După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

† Botezul unui preot greco catolic în Biserica Elim Arganda, Spania

Marţi seara, Biserica Penticostală „Elim” Arganda a organizat  un eveniment unic în felul său, biserica fiind martoră la mărturisirea publică în apa botezului a unui fost preot greco-catolic, care s-a decis să împlinească Scriptura şi să facă legământ cu Domnul Isus.
Preotul convertit este Ovidiu Rănescu, este originar din judeţul Timiş şi a lucrat ca preot în Biserica Greco-Catolică din România. Încă din tinereţe a avut contact cu unele persoane din mediul evanghelic, ba chiar a locuit o vreme în casa unui diacon, care l-a îndemnat să-L urmeze pe Domnul şi să citească Scriptura.
Fiind preocupat de spiritualitatea creştină, a decis să meargă la o facultate catolică, pentru a deveni preot. Odată intrat în slujbă, a constatat că aceasta nu i-a adus pacea şi împlinirea sufletească pe care o căuta. În căutarea lui, a întrat în contact cu un fost preot ortodox convertit, Daniel Cristian Florea, care l-a îndemnat să citească Scriptura. Ceea ce nu a reuşit să facă tradiţia şi slujba de preot, a reuşit Scriptura, pe care fratele Ovidiu a început să o lectureze şi să se hrănească din ea, drept pentru care a decis să renunţe la preoţie şi să-l caute pe Dumnezeu într-o biserică evanghelică.
La acest eveniment au slujit doi foşti preoţi convertiţi, primul fiind fratele Daniel Cristian Florea, de care am vorbit mai sus, iar celălalt fiind fratele Mihai Costinaş. Botezul a fost efectuat de pastorul bisericii, fratele Gavrilă Zăgrean, împreună cu pastorul Daniel Cristian Florea.

† Comunicat BCER-UBCE cu privire la evenimentele produse în ultimele zile, în țara noastră


Pastor Călin Mocan si Neluţu Moţ & Band la Biserica Ekklesia Arad


Duminică 08 noiembrie vă invităm la Ekklesia!

Dimineaţa de la ora 10:00 ne vom închina şi vom serba împreună cina Domnului. Alături de noi va fi tenorul NELUŢU MOŢ & Band, care vor lăuda pe Domnul, iar pastorul CĂLIN MOCAN va avea mesajul biblic. 

Ziua Mulțumirii la Biserica Penticostală Gosen Timișoara


Evenimentul Anual BBSO


Sărbătoarea Mulțumirii la Biserica Betel Vest Florești, județul Cluj


Evanghelizare cu Aurel Bosca la Biserica Maranata Hunedoara


✔ Botez la Biserica Baptistă Maranata Milano, Italia


Continental Kids la Biserica Baptistă Biruința Londra


Dreptate în Dragoste: Un mesaj special pentru părinții celor morți în Clubul Colectiv!!

A curs enorm de multă cerneală în zilele care au trecut de când s-a întâmplat MAREA nenorocire de la Clubul COLECTIV din București, care s-a soldat cu peste 30 de morți și aproape 200 de răniți, unii răniți foarte grav. Numai DUMNEZEU știe cum se va termina pentru unii dintre ei.

Toată lumea și-a dat cu părerea în aceste zile, ba mai mult, unii mai îndrăzneți, au dat verdicte nemiloase.  Persoane care mai de care (preoți, pastori , politicieni, ziariști, etc.) încearcă să răspundă la unele întrebări, cum ar fi:

“De ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat?”

“Unde a fost DUMNEZEU de a lăsat să se întâmple acest lucru?”

Nu cred că vre-unul dintre noi poate răspunde sută la sută corect, la aceste întrebări, dar un lucru este cert și anume, că DUMNEZEU este încă pe TRON și nu se face vinovat de această dramă, cum încearcă unii să insinueze. Dar cu toate astea nu stă nici nepăsător față de cei implicați direct sau indirect în această dureroasă încercare pentru țara întreagă.

Este un semnal de alarmă pentru toți cei ce vor să ia seama, la ce s-a întâmplat!

În această situație avem de-a face cu victimele colaterale (PĂRINȚII ȘI CEI FOARTE APROPIAȚI) despre care se vorbeste foarte puțin și care de fapt, plătesc prețul cel mai mare.

Rugăciune pentru victimele tragediei din Bucureşti la Biserica Harvest Metanoia Ploieşti


Pastor Vasile Alexandru Taloș – Noi nu sărim în foc!

Duminică, după predică, un vechi prieten mi-a trimis acest email: <<Am ascultat astazi cu lacrimi mesajul dvs. si va incurajez sa scrieti un text caruia sa-i dati drumul pe Internet!>> Apoi, Luni dimineața m-a sunat din nou. Nu m-am lăsat nici încurajat, nici înduplecat. Aseară m-a sunat fiul meu din străinătate: <<Tati, să nu-i judeci pe tineri!>>. Claudiu este și el unul din milioanele de tineri care au plecat după mineriadă și nu s-au mai întors. Mi-am amintit că în Decembrie ’89, când avea doar 15 ani, am împărțit împreună coloanelor de demonstranți, toți cozonacii pregătiți de mamaia lui pentru Crăciun. Apoi în piața Universității, seară de seară, am cântat: Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, Până nu vom câștiga libertatea noastră. Când am semnat declarația de la Timișoara, cel ce ținea evidența, m-a întrebat ce profesie am. Și când a aflat că sunt pastor, a exclamat: Ăsta da golan! M-au invitat în balcon și am rostit rugăciunea Tatăl Nostru. Abia am început, și toată piața Universității a îngenuncheat și a rostit cu voce tare rugăciunea. Simțeam că Dumnezeu era prezent acolo!

În această dimineață, soția m-a chemat să citesc emailul trimis de Claudiu.

<< Tati,
Am vrut sa iti scriu tati, impresiile mele calde, dar m-am luat cu ziua de lucru si nu am mai apucat sa scriu. La telefonul de dimineata am vrut doar sa ma asigur ca nu ai cazut in capcana de ai cataloga in vreun fel. Nu am multe minute la dispozitie, asa ca am sa scriu ce imi trece prin cap, ne-editat.

Duminica seara se predica din pilda fiului risipitor. Inainte de predica s-a facut un apel sa ne rugam pt. cei din Romania... si cam atat. Noi stam in bancile bisericii, in haine curate si ascultam, iar eu ma gandesc ca in drama de la Colectiv, a fost fiul risipior care nu a mai apucat sa se intoarca acasa la tata. Se intimpla, nu? Dar noi, ce facem? Ramanem mai departe, in bancile noastre, in haine curate, si mereu ascultam programe frumoase.

Am cautat cantecul lor, sa vad daca sunt satanisti. Este muzica rock, probabil heavy metal, sau vreo alta sub-genre. Am fost curios sa gasesc lirica acestui cantec. Versurile le gasesti aici:
http://www.metrolyrics.com/the-day-we-die-lyrics-goodbye-to- gravity.html. Versul 2, o premonitie infricosatoare: "Another row jumping into the flame". Ideea centrala: "We're not numbers we're free, we're so alive/ And the day we give in is the day we die". Doar un alt cantec al unei generatii pierdute si rebele, in lupta cu systemul. Muzica este un rock dur care nu mi-ar fi placut nici in anii de liceu, desi unele cantece pe care le ascultam nu erau departe ca stil. Si daca ar fi fost satanisti, ce era? Nu tot un fiu risipitor pe care tatal il asteapta sa se intorca acasa? Muzica, droguri, bautura... nimic de admirat... dar ma supara distanta dintre noi si ei, faptul ca nu ii putem aduce acasa pe unii ca ei. >>

Luni seara, o mulțime, tăcută și încremenită de durere, înconjura ca un arc încordat covorul imens de lumânări și flori, așternut pe locul unde atâția tineri și tinere s-au stins sufocați, în chinuri cumplite. Cu lumânări în mâini și rugăciuni în inimi, un grup de băieți și fete din biserica noastră a început să fredoneze un psalm de mângâiere: Ridica-voi ochii mei la ceruri de unde va veni ajutorul meu. Ajutorul meu de la Dumnezeu, Cel ce a făcut cerul și pământul. Deodată, tăcerea din jurul lor a devenit mai solemnă. S-a stins orice șoaptă, iar cei din jur s- au apropiat și mai mult, fredonând parcă în inimile lor cuvinte de speranță. Mișcată profund de acest mesaj, o doamnă îi îmbrățișa cu privirea și nu-și putea stăpâni lacrimile. După ce am depus lumânările, unii dintre noi ne-am retras discret. Iar tinerii noștri au simțit că în acea seară locul lor era aici, nu într-o sală plăcută de studiu biblic și socializare.

Gabi Izsak la Biserica Penticostală „Eben-Ezer” Bocșa Montană, județul Caraș-Severin


Duminică, 8 Noiembrie 2015, de la ora 18:00, pastorul Gabi Izsak va slujii la un Serviciu divin de Evanghelizare la Biserica Penticostală "EBEN-EZER" Bocșa Montană, județul Caraș-Severin