După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 19 noiembrie 2015

† PETIȚIE în sprijinul familiei Bodnariu acuzată de statul norvegian de creștinism radical

  • Pastorul Cristian Ionescu a inițiat o petiție pentru înapoierea celor 5 copii  familiei Bodnariu. 
  • Vă chemăm să semnați această petiție la adresa:

Evanghelistul Franklin Graham: Islamul nu este o religie pașnică, viitorul copiilor noștri este în pericol!

Evanghelistul Franklin Graham a postat un comentariu pe o retea de socializare in care si-a exprimat punctul de vedere in legatura cu atacurile din capitala Frantei.
El a scris pe reteaua Facebook, ca „Islamul nu este o religie pasnica” si ca „imigratia musulmana trebuie sa se sfarseasca”, relateaza The Blaze.
„Nu putem permite imigrantilor musulmani sa treaca peste granitele noastre atat timp cat teroristii sustin acest razboi impotriva oamenilor nevinovati. Daca vom continua sa permitem imigratia musulmana, vom vedea si la noi acasa ceea ce s-a intamplat in Franta.”
Evanghelistul, care este CEO al Samaritean Purse si presedinte al Asociatiei Evanghelistice Billy Graham, a avertizat ca Europa este „depasita de numarul mare al imigrantilor musulmani din Orientul Mijlociu, si nu cunosc trecutul lor, motivele si intentiile lor.”
El a mai spus ca publicul american a fost indus in eroare despre adevarata natura a Islamului: „Islamul nu este o religie pasnica asa cum ne-a spus George W. Bush si cum declara presedintele Barack Obama. Pur si simplu nu acesta e adevarul”, a spus Graham.
„Presedintele nostru si politicienii nostri de la Washington trebuie sa se trezeasca inainte de a fi prea tarziu. Securitatea natiunii noastre este in pericol, viitorul copiilor si nepotilor nostri este in pericol”.
In finalul expunerii sale, Franklin Graham a facut un apel la rugaciune pentru victimele atacurilor teroriste de la Paris.

Reacția baptiștilor din Liban și Franța față de atacurile teroriste

Baptiștii din Liban și Franța au reacționat latacurile teroriste comise de organizația fundamentalistă Statul Islamic (ISIS) zilele trecute, la o diferență de o zi unul de celălalt.

Pe 12 noiembrieîn Bourj el-Barajneh, o suburbie a orașului Beirut, capitala Libanului, au avut loc două explozii declanșate de atentatori sinucigași, în urma cărora 45 de oameni și-au pierdut viața și 200 de oameni au fost răniți

În seara zilei de 13 noiembrie, în capitala Franței, Paris precum și în suburbia acesteia, Saint-Denis, au avut loc mai multe atacuri armate coordonate, explozii declanșate de asemenea de atentatori sinucigași și o luare de ostaticiÎn urma acestor atacuriteroriste, 136 de oameni și-au pierdut viața și 430 au fost rănite.

Nabil Costa, director executiv al Societății Libaneze pentru Educație și Dezvoltare Socială și fost vicepreședinte al Alianței Baptiste Mondiale, a declarat  baptiștii din Orientul Mijlociu sunt profund întristați de atacurile care au avut loc la Beirut și Paris.”

Costa mai adăugat: Ca Biserică, mandatul nostru rămâne același, indiferent de circumstanțe. Vom continua să rămânem fermi în credință, reflectându-L pe Cristos,  dragostea Sa și principiile pe care El ni le-a lăsat  cum ar fi, să ne iubim aproapele ca pe noi înșine, să ne iubim dușmanii și să ne rugăm pentru ei. Cu cât întunericul acestei lumi este mai puternic, cu atât mai puternică trebuie să fie lumina Bisericii.”

Florin Ianovici & Impact Quartet la Biserica Baptistă Harul Lugoj


Luigi Mițoi – Casa lui Dumnezeu (15 Noiembrie 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina

Criza de identitate a Islamului - Interviu cu Pastor Prof. univ. Dr. Mihai Malancea

† Noi detalii legate de încercarea familiei Bodnariu Marius şi Ruth

Vezi şi:


Ieri am reusit in cele din urma sa vorbesc mai mult cu Marius si sa inteleg mai bine situatia in care sunt. Abia ieri si-a primit si telefonul mobil de la politie. Luni 16 nov. Protectia copilului, in urma denuntului directoarei de la scoala a deschis un caz pentru copii si in acelasi timp (protectia copilului) a facut plangere la politie impotriva parintilor. Astfel s-au deschis doua cazuri cel al copiilor si cel al parintilor, in consecinta au mers la scoala de unde au luat pe cele doua fete Eliana si Naomi, apoi au venit acasa cu escorta politiei si au luat pe baietii Matei si Ioan iar pe mama au arestat-o si dus-o la politie impreuna cu Ezechiel bebelusul de 3 luni. Pe cei patru copii nu i-au mai vazut de atunci. Simultan politia l-a arestat pe Marius la serviciu si l-au dus la politie. Acolo au fost interogati toata ziua, fara posibilitate de comunicare cu familia, telefoanele le-au fost luate, ca si cum ar fi fost niste criminali.

Seara politia a ajuns la concluzia ca nu sunt violenti si ca nu prezinta pericol si le-au dat drumul acasa intr-un fel de arest la domiciliu pana la solutionarea cazului. Telefoanele le-au ramas la politie. Li s-a spus sa coopereze si pentru solutionarea cazului mai rapida sa nu ia legatura nici cu avocat si nici cu ambasada. A doua zi marti 17 nov., Protectia copilului a considerat ca mama este periculoasa si au venit insotiti de patru politisti cat usa sa le ia si bebelusul, pe Ezechiel. Tot atunci li s-a spus de catre cei de la protectia copilului despre copii ca sunt in plasament la doua familii si ca s-au integrat si ca nu le este dor de parinti, numai ca sa-i termine psihic.

Ieri, 18 nov au reusit sa i-a legatura cu un avocat, am reusit si eu pentru prima oara sa vorbesc cu Marius. Avocatul le-a spus ca au fost dezinformati (mai mult ca sigur cu rea intentie) si au neaparat nevoie de interventia ambasadei, ca au dreptul sa vada toate actele si acuzatiile care le sunt aduse, ca este un drept fundamental al mamei care alapteaza sa nu fie despartita de copilul ei. Au cerut toate aceste lucruri la protectia copilului si li s-a spus ca bebelusul a fost dus in Bergen (la 3-4 ore distanta cu masina), ca nu au avut loc pentru el in komuna lor. Ruth a intrebat de ce nu au gasit loc si pentru ea la Bergen si i s-a spus ca "nu s-au gandit la acest aspect". Astazi Marius si Ruth se duc sa ia copii dupa actele de acuzare de la protectia copilului impreuna cu avocatul, se duc apoi la Bergen sa-si alapteze bebelusul, iar disera pleaca cu trenul la Oslo la ambasada Romaniei (8h).

Kanal D: Dana Roba, de la "preacurvie" la smerenie

Moldova Creştină: Fără integritate, nu există libertate. O seară cu Os Guinness

Fără integritate, nu există libertate. Acesta a fost mesajul central al conferinței susținute, la Chișinău, de celebrul orator și analist socio-cultural din Irlanda, Os Guinness.

Potrivit lui, problema majoră a Republicii Moldova este corupția și consideră că dezvoltarea țării este posibilă doar într-o societate cu oameni integri.
“Moldova nu va putea niciodată deveni o țară liberă, până nu rezolvă problema corupției. Nu există libertate fără integritate. Libertatea necesită virtute iar virtutea necesită o anumită credință. Nu este corect, din punct de vedere politic, să spun aceste lucruri, dar la acest moment al istoriei nu există un regim secular, care să fi durat mult timp. A treia latură a triunghiului - credința are nevoie de libertate", a declarat Os Guinness.

În această ordine de idei, Guinnness a mai subliniat faptul că pentru asigurarea libertății credinței este nevoie de asigurarea unui spațiu public, unei pieți de idei, la care fiecare individ să poată avea acces și interacționa cu ceilalți. După părerea lui, societățile care se impun absolut seculare sau absolut religioase, nu vor putea deveni niciodată libere și nu vor dura mult timp.
“Împotriva acestor două extreme avem nevoie de un spațiu public civil. Un loc, în care oameni de credințe diferite, să poată intra și să interacționeze unii cu ceilalți, pe baza credințelor lor, pentru că aceasta este libertatea de conștiință; dar într-un cadru de respect pentru drepturile celorlalți oameni. Este dreptul unei persoane, este dreptul și celeilalte persoane, dar ambele trebuie să se respecte reciproc", a adăugat speaker-ul.
Continuarea pe www.moldovacrestina.md

✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

     Pace,
            
    Suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne păstrați în rugăciuni, chiar dacă noi nu am reușit să vă scriem așa cum obișnuim, mult mai des. Această schimbare se datorează, în principal, folosirii zilnice a rețelei de socializare facebook. Obișnuim să postăm pe facebook poze din lucrare împreună cu cereri de rugăciune. Totuși vom încerca, prin harul lui Dumnezeu, să continuăm să vă scriem cel puțin o dată pe lună.
 
1.    Copiii
Lucrarea noastră principală, în perioada de închinare la idoli, s-a concentrat pe îngrijirea copiilor. Dimineața facem lecții și după-amiaza ieșiri de lucrare în diferite zone. Acesta a fost programul nostru în general.
Copiii și surorile care, de obicei, nu veneau cu noi în lucrările din sate, de data aceasta ne-au însoțit. A trebuit să închiriem mașini aproape în fiecare zi. Rugați-vă ca Dumnzeu să lucreze la inimile copiilor noștri și ca Dumnezeu să ne trimită lucrători dedicați în lucrarea cu copiii.
2.    Ai noștri
E un timp de tranziție la noi. Unii pleacă, alții vin. Purnima Roy a plecat în Bihar ca să se implice în lucrarea de misiune din Katihar. Rugați-vă pentru mărturia ei acolo și pentru mântuirea rudelor ei din Jalpaiguri. Sunt și ceva vești de căsătorie. Abigail Sarkar urmează să se căsătorească la sfârșitul lui decembrie. De asemenea, o persoană s-a arătat interesată de sora Esther. Rugați-vă pentru călăuzirea și binecuvântarea lui Dumnezeu pentru formarea unor familii după voia lui Dumnezeu.
3.    Plantarea de biserici
Suntem implicați în patru puncte principale: Jalpaiguri, Haldibari, Barohati și Mekliganj. Prin harul lui Dumnezeu lucrăm cu patru grupuri etnice: rajbanshi, bengali, adibashi și bihari. Rugați‑vă ca Dumnezeu să ne dea roade și să ridice alți lucrători dedicați pentru lucrarea din aceste regiuni.

Turneu Klaus-Dieter John în România


☪ Islamul violent

In lume traiesc aproximativ 1,6 miliarde de musulmani, dintre care 3% sunt jihadisti, adica fanatici care cauta sa impuna, prin violenta, religia, cultura si legile musulmane in tarile in care traiesc, fie ele musulmane ori nu. 3% inseamna 48 de milioane de fanatici, in marea lor majoritate tineri fara capatii, zeloti, lipsiti de scrupule. Indoctrinati in religia lui Mohamed, pentru ei viata e o pista de lansare in lumea de dincolo, o lume care, zic ei, ii va rasplati pentru faptele lor violente indreptate impotriva semenilor lor aici pe pamint. Numarul jihadistilor va fi in crestere, se pare, deoarece demografii speculeaza ca in anul 2070 islamul va fi cea mai numeroasa religie a lumii, reprezentind 38% din populatia planetei, iar crestinii 37%.

Evenimentele din 13 noiembrie de la Paris apartin unei liste extrem de lungi, atit din punct de vedere istoric cit si numeric, de atrocitati comise de fanaticii musulmani vreme de secole. Ziua de Vineri 13 noiembrie a socat din nou constiinta umanitatii. Pentru a nu stim citea oara. Cu citeva ore inainte de masacrul celor aproape 130 de parizieni, aceasi teroristi indoctrinati in invataturile lui Mohamed au ucis 43 de fiinte inocente in Beirut, probabil toate musulmane. Incidentele teroriste islamiste sunt tot mai frecvente si mai socante. Franta a inceput 2015 cu atacul islamist terorist asupra lui Charles Hebdo, si pare sa-l incheie cu unul si mai violent. Care sunt explicatiile acestui islam violent, plin de ura la adresa semenilor care nu le impartasesc religia?

Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali este o scriitoare care locuieste in Statele Unite. Nascuta in Somalia si crescuta in cultura musulmana, Ali a devenit o fanatica islamista, pina cind s-a stabilit in Statele Unite unde s-a educat si a vazut cum arata o societate religioasa care coexista in pace cu cea seculara. In ani recenti a publicat Heretic: Why Islam Needs a Reformation Now ("Eretic: de ce islamul are nevoie de o reformare urgenta") in care ataca cu virulenta religia pe care a abandonat-o. [Detalii: www.salon.com] Ali incearca sa atentioneze Occidentul asupra pericolelor islamiste. Opinia ei este ca "islamul nu este o religie a pacii". Este o religie violenta care se hraneste din violenta, zice ea. Amenintata in permanenta de islamisti cu moarte, Ali continua sa faca turnee in Europa si prin universitatile americane propovaduind adevarurile despre violenta religiei mahomedane. Islamul, zice ea, are nevoie de o reforma, o reformare a mintii, de acceptare a diversitatii in gandire si diversitatea de idei. Pina a ajunge acolo, insa, mai e multa vreme, si mai e mult de lucru, fie ca e vorba de tarile musulmane traditionale, fie de musulmanii care traiesc in Occident. Datele statistice, studiile si sondajele de opinie vorbesc de la sine.

Marius Luncan la Biserica Baptistă Harul Lugoj


Dan Botică & Grupul Emaus la Biserica Baptistă Maranata Hunedoara