joi, 31 decembrie 2015

Vladimir Pustan – Pentru prieteni. Și nu numai…

Doi soldați în tranșee. ”De ce se bat oamenii în război?” ”Pentru că se supără două țări.” ”Adică, două bucăți de pământ?” ”Nu, oamenii din ele.”
Cel de-al doilea soldat, lăsă pușca jos și sări afară. ”Atunci eu plec, că nu-s supărat pe nimeni.” Asta, recitându-l pe Remarque…
Să nu fiți supărați pe nimeni anul care vine. Să iertați azi ce aveți de iertat…
Când cineva vă îngroapă în pământ vă face un bine. Sămânța nu germinează afară. În multe sate din Bihor, morții se îngroapă în grădina casei. Aștept să înflorească tata…
Îmi amintesc de el, că într-o vară, când o furtună ne-a rupt cireșul, mânca plângând cireșele din crengile rupte. Apoi crengile le-a băgat pe foc.
Păstrați numai ce-a fost bun din 2015 și restul puteți să ardeți. Cenușa memoriei e bună să stingă deochiul pesimistului.
Nu există victorii la preț de chilipir, cum nu există somn bun fără stilnoxul credinței.
Viața e frumoasă când recunoști că lacrima e antecamera viselor împlinite. O să aveți necazuri în 2016 pentru că ele sunt sigure ca și impozitele. Dar veți primi putere să le biruiți.
Va fi și pâine și apă iar îngerii vor ventila cu aripi de fum, singurătatea. Când vă vor părea prea greu de urcat munții, încercați să zburați peste ei…
La mulți ani, prieteni! Câți vor mai fi, pentru că important nu e să trăiești mult, ci frumos…
V l a d i m i r _ P u s t a n

Florin Ianovici – Pe cine căutați?

Isaia 55:6 "„Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape."

Ce caut în anul 2015? Pe Cel ce încununează anul cu bunătate și ai cărui pași revarsă belșug de binecuvântare, pe Dumnezeul care ne ascultă rugăciunea prin minuni și potolește urletul mării și zarva popoarelor, pe Dumnezeul mântuirii noastre.

L-am găsit în fiecare bucurie, în fiecare răsărit de soare aducător de speranță. La altar este locul unde El poposește mereu și sfătuiește sufletele care îl caută. Cea mai scurtă cale de a te întâlni cu Dumnezeu este rugăciunea negrăbită, rugăciunea care caută Împăratul și nu visteria Sa.

L-am găsit în fiecare lacrimă, în fiecare furtună care a adus norii negrii ai încercării. I-am simțit palma de Părinte care șterge lacrima, i-am auzit glasul care poruncea furtunii și l-am văzut cum a risipit negura cu suflarea dragostei Sale. Am învățat că biruința nu e să fugi de necazuri, ci să ai un ajutor care nu lipsește niciodată în necaz.

✡ Mesajul lui Netanyahu de Crăciun pentru creștini

Marius Cruceru: "Ce fel de Revelion au copiii familiei Bodnariu? Dar Abigail? Dar familia lui Cristi?"

"Nu am chef (ca să faci CHEF, ne-ar trebui chef, nu-i așa?) de același fel de Revelion multiplicat în salate beuf și prăjiturele, pește și chiftele.  Este și plictis și saturație, dar și lipsă de chef și întristare. Anul acesta am împlinit 10 sicrie de dragi, 10 sicrie dintr-o serie începută în 2013. Sigur, eu sînt de vină, ar trebui să mă bucur cumva cînd toată lumea se bucură, dar sînt între două stări.
Ce fel de Revelion au copiii familiei Bodnariu? Dar un prieten căruia medicii i-au dat cele mai rele vești cu putință? Dar Abigail? Dar familia lui Cristi?
Mă simt greu și împovărat prea tare ca să asist la o celebrare a trecerilor, o sărbătorire a Cronosului nemilos în astfel de context."
Fragment din articolul Nu am chef de Revelion!

Samy Tuțac – Asumă-ți riscul de a umbla cu Dumnezeu în 2016...

Cineva a făcut un studiu despre riscuri și a stabilit mai multe principii cu privire la asumarea riscurilor. Primul principiu descoperit sună foarte încurajator: "Totul este riscant!" Sau cum zicea Ortberg: "Nu poți umbla pe ape dacă nu cobori din barcă!" Oricum statisticile spun că cei mai mulți oameni care au murit până acum, au murit în pat. Una dintre cele mai bune cărți despre riscuri este Iosua, a șasea carte din Sfânta Scriptură. Cartea lui Iosua relatează deplasările lui Israel din pustie spre Țara Promisă și stabilirea lor în Țara stămoșilor lor. În același timp ne dezvăluie cum s-a folosit Dumnezeu de Iosua și cei din generația lui pentru a finaliza lucrarea pe care Moise și cei din generația lui au început-o, dar n-au finalizat-o. Cu siguranță, cartea aceasta este despre riscuri și despre asumarea riscurilor. Iosua a fost un om care în mod curajos și-a asumat niște riscuri, iar acest lucru s-a datorat convingerilor sale puternice și mai ales convingerii că Dumnezeu este cu el. "Dacă Domnul va fi binevoitor cu noi...", acesta a fost refrenul lui Iosua. Am învățat de la Iosua patru adevăruri despre asumarea riscurilor. Cei care își asumă riscurile:
1. Trăiesc înaintea contemporanilor lor.
2. Trăiesc deasupra circumstanțelor lor.
3. Trăiesc mai adânc decât intensitatea calamităților suferite.
4. Trăiesc dincolo de abilitățile lor.
În călătoria noastră spre Țara Promisă avem mandat, de la Domnul Isus, să împărtășim Evanghelia cu toți oamenii, până la marginile pământului. Vom face asta trăind pentru El cu convingeri puternice și asumându-ne orice risc? Totul este riscant, dar Cristos, care este în noi și cu noi, este mai mare decât orice risc. Pentru un creștin serios nu există decât o singură alternativă...asumarea riscurilor. Și ascultarea de porunca Domnului Isus. Să aveți parte de binecuvântarea prezenței lui Dumnezeu în 2016 și curajul de a risca să umblați impreună cu El!
Pastor Samy Tuțac

✉ Scrisoare misionară: Elisei Popa, Mongolia

Dragi prieteni,

       Doresc să mulţumesc Domnului pentru tot harul şi bucuriile de care mi-a făcut parte cu ocazia acestor sărbători de iarnă. Domnul Isus mi-a oferit oportunităţi minunate de implicare şi am putut să transmitem mesajul Evangheliei în diferite moduri.

      Aşa cum v-am spus în ultima scrisoare de informare, am organizat proiectul de ajutorare a familiilor. Şapte familii şi patru studenţi au putut beneficia de alimente sau o sumă de 50 euro.

         Apoi am avut oportunitatea să slujesc împreună cu fratele Gambat (un prezbiter mongol, care ne ajuta în mai multe proiecte) la distribuirea a mai mult de patru mii de cadouri pentru copii.

       O altă lucrare minunată pe care Domnul ne-a daruit-o este serbarea de la Şcoala de Engleză. S-a făcut o scenetă despre naşterea Domnului Isus şi studenţii de la şcoală au participat având rolurile scenetei. Părinţii, fraţii sau bunicii studenţilor au participat la serbare şi au auzit mesajul Evangheliei.

Viața Pozitivă.ro: Cazul Bodnariu și comunitatea creștină

Am aflat de tragedia prin care trece familia Bodnariu încă din primele zile și m-am cutremurat gândindu-mă la durerea indescriptibilă prin care mi-am imaginat că trec. Să ți se confisce, practic, cinci copii între 3 luni și 10 ani este ceva ce n-aș fi crezut să se întâmple în secolul nostru într-o țară presupus civilizată cum este Norvegia. 

Pentru cei care nu sunteți la curent cu tragedia prin care trece această familie, vă puteți documenta pe pagina de facebook deschisă în contul lor Norway, returnthe children to Bodnariu family sau pe situl pastorului Cristian Ionescu din Chicago, www.popaspentrusuflet.wordpress.com, cel care se ocupă în mod exemplar de suportul moral, emoțional și material acordat acestei greu încercate familii. Nu am auzit de acest pastor până acum, să fiu sinceră, dar m-a impresionat profund modul în care a gestionat situația până în acest moment și m-am trezit gândindu-mă că mi-ar fi plăcut să am un așa suport frățesc ori de câte ori am avut vreun necaz. Un om plin de curaj, care nu se teme să sufere alături de cei în suferință, dar și să lupte cu toate puterea pentru cei cu care se identifică.

Continuarea pe www.vdz.ro

Ionel Tuțac – Doamne, ce vrei sã fac (în 2016)?

Începutul de an reprezintã o ocazie pentru fiecare dintre noi de a pune întrebãri cu privire la viitor. Oare, ce surprize vom avea în noul an? Ce eșecuri vom experimenta și ce succese vom dobândi? Cu ce probleme se va confrunta omenirea în zilele care urmeazã și ce tragedii vor mai avea loc pe pãmânt?

Toate aceste întrebãri, și altele asemenea lor, frãmântã mintea umanã la început de an, dar ele nu sunt întrebãrile cele mai importante pe care ar trebui sa și le punã fiecare crestin.

Cea mai importantã întrebare, pe care ar trebui sã ne-o punem fiecare dintre noi, încã din primele minute ale noului an, este întrebarea pe care i-a pus-o Saul din Tars, pe drumul Damascului, Fiului lui Dumnezeu: "Doamne, ce vrei sã fac?"

Surprins de întâlnirea cu biruitorul morții, Saul a cãzut la pãmânt si tremurând de fricã a înteles cã traiectoria vieții lui se va schimba radical. Și odată cu schimbarea statutului, din prigonitor în apologet, se vor schimba și prioritãțile vieții.

Știri creștine: Mapamond creștin (27 Decembrie 2015)


Din sumarul ediției:
  • O femeie este amenințată cu moartea pentru că spune adevărul despre islam
  • Prin modul tău de a trăi poți să le vorbești oamenilor despre Dumnezeu
  • ''Am văzut un înger''- povestea convertirii unui renumit cântăreț american
  • De ce ar trebui să lupte Biserica împotriva pornografiei
  • Albania si schimbarea pe care au adus-o acolo misionarii romani
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

NapocaNews.ro: Norvegia nu ştie nimic de cazul Bodnariu! Ziariştii lor tac corupţi!

Gândiţi-vă că ar fi copiii voştri! Presa şi Barnevernetul norvegian trebuie să afle că ei nu sunt singuri!Se pare că în Norvegia este linişte si nimeni nu stie nimic despre drama familiei Bodnariu. Doar noi între noi, o mică parte dintre romani, din tară şi diapora, cunoaştem lucrurile.
Am trimis mail-uri şi scrisori (felicitari de Craciun) la autorităţi. Am facut proteste în tară si străinatate. Dar Norvegia actionând ca un stat totalitar, care îşi rezervă dreptul de a controla viaţa familiei şi a decide ce este mai bine pentru copii, face totul pentru a ascunde lucrurile. Statul a creat Banevernetul căruia ia dat puteri absolute, iar această putere absolută corupe întotdeauna. Presa într-un astfel de stat (care posedă mulţi bani datorită rezervelor de petrol) este şi ea controlată prin puternică sponsorizare.
Norvegienii amagiţi de bunastarea lor, nu văd (şi nici nu ar recunoaşte) că ei sunt doar nişte pioni controlaţi să acţioneze „corect politic”, fără libertate de gândire, care trăiesc sub imperiul fricii şi de aceea acceptă toate aberaţiile gândirii seculariste, ateiste. Ei nu protestează nici cand proprii lor copiii sunt abuzaţi şi folosiţi pentru parade gay, lucru care le distuge inocenţa şi le perverteşte mintea. Tac de parcă” poliţia gandirii” orweliene ia îngenunchiat pe toţi şi nu îi interesează nimic decât propria bunăstare materială. Decât în confortul material al Norvegiei, mai bine mai sărac şi liber!

Un prieten care locuieste in Norvegia afirma aseară (28 decembrie 2015):
„In presa norvegiana nu scrie nimic concret despre acest caz. Doar pe cateva bloguri am gasit ceva si in ziarul crestin Dagen, care de fapt neaga ca copiii ar fi luati pe motive de indoctrinare religioasa. Asteptam si noi o reactie din partea lor, dar din nefericire sunt silentiosi”.
Continuarea pe www.napocanews.ro

miercuri, 30 decembrie 2015

Ionel Tuțac – Are Biserica dreptul să intervină în problemele societății?

Am citit recent un articol intitulat Biserica din dormitor și drepturile omului, scris de un renumit profesor universitar, în care acesta îsi exprima indignarea cu privire la implicarea Bisericii în problemele civile. Articolul respectiv critica implicarea Mitropolitului Banatului în strângerea de semnături pentru suțtinerea unei inițiative legislative prin care sã fie blocatã constituțional cãsãtoria între persoane de același sex.

În opinia sa, cãsãtoria nu este doar o problemã bisericeascã, ci și civilă, iar astãzi doar grupurile religioase cele mai conservatoare mai susțin teza obligativității cãsãtoriei între bãrbat și femeie. Includerea în Constituția României a expresiei "cãsãtoria între un bãrbat și o femeie" este o reglementare abuzivã, care contrazice Curtea Europeană, spunea profesorul Doru Pop.

Marea supãrare a distinsului profesor este cã Biserica nu tace, ci are curajul sã-și spunã punctul de vedere în problemele contemporane de eticã și moralã.

Are oare Biserica dreptul sã intervinã în problemele societãții? Poate ea să-și sfãtuiascã membrii sã se implice în inițiative legislative? Au dreptul reprezentantii Bisericii sa­-si exprime punctul de vedere? Rãspunsul este categoric DA!

Autorul articolului face o greșealã imensã atunci când considerã Biserica o entitate separatã de societate. Biserica suntem noi toți. Biserica nu este doar o clãdire sau o instituție. Biserica nu este un grup de preoți sau lideri religioși care fac slujbe sau administreazã acte de cult. Ea este o comunitate formatã din oameni nãscuți din nou, care crede și promoveazã aceleași principii și valori creștine. Biserica este parte a societãții și are obligația moralã sã-și spună punctul de vedere în problemele acesteia.

Adevărul.ro: Tot mai mulţi evrei părăsesc Europa

Din cauza sentimentului de insecuritate şi atacurilor antisemite, din ultima vreme, un număr tot mai mare de evrei pleacă din ţările de origine, chir şi din Europa, pentru a se stabili în Israel. Statisticile din 2015 indică o creştere-record a numărului evreilor francezi care au decis să se mute în Israel.

În 2015 aproximativ 30.000 de evrei din lumea întreagă au venit în Israel pentru a face "aliyah", altfel spus pentru a se stabili în patria străbunilor.  

Cei mai mulţi provin din Europa, unde sentimentul de insecuritate, mai ales în centrul bătrânului continent, a avut un rol determinat pentru luarea deciziei.  

La nivel global, potrivit statisticilor, au venit în număr mare evrei din Franţa, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela şi din alte ţări.

Citeste mai mult: adev.ro/o064l0

ActiveNews.ro: Artistul român Paul Hitter refuză invitația norvegienilor de a-și expune lucrările la Oslo, din solidaritate cu familia Bodnariu: Ne vom ruga pentru recunoașterea și respectarea valorilor creștine la nivel global

Artistul plastic român Paul Hitter a fost invitat de Muzeul Național din Oslo să-și expună lucrările în Norvegia și a refuzat din solidaritate cu familia Bodnariu și din cauza "răpirii de către autorități a unor copii creștini și punerea lor sub controlul statului" norvegian. 
Redăm integral răspunsul artistului român la invitația Muzeului Național din Oslo:
"Sunt onorat de invitația  Asociației Culturale Metropolis, împreună cu Muzeul Național din Oslo care, beneficiind de fonduri europene generoase doresc să particip alături  de Raportoru și Daniel Pirici la expoziția : Promovarea diversității prin cultură și artă în cadrul moștenirii culturale europene, între 25 Februarie și 28 August 2016.

În lumina recentelor întâmplări din Norvegia care s-au soldat cu răpirea de către autorități a unor copii creștini și punerea lor sub controlul statului, din spirit de solidaritate față de familia Bodnariu am decis să declin participarea mea în cadrul expoziției. Mai mult decât atât, cred cu tărie că prezența mea cât și a lucrărilor mele pe teritoriul Norvegiei nu poate fi oportună, și, judecând după modul în care statul norvegian a reacționat cu familia română, întrevăd posibilitatea ca lucrările mele să fie confiscate în maniera în care copiii familiei Bodnariu au fost îndepărtați de la părinți invocându-se motive de creștinism radical.

Continuarea pe www.activenews.ro

VIDEO: Global support for Marius and Ruth Bodnariu Family

† Anunț privind organizarea unui nou protest la București!

Astazi 30/12/2015 am fost la primarie si am depus cerere pentru autorizatie de protest in piata Victoriei din Bucuresti pentru data de 9 ianuarie intre orele 12-15

Speram sa se aprobe, pentru aceasta locatie nu va mai fi o problema numarul mare de participanti! 

Voi anunta in cel mai scurt timp obtinerea aprobarii! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti cei ce sunteti aproape de noi in rugaciune si post dar si la aceste proteste!
Daniel Bodnariu

Revelion cu tinerii Bunavestire București


Ce faci de Revelion? :) Hai cu noi! 

Pregatim cu entuziasm un Revelion memorabil cu tinerii Bunavestire si prietenii lor!

Te asteptam cu drag pe 31 decembrie, ora 21.00!

Adresa: Str. Aleea Lacul Morii, nr. 3. (o statie de tramvai de la Metrou Crangasi).

INSCRIERI: pentru o buna organizare, cei care participa sunt rugati sa se inscrie, fie printr-un mesaj privat, fie la Andrei Petrariu (0743.192.286) sau Ioana Glitia (0743.592.829)

DEADLINE INSCRIERI: 29 decembrie
COST: cine nu vine cu bunatati de acasa este rugat sa plateasca 35 RON. Ne ajuta sa mentionati optiunea si, dupa caz, felul delicios pe care il puteti aduce de acasa.

Invitati-va si prietenii, sunt bineveniti!!! :)

Va asteptam cu mult drag si bucurie,
Tineri Bunavestire

Revelion la Biserica ELIM Timișoara


Revelion la Biserica Baptistă Sfânta Treime Deva


Te-ai săturat de aceeași monotonie în fiecare an? Nu ai nici un plan de revelion? Vino împreună cu noi să petreci seara de REVELION! 
Vei avea parte de o atmosferă primitoare, caldă și cu voie bună!
Ce trebuie să știi: 
- înscrierea costă 10 RON 
- pentru masa festivă fiecare invitat trebuie să aducă: 
fetele- mâncare (salată, sarmale, șnițele...etc.)
băieții- prăjitură, suc/apă și pâine.
Înscriere: Arina Badistru - 0728 893 848

Pastorul Nelu Filip despre Ioan Mihalaş


Ieri mi-a fost dat să-l ascult din nou pe predicatorul atât de drag mie şi care a trecut cu multişor peste 80 de ani. Îl ştiu de mai bine de 30 de ani şi de fiecare dată când îl auzeam predicând lăsa în mine noi motivaţii în a-l sluji pe Domnul. Nu i-a fost uşoară slujirea, dar pasiunea lui pentru Domnul l-a facut să treacă cu uşurinţă peste toate. 

Fratele Mihalaş, a rămas cunoscut multora pentru neastâmpărata sa dorinţă de a-l face cunoscut pe Domnul. Călare pe motocicleta lui cea veche a străbătut tara de multe ori de la vest la est şi de la nord la sud. L-am întrebat ieri dacă mai foloseşte motocicleta, şi mi-a spus "Sigur, mi-a rămas credincioasă". Un lucru ştiu, şi fratele Mihalaş a rămas credincios lui Dumnezeu, şi asta îl face să colinde ţara cu Biblia sub braţ, ca să îl facă cunoscut pe El. Mi-a spus că zilele următoare va pleca în Dobrogea.

Ieri ne-a vorbit despre oameni care l-au cunoscut pe Domnul şi despre schimbarea produsă de Cristos în vieţile lor. L-am ascultat şi am înţeles încă o dată, chiar dacă lucrul acesta nu a fost rostit în predică, că fratele Mihalaş este unul dintre cei care l-au cunoscut cu adevărat pe Domnul şi lucrul acesta i-a marcat viaţa pentru totdeauna. Fratele Mihalaş umblă cu Domnul.

(luni, 6 octombrie 2008)

Seara mărturiilor la Biserica ELIM Timișoara


Concertul DAR DIN DAR 2015 – Romexpo București (Versiunea completă)

✉ Scrisoare misionară: Familia Gabriela şi Raja Rai, India

De aceste sărbători ne rugăm ca Domnul nostru scump să vă umple inimile de pacea, bucuria și dragostea care se revarsă peste noi prin nașterea Mântuitorului nostru! 

    Ce dragoste măreață ne arată Domnul nostru prin venirea Sa în lume într-un chip atât de umil, asemănându-se nouă în toate lucrurile, dar fără păcat, așa încât să poată fi pentru noi un Mare Preot milos și vrednic de încredere! Ce dragoste măreață S-a coborât la noi pentru ca noi să putem urca la tronul Său de har și să găsim îndurare!

       Domnul nostru merită toată slava! El a venit să aducă lumină în întunericul care ne înconjoară! Ce har și dar măreț am primit noi, cei care am cunoscut pe Mântuitorul! Dar și ce chemare măreață am primit, aceea de a răspândi această Lumină în jurul nostru!

      Vă rugăm să vă rugați împreună cu noi ca de aceste sărbători și întotdeauna Lumina Domnului să strălucească prin fiecare dintre noi, oriunde ne aflăm! 

      Ne-am bucura să vă rugați și pentru noi aici, în mijlocul întunericului Indiei, să fim lumini și să reflectăm cu putere dragostea Mântuitorului!
         
     Vă mulțumim toturor celor care continuați să ne păstrați în rugăciunile dumneavoastră. Domnul a lucrat într-un mod minunat și pașaportul meu a ajuns deja în India și acum așteptăm să îl primim de la ambasada din Delhi, ca mai apoi să continuăm procesul cu cardul de cetățenie.

marți, 29 decembrie 2015

† Daniel Bodnariu – Barnevernet, tu nu lupți cu noi, tu te lupți cu Dumnezeu!

                     "Prietenul adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajunge ca un frate"

Joi, vineri si sambata vom sta inaintea lui Dumnezeu in post pentru aceasta cauza. Mai presus de orice demers pe care putem sa-l facem noi ca oameni, stiu ca Dumnezeu este Cel care lucreaza si va lucra in modul si la timpul ales de EL! Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu! Chiar si impotrivirile oamenilor, si razbunarile lor oricat vor minti sau il vor acoperi cu noroi, oricat vor incerca sa-l doboare dupa ce ii vor fi luat tot, cel neprihanit va trai prin credinta si va sta in picioare, pentru ca Dumnezeu este de partea lui! 

Am deschis facebook-ul dupa ce il inchisesem de aproape doi ani doar cu scopul acesta de a motiva la rugaciune si post, si cred in continuare ca mare putere are rugaciunea celui neprihanit! Mai intai de toate, aceasta lupta este una spirituala! Cei ce cunosc pe Marius si Ruth stiu ca ei nu si-au maltratat copiii asa cum spune barnevern mincinosul. 

Barnevernet a creat un caz solid, dar bazat pe minciuni, noi stim ca adevarul este invingator de aceea nu ne temem si stim ca lupta noastra este una dreapta! Marius si Ruth nu va temeti de barnevern, v-au luat copiii, dar copiii vostri erau de la Dumnezeu, si Dumnezeu poate sa vii dea inapoi asa cum l-a dat pe Isaac inapoi lui Avraam ! Toti cei care puteti, atat cat puteti, fiti alaturi de noi in post in aceste zile! 

Barnevernet, tu nu lupti cu noi, tu te lupti cu Dumnezeu! Iar noi ne vom ruga si vom posti si vom proclama victoria in Numele LUI!
Daniel Bodnariu

Lazăr Gog – Isus Christos, stadiile umane ale vieţii Lui

Vezi şi alte resurse în pagina
Lazăr Gog

Cuvântul Ortodox.ro: Ostatici în Finlanda. Încă un caz de abuz grav al Poliției Copilului dintr-o țară nordică. Drama familiei Cameliei Jalaskoski, medic român care-şi creşte proprii copii în plasament

In contextul socantului caz al familiei Bodnariu din Norvegia, am primit un email de la Camelia Jalaskoski, medic specialist care sta de mai multi ani in Finlanda si care traieste o reala drama provocata de un sistem, se pare, similar: cel al unei protectii a copilului transformata intr-o mafie de confiscare si plasare de copii. O “protectie a copilului” care pare ca ignora tocmai cazurile sociale care ar avea nevoie de ajutor pentru a se axa pe cazuri mult mai “profitabile” de rapire a unor copii normali pentru a ii inmama spre adoptie unor familii instarite…
Ca intr-un film de groaza prost, protectia copilului din Finlanda a luat copiii de sub grija mamei, cu care acestia doreau sa traiasca, pentru a-i da in grija celuilalt parinte, un tata abuziv care i-ar fi agresat psihic pana cand autoritatile au fost nevoite sa preia, din nou, copiii, si sa-i plaseze, doar temporar (!), sub grija mamei. Ca si in Norvegia, protectia copilului din Finlanda e un fel de stat in stat, care isi permite sa ignore total opiniile fundamentate ale scolii si chiar si ale psihiatrilor de copii!
Cazul Cameliei Jalaskoski a fost prezentat in presa in momentul in care a fost agresata de autoritati si indepartata in mod violent de copiii sai, imaginile facand, atunci, inconjurul internetului, inainte de a ajunge si in jurnalele de stiri.
Continuarea pe www.cuvantul-ortodox.ro

Cuvântul Ortodox.ro: Neoprotestanţii cer preşedintelui Iohannis, pe care l-au susţinut în campania electorală, implicarea în cazul familiei Bodnariu

Neoprotestantii români cer presedintelui Iohannis, pe care l-au sustinut in campania electorala, implicarea in CAZUL FAMILIEI BODNARIU. ”Aducerea înapoi acasă, a copiilor Bodnariu, nu este doar obiectivul unei familii, este obiectivul unei naţiuni care merită respect şi care îşi dovedeşte demnitatea”

Continuarea pe www.cuvantul-ortodox.ro

Vladimir Pustan – Unde să privim în 2016? (Biserica Harvest Metanoia Arad, 27 Decembrie 2015)

Emil Bartoş – Oameni obişnuiţi pentru lucrări neobişnuite (25.12.2015)

Evenimentul Zilei.ro: Explicațiile Ambasadei Norvegiei la București, legate de cazul familiei Bodnariu

Ambasada Norvegiei la București a transmis presei, azi, un comunicat, în care încearcă să clarifice circumstanțele în care au fost luați din casa familiei Bodnariu copiii, gest al autorităților ce a stârnit proteste în România și în diverse orașe ale lumii. În contextul globalizării și migrației, a crescut numărul copiilor și familiilor de cetățenie străină aflate în contact cu serviciul de protecție a copilului din Norvegia. Mulți dintre copiii care locuiesc în Norvegia au părinți provenind din țări diferite și legături familiale în mai multe țări, explică ambasada.

Informațiile transmise se referă la serviciul norvegian de protecție a copilului se aplică tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de istoric, naționalitate și stadiul de rezidență.

Interesele copilului reprezintă un principiu fundamental și principalul aspect al activității serviciului  de protecție a copilului.
Continuarea pe www.evz.ro

Pastor Florin Cimpean – De ce mă duc la Washington să protestez în favoarea familiei Bodnariu?

In data de Ianuarie 8, 2016 intre orele 9:30 am - 1:30 pm o sa fiu in Washington, in fata Ambasadei Norvegiei, ocupand acel spatiu cu protestul meu fizic impotriva abuzurilor BARNEVERNET si in favoarea familiei Marius si Ruth Bodnariu.

N-am participat niciodata la adunari de adulare la adresa lui Ceausescu, dar am participat la cateva proteste pe care in tineretea mea le-am considerat radicale.

In Decembrie, 1989, soldat fiind in Timisoara, am folosit permisia pe care am primit-o de sarbatori sa particip la revolutia din Timisoara. Atunci la 19 ani nu am calculat riscul participarii mele la primele miscari populare din prima zi a revoluitiei. In curajul meu nebun, nu m-a interesat ca puteam ajunge la curtea martiala pentru tradare, ci visul nebunesc al unei Romanii libere de cancerul ateismului, populismului, totalitarismului si servilismului stupid.

In primavara lui 1990, am organizat protestul soldatilor romani in Piata Sfatului din Brasov impotriva FSN-ului, din nou cu riscul si amenintarea Curtii Martiale. Mai tarziu, in acei ani de adolescenta a democratiei romanesti am fost de nenumarate ori in Piata Universitatii unde a avut loc “Golaniada” regimului Iliescu.
In spiritul meu non-conformist, am protestat mai mereu fata de ceva sau cineva.

A venit insa din nou momentul sa ies in strada.

In primul rand, pentru a ma indentifica cu familia Bodnariu ca tata. Nu pot sa-mi imaginez ca copii nostri de 13 si 12 ani sa fie rapiti miseleste de o agentie corupta si comunista care pretinde ca poate fi un tata mai bun ca mine. Nu pot sa accept ca un agent brutal fara gen poate fi un tata mai bun ca mine si o mama mai buna ca sotia mea. Cunosc familia Bodnariu de 25 de ani si nu pot sa accept ca aceasta struto-camila care este Barnevernet isi permite sa distruga o familie, sa priveze acesti copii de copilarie si parinti,  da distruga legatura genetica a acestor copii pe baza unor motive puerile.

Vladimir Pustan la Casa de Cultură Ștei, județul Bihor


Noi poze cu amintiri ale familiei Bodnariu


Pastor Petru Lascău: Ioan Mihalaș - La ultimul popas

Îmi vine greu să cred că motociclistul ‘’la patru ace’’ – evanghelistul intinerant, omul care părea că sfidează moartea, care reușea să fie mereu tânăr și căutat de cei tineri, a trecut la cele veșnice. Îmi va lipsi prezența aceea enigmatică, ce apărea aproape subit la mai toate vizitele pe care le-am făcut în România. L-am găsit în tribunele stadioanelor de la Rădăuți și Suceava, în sala polivalentă de la Oradea, în bisericile pe care le-am vizitat în orașele șării. ‘’Am venit să te văd, don Pedro’’, spunea fratele Mihalaș. De obicei lua o ocazie sau motocicleta cu care a călătorit până în ultimii ani ai vieții. Ziarele din Timișoara îl numeau ‘’bikerul la patru ace’’, pentru că se îmbrăca la costum cu cravată și pleca la biseicile din țară cu motocicleta. De pe motociceltă urca la amvonul bisericii unde era așteptat întotdeauna cu bucurie.

Dacă nu putea lua cumva motocicleta, lua o ocazie, pe care n-o pierdea niciodată de a predica evanghelia binevoitorului șofer. Nu odată a fost dat jos din mașină de șoferul furios pe pasionatul evanghelist.

În timpul studenției din Timișoara (1969-1974) , era mereu printre cei tineri, mereu pasionat credinței și mereu încurajându-ne pe cei ce începeam să predicăm. Predicile lui de la Biserica Elim, erau savurate de zecile de studenți care frecventau biserica. Își alegea cuvintele cu grija cu care un chirurg își alege instrumentele pentru operație. Banalul devenea inefabil, și o întrunire obișnuită era povestită cu arta unui mare dramaturg. Cifrele cosmosului și microcosmosului făceau parte parcă din instrumentarul obișnuit cu care lucra el în fiecare zi. Descria ca nimeni altul măreția ‘’Marelui Alfa’’ pe care o citea în locuri în care ochiul nostru rătăcit prin banalul vieții nu o vedea.

Rugul Aprins Toflea – Conferinţă pentru familii cu Lazăr Gog, Florin Ianovici şi Gabi Zăgrean la Sinaia


† Logos TV: Cazul familiei BODNARIU: Interviu în exclusivitate (Partea a 3-a)


Vezi și:

† Logos TV: Interviu cu Daniel, Marius și Ruth Bodnariu (Partea 1)

† Logos TV: Interviu cu Daniel, Marius și Ruth Bodnariu (Partea a 2-a)


luni, 28 decembrie 2015

Viorel Iuga – Barnevernet şi reprezentanţii statului norvegian au încălcat atât drepturile părinţilor Bodnariu, cât şi ale copiilor lor

Legea trebuie schimbată!

I-am auzit pe mulţi, oameni de rând şi oficiai, spunând: "aşa este legea în Norvegia". Ei bine, dacă legea este aşa, atunci trebuie schimbată. Nicio lege pământească nu are voie să ne oprească de la respectarea Legii date de Dumnezeu. Cel care ne-a dăruit copii, ne cere să îi educăm bine, dar ne spune şi cum să îi educăm.

Cu sensibilitatea necesară faţă de ce se întâmplă în Norvegia, sunt mulţumitor lui Dumnezeu că Barnevernet ne-a oferit nouă, românilor, două mari avantaje.

În primul rând, am avut şi continuăm să avem ocazia să ne arătăm solidaritatea faţă de familii care trec prin situaţii greu de imaginat. Indiferent cum este legea actuală, din informaţiile pe care le avem, Barnevernet şi reprezentanţii statului norvegian, au încălcat atât drepturile părinţilor Bodnariu, cât şi ale copiilor lor. Să continuăm să facem ce depinde de noi şi pe tărâmul sipritual şi pe cel pământesc, ca părinţii să îşi poată creşte copiii aşa cum le cere Stăpânul lor. Sunt convins că Domnul apreciază şi va răsplăti implicarea tuturor.

Adevărul.ro: Iohannis, provocat să se implice în cazul românului din Norvegia care a rămas fără 5 copii: „O ţară care îşi abandonează copiii nu va fi o ţară respectată”

Un susţinător înfocat al preşedintelui Klaus Iohannis, chemându-i în repetate rânduri pe credincioşi să se roage pentru preşedinte şi să aibă răbdare cu el, pastorul timişorean Samuel Tuţac i-a trimis lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi cere „insistent” să ia atutitudine în cazul familiei Bodnariu din Norvegia, rămasă fără cei cinci copii luaţi de Protecţia Copilului din Norvegia.

Drama lui Marius şi Ruth Bodnariu, familia româno-norvegiană rămasă fără cei cinci copii luaţi din familie de Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, continuă. Cei cinci copii luaţi în forţă de la părinţi, în data de 17 noiembrie, pe motiv că micuţii cu vârste între  trei luni şi 9 ani au fost disciplinaţi aplicându-li-se şi corecţii fizice, sunt încă despărţiţi de părinţi. Mai mult decât atât, autorităţile norvegiene au început procedurile de adopţie. Cazul lui Ruth şi Marius Bodnariu, dar şi  acuzaţiile de abuz aduse autorităţilor norvegiene în acest caz au stârnit reacţii în lanţ ale creştinilor evanghelici din România şi diaspora, care s –au unit pentru pentru a apăra cauza fraţilor lor de credinţă. În acest sens, la Ambasadele Norvegiei din Bucureşti, Chişinău şi Madrid au avut loc proteste de susţinere a familiei Bodnariu, iar pe căi oficiale s-au făcut demersuri astfel încât soţii Bodnariu să îşi recupereze copiii.

Citeste mai mult: adev.ro/o02tvf

Boxerul filipinez Manny Pacquiao va oferi 150 de locuințe săracilor fără adăpost

Boxerul filipinez Manny Pacquiao este campion mondial la box la mai multe versiuni si categorii, castigand de-a lungul carierei sale sportive o mare suma de bani.
Dupa incheirea carierei sportive in anul 2012, Pacquiao a decis sa lase in urma viata din lume si sa-L urmeze pe Isus. El a initiat in ultimii ani o serie de proiecte precum ridicarea unei mega biserici, a unei institutii de invatamant pentru copiii nevoiasi, deplasarea in inchisori pentru a se ruga impreuna cu oamenii aflati in spatele gratiilor sa.
Recent, fostul boxer a investit o suma din banii proprii, ca si in cazul celorlate proiecte, pentru a cumpara 150 de case pentru a le oferi saracilor care nu au un acoperis deasupra capului.
Proiectul cunoscut sub numele de „PacMan Village” va fi gata in luna februarie a anului 2016, consemneaza PhilBoxing.com, citat de Actualidad Cristiana.

† Pastorul Ioan Mihalaș a plecat la Domnul!

Biserica Alfa Giarmata, județul Timiș

Vezi alocuțiune Ioan Mihalaș la Centenar Constantin Caraman: