După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 1 iulie 2016

Onisim Botezatu – Doliu în alb pentru pastorul Mircea Andronic


Când pleacă un om dintre noi, în urmă rămân lacrimi. Când moare un om bun, rămân multe regrete. Când pleacă un păstor e tragedie, fiindcă păstorul e acel om bun, sfânt, preocupat de nevoile altora. El trăieşte pentru binele altora, investeşte în învâţătura şi ajutorarea oamenilor. Fiecărui păstor adormit ar trebui să i se ridice statuie. Viaţa lor e presărată cu multe lacrimi, mii de nopţi nedormite, depresii, critici din partea oilor cărora le-a făcut bine, ore de studii şi dorinţa de a-I sluji lui Dumnezeu.
Acum, că a adormit unchiul Mircea Andronic, să fiu preşedinte, aş declara zi de doliu naţional. De v-aţi fi întâlnit măcar odată cu acest om al lui Dumnezeu, aţi înţelege exact semnificaţia cuvintelor afirmate. A fost fratele mai mare al mamei mele, chiar mai mult decât un unchi, un tată şi un păstor adevărat. Un orator de excepţie, care prin dulceaţa, smerenia dar şi fermitatea predicilor sale te cucerea iremediabil pentru a-L iubi pe Hristos.
Unchiul Mircea a fost un om în toată greutatea cuvântului. Un bărbat frumos, înalt, tot timpul elegant, un intelectual sfânt, o faţă senină şi permanent zâmbitoare, nu cunoştea încruntarea. Un soţ iubitor cum puţini am mai văzut. Un tată desăvârşit care a crescut nişte copii cu o educaţie specilă, duhovnicească… E o onoare să vă am verişori. Vă iubesc! Ca păstor, a demonstrat o blândeţe hristologică adevărată, a ridicat demnitatea pastorală la adevăratul ei rang.
Eram copii. Treisprezece fraţi. Nu a fost tocmai uşor. Când apărea dumnealui, unchiul Mircea, cu haine şi alimente, îl priveam ca pe un înger, un sfânt trimis de Dumnezeu, de multe ori ca răspuns imediat la rugăciunile noastre. Cu o modestie şi o blândeţe atât de fină şi elegantă, încât nu vor reuşi deceniile să ştergă din amintirea noastră dragostea lui.

† Pastorul Mircea Andronic a plecat la Domnul!

Pentru toti cei ce doriti sa fiti alaturi de noi la serviciile de priveghi si inmormantare programul este acesta:
  • Luni 04 iulie ora 19.00 – serviciu de priveghi
  • Marti 05 iulie ora 19.00 – serviciu de priveghi
  • Miercuri 06 iulie ora 10.00 – serviciu de inmormantare 
Atat serviciile de priveghi, cat si cel de inmormantare vor avea loc la Biserica Crestina Baptista „Betel” nr.1 din Bacau de pe strada Oituz, nr.51, vis-a-vis de restaurant RMB. Trupul neinsufletit va fi depus apoi la cimitirul Sarata II . Va asteptam cu toata dragostea pe toti cei ce doriti sa fiti alaturi de noi!

☗ Tabără pentru adolescenți la RiverSound Pietroasa, județul Bihor


☗ Tabăra Cercetașilor la Valea lui Liman, judetul Timiș


☗ Tabăra de vară "Dif3rit" la Dezna, județul Arad

Mai multe detalii: AICI

☗ Tabără de aventură la Sasca Montană


☗ Tabăra El-Betel Graduates la Pensiunea Alex-Padiș (Munții Apuseni)



☗ Tabăra PROFIDES la Brădățel


✉ Scrisoare misionară: Sami & Ani Şoldan, Mongolia


"Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei."
  
     Dragii noștri,

     Aducem mulțumiri lui Dumnezeu, prin care trăim și înaintăm în provocările din acest an.

      În prima săptămână din luna iunie am fost în tabără la 30 km de capitală, împreună cu un grup de elevi care tocmai au absolvit clasa a 3-a. Învățătoarea lor, o prietenă creștină, ne-a rugat să o ajutăm în organizarea unei tabere de tenis de masă și, astfel, am petrecut 8 zile cu acești copii proveniți din familii defavorizate. În tabără am avut parte de ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, ceea ce ne face să fim deosebit de mulțumitori, însă chiar a doua zi după revenirea acasă, în timp ce unul dintre copii se afla împreună cu familia într-o mașină de marfă cu ladă, surioara lui de 4 ani a căzut din mașină și a decedat. Rugați-vă pentru familia acestui copil, ca dragostea lui Dumnezeu să pătrundă dincolo de durerea din inimile lor și să îi atragă spre El. 

      Tot în tabără am avut ocazia să lucrăm împreună cu T., o tânără de 21 de ani, care a venit sa ne ajute la bucătărie, cu pregatirea mâncării. În aceste zile a ascultat Evanghelia cu interes. Ne dorim mult să păstrăm legătura cu ea și să fim martori ai modului în care Dumnezeu își împlinește lucrarea în viața ei.

      Un motiv de laudă către Dumnezeu este faptul că în urmă cu câteva săptămâni am putut face pași în proiectul O Biblie pentru fiecare”, prin care ne doream ca fiecare membru din adunare să aibă o Biblie personală. Am început prin a oferi 5 Biblii tinerilor care participă săptămânal la întâlnirile de părtășie. Odată cu Biblia, le-am oferit și un plan de evidență a citirii din Scriptură, pentru a putea împărtăși ulterior ce au învățat pe parcursul săptămânii. Ne rugăm ca puterea Cuvântului să transforme viețile lor.

       În cadrul acestor întâlniri de tineret avem deseori parte de bucurie, când vedem cum fiecare participant împărtășește motive de rugăciune, cum se roagă apoi unii pentru alții, iar mai târziu comunică biruințele și răspunsurile la rugăciuni. În același timp însă, suntem întristați că unul dintre tineri aduce tulburare în grup, refuzând să coopereze la unele activități propuse de noi și distrage atenția celorlalți în multe momente care cer seriozitate și reverență față de Dumnezeu. Avem nevoie de înțelepciune în modul în care reacționăm față de el și față de restul grupului. Rugați-vă ca inima lui A. să fie schimbată deplin și ca ceilalți tineri să nu fie descurajați în căutarea lor după Dumnezeu.

Adevărul.ro: Ce spune Biblia despre homosexualitate: „Dumnezeu nu o condamnă mai mult decât curvia, hoţia, lăcomia sau beţia”


Un pastor baptist a căutat în Biblie referinţe la homosexualitate şi a comentat într-o lucrare, intitulată „Pledoarie pentru puritate: învăţăturile Scripturii despre relaţiile sexuale“, pasajele din Cartea Sfântă.

În cartea „Pledoarie pentru puritate: învăţăturile Scripturii despre relaţiile sexuale”, pastorul baptist Samuel Tuţac a alocat un capitol întreg relaţiilor homosexuale. Pastorul a încercat căutat toate referinţele biblice despre homosexualitate şi a constatat că în cel puţin şapte texte din Biblie se fac referire cu privire la homosexualitate.

Primul pasaj este Geneza 19:1-11. Aici se vorbeşte despre Sodoma şi Gomora, despre îngerii trimişi să distrugă cele două cetăţi.

„Lot se trezeşte că bărbaţii din cetatea Sodomei, care era cea mai prosperă dintre toate cetăţile din zona aceea, acolo locuiau oamenii cei mai bogaţi şi era o zonă fertilă, o zonă unde toată economia  „duduia”, vin acolo la casa lui şi îi spun lui Lot: ‹‹Scoate pe bărbaţii care sunt la tine, scoate-i afară, pentru că vrem să ne culcăm cu ei››”, a explicat pastorul.

Lot le oferă oamenilor din cetate pe cele două fiice ale sale, care sunt fecioare, numai să îi lase în pace oaspeţii. „Acum sigur, noi putem să-l judecăm cât vrem pe Lot, numai că numai atunci când pricepem până la capăt ce înseamnă ospitalitatea în Orient  putem înţelege măcar în parte de ce face Lot gestul acesta disperat. În Orient nu era aşa ca la noi, odată ce cineva era intrat sub acoperişul cortului tău sau al casei tale era sub protecţia ta până la capăt”, a explicat pastorul, care a mai arătat că, într-un final, Sodoma şi Gomora au fost distruse. 

„Cu siguranţă aşa cum vedem din Ezechiel au fost şi alte păcate săvârşite de către locuitorii Sodomei şi Gomorei care au atras pedeapsa lui Dumnezeu, dar păcatul care a făcut celebră Sodoma şi desigur şi Gomora a fost păcatul homosexualităţii. Care a fost consecinţa? Distrugerea totală a acestor cetăţi”, a mai arătat pastorul în cartea „Pledoarie pentru puritate”.


Citeste mai mult: adev.ro/o9m8a3

Conferinţă pentru femei la Biserica ELIM Ploiești

Grupul SPERANȚA & George Davidiuk pe Stadionul Central din Noua Sulița, Ucraina


Trăim într-o lume frământată de probleme.
Sărăcie. Suferință. Indiferență. Relații distruse. Nesiguranță.
Unde mai putem găsi echilibru, siguranță, speranță? 
E timpul să găsești răspunsuri esențiale pentru viața ta!

Grupul „Speranța” va susține un concert de muzică creștină în localitatea ta, iar mesajul pentru suflet va fi prezentat de evanghelistul George Davidiuk. 

Intrarea este liberă!
Te așteptăm SÂMBĂTĂ, 2 IULIE, ORA 18:00 la STADIONUL CENTRAL din Noua Sulița, Ucraina !