După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 24 iulie 2016

Turnul Sfatului.ro: Ce facem cu cuplurile „gay”?

Curtea Constituțională a amânat pronunțarea asupra litigiului privind statutul juridic al cuplurilor „Gay”, alias homosexuale. Cum se știe, aceștia cer recunoaștere juridică, făcând trimitere la unele state occidentale care recunosc căsătoria între persoane de același sex. Problema nu este simplă, nici de desconsiderat.
Așa cum – în general post belic – este tratată problema raporturilor între drepturile omului și drepturile societății, aceasta din urmă ar trebui să cedeze în fața drepturilor individuale. O viziune decalibrată, exagerată, care s-a impus urmare ororilor sistemelor fascist și comunist. Mi se pare că basculăm dintr-o extremă în alta. Este adevărat că societatea este formată din indivizi dar, dincolo de statutul indivizilor, societatea trebuie să aibă propriile reguli și pârghii pentru a fi în măsură să asigure respectarea și exercitarea drepturilor individuale. Socot că prin prisma acestui echilibru s-ar impune a fi tratată și problema cuplurilor „gay”.
Indiscutabil, celula de bază a societății este familia. Relațiile normale și eficiente de familie sunt strict necesare pentru o societate sănătoasă. Și nu orice familie, ci familia monogamă. Familia poligamă rupe echilibrul social între sexe. Așa dar, ce este familia? În legislația noastră familia este strâns și condiționat legată de căsătorie. Codul civil condiționează întemeierea familiei pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie (art.258-259). Discriminare, zic preopinenții „gay”, deoarece Constituția întemeiază familia pe căsătoria liber consimțită între soți (art.48) fără a-i exclude expresis verbis pe ei astfel cum face Codul civil. Chiar dacă Constituția nu definește familia ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie întocmai Codului civil, ambele norme, atât cea constituțională cât și cea legală, completează definiția în sensul că familia se întemeiază, în afară de căsătorie, și ”. .pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Cu alte cuvinte, o uniune între „soți” care nu satisface și aceste cerințe, nu răspunde constituțional condițiilor de căsătorie și familie.
Continuarea pe www.turnulsfatului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.