După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 1 mai 2016

Descoperă.ro: Lumina Sfântă de la Ierusalim - minune sau înşelătorie?

An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Acest eveniment miraculos se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui.
În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După procesiune, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.
Evenimentul este considerat de către adepţii creştinismului ca fiind cel mai vechi miracol atestat anual. Deşi a fost descrisă în mai multe scrieri începând cu secolul 4 e.n., minunea a început să fie documentată sistematic începând cu 1106, când a fost menţionată în scrierile călugărului rus Daniel.
Continuarea pe www.descopera.ro

Klaus Iohannis – Hristos a înviat!

Mesagerul de Bistriţa-Năsăud.ro: Marşul Învierii, liniştit şi decent


Cea de a opta ediție a Marşului Învierii, la care au participat bistriţenii din bisericile baptistă şi penticostală, s-a desfăşurat sâmbătă, începând cu ora 14.00, pe traseul Kaufland – Bulevardul Independenţei – strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Crinilor – Piaţa Petru Rareş – pietonalul ,,Liviu Rebreanu”, punctual terminus fiind scena din faţa Palatului Culturii.

Alături de numeroşii membri ai bisericilor amintite au fost președintele Consiliului Județean (CJ), Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, senatorul Ioan Deneş, directorul general al Rombat, Ioan Repede, şi pastorii lăcaşurilor de rugăciune aflate sub cele două denominaţii. 

Pe scena permanentă din faţa Palatului Culturii au fost cântate cântece de slavă de către cor şi fanfare, a fost rostită rugăciunea domnească, apoi Ioan Repede a adresat câteva cuvinte, potrivite sărbătorii Învierii, şi a mulţumit celor prezenţi, totodată amintind discursul primarului Creţu de la mitingul de sprijin al încercatei familii Bodnariu, din Norvegia. În alocuţiunea sa, primarul Creţu le-a spus participanţilor că Bistriţa îi iubeşte, că suntem un oraş de oameni toleranţi, care împărtăşesc aceleaşi valori creştine.

Continuarea pe www.mesagerul.ro

Știri creștine: Mapamond creștin (1 Mai 2016)


Din cuprins:

  • Proprietari dați în judecată că au refuzat o nuntă între persoane de același sex
  • Crestinii irakieni incep o noua viata intr-o tara noua
  • Crestinii pot crea o lume fara orfani
  • Protonterapia - o metoda de vindecare a cancerului cu mai putine efecte secundare
  • Conferinta Inchinare pentru natiune - Baia Mare, aprilie 2016

Pastor Marius Birgean – Semnificația biblică a Paștelui, cel evreiesc și cel creștin

Lazăr Gog – Cuvântul mare al învierii

Conferința anuală a tinerilor penticostali la Dumbrăveni, județul Suceava


BCER-UBCE: Conferință regională de tineret la București


Vladimir Pustan – Hristos a înviat! Restul sunt știri.

Ca să înțelegi crucea trebuie să-L înțelegi pe Dumnezeu. Ori, cine poate să-L înțeleagă? 
A stat pe cruce bând până la fund paharul scârbos al păcatului. Când a cerut tatălui să depărteze paharul de la El, nu s-a gândit la cuie ci la păcat. S-a temut de ce-a urât dintotdeauna și n-a avut niciodată. 
Pe cruce a fost în iad pentru că ce definiție mai bună găsim pentru iad decât despărțirea de Tatăl? Dumnezeu urăște păcatul... Dumnezeu Și-aîntors fața de la Hristos... Dumnezeu urăște păcatul... Dumnezeu Și-a întors fața de la Hristos... Dumnezeu urându-Se pe sine Însuși...
Nu cuiele L-au ținut pe cruce ci dragostea. Călătoria spre Ierusalim nu a început din Betleem ci în Eden. Mielul a fost înjunghiat înainte de facerea lumii. 
Dar punctul central al creștinismului nu-i moartea ci învierea... Și alții au murit pe cruce. Fără înviere, Hristos ar fi fost un martir, așa e Domnul Domnilor. 
Dacă n-ar fi înviat Hristos nu ar exista nimic pentru care merită să mori cum nu există nimic pentru care merită să trăiești. 
”Dar acum Hristos a înviat din morți”... Deci sus să avem inimile pentru că El este moartea morții și învierea vieții...”
Hristos a înviat!

V l a d i m i r _ P u s t a n

Conferința UnLucru Austria

Mai multe detalii: AICI

Declarația europarlamentarului Tőkés László privind cazul Bodnariu

COMUNICAT


Ședința plenară a Parlamentului European din 27 aprilie ac. a avut pe ordinea de zi – printre altele – tema promovării transfrontaliere a intereselor copiilor, care este mai presus de orice. Profitând de ocazie un grup de parlamentari, la inițiativa deputatului Daniel Buda (Partidul Popular European), a pus pe tapet practica de protecție a minorilor din statul norvegian, care a stârnit vii controverse internaționale, proliferate de cazul soților Bodnariu din Norvegia, cuplu care a fost privat de cei cinci copii ai lor de către serviciul de protecția copilului ”Barnevernet”, ce activează în acestă țară.

Seara târziu i-a venit rândul europarlamentarului Tőkés László (PPE) ca printr-o scurtă intervenție să se alăture celor care atât acasă, în România, cât și peste hotarele ei, au protestat prin diverse metode împotriva celor întâmplate românului Marius Bodnariu și soției lui norvegience, cărora le-a fost luate mlădițele, plasate mai apoi sub tutela unor străini. Printre copii fiind chiar și un sugar de patru luni!