După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 10 noiembrie 2015

Mii de soldaţi din armata sârbă vor primi Biblii, pentru a învăţa ce înseamnă iubirea aproapelui

Cateva mii de soldati din armata sarba vor primi Biblia pentru a lua cunostinta de Cuvantul lui Dumnezeu si a nu mai comite crime de razboi.

Scopul acestei actiuni este acela de a indemna armata sa nu mai faca pe viitor faptele pe care aceasta le-a comis in trecut, iar in acest sens, fiecare soldat va primi o copie a Noului Testament, pentru a invata ce inseamna iubirea aproapelui.

Un prim lot format din 4000 de exemplare ale Noului Testament a fost distribuit trupelor armatei sarbe prin initiativa intreprinsa de Societatea Biblica Britanica, relateaza The Telegraph, citat de Acontecer Cristiano.

Colonelul Sasha Milutinovic, sef al Departamentului de Religie al Comandamentului General al Armatei Serbiei a declarat ca aceasta masura ii va invata pe soldati sa respecte adversarul, in conformitate cu dreptul international.

„Sper ca niciodata sa nu mai vad crime de razboi in armata sarba. Acest proiect urmareste sa imbunatatteasca tratamentul si respectul pentru inamic”, a declarat colonelul.

La Ordinea Zilei: Tristeţe naţională - spre pocainţă sau spre rebeliune?



Interviu 
cu pastorul
 Ciprian Burghelea,
pe tema anunțată

Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

Conferinţa 10 ani Resurse Creştine


Conferinţă de tineret cu Oti Tipei la Biserica Penticostală Maranata Baia Mare


Știri creștine: Mapamond creștin (8 Noiembrie 2015)

Din sumarul editiei:
- Disputa dintre China și Fiipine asupra unor teritorii maritime
- Zile mai bune pentru orașul Detroit
- Biserica îi încurajează pe elevii hispanici să nu renunțe la studii
- Revoluția digitală ajută la răspândirea Scripturii în lumea întreagă
- Conferinta Torent 2015 - Sa fie lumina - Cluj, 30-31 octombrie 2015
- Săptămână tematică Verdictul Științei: Creație, 9-15 noiembrie 2015, la Alfa Omega TV
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

În Toronto s-a deschis sezonul la vânătoare de creştinism!

Adevărul.ro: De ce i-au urât românii pe evrei. Istoria nespusă a antisemitismului autohton...

Antisemitismul a fost una dintre caracteristicile poporului român în secolul XIX şi începutul secolului XX. Obiectul urii românilor erau de obicei evreii, priviţi ca invadatori, necredincioşi şi complotişti. Motivele erau de ordin economic, religios dar şi politic.

   Translaţia evreilor în imaginariul european de la ”poporul ales” la ”ucigaşii lui Hristos” a avut menirea de a influenţa soarta acestei populaţii de-a lungul timpului. Veniţi în Europa încă din perioada Imperiului Roman, evreii în special în anii Evului Mediu profund mistic şi creştin au devenit un fel de ”ţap ispăşitor„ pentru toate relele care se întâmplau oamenilor.

   Dacă era ciumă, cu siguranţă era adusă de evrei, iar dacă fântânile erau otrăvite, cu siguranţă populaţia evreiască era de vină. Sunt de notorietate pogromurile medievale din Anglia, Franţa, Germania şi Spania. Dincolo de motivele religioase şi mistice invocate, evreii au fost sacrificaţi mai ales pentru averile pe care le deţineau, dar şi pentru a şterge împrumuturile pe care de multe ori suveranii Europei le contractau de la bogaţii bancherii iudei. ”Datoria” creştinească de a ucide necredincioşii sau „ucigaşii lui Hristos” era dublată de un bun prilej de a jefui averile evreilor.

    De altfel evreii nu aveau dreptul de a deţine pământuri, orientându-se către negoţ, cămătărie sau finanţe, meserii privite cu dispreţ, de o lume eminamente funciară. Dacă în toată Europa medievală exista o atitudine puternic antisemită, anti-evreiască în special, în Principatele Române nu au fost documentate atitudini sau atacuri anti-semite. Turcii, grecii şi evreii erau priviţi poate cu neîncredere de românul ortodox dar nu au fost atestate pogromuri sau legi anti-semite. Din contră negustorii armeni şi evrei în anumite cazuri şi regiuni se bucură de privilegii din partea domnitorilor.

    Sub influenţa antisemitismului european dar mai ales odată cu conturarea ideii de naţiune, la sfârşitul secolului XVIII dar mai ales la începutul secolului al XIX lea se dezvoltă antisemitismul românesc. Cum era de aşteptat a fost îndreptat împotriva evreilor. În decurs de aproape 100 de ani, antisemitismul românesc a escaladat şi contaminat toate păturile sociale, explodând în perioada interbelică cu mişcări şi organizaţii profund antisemite precum Legiunea Arhangelului Mihail sau LANC. Antisemitismul românesc a fost virulent şi ea întreţinut de o mitologie specifică, asimilând populaţia evreiască cu una dintre plăgile biblice aruncată asupra lumii creştine.

Continuarea pe www.adevarul.ro

Conferinţă de tineret cu Vasi Duma, Adi Hentea și Cătălin Ciuculescu Band la Biserica Baptistă Harul Racovița, județul Sibiu


Conferință pentru familii și conferință pentru tineri cu Nelu Mureșan la Biserica Betel Rădăuți

Cornel Urs – 7 ani de misiune în Burundi Africa

Un videoclip prin care vreau sa aduc multumire Lui Dumnezeu si voua fratiilor mei pentru suntinere in cei 7 ani de misiune in Burundi Africa.

Adevărul.ro: Profesori de Religie despre tragedia de la Colectiv: „Prin ascultarea muzicii rock intri sub acţiunea duhurilor necurate”

Reacţia unei mici părţi a societăţii în zilele care au urmat incendiului de la Colectiv a fost de învinovăţire a victimelor pentru tragedie, deoarece ele ar fi atras această soartă teribilă pentru că ascultau muzică rock, pentru că frecventau cluburi sau pentru că sărbătoreau Halloween-ul.

Însă opiniile acestor persoane, au ajuns să fie susţinute inclusiv de unii preoţi, şi, mai mult, să fie predate copiilor la şcoală, în cadrul orei de Religie.

Astfel, elevii din mai multe şcoli din Capitală au aflat la ora de Religie că victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv şi-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi şi ascultau muzică rock. Pentru a fi mai convingător, profesorul de Religie Ioan Iscu, de la Colegiul „AD Xenopol”, a distribuit elevilor inclusiv nişte texte care susţineau că muzica rock este satanică şi că scopul ei este acela de a-i îndepărta de religie pe bunii creştini. 

„Vom încerca lămurirea unor aspecte mai puţin cunoscute ale muzicii rock, din dorinţa de a preveni, în special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultării muzicii rock”, începe unul din texte, intitulat „Muzica rock în viaţa tinerilor”.
Citeste mai mult: adev.ro/nxkb2m

† UCDR: Comunicat de presă

Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR) și-a ales în cadrul primei Adunări Generale conducerea partidului

     Cu ocazia Adunării Generale organizată sâmbătă, 7 noiembrie (a.c.), la Cluj-Napoca, UCDR și-a ales conducerea: preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general și trezorierul.
     Președintele UCDR este Valentin Licxandru.
Cluj-Napoca, 9 noiembrie 2015: Uniunea Creștin Democrată din România și-a ales conducerea în cadrul primei Adunări Generale, organizate la Cluj-Napoca, sâmbătă, 7 noiembrie (a.c.).

Președintele UCDR este Valentin Licxandru, în vârstă de 43 de ani, absolvent și masterand la Facultății de Științe Socio-Umane, profilul Filosofie (2009 - 2011), Universitatea Pitești și al Institutului Teologic Penticostal din București, profilul Teologie (2000 - 2005).

“Mulțumesc delegaților Adunării Generale a UCDR, care mi-au acordat încrederea lor votând moțiunea mea “UCDR - oameni noi în politică și administrație''.  Câteva dintre obiectivele moțiunii:
- intrarea UCDR în alegerile din 2016 la alegerile locale și cele generale, prin candidați proprii;
-    voi căuta să aduc la startul alegerilor un partid politic nou, cu oameni bine pregătiți;
-   mă voi preocupa constant de prestigiul acestui partid, ca el să fie văzut ca o alternativă reală și credibilă la actualele formațiuni politice;
-   nu sunt de-acord cu candidaturile “aranjate’’ la funcțiile publice precum și pentru cele din cadrul UCDR;
-  îmi doresc să contribui la schimbarea în profunzime a precepției mediului creștin autohton, indiferent de coloratură confesională cu privire la politică, astfel încăt în următorii ani să infuzăm societatea românească cu valorile perene ale creștin-democrației.

Mandatul ce mi-a fost încredințat de Adunarea Generală se bazează pe asumarea răspunderii. Cred că responsabilitatea omului politic nu se limitează doar la acțiunile întreprinse în propriul partid, ci ea se extinde în toată sfera de activitate publică a acestuia. Îmi doresc ca prestația mea de-acum înainte să fie un prilej de comunicare a unui nou mesaj de tip politic, promovat și susținut de oameni ce doresc să se implice în politică cu moralitate și responsabilitate. Politica nu este murdară, ci mulți dintre oamenii care au făcut politică au murdărit-o prin acțiunile lor iresponsabile; vreau să contribui la ridicarea unei noi generații de oameni politici în România, care, indiferent de nuanța de partid, să pună mai presus de orice interesul general, public și comunitar. Valentin Licxandru, Președinte UCDR.

Dezbatere: Ce ar zice Isus despre tragedia din #Colectiv?