vineri, 21 aprilie 2017

Stare de urgență! Moldova sub zăpadă! Armata Naţională intervine în zonele afectate de ninsori. Moldova Creștină: Să ne rugăm pentru situația din țară! Meteorologii nu dau prognoze promițătoare, dar Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor...
Potrivit şefului Centrului Operaţional de Comandă, locotenent-colonel Dumitru Sîli, în toate garnizoanele militare au fost create echipe de intervenţie, dotate cu mijloace tehnice pentru a acţiona, la solicitarea autorităţilor locale, în zonele afectate de ninsori.
Sursa a specificat că militarii din Brigada „Dacia” acţionează la Cahul, iar cei din  Divizionul de Artilerie  – la Ungheni. De asemenea, echipe formate din peste 300 de militari ai Brigăzii „Ştefan cel Mare”, Regimentului Rachete Antiaeriene, Batalionului de Gardă, Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, Batalionului cu Destinaţie Specială şi Batalionului de Geniu sunt pregătiţi să intervină  în municipiul Chişinău.
Armata Naţională dispune de forțe și mijloace pregătite să intervină, la solicitarea autorităților publice locale, pentru lichidarea efectelor ninsorilor abundente din ultimele zile.
Precizăm că, autoritățile municipale au declarat în capitală stare de urgență în urma condițiilor meteo. Potrivit Primăriei Capitale, ieri au fost prăbușiți peste 1600 de arbori și peste 100 piloni de electricitate din capitală, dar și rupte peste 250 conductoare și cabluri electrice.
Premierul Pavel Filip a solicitat președintelui Igor Dodon să decrete stare de urgență.

Moldova Creștină: Să ne rugăm pentru situația de afară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.