miercuri, 30 noiembrie 2016

Zece lucruri pe care le poți face pentru țara ta...

1. Roagă-te pentru țara ta.
2. Fă o prioritate din familia ta.
3. Muncește ca să trăiești cinstit.
4. Fii implicat în biserica ta.
5. Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți.
6. Slujește-i pe cei mai neînsemnați.
7. Ai grijă de finanțele tale.
8. Împărtășește Evanghelia cu alții.
9. Fă ucenici începând din casa ta.
10. Trăiește o viață sfântă.
"Urmăriți binele cetății...și rugați-vă Domnului pentru ea, pentrucă fericirea voastră atîrnă de fericirea ei!" (‭‭Ieremia‬ ‭29:7‬). Dumnezeu să binecuvânteze România!

Samy Tuțac

Întâlnirea Bisericilor Evanghelice la Vancouver, Canada


Cristi și Emma Repede la Biserica Penticostală Speranța Timișoara


Credo TV: Edictum Dei: Mihail Neamțu – Vârstele iubirii

♫ Corul studenților creștini evanghelici & Samy Tuțac la Filarmonica Banatul din TimișoaraCredo TV: Mihai Maci – Anatomia unei imposturi

Muzeu despre istoria homosexualităţii şi homosexualilor la Londra

Homosexualii britanici cer deschiderea unui muzeu la Londra despre istoria homosexualităţii şi homosexualilor.

  • Citeste articolul: 

"Campaigners call for London to have its first museum of gay history" de pe site-ul www.standard.co.uk

Cătălin Ciuculescu Band la Biserica Cetatea de pe Munte Londra


Mișcarea anti avort din SUA, la un pas de cea mai importantă victorie a ultimilor ani: Republicanii din Congres vor să lase fără finanțare clinicile Planned Parenthood

Republicanii din Congres, care și-au consiolidat poziția după alagerile de la începutul lunii, vor să taie fondurile federale pentru rețeaua de clinici Planned Parenthood, la începutul anului viitor, au declarat surse din Partidul Republican, citate de Politico.com. 

Republicanii nu mai vor să amâne o decizie care naște controverse și a fost subiect de campanie la alegerile prezidențiale din SUA.
Odată cu victoria lui Donald Trump, care a declarat că este împotriva avorturilor, și pe fondul presiunii tot mai mare a unor congresmani republicani, controversata Planned Parenthood este la un pas să rămână fără finanțare federală.
Deși Senatul amrican a votat în 2015 o lege a bugetului care elimina finanțările federale pentru Planned Parenthood, la începutul acestui an Obama s-a opus prin veto legii, apărând astfel cauza celor care practică avorturi pe bandă rulantă în celebrele clinici americane.
Dar, scrie site-ul american, prin venirea lui Donald Trump la Casa Albă, de la începutul lui 2017, rămânerea rețelei fără bani federali este doar o chestiune de timp.

Continuarea pe www.activenews.ro

Homosexualii, violența și manipularea

De când a început procesul istoric de revizuire a Constituției României pentru protejarea familiei naturale, în lipsă de argumente juridice, activiștii pro homosexualitate și ciracii lor din presă au început o campanie prin care se urmărește acreditarea ideii că familia înseamnă violență. În ideea acestora, violența este asociată numai cu heterosexualitatea, în timp ce homosexualii ar fi niște ființe sublime, incapabile să facă rău măcar unui pui de muscă.

Așa se face că pe facebook circulă imagini din care s-ar deduce că femeile se machiază în România doar pentru a ascunde vânătăile provocate de soți. 

Pentru că trebuia o demonstrație publică a violenței ce s-ar naște în heterosexuali, iată că acum câteva zile s-a găsit și pretextul: un apel telefonic în care un activist homosexual ar fi amenințat telefonic de un susținător al Coaliției pentru Familie, bun prilej pentru Levente Vișki să scrie în Scânteia globalistă despre "Violența Coaliției pentru Familie".

Lăsând problema pe seama poliției, să stăm puțin să vedem cum e treaba cu violența în rândul homosexualilor. Știți care, aceia care nu sunt violenți precum "tradiționalii".

Să începem în ordine cronologică. 
Continuarea pe www.activenews.ro

Vertical România la Crystal Palace București

UPDATE:
Transmisie LIVE! 
Click AICI!

Vertical Romania se intoarce anul acesta cu 3 zile noi de provocari, lansari muzicale si literare si multi invitati surpriza.

 si precomanda bratarile de acces sau trimite un mail la verticalromania@gmail.com.

Samy Tuțac – CUM RĂMÂNE CU IDEEA "GENIALĂ" CĂ LEADERSHIPUL ESTE DEPĂȘIT?


Alegerea lui Donald Trump la președenția Americii, dar și alegerile preliminare din Franța au desfințat un mit care s-a impus ca o nouă mantră, în societate, dar și în Biserică:"We don't need leadership, we need fellowship" (noi nu avem nevoie de conducere, noi avem nevoie de părtășie). Așa s-a ajuns că niște birocrați mediocri au fost preferați liderilor puternici pe motiv că leadershipul este ceva depășit. 

Cineva spunea că aceste idei corporatiste s-au impus în ultimii ani "cam la fel cu superstitiile". E de-ajuns "ca o babă senilă să declare că trebuie aruncată o gaină neagră peste groapa mortului" pentru ca procedura să fie imediat îmbrățișată ca "best practice". Sau cum comenta în mod ironic un profesor universitar de la Cluj: "Ce nevoie avem de lideri... ca să ne ducă unde? Și dacă noi nu vrem să mergem în nicio direcție?" 

Și dacă tot ce ne dorim este să fim lăsați în pace, să facem ce vrem, cum vrem și când vrem, fără prea multe schimbări? Unii, mai "spirituali", cred că nu este nevoie de leadership, pentru că "nouă nu ne place să ne conducă nimeni nicăieri", iar liderii sunt suspectați că doresc să scoată comunitatea din rostul ei mediocru. Că în unele corporații sau în zona politică s-a mers în această direcție nu ar trebui să uimească pe nimeni, dar când Biserica are aceeași abordare "mantrică" ceva este radical greșit...

Samy Tuțac

marți, 29 noiembrie 2016

Viorel Iuga – Din punctul meu de vedere, decizia CCR a fost determinată în mod evident de politic. Din dorinţa de a fi bine şi cu UE şi cu noi, românii, au consemnat amânarea nr. 3


Ce am “adăugat” astăzi?

Sunt lucruri pe care le contabilizăm cu precizie. Sunt aspecte sau domenii pe care le omitem, le neglijăm intenţionat, nu vrem să ştim de ele şi ne-am bucura să rămână ascunse. Din nefericire nu se poate. Ele sunt consemnate de istorie şi sigur sunt cunoscute şi consemnate de Dumnezeu. Mi-am adus aminte astăzi de Irod. El a făcut lucruri bune şi istoria le-a consemant. Tot istoria ne spune că Irod a făcut şi multe lucruri rele, multe păcate. La cele cunoscute şi consemnate de contemporani, Duhul lui Dumnezeu îl obligă pe doctorul Luca să scrie că într-o zi, Irod şi-a îmbogăţit arsenalul şi a mai adăugat un păcat: încarcerarea lui Ioan Botezătorul (Luca 3:20). Probabil că Irod a fost mândru de el. Sunt sigur că mulţi oficiali l-au apreciat şi felicitat. Dar consecinţele? Ştiţi cât l-a costat pe Irod şi naţiunea condusă de el comiterea acestui păcat? 

Toţi am făcut greşeli şi păcate. Unele le-am făcut în ascuns, altele pe faţă. De unele ne-a fost ruşine, cu altele ne afişăm şi ne mândrim. România, ca naţiune, a făcut multe lucruri bune, dar şi multe păcate. CCR a făcut multe lucruri bune, dar a făcut şi unele greşeli. Astăzi? Chiar dacă nu este exact ce ne-am dorit, CCR a făcut astăzi un lucru bun. A amânat luarea unei decizii pentru a treia oară. Personal, nu cred că era nevoie de aşa ceva. Din punctul meu de vedere, decizia CCR a fost determinată în mod evident de politic. Din dorinţa de a fi bine şi cu UE şi cu noi, românii, au consemnat amânarea nr. 3. 

EstNews.ro: Vasile Toniță – Familia tradițională, așa cum a lăsat-o Dumnezeu

Îmi amintesc cu nostalgie, cu drag și …. de ce să nu recunosc, cu un oarecare regret pentru anii care nu se mai întorc, de acel octombrie de un auriu-tomnatic al anului 1980, când, împreună cu soția mea am pășit pe un drum nou. 

Iată că luna trecută s-au împlinit 36 de ani de când suntem alături unul de altul și aș putea trăi și zece vieți de acum înainte și tot asta aș crede: că temelia pe care o zidesc în căsnicie un bărbat și o femeie care se respectă, se iubesc și au considerație unul pentru celălalt nu se compară cu nicio altă temelie în această lume.

Căsătoria, așa cum a lăsat-o Dumnezeu, dintre un bărbat și o femeie, este o minune. Așa se naște familia, așa se nasc copiii, așa apar nepoții.
Pentru mine, este singura realizare uriașă a unui om pe acest pământ. Pentru că așa am ajuns noi cei de astăzi și așa va continua omenirea mai departe.
Continuarea pe www.estnews.ro

Puterea.ro: Asociația internațională a homosexualilor salută decizia CCR

ILGA Europe, filiala europeană a Asociației Internaționale a minorităților sexuale (homosexuali, bisexuali și transsexuali) salută decizia Curții Constituționale a României (CCR) de amânare a pronunțării privind excepţia de neconstituţionalitate prin care un cuplu gay căsătorit în Belgia cere recunoaşterea acestei căsătorii şi în România, urmând să ceară un punct de vedere la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ). ILGA Europe își exprimă încrederea că punctul de vedere al CEJ va determina o decizie a CCR în favoarea cuplului Coman & Hamilton (foto).
Într-un comunicat de presă emis în cursul zilei de marți, după decizia intermediară a CCR, directoarea de promovare  a ILGA Europe, Katrin Hugendubel, spune: „Știm că acesta nu este sfârșitul drumului pentru Adrian și familia sa, dar ne apropiem foarte mult de ceea ce ar putea fi o zi memorabilă pentru ei. Multe cupluri ale căror drepturi similare de călătorie și rezidență în interiorul Uniunii Europene au fost restricționate de asemenea prevederi naționale așteaptă cu nerăbdare rezultatul acestei dispute juridice”.
Continuarea pe www.puterea.ro

CCR a amânat din nou decizia în cazul căsătoriilor între homosexuali, solicitând opinia Curții de Justiție a UE. „Statele membre sunt libere să prevadă sau să nu prevadă căsătoria pentru persoane de același sex”, a precizat deja CJUE

Astăzi, când ar fi trebuit să pronunțe o decizie, Curtea Constituțională a anunțat că amână iar luarea unei decizii privind recunoașterea căsătoriilor dintre persoanele de același sex. 

Președintele CCR, Valer Dorneanu a anunțat că se va solicita o opinie de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cauza fiind astfel suspendată până la data de 30 martie 2017.
 
„Am suspendat cauza până când primim răspunsul”, a spus Dorneanu, adăugând că întrebările CCR vor fi formulate „cât de curând” și că „s-ar putea să fie trimise către CJUE în jur de 15 decembrie”. 

Dorneanu a declarat că „în cel mai fericit caz, răspunsurile de la CJUE ar putea să vină într-o lună-două, dar s-ar putea să dureze și mai mult”. 

Continuarea pe www.activenews.ro

Cătălin Ciuculescu Band la Biserica Speranța Charleroi, Belgia


Clinica de Consiliere Creștină Cireșarii cu Dr. Vlad Schlezak la Londra


Conferință pentru familii la Biserica CITAM București


Lansarea cărții "De unde știi?" de Ellis Potter la Galați


Lansarea cărții "Istoria Bisericii Penticostale din România (1922-1989)" de Ciprian Balaban la Libraria Scriptum din Oradea


Editura Scriptum are placerea sa te invite la lansarea cartii publicate recent: Istoria Bisericii Penticostale din Romania (1922-1989), de Ciprian Balaban.

Lansarea va avea loc in prezenta autorului si cu participarea lui Ghita Mocan la Libraria Scriptum din Oradea, marti, 29 noiembrie, ora 17:30, str. Primariei, nr. 31/A.
Nu trebuie sa lipsesti de la acest eveniment. Te asteptam!
Ciprian Balaban are pregatirea necesara pentru a cerceta si analiza istoria, demers pe care il face, dupa vechiul dicton al istoricului roman Tacitus, sine ira et studio („fara manie si fara partinire“).

Autorul a inteles ca nu suntem chemati sa judecam istoria, ci sa desprindem din ea invatatura cuvenita.
— Ioan Brie, rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti

Cotidianul.ro: NEWS ALERT! Fundaţiile lui George Soros vor un loc în CSM din partea "societăţii civile"

Au fost date publicităţii numele celor 7 candidaţi înscrişi pentru ocuparea locului de membru în CSM din partea „societăţii civile”: Radu Ioan Motica, Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Dragoş Marian Rădulescu, şi Romeu Chelariu. Ei au fost propuşi de cîte o organizaţie sau fundaţie, cu excepţia lui Radu Motica, propus de şapte instituţii!
Să vedem cine sînt aceşti candidaţi dintre care va fi ales cel va intra în noul CSM, alături de magistraţii care au fost deja validaţi, în frunte cu judecătoarea Gabriela Baltag, preşedinta AMR, cea care a obţinut cel mai mare număr de voturi dintre toţi membrii CSM.
Continuarea pe www.cotidianul.ro

PREMIERĂ: Biserica Catolică din Norvegia a fost AMENDATĂ pentru FRAUDĂ

Biserica Catolică din Norvegia a fost condamnată luni la plata unei amenzi de peste 110.000 de euro şi unul din responsabilii săi a fost inculpat pentru că a exagerat numărul de credincioşi în scopul de a primi mai mulţi bani de la buget, relatează AFP.

Printr-o decizie, Parchetul din Oslo cere 1 milion de coroane (peste 110.000 de euro) de la Dieceza de Oslo, care ţine registrele naţionale.Dieceza este acuzată că, între 2011 şi 2014, a recurs la cărţile de telefon în căutare de imigranţi cu nume care lasă să se creadă că sunt originari din ţări catolice şi că i-a adăugat pe lista cu membri ai Bisericii, uneori fără ştirea lor, scrie agerpres.ro.

În Norvegia, ţară cu populaţie în majoritate de religie protestantă, statul finanţează diferitele minorităţi religioase proporţional cu numărul de credincioşi.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Viorel Iuga – Stimaţi membrii ai Curţii Constituţionale, ştim la ce presiune sunteţi supuşi pentru a lua o decizie favorabilă celor care doresc legitimizarea anormalităţii lor în România...


Îl acuzăm cu vehemenţă pe Pilat. V-aţi întrebat şi de ce? Ştiu ce îmi veţi spune: ca să nu piardă poziţia socială, confortabilă şi avantajoasă „spălându-se pe mâini”, s-a separat de Cristos. De teamă să nu intre în dizgraţia Romei, s-a schimbat faţă de Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu.

Adevărat, Pilat a fost vinovat, numai că, intenţionat sau nu, uităm un detaliu. Înainte de a se spăla pe mâini şi de a-L abandona pe Mântuitorul, Pilat a afirmat de trei ori că Domnul Isus Cristos este nevinovat. Deşi nu brava cu credinţa lui, el a încercat să facă ce a putut pentru a demonstra că Domnul Isus Cristos nu trebuie acuzat, abandonat şi crucificat. Din nefericire, în final, datorită presiunii liderilor evrei şi a maselor manipulate, Pilat s-a spălat pe mâini, scriind totuşi că Isus este Regele iudeilor.

Aleşii noştri? Cei mai mulţi, cu zâmbete şi vorbe frumoase, ne-au abandonat. Ştiau că iniţiativa cetăţenească organizată de Coaliţia pentru Familie este normală, logică şi perfect legală. Ştiau că nimeni din afară nu are dreptul şi nu ne poate impune să decidem care sunt valorile noastre şi cum ne definim propria familie. Fără a risca nimic (sau dacă riscă ceva, să ne spună), aleşii noştri şi-au spălat mâinile cu apă… murdară.

Mâine, CCR va trebui să decidă. Vom avea o a treia amânare? Vor da un verdict sub presiunea europeană? Vor vota pentru adevăr şi normalitate? 
Stimaţi membrii ai Curţii Constituţionale,

Ştim presiunea la care sunteţi supuşi pentru a lua o decizie favorabilă celor care doresc legitimizarea anormalităţii lor în România. Chiar dacă exită pericole, vă rog frumos, nu repetaţi greşeala lui Pilat. O decizie greşită poate păta mult. Dumnezeu ştie curăţia inimii şi o va răsplăti. Cine ucide familia nu poate rămâne nepedepsit de Dumnezeu! În altă ordine de idei, fiţi siguri că nici istoria nu va uita gestul acesta...

Mă rog bunului Dumnezeu să aveţi puterea să decideţi în aşa fel ca să rămâneţi în istorie altfel decât Pilat!

Viorel Iuga

luni, 28 noiembrie 2016

Samy Tuțac – Adventul, un timp al pregătirii și al rugăciunii...

Prin harul și providența lui Dumnezeu, în câteva zile vom intra în ultima lună a anului 2016. Mai este puțin și ajungem din nou la cea mai așteptată sărbătoare a creștinilor, Sărbătoarea Întrupării Lui Cristos. 

Deoarece ne aflăm în luna ce marchează sfârșitul unui an, am putea folosi acest timp și ca pe un timp al evaluări stării noastre spirituale, cât și al evaluării relației noastre cu Domnul și cu semenii noștri. De asemenea, poate fi un timp al pocăinței, dar și al mulțumirii față de Dumnezeu și un prilej extraordinar de a împărtășii Evanghelia harului lui Dumnezeu. 

În plus, luna decembrie, trebuie să fie și un timp al rugăciunii pentru România, pentru alegerile parlamentare din 11 Decembrie, dar mai ales să ne rugăm ca Evanghelia vestită în această perioadă de Advent să aibă impact asupra oamenilor din țara noastră. Să aveți parte de sărbători binecuvantate, colinde frumoase, mesaje biblice, dar mai mult decât orice să-L aveți pe Cristos, Fiul lui Dumnezeu, Domnul și Mântuitorul nostru, motivul suprem al bucuriei sărbătorilor!

Samy Tuțac

† Alianța Evanghelică din România – COMUNICAT: Chemare la post și rugăciune în ziua de 29 Noiembrie 2016 pentru decizia Curții Constituționale și pentru păstrarea valorilor creștine ca bun sacru al poporului român

Stimați frați creștini,
În ultimii ani, în România, se fac din ce în ce mai mult auzite, voci ale unor organizații care s‑au angajat într-o luptă declarată pentru înlăturarea valorilor creștine din viața publică.
Aceste atacuri perfide și perseverente au fost îndreptate cu precădere asupra Bisericii și familiei, îndeosebi după anunțul începerii strângerii de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituția României. Este evident că în aceste zile se fac mari presiuni mediatice asupra Parlamentului și a Curții Constituționale din România.
Alianța Evanghelică din România vă cheamă cu dragoste la O ZI DE POST ȘI RUGĂCIUNE PENTRU NAȚIUNEA ROMÂNĂ. Să ne rugăm ca toți cei nouă judecători ai Curții Constituționale să ia o decizie înțeleaptă și să se pronunțe marți 29 noiembrie 2016 în favoarea RESPINGERII legalizării păcatului în România. Să ne rugăm pentru păstrarea valorilor creștine ca bun sacru al poporului român.
De dragul Adevărului, al copiilor și al semenilor noștri, vă invităm să strângem rândurile în jurul Domnului Iisus Hristos și al Sfintei Evanghelii. Să ne rugăm, Celui care are toată puterea în Cer și pe pământ, să oprească atacurile celui viclean și să ne ajute să Îi rămânem credincioși bunului nostru Dumnezeu.
Să ne unim, așadar, în ziua de marți 29 noiembrie 2016 în casele noastre, în adunările noastre și în bisericile noastre, să înălțăm rugăciuni cu credință. Să cerem Domnului ca El să fie recunoscut, iubit și slujit în cât mai multe familii din țara noastră.
Preşedinte Alianța Evanghelică din România,
Viorel Iuga

La Ordinea Zilei: Concertul BBSO – Interviu cu Răzvan Reşte


Material furnizat de către Radio Vocea Evangheliei Timișoara

NU toaletelor unisex! Petiție împotriva școlii din Anglia în care fetițele și băieții trebuie să meargă la aceeași baie

Copiii noștri nu au ce să caute în toalete unisex! Acesta este meesajul plin de revoltă al unor părinți din Marea Britanie, după ce conducerea unei școli primare din Londra a decis că elevii trebuie să știe ce este diversitatea de gen. Motiv pentru care a înființat toalete unisex.

Buxton School, din cartierul londonezLeytonston, a devenit obiectul unei petiții online. Sute de britanici, nu doar părinții copiilor de aici, au semnat deja petiția prin care spun NU toaletelor unisex.
Conducerea școlii a dat dispoziții clare: noua clădire, construită recent cu 12 milioane de lire sterline, va beneficia de "toalete de uz comun", indiferent de sex. Cu ce scop? Acela de a crea "un spațiu sănătos, în care elevii să poată respecta diversitatea".

Continuarea pe www.activenews.ro

Occidentul pedofil! Aproape 400 de copii salvaţi și 348 adulţi pedofili canadieni arestaţi!

O rețea de pedofilie din Canada a fost trimisă în judecată după o operațiune complexă desfășurată de Poliția din Toronto.
Au fost eliberați 400 de copii – unii foarte mici – care erau exploatați sexual și filmați în timpul unor acte sexuale pe care polițiștii le-au calificat drept „oribile… printre cele mai cumplite văzute vreodată”.
S-au făcut 348 de arestări, dar numărul celor implicați va continua să crească odată cu executarea mandatelor de arestare internaționale. Imaginile filmate erau vândute în străinate, iar veniturile erau de ordinul milioanelor.
Cel mai alarmant fapt este că mulți dintre cei arestați erau lucrători sociali de tineret și alte persoane care aveau relații apropiate, în mod oficial, cu copiii pe care ajungeau să-i introducă în rețea pentru exploatare.Cătălin Ciuculescu Band la Biserica Maranatha Namur, Belgia


Ziarul Lumina.ro: Principala preocupare a animatorilor mişcărilor sociale moderne, principala lor căutare, ce se află în spatele manifestărilor de faţadă, este neantul, inexistenţa, nefiinţa. Aşa îmi pare, de pildă, toată această tevatură legată de aşa-zisele drepturi ale persoanelor LGBT, de căsătoriile gay şi de toate consecinţele ce rezultă de aici, unele grave, precum înfierea de copii în aceste cupluri, altele greu de descris din pricina promiscuităţii lor.

Revendicarea neantului

Dacă îţi arunci privirea asupra societăţii noastre moderne, vei vedea că e una spectaculoasă, de-a dreptul paradoxală în ceea ce priveşte miș­c­ă­rile, imaginile, discursurile, proiectele. Astăzi ai ocazia să asişti la cele mai neaşteptate şi mai năstruşnice atitudini, de neimaginat în urmă cu doar câţiva ani. Dar dacă analizezi un pic mai în adâncime ideile, punctele de vedere sau credinţele celor ce animă tot acest spectacol global, poţi constata că lucrurile nu mai sunt chiar atât de uimitoare ci dimpotrivă, sunt foarte mărunte, mizere, iar uneori tragice. Aceasta întrucât principala preocupare a animatorilor acestor mişcări sociale, principala lor căutare, ce se află în spatele manifestărilor de faţadă, este neantul, inexistenţa, nefiinţa. Da. Aşa îmi pare, de pildă, toată această tevatură legată de aşa-zisele drepturi ale persoanelor LGBT, de căsătoriile gay şi de toate consecinţele ce rezultă de aici, unele grave, precum înfierea de copii în aceste cupluri, altele greu de descris din pricina promiscuităţii lor. Dar, te întrebi, unde duc toate aceste ciudăţenii? Cărui scop servesc?

Continuarea pe www.ziarullumina.ro

O nouă descoperire a pastorului Fănel Șerban, pasionat de arheologie...

Zilele trecute, Fănel şi Florin Şerban, arheologi amatori şi pasionaţi detectorişti care formează echipa Discover History, au făcut o incursiune în natură, înarmaţi cu detectoarele de metal cu care au găsit pînă acum numeroase vestigii din diferite epoci. Şi de data aceasta au avut succes, cu toate că au ales să cerceteze o zonă prin care au trecut de multe ori. 

Înainte să se lase întunericul, „detectorul lui Fănel a dat un semnal slab, de metal feros. Nu mică ne-a fost surpinderea ca, la aproximativ 50 cm adîncime, să dăm de o bucată de fier cu formă aparte, ce părea a fi de un vîrf de lance”, povesteşte Florin. Crezînd că ar putea fi un vestigiu medieval, au astupat groapa şi au anunţat specialiştii de la Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. S-au întors însoţiţi de arheologul Florin Motei şi s-au pus pe săpat în solul îngheţat. „După circa o oră de lărgire a gropii iniţiale, am realizat că este vorba de o spadă de tip celtic, îndoită în urma unui ritual. De asemenea am constatat că era ruptă, vîrful acesteia lipsind. Eliminînd strat cu strat, am descoperit că vîrful se afla la 20-30 cm distanţă şi am început recuperarea”, explică Florin. După spadă, au ieşit la lumină şi alte artefacte care vorbesc despre locuitorii din această parte a Daciei preromane. 


Mai multe pe www.monitorulexpres.ro

✡ Fraților, ce vine peste evrei, va veni și peste noi! Inamicul Israelului este și al nostru...

✡ Biblia prinde viață în Israel prin mijloace arheologice și tehnologie ultramodernă

Moldova Creștină TV: La Chișinău s-a desfășurat sesiunea "Istoria poporului Israel"

duminică, 27 noiembrie 2016

Conferinţă de tineret cu Rei Abrudan şi Not An Idol la Biserica Armonia Alba Iulia


Mihaela Sabou la Biserica Baptistă Sfânta Treime Baia Mare


PNL, PSD și ALDE susțin agenda homosexuală adoptată în Parlamentul European

Noua formă de marxism cultural promovată intens și tembel în UE are adepți și în România. Liberalii, adică PNL și ALDE, și socialiștii de la PSD au susținut la Parlamentul European adoptarea raportului  „Lunacek” care conține niște „recomandări” (deocamdată) pe care statele membre UE dar și cele care aspiră la aderare ar trebui să le respecte.
Deși în țară politicienii neo-marxiști susțin la nivel declarativ familia tradițională, când sunt puși să acționeze concret votează invers, în disprețul voinței cetățenilor.
Raportul Lunacek a fost adoptat la data de  4 februarie 2014 și conține o serie de măsuri care impun agenda homosexuală. Iată care sunt principalele recomandări ale raportului:
Solicită Comisiei Europene și statelor membre ale Uniunii Europene să recunoască uniunile și căsătoriile homosexuale încheiate în alte țări. Scopul este eludarea legislațiilor naționale și atacul direct la căsătoria autentică, bărbat-femeie.
  • Solicită statelor membre ale UE să înregistreze și investigheze așa-numitele „crime motivate de ură” la adresa homosexualilor și să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen. Acest tip de legislație, acolo unde ea există, servește exclusiv pentru suprimarea exprimării opoziției publice față de stilul de viață homosexual și față de agenda homosexuală și are prea puțin de-a face cu „ura”. Totodată, pretinde ca persoanele LGBT să nu fie în nici un fel restricționate în exprimarea publică și de adunare. Așadar, Raportorul practică un dublu standard, creând astfel o așa-numită „discriminare pozitivă”, absolut nejustificată, a unui grup construit artificial.
  • Transformă „minoritățile sexuale” în grupuri privilegiate în fața legii. Raportul privește exclusiv drepturile persoanelor lesbiene, gay, bi și trans, extrage drepturile acestora din contextul larg al drepturilor omului, subminând astfel principiul universal al drepturilor omului.
  • Continuă instituționalizarea unui curent de gândire pur ideologic, agresiv, contrazis de realitate și de legile naturii: „teoria genului” pretinde că între bărbat și femeie nu există nicio diferență, că rolurile sociale tradiționale sunt construcții artificiale, stereotipale și că pe acest criteriu ar trebui interzisă orice formă de „discriminare de gen”. Pilon central al revoluției sexuale, „teoria genurilor”, a deconstruit fundamentele morale ale civilizației europene, valorile și instituțiile civilizației noastre și a deschis calea spre „căsătoria între persoane de același sex”. Binomului multimilenar pe care s-a întemeia societatea, Bărbat-Femeie, această teorie îi opune o pleiadă de identități șanjabile și confuze, în perpetuă mișcare (LGBTQIA…). Conform promotorilor săi, Feminitatea și Masculinitatea ca identități solide și cadru de manifestare a relațiilor sociale ar trebui suprimate.
•  Solicită CE să continue monitorizarea actuală a problemelor legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în țările candidate la aderarea la UE. Aceasta este o tentativă de a forța îndeplinirea obiectivelor agendei homosexuale ca o condiție pentru aderarea la Uniune.
  Liberalii și Democrații (PNL, ALDE) au votat favorabil raportul în proporție de 100%.  Social Democraților români (PSD), care au bagat capul la cutie: niciunul nu și-a exprimat votul, dar niciunul n-a votat împotrivă. 
Continuarea pe www.gazetadesudest.ro
Vezi și: