După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 27 septembrie 2016

Biserica Happy Valley din Phoenix – Trei decenii de existenţă!

Sarbatorirea unui eveniment petrecut in trecutul unei comunitati din spatiul crestin, este un moment de bucurie si aducere aminte a unei anumite experiente care a schimbat sau influientat  viata atat la nivel personal cat si de grup sau congregatie,o  modalitate de a nu uita ceea ce este mai important, pentru a fi mai bun,mai recunoscator dar si mai increzator in viitor.

   Ziua de duminica 25 Septembrie 2016 a fost marcata in comunitatea evanghelica din Phoenix,AZ de un eveniment care a polarizat interesul multor romani credinciosi din capitala statului Marelui Canyon: aniversarea implinirii a 30 de ani de existenta a Bisericii Penticostale Happy Valley din Phoenix  si implinirea a 10 ani de la dedicarea actualului locas de inchinare.

   Inceputul bisericii Happy Valley poate fi identificat la data de 29 iunie 1986, cand in urma unei separari produse intre credinciosii penticostali de atunci, a luat fiinta biserica nou formata,avand initial ca si conducatori pe fratii Trif Cornel si Peter Moldovan si casier pe fratele Mike Olar. Biserica si-a inceput activitatea intr-o sala din cladirea unei biserici americane situata la intersectia dintre Thunderbird Rd si 7th Street din Phoenix. Pe fundalul unei cresteri numerice constante, la data de 23 martie s-a realizat inregistrarea legala a Corporatiei,sub numele de North Valley Romanian Pentecostal Church Inc, conducerea bisericii fiind formata din:
 Peter Moldovan - diacon,Mike Olar-secretar, Ioan Olar-casier,Cornel Trif si Ioan Suteu membrii. Incepand cu 23 aprilie 1987, dupa sosirea in America, fratele Cornel Avram si-a inceput slujirea de predicare in comunitatea nou formata.

   La 20 decembrie 1987, in urma incheierii lucrarilor de constructie, a fost inaugurat primul locas de inchinare de la actuala adresa. Datorita cresterii numerice care a urmat in urmatorii ani, extinderea bisericii a devenit o necesitate. In urma achizitionarii unor parcele de teren adiacente, la 29 aprilie 2001 s-au demarat lucrarile de constructie la ceea ce constituie actualul locas de inchinare. Menit a raspunde  noilor cerinte, impunatorea construcie a fost inaugurate 5 ani mai tarziu,la 9 Aprilie 2006.

  Situata la adresa 25435N 15thAVE, PHOENIX ,AZ 85027,  cladirea  Bisericii Penticostale Happy Valley este considerata a fi cel mai mare edificiu a vreunei comunitati  din diaspora romaneasca. Din informatiile oferite de secretarul bisericii Petru Cretiu, actualmente Biserica Happy Valley numara 1.233 de membrii inregistrati la care se adauga copii si apartinatorii.
    
Cu un total de 24 de frati "ordinati in lucrare", prin mila si indurarea Domnului si sub calauzirea Duhului Sfant, biserica este condusa de o echipa formata din fr. Cornel Avram-pastor senior, Samuel Botinestean - pastor asistent, Daniel Heler si George Ciurdas - consilieri Petru Cretiu-secretar, Dan Moldovan - casier, Cornel Mateu - administrator, Cornel Bonchis si Emanuel Vicovan - cenzori, Chris Trufin si Mihai Zinic - diaconi, Romi Rus si Claudiu Olar - formatii muzicale.

    In fata unei asistente care a umplut pana la refuz locurile disponibile din sanctuar, serviciul divin,de aprox.3 ore, din seara aniversara de 25 Septembrie, a fost dedicat in exclusivitate mutumirii si recunostintei fata de calauzirea si ocrotirea  manifestata de Dumnezeu de-a lungul anilor, pentru aceasta comunitate crestina romaneasca din Arizona.

    Cuvintele de recunostinta rostite in limba engleza de Ruben Secara, Chris Trufin si Ionel Caprar au exprimat aprecierile noii generatii fata de credinciosia, statornicia si unitatea generatiei anterioare, care prin dragostea  lui Dumnezeu, cu ajutorul Domnului Isus Hristos si sub calauzirea Duhului Sfant, au reusit sa aprinda si sa mentina flacara vie a Cuvantului pe meleagurile insorite ale Arizonei. Deasemenea, fr. Cornel Mateu a evocat amintiri din inceputul lucrarilor la biserica Happy Valley. Formatiile musicale au intregit atmosfera premergatoare propovaduirii Cuvantului.
       
Invitat special pentru predica de seara a fost fr.Cristian Ionescu, pastorul Bisericii Elim din Chicago, vicepresedintele Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din Statele Unite si Canada. Mesajul s-a referit la necesitatea UNITATII in comunitatile religioase romaneste din diaspora.

    In incheierea serviciiului divin, intreaga aistenta prezenta in sanctuarul bisericii Happy Valley din Phoenix, Arizona s-a unit intr-o  rugaciunea comuna de multumire,  in urma careia pastorul Bisericii Happey Valley, Cornel Avram a incheiat programul prin cuvintele:
  "Pana aici Domnul ne-a ajutat ! "

Radu Oprea
Glendale, AZ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.