marți, 11 aprilie 2017

Expert, despre ofensiva secularistă: Elitele europene respectă mai mult libertatea religioasă a musulmanilor decât pe cea a creștinilor. În numele toleranței se vrea impunerea unei ideologii care înseamnă eliminarea creștinilor din viața publică

Musulmanii din Europa se bucură de o mai mare libertate religioasă decât creștinii din Europa. O spune șeful unei organizații anti-discriminare, care arată că, în timp ce musulmanii sunt tratați cu mănuși, pentru a nu le fi lezate sentimentele religioase, creștinii sunt tot mai marginalizați. 

Martin Kugler, istoric și fondator al Observatorului asupra Discriminării și Intoleranței împotriva Creștinilor, acuză elitele europene că fac presiuni asupra creștinilor pentru a-i face să-și ascundă religia. Nu acceași măsură se aplică și musulmanilor, cărora li se permite să se afișeze oricum.  Europa este martora unei ofensive seculariste, a adăugat el, dar politicienii au criterii diferite în relațiile cu creștinii și musulmanii, permițând purtarea vălului islamic, dar încercând să scoată crucile din locuri publice. Unul dintre exemplele oferite de el, al acestei campanii duse în Europa împotriva creștinilor, este cel al stewardeselor sau asistentelor medicale, puse la colț sau chiar concediate pentru faptul că au îndrăznit să poarte la gât cruciulițe. Un alt exemplu este cel al tentativelor tot mai numeroase de a elimina scene ale Nașterii Domnului, din locurile publice, cu ocazia Crăciunului.

Continuarea pe www.activenews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.