După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 15 noiembrie 2015

✡ Jerusalem Dateline - Știri creștine din Israel: Principala amenințare pentru pacea mondială: islamul apocaliptic


Autorul si expertul in problemele Orientului Mijlociu Joel Rosenberg spunea ca nu doar islamul radical ameninta Israelul, Statele Unite si lumea occidentala, ci si islamul apocaliptic. Cei de la Stirile CBN au vorbit cu Rosenberg despre aceasta amenintare si despre alte evolutii in Orientul Mijlociu langa Zidul Plangerii, pe Muntele Templului, din Ierusalim.


Joel Rosenberg a fost intrebat ce parere are despre venirea lui Vladimir Putin in Siria:

Suntem martori ai unei cedari catastrofice din partea guvernului american, in Orientul Mijlociu. Statele Unite au avut o politica externa solida timp de aproape sapte decenii, aceea de a tine rusii departe de Orientul Mijlociu. Presedintele Obama si administratia sa pur si simplu au capitulat. Ne-am retras, am capitulat, am cedat terenul de joc lui Vladimir Putin. El este un imperialist, este periculos si faptul ca poate actiona liber, din punct de vedere militar, la cativa kilometri de Israel este uluitor si extrem de riscant.
Care sunt consecintele acestui lucru pentru regiune si pentru Israel?

Misiunea Speranța – Uganda, întotdeauna o provocare misionară

Marius Copil & Trupa Eldad la Biserica Betel Oradea


Agenda de Misiune – Impact Quartet


Iosif Țon la București

www.istorieevanghelica.ro

Iosif Ţon – Omul, coroana Creaţiei (Interviu Alfa Omega TV)

Vezi şi alte resurse în pagina
Iosif Ţon

Știri creștine: Mapamond creștin (15 Noiembrie 2015)


Din sumarul editiei:
  • Organizația Tierra Nueva transformă oamenii marginalizați
  • Canalul Nicaragua: un proiect revoluționar pentru America Centrală?
  • În căutarea corabiei lui Pavel naufragiată în Malta
  • Aplicația care îi ajută pe copii să descopere misterele Antichității
  • Verdictul Stiintei: Creatie - Peste 15 ani de sustinere media a creationismului stiintific in Romania de catre Alfa Omega TV
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Pastor Cătălin Covaci - Elevii Liceului Baptist Timișoara, premiați de Ziua Bibliei

Vineri 13 noiembrie 2015, Liceul Baptist Timișoara a celebratZiua Internațională a Bibliei. Într-o atmosferă de sărbătoare, împodobită de bucuria tinerească a peste 300 de elevi, a fost reafirmată  importanța Cuvântului lui Dumnezeu. Invitații de onoare au fost Pastorul Samy Tuțac, Președintele Comunității Baptiste Timișoara și Pastorul Gigel Olariu, Președintele Asociației Precept Ministries România care au și premiat pe câșigătorii concursului de memorare a Scripturii și a celui de Eseuri.

În vederea festivității de astăzi, elevii Liceului Baptist Timișoara au fost provocați cu două săptămâni înainte să memoreze Epistola lui Iacov, să scrie un Eseu cu tema ”Importanța Bibliei în viața mea” și un Referat în care să descrie ”Unicitatea Bibliei”. Concursul de scriere din memorie a Epistolei lui Iacov precum și predarea eseurilor și a referatelor s-a desfășurat miercuri, 11 noiembrie, urmând ca premierea acestora să aibe loc cu ocazia Zilei Bibliei.

Dimineața de astăzi a început cu citirea unui text din Biblie și rugăciunea de deschidere.

După aceasta, Pastorul Samy Tuțac a vorbit tinerilor despre Cuvântul nemuritor al lui Dumnezeu. Pentru aceasta a folosit două imagini deosebit de sugestive. Prima dintre imagini a fost prezentarea unei re-editări a Bibliei tipărite în anul 1688 în limba Română – „Biblia de la București”. Fratele Samy a adus această Biblie ca pe o dovadă a interesului pentru Scriptură manifestat de poporul nostru în istoria sa cu intenția de a fi o încurajare pentru noua generație ca să pășească pe urmele înaintașilor, păstrând credința vie și o viață demnă, curată și folositoare Împărăției lui Dumnezeu. Pasajul din care a citit, urmărind caracteristicile lingvistice specifice vremii, a fost 2 Timotei 3, versetele 16 și 17.

Marius Cruceru la Biserica Penticostală Română München


Marian Mocanu la Biserica PROFIDES Bucureşti


Sorin Sabou – Fapte de război

Atacurile ucigașe de ieri, din Paris, sunt fapte ale răzbunării oarbe. Uciderea aduce ucidere. Vraja securității depline s-a spulberat pentru societatea apuseană seculară. Viața este vulnerabilă la tot felul de nenorociri și suferință indiferent unde am locui. Uciderea semenilor duce la durere, dor de răzbunare, nimicire, sau duce la o înțelegere diferită, nouă, a realității. Și acest eveniment rău va duce la toate acestea. Oamenii reacționează divers la ucidere.

Miza pentru societatea apuseană seculare este majoră. Va alege această societate să trăiască în frică, ură, război, sau se va îndrepta spre credință, răscumpărare și slujire? Facerea dreptății se va urmări, probabil, pe coordonate legal-războinice. Dacă cei care au ucis sunt deja morți, rămânem cu durerea și jalea pierderii celor care au fost uciși de ei. Secularismul apusean nu are resurse social-sufletești pentru a face față la astfel de atacuri ucigașe. Pierderea, nesiguranța și frica sunt mai puternice decât încrederea în protecția oferită de instituțiile societății seculare. Spre ce se vor îndrepta oamenii? Ce glasuri vor urma? Oamenii se pot radicaliza, se pot închide în ei înșiși, își pot abandona valorile și lua altele. Se vor deschide ei la Evanghelie? Puțin probabil.

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

Înaintând pe genunchi...

„Cel mai bun aliat al Biruitorului divin este omul care, deși jos pe câmpul de luptă, își leagă viața de victoriosul lui Mântuitor. El este printre oameni dușmanul căruia Satan nu-i poate ține piept. Satan este obligat să cedeze. Când un astfel de om se roagă este ca și cum steagul lui Cristos, înroșit în propriul sânge, flutură deasupra lui Satan! Prin el, Dumnezeu înalță steagul biruinței!...”

Prima conferință de misiune

A trecut o lună de când ne-am reîntors în Atalaya și ne simțim de parcă n-am fi fost plecați nicicum. De cum am ajuns am intrat direct în „priză”, prinși în tot felul de activități, acestea fiind, după spusele păstorului de la adunarea unde mergem, forma lor de a ne spune „Bine ați revenit”. În lipsa noastră s-a discutat că ar fi bine să organizăm o conferință de misiune la nivelul întregii Atalaya, invitând păstorii, liderii și toți cei interesați din bisericile existente în zonă. Așa că am ajuns în cel mai potrivit moment din punctul acesta de vedere, punând umărul la treabă și ajutând pe colegii noștri, care au fost principalii responsabili de organizarea acestei conferințe. A fost practic prima conferință de misiune organizată în Atalaya. Noi, cei din Segadores, am fost organizatorii principali, beneficiind de ajutorul și susținerea bisericii unde participăm.

Au participat în jur de 60 de persoane, iar în ziua de duminică numărul participanților a ajuns la 80. A fost o conferință de 3 zile, în care am căutat să prezentăm teme introductive în ce privește misiunea, teme precum: bazele, de ce biserica trebuie să facă misiune, responsabilitatea bisericii, chemarea la misiune, importanța rugăciunii în misiune și realitatea lumii înconjurătoare. Ne bucurăm să vedem că Dumnezeu începe să miște oamenii din Atalaya, un mare răspuns la rugăciunile noastre fiind păstorul bisericii unde mergem. Dumnezeu i-a deschis ochii și inima, iar în momentul de față se roagă să primească lumină de sus ca să înțeleagă când și unde va trebui să plece. Acesta este un mare pas înainte, având în vedere că acum un an nu voia să știe nimic de misiune, în concepția lui misionarii fiind oameni care cheltuie bani și pierd timpul, nefăcând mai nimic semnificativ. Mulțumim Domnului că astăzi nu mai gândește așa, ba din contra, el e cel care motivează biserica, povestind mereu cum Dumnezeu i-a schimbat inima și viziunea. Slavă Lui.