miercuri, 13 septembrie 2017

Fără să vrea, PNL probabil va amâna referendumul pentru familie

PNL a comunicat marţi, 12 septembrie 2017, că va ataca la CCR proiectul de modificare a Legii referendumului, votat în timp record de coaliţia de guvernare pentru a clarifica legea şi a înlesni organizarea mai rapidă a consultării populare, relatează Stiripentruviata.ro.
Camera Deputaţilor a adoptat pe 5 septembrie 2017 proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care prevede ca referendumul de modificare a Constituţiei să aibă loc în termen de 30 de zile de la aprobarea de către Parlament a iniţiativei cetăţeneşti care cere această modificare.
Hotnews.ro îl citează pe Ludovic Orban:
"Am luat decizia în Biroul Executiv să atacăm la CCR proiectul de lege de modificare a Legii referendumului. După cum știți, din neant a apărut un proiect de lege de modificare a Legii referendumului care a trecut de Parlament, de Camera Deputaților în decurs de două zile cred sau trei zile. (…) Practic, prin modificarea la Legea referendumului se prevede că proiectul de lege de modificare a Constituției prin care se modifică Constituția nu își mai urmează parcursul obișnuit și după avizul CCR Guvernul hotărăște organizarea referendumului. Ori nouă ni se pare că există chiar o pronunțare a CCR privitoare la organizarea referendumului care spune că intervalul orar de organizare a referendumului nu poate fi stabilit de către Guvern, ci trebuie stabilit prin lege. Cred că orice încercare de confiscare a unui astfel de referendum este imorală și s-ar putea întoarce împotriva celor care încearcă să confiște politic acest referendum."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.