duminică, 31 iulie 2016

Știri creștine: Mapamond creștin (31 Iulie 2016)Din cuprins:

  • Baietii, victimele invizibile ale traficului de persoane
  • Imbunatatirea relatiilor cu SUA aduce speranta credinciosilor din Cuba
  • Trezirea vine peste bisericile chineze controlate de stat
  • Copiii cu dizabilitati din Haiti
  • Foametea nu mai este o problema pentru Haiti 
  • Conferința Gateway Leadership Training 2016 – a treia editie la Brasov - iulie 2016

Not An Idol la Constanța


Întâlnirea fiilor Bisericii Penticostale Elim Jac, județul Sălaj


Biserica Catolică, învinsă! Uniunile homosexuale, consfințite în Italia printr-un decret public


Uniunea civilă pentru cuplurile de același sex a devenit a devenit oficială în Italia, după publicarea joi  în Monitorul oficial a unui prim decret de aplicare a legii adoptate în primăvară.

Deși majoritatea primăriilor din țară nu sunt pregătite să celebreze astfel de uniuni, din lipsă de pregătire în plin sezon estival, sau pentru că primarul afirmă că are alte priorități, alte primării sunt gata să le oficieze.

Decretul în vigoare acum nu este decât parțial, acesta permițând uniuni doar în cele mai simple cazuri. Situațiile cele mai complexe, cum sunt cuplurile binaționale sau căsătorite în străinătate, vor cădea sub incidența unui decret definitiv așteptat înainte de 5 decembrie.

Italia era ultima mare țară din Europa care nu acorda niciun statut cuplurilor de același sex ca urmare a opoziției Bisericii Catolice. Această uniunea civilă, diferită de căsătorie, prevede obligația de asistență morală și materială reciprocă.

Biserica Metanoia Arad: Atelier de Formare Masculină cu Gili Indrie

Te invităm la o altfel de ieșire a bărbaților! Echipa de slujire a bisericii noastre alături de Gili Indrie pun la cale un final de săptămână plin de provocări. Înscrierile se fac la secretariatul bisericii noastre.

Conferința Pro Lider 2 - „Dezvoltarea unei echipe de conducere”

Cu deosebită plăcere vă aducem la cunoștință organizarea de cătreProLider, împreună cuDepartamentul de Învățământ al Cultului Creștin Penticostal din România, a celei de a doua conferințe, ProLider 2 – „Dezvoltarea unei echipe de conducere”, dintr-o serie de astfel de evenimente.
Conferința se adresează liderilor bisericilor locale (pastorii și echipele lor de slujire) care sunt invitați în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2016, la Tabăra Creștină Harghita, Șos. Ciucului km 106, Vlăhița, Harghita, 535800. Conferința începe cu înscrierea, în ziua de miercuri, 28 septembrie, între orele 12:00–17:00 și se încheie sâmbătă, 1 octombrie, cu masa de prânz.
Scopul conferinţei: Dorim să asistăm bisericile locale să-și evalueze situația prezentă, apoi să elaboreze un plan pentru dezvoltarea echipei de conducere. Conferința este mai mult decât întâlnirea de la Vlăhița. Ea va fi urmată de aprofundare în cadrul echipelor din bisericile locale, în cel puțin alte 4 întâlniri, când se va lucra la proiectele de la sfârșitul fiecărei lecții. Scopul este ca bisericile participante să elaboreze și să implementeze un plan de transformare a conducerii bisericii locale într-o echipă care conduce și lucrează împreună.

Rodica Volintiru la Biserica Rîul Vieţii Cluj-Napoca


Florin Ianovici la Biserica Betel Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud


ActiveNews.ro: Victimizarea LGBT vinde bine

Pe voxpublica.net, "partenera civilă” a lui Remus Cernea, Ioana Stăniloiu, face o pledoarie interesantă, prin modul puternic emoțional de argumentare, pentru apărarea intereselor comunității LGBT amenințată de "homofobie”. 

Potrivit acesteia, nu doar că cei care resping solicitările mișcării LGBT dau dovadă de lipsă de sensibilitate față de o "minoritate fragilă”, dar ignoră și interesele copiilor abandonați de propriile familii care sunt în acest fel privați de căminul în care ar putea să primească "educație, iubire, afecțiune, sprijin, siguranță” dacă s-ar aproba prin lege căsătoriile homosexuale cu drept de adopție la pachet. Ilustrația articolului este sugestivă: sus un cuplu gay plin de dragoste față de cei doi puști cu care stă la masă la serbarea zilei unuia dintre ei (conffeti, jucării, lumânărele, etc) iar jos vedem un copil trist, plâns, care-și îmbrățișează ghemuit genunchii. 

"O altă obsesie a homofobilor este în legătură cu adopția. Imaginați-va copii violați, abuzați, flamanzi, puși la cerșit, murdari, analfabeți, fără nici un viitor, și un copil crescut de o familie gay care primește educație, iubire, afecțiune, sprijin, siguranță. Ce alegeți? Cei 3 milioane de români au anulat șansa unor copii abandonați de către familiile tradiționale de a fi adoptați de către o familie LGBT iubitoare”.

Sigur, puse în alb și negru, alegerile sunt ușoare. Ce vrei? Sărăcie, suferință, lacrimi și durere sau fericire, bogăție și sănătate de fier? Nu se citează studii (găsiți aici unul), nu se furnizează date și cifre, e clar că adopția într-un cuplu gay are doar părți frumoase...Evident, nu se pomenește nimic de faptul că respectivul copil nu are doar alternativele adopției într-un mediu gay și cea a suferinței într-un orfelinat sau pe stradă-ar putea de pildă să fie adoptat și de un cuplu heteroxexual la un anumit interval după cererea cuplului gay. 

Continuarea pe www.activenews.ro

Misiunea și obiectivele Coaliției pentru Familie

Misiunea noastră este să protejăm și să sprijinim familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Avem dreptul constituțional și obligația morală de a o apăra de tendințele societății moderne ce îi diminuează importanța și îi accelerează degradarea. Valorile morale și culturale ale poporului nostru stau la baza misiunii noastre, alături de dorința ca întreaga societate civilă creștină din România să se alăture nouă.
Obiectivul nostru general este: Să avem în România cât mai multe familii, cât mai longevive, cât mai numeroase, asigurând membrilor lor un mediu propice economic, social, protectiv și psiho-afectiv de formare și dezvoltare a personalității umane, iar națiunii române continuitatea  și dezvoltarea demografică, economică, socială și culturală.

sâmbătă, 30 iulie 2016

✡ Călător în Țara Sfântă – Mărturie pastor VIOREL CANDRIANU


Sub genericul "Călător în Țara Sfântă" ne propunem să prezentăm săptămânal cititorilor noștri noi mărturii video din Israel ale participanților la ultimele pelerinaje evanghelice organizate de către Oxentia Tourism, partener media NewsNet Creștin!

✡ Alfa Omega TV: Organizație cu milioane de membri luptă pentru Israel

Italia legalizează uniunile civile ale homosexualilor

Uniunea civilă pentru cuplurile de același sex a devenit vineri o realitate în Italia, a doua zi după publicarea în Monitorul oficial a unui prim decret de aplicare a legii adoptate cu mari dificultăti în primăvară, relatează AFP.

Deși majoritatea primăriilor din țară nu sunt pregătite să celebreze astfel de uniuni, din lipsă de pregătire în plin sezon estival, sau pentru că primarul afirmă că are alte priorități, alte primării sunt gata să le oficieze.

Prima uniune va fi între o funcționară din Milano care își va uni viața cu Margherita, o educatoare în vârstă de 53 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală. Va fi prima uniune înregistrată oficial, potrivit unui comunicat transmis presei.

În munții din Sicilia primăriile au început deja să înregistreze cereri de uniuni între persoane de același sex.

Continuarea pe www.revistablogurilor.ro

Misiunea Speranţa în Uganda - raport de misiune 2016

✔ Botez la Biserica Geneza Cluj-Napoca


Sorin Cigher – Europăgânizare asistată

Nimic nu este la voia sorții, toate se derulează după un calendar bine organizat, programat. Poate cei mai mulți am dori să fie altfel, soarta să stabilească încotro ne îndreptăm..., dar nu este așa!
Europa încearcă să ne acopere ochii cu un văl, în dosul căruia să-și ducă scopul la îndeplinire: îndepărtarea creștinismului fundamental. Europăgânizarea unui continent care a avut un fundament creștin, încărcat de multă istorie, se derulează sub privirile noastre absente. Creștinismul pierde tot mai mult teritoriu, iar continentul, bucată cu bucată, este ocupat de hoardele agresive ale propovăduirii unor toleranțe dubioase.
Pe fondul ideii de nediscriminare, Europa a primit în case musafiri timizi, îmbrăcați în zdrențe, asemănători cu poporul gabaonit din vremea lui Iosua, dar cu planuri știute doar de ei. Iar acum, încet, încet, timiditatea s-a transformat în agresivitate, drepturile exagerate sunt pretext pentru ucidere, ideologia e afișată ostentativ și nimeni nu vorbește, toată lumea tace și înghite în sec la tot ce se petrece. Au amuțit toți și, parcă în fața acestori păgâni, au paralizat și nu au nicio pârghie de apărare...
O altă modalitate prin care Europa începe să se afunde tot mai mult în mocirla păgânismului este mișcarea prin care grupările sexuale minoritare își cer drepturile. Este ofensator pentru o comunitate creștină, cu valori biblice, să fie obligată să se adapteze la noile condiții de viață, de înțelegere, de credință și să renunțe la normalitate pentru a nu ofensa recentele definiri ale familiei.
Încotro se îndreaptă Europa creștină? Are o țintă? Are un scop bine definit? Mai are ea valori clare, curate, morale? Din păcate, și-a pierdut ținta, i se surpă temelia și asistă neputincioasă la consecințele deciziilor pripite: atentatele și masacrele tot mai dese. Există și o repercusiune a tot ceea ce Europa alege. E obligată să culeagă -  prematur, mai devreme decât s-ar fi așteptat – roadele, fiindcă sunt verzi, amare...

Florin Ianovici – Mi se bucură sufletul în Domnul

Proverbele 23:7 "căci el este ca unul care îşi face socotelile în suflet…’’

Care este rezultatul socotelilor sufletești este mai important decât orice bilanț contabil. Acolo aduni, acolo scazi și ceea ce rămâne te va influența mai mult decât crezi.

Poate că înaintea oamenilor stai în picioare, dar sufletul îți este doborât de durere.

Poate că vorbești înaintea oamenilor, dar sufletul e mut de multă vreme.

Poate că te îmbraci frumos înaintea oamenilor, dar sufletul este atât de gol .

Ce e de făcut?

Vino cu noi, mâine la sala Mihai Eminescu din Romexpo, de la orele 17 pentru a găsi calea spre cea mai frumoasă exclamație: ,,Mi se bucură sufletul în Domnul’’.


Florin Ianovici

Vladimir Pustan – Când dragostea e condamnată să învingă


Marți la ora 10, părintelui Jacques Hamel de 84 de ani i-au tăiat gâtul în altarul bisericii Saint-Etienne-du-Rouvray doi islamiști tineri. A murit în Casa Domnului așa cum unii dorm acolo. Deodată... 
Lumea a și început să uite știrea. Era creștin, bătrân, preot, pensionar de 15 ani. Nimic din ce putea emoționa publicul corectitudinii politice. 
''Trebuia să stea acasă cu familia'', am citit într-un comentariu. Care familie, domnule? Preoții catolici nu au familie. Sunt singuri, prea singuri, dar acesta e un subiect sensibil.
De ce mai slujea după 15 ani de la pensionare? Pentru că tinerii aleargă după pokemoni.
Unde o fi acum? Nu știm. Oricum, ortodocșii și neoprotestanții nu l-ar băga în rai că era papistaș. În cel mai bun caz l-ar lăsa în purgatoriu...
De fapt nici nu avem nevoie noi, creștinii din Europa, să vină musulmanii să ne ucidă pentru că ne ucidem noi unii pe alții în numele aceluiași Hristos. Intoleranța noastră miroase a shaorma ca Daesh-ul. 
Politicienii noștri se frământă cum să construiască o moschee în București, pentru a fi cu drepturi depline parte a unei Europe schizofrenice, emasculate și lipsite de Dumnezeu. 
Papa Francisc a spus ieri că el crede că iubirea va învinge până la urmă, dar lucrul acesta nu-l vom mai vedea la știri. Dumnezeu e dragoste, dar El nu apare la televizor pentru că cei ce se uită la televizor au hotărât că nu există.
Dragostea e condamnată să învingă. Nu are de ales, deorece totul are un sfârșit. Chiar și moartea...

Vladimir Pustan

✡ Originile antisemitismului ''creștin'': teologia înlocuirii

Am cumpărat niște cărți de la târgul de carte Gaudeamus despre antisemitism.
Am citit din ele, dar nu tot. M-a interesat doar antisemitismul creștin.
Antisemitismul (ura față de evrei) creștin își are rădăcina în teologia înlocuirii.
Teologia înlocuirii a fost comună bisericilor catolice, ortodoxe și a majorității celor protestante.
Chiar și adventiștii și martorii lui Iehova o împărtășesc.
În rezumat teologia înlocuirii spune că Biserica a înlocuit Israelul în planul lui Dumnezeu și în diverse variante această teologie socotește Israelul de acum lepădat sau chiar vinovat de răstignirea Domnului Isus.
Anumite pasaje din Noul testament sunt răstălmăcite și iată că baza pentru ură este așezată: teologia înlocuirii Israelului cu Biserica.

Evanghelizare la Murgeni, județul Vaslui

Institutul Teologic Baptist București – Program de învățământ la distanță


Luigi Mițoi – Unicitatea creştinismului (24 Iulie 2016)

vineri, 29 iulie 2016

Samy Tuțac – De ce își pierd membrii bisericile evanghelice tradiționale?


În ultima vreme "oferta" bisericilor evanghelice tradiționale are o căutare tot mai nesemnificativă în comparație cu "oferta" bisericilor evanghelice mai noi. Deși dispun de o rețea de "distribuție" mult mai nouă și mai improvizată, bisericile mai noi câștigă tot mai mult "public", în timp ce bisericile tradiționale abia supraviețuiesc, cu ajutorul structurilor create de zeci de ani. Este o certitudine faptul că bisericile evanghelice tradiționale, din zonele urbane, nu mai răspund așteptărilor noilor generații. În schimb, răspund foarte bine bisericile mai noi și mai ales cele de orientare charismatică.

De ce? Cum s-a ajuns la această stare de lucruri?

Prima problemă, poate cea mai importantă, ține de decalajul de competență dintre "leadershipul" bisericilor mai noi și "comitetele" bisericilor tradiționale. Ceea ce am observat, studiind dinamica noilor biserici este că cei implicați în conducere sunt mai calificați, mai implicați și mai dinamici decât "membri comitetelor" din bisericile tradiționale. De la viziune, strategie, obiective, bugete, proiecte, idei și până la tehnică, birouri...aparat de cafea, totul este din secolul XXI, nu din anii 90. Și asta pentru că, la nivelul bisericilor mai noi adaptarea și sincronizarea cu dezvoltarea modernă a societății s-a produs mai rapid decât în cazul bisericilor tradiționale, care parcă se tem să-și folosească resursele extraordinare pe care le au la dispoziție.

✉ Scrisoare misionară: Zsolt Nagy, Peru

 „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.”
           
          Niciodată nu a fost așa de aproape de mine acest verset ca acum, când Dumnezeu mă duce pe cărări necunoscute, unde numai pe El și pe promisiunile Lui pot să mă bazez. E așa de ușor să recităm acest verset unui frate aflat într-o situație grea, în care nu Îl înțelege pe Dumnezeu, dar parcă e mai greu să ne aducem aminte de această promisiune când ne aflăm noi în momente grele. În ultima vreme, Dumnezeu a pus mare accent pe a mă învăța să am încredere în călăuzirea Lui, chiar și atunci când nu înțeleg.
            Promisiunea de mai sus m-a întărit de nenumerate ori în acest timp. Faptul că El știe gândurile pe care le are cu privire la mine și că aceste gânduri sunt gânduri de pace, mă liniștește. Zilele trecute citeam o cugetare care spunea că adeseori ni se pare că Dumnezeu ne-a uitat și rugăciunile noastre ajung doar până la tavan. Dar dacă ne uităm puțin în urma noastră, putem observa un lucru: Dumnezeu răspunde la fiecare rugăciune, mai repede sau mai târziu. Nu întârzie niciodată și nici nu se grăbește. El răspunde la rugăciunea copiilor Lui exact la momentul perfect. Prin faptul că ne răspunde rugăciunilor, îl umilește pe satan, dă o lovitură puternică asupra celui rău și, prin acest lucru, Numele Lui cel Sfânt primește lauda ce I se cuvine.

Noutate editorială: "Scoala profeţilor" - de Kris Vallotton


  • Kris Vallotton oferă o perspectivă echilibrată, nu numai asupra a ceea ce sunt profeţii din zilele noastre, ci şi referitor la ceea ce aceştia nu sunt. Veţi ajunge să fiţi împuterniciţi şi echipaţi cu cunoaşterea şi deprinderile necesare pentru această frumoasă slujire supranaturală vitală.

✡ Credo TV: Love Israel - Dr. Baruch (8)


Vezi și:

✡ Credo TV: Interviu cu Dr. Baruch

Proiectul “Sate pentru Cristos”: Evanghelizare la Gotlob, judeţul Timiş


La Ordinea Zilei: Ziua Imnului Național - Interviu cu pastorul Ioan Cocîrțeu


Material furnizat de către Radio Vocea Evangheliei Timișoara

† Pastor Nelu Floarea – COMUNICAT


Redacția NewsNet Creştin a primit recent o serie de materiale informative cu caracter defăimător la adresa unor lideri evanghelici. Materialele sunt semnate cu numele pastorului Bisericii "Cetatea Sfântă" Târgovişte, Nelu FLOAREA. Precizăm că acestea au fost distribuite de autor şi la o listă impresionantă de e-mailuri aparținand liderilor evanghelici, bisericilor şi diverselor instituții din România şi diaspora. NewsNet Creştin a refuzat publicarea acestor materiale. Ulterior am primit din partea pastorului Nelu Floarea o solicitare pentru publicarea comunicatului de mai jos.

Stimati slujitori,
       Har si pace de la Dumnezeu! Sunt Nelu Floarea, pastorul Bisericii Penticostale "Cetatea Sfanta" din Targoviste si coordonator de zona al Judetului Dambovita!
Imi pare rau ca trebuie sa intervin intr-o asemenea situatie reprobabila, cu care eu nu ma ocup si pe care eu o dezavuez intr-un mod radical, pentru ca autorul email-urilor si materialelor defaimatoare nu sunt eu ci un altul care mi-a folosit identitatea mea si a bisericii pe care o slujesc, consemnand in numele meu minciuni generatoare de confuzie si menite sa destabilizeze si sa distruga  slujitorii Domnului, aducand totodata denigrare si blama lucrarii lui  Domnezeu!
Mentionez ca eu nu detin cont pe canalul de youtube, iar contul de email pe care il utilizez este cetateasfanta@yahoo.com (acesta purtand numele bisericii pe care o pastoresc, nicidecum numele meu).

✔ Botez la Biserica Elim Bacău


✔ Botez la Biserica Penticostală Betania Ineu


✔ Botez la Biserica Penticostală Betel Orăştie


Natan Mladin la Biserica Biruința Londra


joi, 28 iulie 2016

George Alexander – În Finlanda, casele de copii au câte două celule. Nişte camere mohorâte, nişte camere reci, unde uşile grele, de puşcărie, se trântesc de pereți…

În Finlanda, casele de copii au câte două celule. 
Nişte camere mohorâte, nişte camere reci, unde uşile grele, de puşcărie, se trântesc de pereți…

Aici sunt închişi copiii noştri. În puşcăriile lor. În închisorile care sunt mai fragile decât lagărele de concentrare, dar, din care, durerea răzbate, parcă, mai vie pentru orice ființă umană, aruncată, în secolul 21! pe cimentul rece, în Europa!, în celulele disperării.
Totul este secret. Protecția Copilului din Finlanda este foarte grijulie. Ființele acestea umane, copiii noştri, adică!, mor cu zile… Unii nu urmează nici măcar şcoala. Mor în puşcărie… 
Desigur, Breivik are mai multe drepturi, ca orice criminal asupra căruia CEDO veghează conştiincios, să fie tratat cu respect, corectitudine, ba chiar cu lux dacă se poate, înveselindu-i monotonia şi gândurile-i negre.

La acea frumusețe de nedescris, la copiii noştri, CEDO n-a ajuns.
Mihai Smicală este omorât zilnic la o adresă secretă, fără niciun drept. 
De atâta dragoste şi recunoştință față de torționarii săi, vrea să fugă oricând de la casa de copii unde este închis... 
Este supravegheat, însă, limitat, terorizat, supus unui supliciu în fiecare zi. Este distrus psihic. Nu are niciun drept. Nici măcar la vizite. Dar niciun organism European nu reacționează. Nimeni nu a văzut celulele morții din casele de copii!

Aradon.ro: Samuel Caba: UE nu ne obligă să acceptăm căsătoriile gay

Samuel Caba, ca om politic şi ca lider religios, pune la punct o problemă de mare interes în această perioadă, demonstrând că Uniunea Europeană nu obligă România să recunoască familia altfel decât ca reuniunea dintre bărbat şi femeie.

„Să spunem deschis și fără rețineri: NEAMUL ROMÂNESC, ENTITATEA ȘI IDENTITATEA NOASTRĂ s-au păstrat în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei, prin puterea familiei, prin biserică și prin eroism. Azi, o minoritate insistă prin diverse tertipuri, să ceară legiferarea căsătoriei dintre persoane de același sex, minoritatea gay, neînțelegând că azi în România, asaltată de pericole interne și internaționale, numai o astfel de chestiune mai lipsea. Ca persoană responsabilă, ca om politic creștin practicant, salut decizia Curții Constituționale de a respinge solicitările făcute pe direcția torpilării familiei tradiționale. Se face mult caz și se interpretează (în mod voit eronat) Constituția României. 

Continuarea pe www.aradon.ro

Pastorul Samuel Caba la Biserica Rugul Aprins Londra


  • Duminica, 31 Iulie 2016, vom avea in mijlocul nostru pe pastorul Samuel Caba si va invităm pe toți la Biserica Rugul Aprins Londa să ne bucurăm împreuna.


Rugul Aprins Londra

✡ Credo TV: Love Israel - Dr. Baruch (7)


Vezi și:

✡ Credo TV: Interviu cu Dr. Baruch

Săptămână de Evanghelizare la Toflea


Conferință de tineret cu Fjaerli Olav la Biserica "Cetatea Sfântă" Târgovişte

Vineri, 29 iulie 2016

În ultima clipă, Scoția va scăpa, deocamdată, de un MEGA-BARNEVERNET!

Curtea Supremă a Marii Britanii a decis împotriva legii „persoanei desemnate” („Named Person”). 
Prin „înalta grijă” a guvernului socialist, un funcționar al statului urma să fie alocat fiecărei familii scoțiene, pentru a verifica dacă copiii respectivei case sunt bine îngrijiți și educați. 
Motivația oficială era ca „Scoția să devină cel mai bun loc din lume pentru creșterea copiilor”! După standardele Guvernului, evident.
O coaliție de organizații creștine („retrograde”) a cerut Curții Supreme să constate că „persoana desemnată” este o interferență de nepermis în viața de familie. Pentru moment, li s-a dat dreptate.

Coaliţia pentru Familie

Conferință pentru femei cu Rodica Volintiru la Biserica Eclesia Cluj-Napoca


Coaliţia pentru Familie: Semnaţi petiţia pentru referendum!

CitizenGo - cea mai mare comunitate online pentru protejarea vieții, familiei și libertății religioase - a creat, independent de noi, o petiție de mulțumire ce va fi adresată judecătorilor CCR pentru că nu au obstrucționat drumul inițiativei cetățenești. Totodată, ea va fi adresată liderilor partidelor parlamentare și sefului guvernului cu solicitarea de a se da curs dezbaterilor și organizării referendumului cât mai curând.
Cel mai mult ne-a plăcut asta: „If Romania can succeed in protecting marriage and the natural family, other countries in Europe will follow their lead.” (În cazul în care România reușește în protejarea căsătoriei și a familiei naturale, alte țări din Europa vor urma exemplul.) Acesta pare a fi, într-adevăr, cel mai mare coșmar al adversarilor inițiativei populare din România, care speră să-și extindă dictatul ideologic asupra întregii lumi euro-atlantice.
Oricum, să nu uităm că la rândul nostru am fost inspirați de reușitele Croației și Sloveniei (de 2 ori!) de a-și proteja, prin referendum, valorile cele mai dragi.

Nicolae Geantă – Triunghiul de familie

Aproape la toate nunțile creștine, auzim că familia este un triunghi: Dumnezeul, el și ea. Și că binecuvântarea, armonia casei, fericirea cuplului, ar fi găunoasă, incompletă, dacă Dumnezeu n-ar fi a treia parte. E corect și adevărat. O mulțime de familii sunt ciuruite tocmai din lipsa triadei cu Cerul. Cerul e scutul antirachetă pentru diavol. Însă ceea ce eu nu am auzit niciodată, este faptul că un triunghi cu vârful ascuțit are distanța cât mai mare între unghiurile de la bază, cu cât acesta este mai departe de ele! În traducere divină (că matematica nu ne place mai deloc unora) înseamnă că niște soți vor fi mai aproape intre ei, cu cât sunt mai aproape de Dumnezeu!

Unii dintre noi am început să ne depărtăm de partenerii conjugali tocmai pentru că ne depărtăm de Dumnezeu! Atunci scădem în intensitatea iubirii. Focul devine jar, iar la unii cenușă! Timpul e petrecut mai mult în singurătate. Și, dintr-un triunghi viața devine un cerc. Cu noi în centru. Egoism. Bădărănie. Dictatură. Curvie. Avort. Divorț. Căutarea unui alt "unghi" potrivit...

☪ Islamul şi Occidentul schizofrenic (partea II)

Comentariul saptaminii trecute a avut ecou. Citiva dintre cititori au scris si ei comentarii similare si ni le-au trimis. Va oferim linkul fiecarui comentariu, unul din partea dlui Mihai Florea: http://mihai-floarea.blogcreativ.ro/Primul-blog-b1/Atentatul-de-la-Nisa-b1-p71.htm si unul din partea dlui Ciprian Apetrei:http://adevarul.ro/international/europa/franta-atentate-vinovati--1_5648e0be7d919ed50e41886e/index.html
 
Continuam subiectul saptaminii trecute facind recenzia cartii fostului islamist si jihadist Maajid Nawaz, Radical, a Journey out of Islamist Extremism. 
("Radical, abandonul islamismului extremist") 

Comentariile noastre despre islamism sunt extrem de relevante si vin la timp. Doar intr-o saptamina de cind am publicat comentariul saptaminii trecute, nu mai putin de patru (4) atacuri teroriste au avut loc in Germania si Franta, toate perpetuate de musulmani radicalizati. Europa si liderii ei s-au obisnuit cu violenta islamista, o tolereaza, indirect o justifica, si continua sa eticheteze ca xenofobi ori rasisti pe cei care indraznesc sa critice lipsa de viziune si actiune a liderilor politici. O astfel de politica, cuplata cu desensitivizarea crescinda a europenilor fata de extremismul si terorismul islamist, vor pune capat Europei si civilizatiei ei.

Vezi si:

RostOnline.ro: Din pivnița gîndirii „liberale”: cazul Adriana Săftoiu

Dacă unii dintre noi am salutat performanța fără precedent a Coaliției pentru Familie – structură civică formată din zeci de asociații ce promovează valorile familiei tradiționale – de a strînge peste trei milioane de semnături în favoarea proiectului de lege pentru revizuirea Constituției în privința definirii căsătoriei (ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie, iar nu „între soți”), alții s-au grăbit să critice și să bagatelizeze demersul, din abstracte considerente ideologice.
Performanța civică și morală a campaniei – o premieră pe plan românesc și european (deși în Europa ultimilor ani au avut loc cinci referendumuri privind familia: în Croația, Slovenia, Slovacia, Irlanda și Armenia) – ni se înfățișează la adevărata ei dimensiune dacă ne reamintim că pentru a putea fi depus în Parlamentul României proiectul de lege avea nevoie de susținerea a 500.000 de cetățeni. În plus, faptul este relevant pentru ce cred românii majoritar ortodocși (dar și alte confesiuni religioase din România: catolici, greco-catolici, baptiști, penticostali) despre temeiurile bioetice ale societății.
Toate acestea nu sînt însă cîtuși de puțin pertinente pentru cei care se cred purtători de drapel ai ideologiilor novatoare și care confundă democrația cu manipularea majorității în favoarea minorităților. Nu știu dacă prima, dar în orice caz cea mai necuviincioasă reacție a avut-o poetul Florin Iaru, într-un articol din Adevărul (care adevăr?!), unde îi califică abrupt pe semnatari ca fiind pur și simplu „trei milioane de proști”. Puteau fi și miliarde, zice dumnealui; dacă nu gîndesc ca mine, sînt niște proști!
Continuarea pe www.rostonline.ro
Vezi și: