De ce nu merg la vot

Ca jurnalist, am mers la vot după 1989, și pentru a-mi îndemna cititorii să meargă la vot. De data asta îi îndemn să facă doar ceea ce le impune conștiința de cetățean. Mie conștiința îmi impune ca întîia oară în viața mea de cetățean să nu merg la vot. Și nu pentru că aș avea alte treburi sau pentru că mi-ar fi lene să merg. Nu.

Nu merg la vot ca o modalitate de a da cu tifla celui de-al doilea tur. Sau cum ar spune politologii de la SNSPA, o modalitate de a boicota al doilea tur.

Nouă, cetățenilor, ne stau la îndemînă nu doar votul pentru o anume persoană sau un anume partid, ci și posibilitatea de a ne exprima poziția politică prin boicotarea votului.

Mergînd la vot, ne exprimăm o opțiune politică. Votăm pe X și prin asta, îl respingem pe Y. Boicotînd votul, cum voi face eu duminică, 24 noiembrie 2019, ne exprimăm o opțiune politică. Opțiunea de a refuza atît pe cei doi candidați, cît și farsa care sînt alegerile prezidențiale de anul acesta.

miercuri, 20 aprilie 2016

† Comunicat: Olimpiada de Religie

LICEUL TEOLOGIC PENTICOSTAL “BETEL”
STR. NICOLAE  SOVA NR. 6, ORADEA 410602                                                           
TEL. 0259-410262, 0359-410603(4)  FAX. 0259-477192           

Comunicat

“În perioada 20 - 22 aprilie 2016 Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor organizează la Oradea Olimpiada Naţională de Religie – Alianţa Evanghelică din România şi Concursul Naţional pentru Discipline Teologice de Specialitate – Cultul Penticostal şi Cultul Baptist, evenimente ce reunesc cei mai buni elevi din mai multe zone ale ţării pentru care Cuvântul nu este doar o “candelă” ci şi o pasiune pentru performanţă. Locul desfășurării celor două evenimente este  Liceul Teologic Penticostal Betel Oradea.

Programul activităţilor cu această ocazie este următorul:
  • Miercuri, 20 aprilie 2016, ora 18:00 – Festivitatea de deschidere ȋn sala festivă a Liceului Teologic Penticostal Betel (cartierul Nufărul, str. Nicolae Şova nr. 6, Oradea)
  • Joi, 21 aprilie 2016,  ora 9:00 – 13:00 – Desfăşurarea probei scrise.
  • Vineri, 20 aprilie 2016, ora 12:00 - Festivitatea de premiere la Liceul Teologic Penticostal Betel.

La acest eveniment participă 130 de elevi din 16 judeţe ( Alba, Arad, Argeş, Bihor, Botoşani, Bucureşti, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Timiş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui ) la care se adaugă profesorii însoţitori şi membrii Comisiei Naţionale de Evaluare şi Organizare.”


Cu respect,
Prof. Onesim Sandu Cozma – director Liceul Teologic Penticostal Betel Oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.