După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 4 noiembrie 2016

Știripesurse.ro: NU vom avea referendum în ziua alegerilor. Cum explică PSD ultima inițiativă legislativă

Senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Titus Colăţean au depus la Senat un proiect de lege pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei, care prevede că cetăţenii României sunt chemaţi să îşi exprime voinţa, prin vot, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii de revizuire, a anunțat agenția news.ro. Dacă unii au înțeles din această inițiativă că PSD dorește referendum pentru modificarea Constituției în aceeași zi cu alegerile parlamentare, inițiatorii proiectului de lege spun că așa ceva este imposibil. Mai mult, proiectul vine să acopere doar un vid legislativ, mai spun inițiatorii.

Practic, pentru modificarea Constituției, în urma demersului Coaliției pentru Familie, este nevoie de o lege de modificare adoptată în Parlament și de o altă lege pentru declanșarea referendumului.  De acest al doilea aspect s-ar ocupa legea propusă de Donțu și susținută de Corlățean.
„Treaba mea nu este să stabilesc data referendumului. Noi am constatat un vid legislativ care a fost constatat și în 2003, când a fost modificată Constituția. Așa spune legea: trebuie completată ințiativa de modificare a Constituției de o inițiativă privind declanșarea referendumului. Noi am constatat că nu avem această procedură și această inițiativă cetățenească ar urma să se blocheze la un moment dat, dacă nu există cadrul creat pentru a se desăvârși. Am făcut această inițiativă, care are caracter tehnic, în care am spus foarte clar că se declanșează referendumul în 30 de zile de la adoptarea revizuirii Constituției. Când se adoptă, se adoptă. Nu am de unde să știu. Poate să se adopte la anul, în martie, aprilie, mai, nu am vizat ca să se organizeze referendumul în aceeași zi cu alegerile parlamentare, cum am citit prin diverse locuri”, a declarat senatorul Ovidiu Donțu, pentru stiripesurse.ro. Donțu, membru al Comisiei juridice, și președinte al Comisiei de afaceri constituționale din Senat, speră că legile de modificare a Constituției și de declanșare a referendumului să fie votate în camera decizională a Parlamentului în aceeași zi.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.