După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 1 februarie 2016

Știrile TVR.ro: VIDEO Irina Păcurariu: În Norvegia părinţii sunt decăzuţi greu din drepturi. E o legendă că sunt luaţi copiii şi daţi spre adopţie

Separarea părinţilor de copii fără o justificare clară, fără o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe, a sensibilizat întreaga opinie publică. O echipă TVR s-a dus în Norvegia şi a stat de vorbă cu soţii Bodnariu. Psihologul Daniela Gheorghe şi trimisul nostru special la Oslo, Irina Păcurariu, au analizat la Prim Plan cazul Bodnariu.

În cazul familiei Bodnariu, copiii NU au fost daţi spre adopţie, iar părinţii NU sunt decăzuţi din drepturi, spune jurnalista Irina Păcurariu, care a mers în Norvegia şi a documentat cazul. De altfel, se întâmplă foarte rar acest lucru,  foarte puţini copii care sunt luaţi din familiile lor ajung în adopţie, explică jurnalista.
Continuarea pe www.stiri.tv.ro

ActiveNews.ro: Familia NAN, căreia Barnevernet i-a luat copiii, a PIERDUT PROCESUL în Norvegia. Cum a motivat instanța decizia de a nu-i repune în drepturi pe părinții români

Familia NAN a primit astăzi decizia finală în procesul care a avut loc săptămâna trecută în Norvegia. Din păcate, familia de maramureșeni a PIERDUT PROCESUL. Instanța și-a motivat decizia astfel: părinții nu au vrut să recunoască faptul că și-au bătut copiii.
 
Pe 20 ianuarie a avut loc procesul în Norvegia. Din 27 octombrie, de când copiii familiei Nan au fost plasați într-o altă familie, părinții au adunat mai multe dovezi pentru a dovedi că și-au crescut în mod corespunzător cei doi copii.

La procesul împotriva Protecției copilului din Norvegia, familia Nan a fost susținută de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, dar și de o delegație de parlamentari români, membri ai Comisiei pentru românii din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților.
 
Familia Nan a cerut Barnevernet repunerea în drepturile părintești.

Continuarea pe www.activenews.ro

Cătălin Ciuculescu & Band la Biserica Râul Trezirii Arad


Evenimentul Zilei.ro: MĂRTURII CUTREMURĂTOARE în cazul Bodnariu. Tatăl E OBLIGAT să-i vadă zilnic pe cei care l-au despărțit de copiii săi

În Norvegia, pentru a deveni familie "surogat" este nevoie doar de studii economice. 

Sistemul „protectiv” poate decide și că cei mici s-au adaptat bine în noile familii şi ar fi o traumă să revină în familia naturală. Printre soluții se ia în calcul repatrierea...

Continuarea pe www.evz.ro

Dr. Sebastian Sârbu – Cazul familiei Bodnariu deconspiră un sistem mafiot transnaţional

   Dr. Sebastian Sârbu este analist militar si vicepresedinte al Academiei Nationale de Securitate si Organizarea Apararii, director la International Center for Criminal Intelligence (USA)

Cazul familiei Bodnariu deconspira un sistem mafiot transnational care produce victime operand practic intr-o zona de no man’s land cu anumite complicitati existente la diferite nivele ale statului norvegian.

Norvegia nu are o legislatie adecvata in domeniul protectiei copilului si familiei. Autoritatile sunt responsabile de operativitatea de interventie in acest caz si a modului de gestiune a informatiilor, neexistand un raport public sustinut.

Este clar ca tarile nordice reprezinta o tinta pentru grupari de crima organizata interne si internationala care printr-un sistem abuziv de adoptie cauta de fapt sa submineze familia in scopul de a modifica structura statelor. Legislatia liberala si permisiva a acestei tari, autonomia unor institutii reprezinta un punct vulnerabil pentru statul norvegian care la anumite nivele incurajeaza direct sau indirect politica cercurilor radicale a grupurilor subversive care de fapt actioneaza in acest mod contra suveranitatii nationale fiind conectate la criminalitatea organizata transnationala si foarte posibil la terorismul international.

Trebuie sa spunem ca aceasta ,,politica” de adoptie reprezinta un trafic de persoane legalizat, iar Barnevernetul trebuie desfiintat sau complet reorganizat dupa o legislatie noua in materie.

Este nevoie de legi si mecanisme de control in domeniul protectiei copilului. Este clar ca un copil nu poate fi luat de la parintii sai pentru comportamentul presupus abuziv al parintilor. Pentru toate acestea trebuie sa existe dovezi sustenabile juridic care sa fie prezentate in instanta in cadrul unui proces echitabil in care sa se propuna cel mult decaderea din drepturile parintesti ai mamei sau tatalui in urma unei anchete sociale si cu un raport care sa fie prezentat public.

Incurajarea drepturilor si libertatii de alegere a copilului poate fi periculoasa. Copilul poate merge la un camin de copii sau bucura de asistenta medicala numai in urma unor abuzuri dovedite. Pe langa acest fapt Romania nu are tratat sau vreun acord cu Norvegia in domeniul adoptilor internationale bilateral.

Autoritatile norvegiene sunt prea anemice si la anumite nivele este complice la proliferarea formelor de exploatare moderne si abuz inclusiv de aplicare a unor legi.

Trebuie sa spunem la unison cu factorii responsabili ai societatii norvegiene urmatorul mesaj: Nu confundati Norvegia cu Statul Islamic. Barnevernetul este ,,Statul Islamic” al Norvegiei un stat in stat cate dicteaza dupa un ,,cod de legi” de neurmat si care este imposibil de controlat prin Legile si instrumentele institutionale. Din pacate aceasta practica tinde sa se generalizeze. De fapt nu putem vorbi de autoritati fiindca aceasta este o institutie complet descentralizata iar guvernul nu poate interveni. Este inacceptabil ca o institutie ce presupune atatea responsabilitati sa fie una complet descentralizata functionand ca o putere privata.

Adevărul.ro: TVR, record de vizualizări cu reportajul „În numele copilului“, despre cazul Bodnariu

Reportajul „În numele copilului“, unul dintre materialele TVR difuzate exclusiv online despre cazul Botnariu, a fost vizualizat de peste 1,250 milioane de internauţi.

Reportajul „În numele copilului“ a fost realizat de Irina Păcurariu şi difuzat în premieră, la TVR 1, vineri, 29 ianuarie, de la ora 21.00. 

Dintre cele 12 postări de pe pagina de Facebook a postului public pentru promovarea reportajului, două au reuşit audienţe remarcabile. Un video care conţinea un material exclusiv online (mărturia unei norvegience care a trecut printr-o situaţie similară cu a familiei Botnariu) a fost văzut de peste 1,25 de milioane de utilizatori ai platformei. Postarea a avut 460.000 de vizualizări şi peste 20.000 de comentarii, impresii şi redistribuiri, între care se numără inclusiv comentariul Ceciliei Bedsvaag, personajul în cauză. Spotul de promovare a reportajului „În numele copilului“ a înregistrat de asemenea cifre bune, peste 350.000 de vizualizări. 

Citeste mai mult: adev.ro/o1vsj7

PROMO: Cazul Bodnariu, în Prim-plan la TVR1

Jurnalistul Mihai Rădulescu moderează prima dezbatere Prim-plan a săptămânii. Luni, 1 februarie, de la ora 21.00, în direct la TVR1 şi TVR+

La Ordinea Zilei: Când nebunii conduc balamucul - Norvegia – Interviu cu Dr. Daniela Mariș



Interviu cu 
Dr. Daniela Mariș
pe marginea articolului scris de dumneaei, 
preluat de multe site-uri si publicat 
si de Evenimentul Zilei in editia tiparita. 
Aveti articolul AICI!
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Adevărul.ro: Decizie istorică în Israel. Bărbaţii şi femeile se vor putea ruga împreună la Zidul Plângerii

Guvernul israelian a luat duminică decizia istorică de a permite bărbaţilor şi femeilor să se roage împreună la Zidul Plângerii din Ierusalim, dând astfel curs unei solicitări susţinute timp de două decenii de mai multe grupări progresiste, informează agenţiile EFE şi Reuters, citate de Agerpres.

Este vorba de „o soluţie de compromis pentru o problemă foarte delicată în legătură cu un loc menit să-i unească pe evrei“, a afirmat premierul Benjamin Netanyahu înaintea adoptării măsurii, în pofida criticilor venite din mediile ultraortodoxe. 

Iniţiativa prevede amenajarea unei noi esplanade de rugăciune mixte, pentru bărbaţi şi femei, la Zidul de Vest, locul sfânt al evreilor, pe lângă cele două existente deja, care sunt separate pe sexe. Guvernul israelian a alocat zece milioane de dolari pentru proiectul de transformare în loc de rugăciune a unui actual sit arheologic de lângă Zidul de Vest. Realizarea construcţiei ar urma să dureze un an.

Continuarea pe www.adevarul.ro

Alin și Emima Timofte la Biserica Betel București

Pornim la drum
Începând cu ziua de marți, 2 februarie, vor reîncepe serile de tineret la biserica Betel, Crângași. După o perioadă de 21 de zile de post suntem plini de dorința de a-i sluji lui Dumnezeu.
De aceea, vă invităm ca mâine, 2 februarie, de la orele 18,30 să ne vedem la prima seară de tineret a anului 2016. Alături de noi va fi Alin și Emima Timofte.
Ne vom închina împreună și vom auzi un mesaj din: Isaia 43:4 "De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. "
Între sâsâitul supărător al șarpelui și tunetul dragostei lui Dumnezeu eu aleg să cred cuvintele Lui, a Celui ce m-a întocmit și a murit la Cruce pentru mine.
Vino cu noi să auzi cuvintele iubirii cerești!
Florin Ianovici

Mana de Luni: Rick Boxx – Când pui întrebări greşite...

Dan, un antreprenor înfloritor dornic să înceapă o carieră de om de afaceri independent, m-a sunat recent să-mi ceară nişte sfaturi. M-a întrebat direct: ''Mă poţi ajuta să aplic pentru un împrumut pentru toţi banii de care am nevoie să încep o afacere?''

Întrebarea lui nu m-a luat prin surprindere. Mulţi afacerişti îşi închipuie că dacă împrumută cât de mulţi bani pot se vor rezolva toate problemele. Dacă este suficient capital de investiţii, îşi spun ei, cum să nu aibă parte de reuşită? Totuşi, mulţi ani de experienţă -şi în calitate de consultant dar şi în calitate de om
de afaceri - m-au învăţat că dacă suntem dispuşi să ne rugăm şi să căutăm înţelepciune de la Dumnezeu, El are, de regulă, un plan mai bun decât să te lupţi să obţii
resurse financiare că să-ţi urmezi ţelurile.

Eu cred că Dan punea întrebarea greşită. El ar fi trebuit să caute răspuns la două întrebări. Mai întâi, trebuia să-şi pună întrebarea: "Vrea Dumnezeu să încep afacerea
aceasta?" Proverbe 16:9 spune "Inima* omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii."

Apoi, dacă Dan primea din partea Domnului că într-adevăr poate porni o afacere, a doua întrebare la care ar fi trebuit să caute răspuns ar fi fost ''Doamne, cum doreşti să fie finanţată această această afacere?" Când pornim o afacere, căutăm de obicei instituţii care să ne asigure un împrumut, investitori, sau parteneri de afaceri care să ne ajute cu resursele financiare. Totuşi, Biblia ne avertizează cu privire la încrederea exclusiv în aceste domenii. Psalmul 20:7 ne învaţă '' Unii* se bizuie pe carele lor, alţii, pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru."

Nașul TV: Povestea dramatică a unei rusoaice în Norvegia | Sunt 19.000 de ong-uri pentru reprofilarea copiilor din bărbat şi femeie în alte sexe neconvenţionale. Ceea ce a păţit fiul meu cel mic deja nu mai este o pedofilie primitivă, ci un fel de training organizat

 Interviu realizat de jurnalistul Andrei Fefelov cu o mamă de origine rusă, Irina Bergset, la 9 iunie 2013, pentru Zavtra. 

„Zavtra”: Irina, povesteşte despre cum ai ajuns în Norvegia şi impresia pe care ţi-ai făcut-o despre această ţară.

Irina: În anul 2005 m-am măritat cu un cetăţean Norvegian. Fiul meu (dintr-o relaţie anterioară) avea şapte ani. Am plecat să locuim în Norvegia, în Aurskog-Hekland, satul Aurskog.

În acel moment, eu încă nu ştiam că acum o jumătate de secol în urmă, Norvegia era o ţară al cărei nivel de civilizaţie putea fi comparat cu cel din statele Africii Centrale. În anul 1905, Norvegia a încetat să mai fie dependentă de Danemarca şi Suedia. Această ţară a fost şi rămâne o ţară de iobagi, iar locuitorii ei nu i-au văzut niciodată pe domnitorii lor. Plăteau doar taxele. Nu a fost nici o dezvoltare a culturii, oamenii vorbeau limba daneză sau suedeză, prin urmare, limbile exploatatorilor lor. Mai târziu, aceste limbi s-au amestecat într-un limbaj artificial, numit Bukmolu. Chiar şi acum, fiecare familie din Norvegia vorbeşte în dialectul propriu. Până în prezent, nu există limba de stat, standard. S-ar putea spune că ţara doar acum se formează, în acelaşi timp având loc şi un alt proces.

Societatea norvegiană este în decădere morală, copiind legislaţia şi ordinea americană. Acum 50 de ani, ei au descoperit petrol în mare, cu ajutorul rezultatelor ştiinţifice şi tehnice străine. Toate acestea le-am aflat mai târziu. Când am plecat din Rusia, ştiam doar atât că, în Norvegia este nivelul de trai cel mai ridicat din lume.

În afară de aceasta, am absolvit Facultatea de Jurnalism şi am fost candidată la ştiinţele filologice, dar în Norvegia nu mi-au recunoscut diploma universitară. Mi-au oferit un loc de muncă de învăţătoare, într-un satuc vecin, la o şcoală de tip nou, după modelul danez, denumit Riddersand, care se traduce „Şcoala cavalerilor”. În comparaţie cu sistemul şcolar rus, toate manualele de şcolarizare norvegiene, arată de parcă ar fi tipărite pentru retardaţi mintali. Şcoala primară este până la clasa a 7-a şi rolul programului de stat de predare, este de a învăţa alfabetul şi a socoti, până la vârsta de 13 ani a elevului, pentru a fi în măsură să socotească preţurile în magazine.

Nu este voie în clasă să se citească cu voce tare, fiind o ruşine. Profesorul special ia elevul pe hol, să nu-l facă de ruşinea copiilor şi acolo îl ascultă cum citeşte. Profesorul de matematică are dreptul de a explica copiilor două exerciţii pe zi, iar atunci când copiii nu învaţă tema în timp de trei zile, o poate repeta. Tema pentru acasă este 5 sau 8 cuvinte din limba engleză, pe săptămână. 

Continuarea pe www.nasul.tv

Preot Stelian Tofană: "Lupta în cazul Bodnariu nu este pentru identitate confesională, ci pentru identitate creştină!"

Preotul ortodox Stelian Tofană, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, a declarat, la rândul său, pe scenă, că lupta în acest caz nu este pentru identitate confesională, ci pentru identitate creştină.
“Îmi exprim întreaga mea solidaritate cu familia Bodnariu şi cu alte familii care trăiesc o dramă asemănătoare. Trebuie să strângem toţi rândurile. Distrugerea familiei creştine înseamnă distrugerea societăţii în care trăim”, a spus Tofană.

“Creștinismul și Cariera - Perspective” cu Octavian Pantiș la Crystal Tower București

"Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă!" Psamul 90:12
        
Luni, 1 februarie 2016, ora 19:00, vă așteptăm la Crystal Tower (etaj 1) pentru a continua seria “Creștinismul și Cariera - Perspective” alături de Octavian Pantiș, autorul cărții Musai List ( http://www.musailist.ro).
Am nevoie să îmi organizez mai bine timpul! Cred că fiecare dintre noi și-a spus acest lucru la un moment dat, dar de cele mai multe ori ne este greu să deosebim care sunt lucrurile cruciale, importante sau urgente.
Octavian Pantiș ne va ajuta să ne revizuim, măcar pentru o clipă, prioritățile vieții, timpul și energia pe care le investim, modul în care ne ordonăm trecerea anilor în funcție de scopurile pe care le avem.
Cum îți organizezi timpul în așa fel încât să muncești eficient, să faci loc pentru ce-ți place și cum să te bucuri de fiecare zi?

Vino luni la întâlnirea TBV să aflăm împreună cum să fim buni administratori ai timpului nostru!

Te aşteptăm cu drag!
TBV

Seară Culturală Franceză la Biserica Harvest Metanoia Ploiești


Agerpres.ro: Gorghiu, la Chicago: A fost o surpriză prezența familiei soților Bodnariu, care a mulțumit pentru sprijin

Copreședintele PNL Alina Gorghiu s-a întâlnit, în Statele Unite ale Americii, cu familia soților Bodnariu, la un eveniment organizat cu ocazia a 14 ani de existență a ziarului Tribuna Românească.

"Atmosferă caldă, emoționantă la sărbătoarea ziarului Tribuna Românească, ziarul românilor americani. A fost o surpriză prezența familiei soților Bodnariu, care a mulțumit autorităților române și comunității pentru sprijin", a scris Gorghiu, duminică seara, peFacebook, după ce a participat la evenimentul organizat la Chicago.
Mesajul liderului PNL este ilustrat de câteva fotografii, între care și una cu rude ale soților Bodnariu.
Pe 18 ianuarie, copreședintele PNL Alina Gorghiu susținea că în cazul Bodnariu a fost o reacție întârziată din partea statului român.
Continuarea pe www.agerpres.ro