala si transferarea acestei pozitii influente Uniunii Europene. Rivalul principal al Americii in Secolul XXI, pretindea Kupchan, urma sa fie nu China ci Uniunea Europeana.  Iar in 2005 Mark Leonard, Director la European Council on Foreign Relations, a publicat mult aclamata Why Europe Will Run the 21st Century ("De ce Europa va domina Secolul XXI") in care promova notiunea ca Europa si-a redescoperit destinul ei istoric de lider al societatii globale.
 
Euforia aceasta, care, privind in urma, o putem numi doar infantila, a fost scurta. Suntem doar in martie 2017 si pina acum deja au fost publicate, doar in America, nu mai putin de patru (4) carti, scrise de autori influenti, care pretind sa prezica prabusirea ori fracturarea inevitabila a Uniunii Europene, sub ochii nostri, si chiar colapsul liberalismului european. Avem motive sa fim sceptici privind aceste afirmatii pesimiste care, de acum in zece (10) ani vor fi, foarte probabil, privite ca fiind la fel de imature ca si euforia inceputului Mileniului III privind Uniunea Europeana. Dar, totusi, ceva se intimpla. Exista semne care se manifesta direct sub ochii nostri ca Uniunea Europeana, colosul cu picioare de lut, se clatina.

Noutate editorială: "Semne ale dragostei sale" de Daniela Delibaş

Dedic această noua carte scumpilor mei copii, Marcu şi David. În urma unor probleme medicale suferite de ei, L-am simţit aproape pe Dumnezeu prin intermediul unor semne ale dragostei Sale! În momente de durere, teamă şi nesiguranţă, El mi-a mângâiat inima şi m-a ajutat să descopăr mai mult din frumuseţea inimii Lui de Tată, care ne iubeşte cu o iubire veşnică! În cele mai grele momente din viaţa mea, Dumnezeu mi S-a revelat într-un mod special, drept pentru care cunoaşterea Lui a devenit mai importantă decât eliberarea din încercare! Slavă Lui!

Alfa Omega TV: Istoria Marșului pentru viață - interviu cu pr. Ioan Chișărău, fondator

În 2017 aniversăm 10 ani de când a început Marșul pentru viață. Un interviu cu preotul Ioan Chișărău din Timișoara despre istoria Marșului pentru viață și cum a luat amploare acest eveniment de-a lungul anilor.

Consecinţe ale "Balenei Albastre": Acţiuni de informare în toate şcolile şi liceele din Dâmboviţa despre jocurile periculoase de pe net

Poliţiştii dâmboviţeni împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii vor merge în toate unităţile de învăţământ din judeţ pentru a le vorbi copiilor despre cum să se ferească de jocurile periculoase de pe internet, se arată într-un comunicat la Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis miercuri Agerpres. Acţiunea vine în contextul în care un copil de 11 ani din localitatea dâmboviţeană Cazaci s-a sinucis acum două zile, iar colegii săi de la şcoală susţin că le-a spus că joacă ''Balena Albastră'' pe internet. Poliţia face în prezent verificări pentru a stabili dacă se confirmă acest lucru.

''Astăzi, 29 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a avut loc o întâlnire a conducerii inspectoratului cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi cei ai Arhiepiscopiei Târgoviştei. Totodată, la activitate au participat şeful Serviciului de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa. În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute aspecte privind jocurile virtuale cu conţinut nociv care conduc la tragedii, cu precădere în rândul elevilor de ciclu primar şi gimnazial'', se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa, conform Agerpres.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

SORIN CIGHER - MARŞUL PENTRU VIAȚĂ 2017 – SIBIU

FOTO: Sistemul imunitar al Capitalei s-a activat după asaltul secularist asupra Bucureștilor: un grup de tineri a curățat mizeriile scrise de activiștii pro-avort pe străzile din Micul Paris


După ce sâmbăta trecută, când a avut loc Marșul pentru viață, traseul părinților, copiilor și adolescenților care au ieșit pe străzile Capitalei a fost împânzit de o avalanșă de mesaje obscene și agresive, unele imposibil de reprodus, iată că un grup de tineri au igienizat orașul și au acoperit mesajele mizerabile venite din partea susținătorilor avorturilor și ai LGBT.

Mesajele au vizat familia tradițională, nașterea de prunci, Biserica Ortodoxă Română sau Coaliția pentru Familie. Biserica Sf. Dumitru, monument istoric de secolul XVII, nu a scăpat furiei seculariste.
Vezi foto pe www.activenews.ro

miercuri, 29 martie 2017

Grupul Speranţa la Agape Romanian Pentecostal Church Arizona


Paul Negruț - Vă cerem să mijlociți în rugăciune înaintea lui Dumnezeu pentru ca parlamentarii să nu mai tergiverseze adoptarea legii Referendumului pentru Familie!


Marti 28 martie, 2017 Camera Deputatilor din Parlamentul Romaniei a amanat votul in plen pentru modificarea Art. 48, aliniatul 1 din Constitutia Romaniei invocând motivul că nu se stie daca Camera Deputaților sau Senaul este prima cameră care trebuie să voteze această Lege. Reamintim că Senatul Romaniei inainte de votul in plen a declinat competența de primă camera sesizata după ce initiativa celor trei mil. de romani a fost avizata in Comisia juridica si constitutionala a Senatului.

In aceste conditii va cerem sa mijlociti in rugaciune inaintea lui Dumnezeu pentruca parlamentarii sa nu mai tergiverseze adoptarea legii si sa-si onoreze juramantul facut cu mana pe Biblie atunci când au preluat mandatul.

Dumnezeu a promis ca in Hristos Domnul sa binecuvinteze toate familiile pamantului care se intemeiaza pe legamantul de casatorie incheiat intre un barbat si o femeie.

In mod cu totul special, vă chemam sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa binecuvinteze toate familiile cetatenilor Romaniei indiferent de naționalitate si pe toti parlamentarii care-l vor onora pe Dumnezeu prin votul lor.

În numele Coalitiei pentru Familie,
prof. univ. dr. Paul Negrut