După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 28 octombrie 2015

Prima Academie a Politicienilor Creștini Evanghelici din Moldova

În premieră pentru Republica Moldova a fost lansată Academia Politicienilor Creştini Evanghelici. Valeriu Ghileţchi ne-a oferit mai multe detalii în acest interviu despre scop, modalitatea de desfăşurare, participanţi şi rezultatele scontate.

Ce reprezintă Academia Politică a Creştinilor Evanghelici (APCE) şi cum s-a născut ideea fondării acestei instituţii?

Academia Politică a Creştinilor Evanghelici este o platformă politică care are menirea să motiveze şi să mobilizeze, în special, tinerii evanghelici să se implice în viaţa civică şi politică a ţării noastre. Sunt două elemente-cheie care au stat la baza acestei idei. În primul rând, este nevoia stringentă de avea lideri integri, iar în al doilea rând este potențialul de care dispune comunitatea evanghelică. Inacţiunea oamenilor onești şi absenţa valorilor morale din sfera publică ne-au adus în criza economică şi politică în care ne aflăm. Actuala criză, care după mine este cea mai gravă criză pe care am avut-o de la independență încoace, confirmă fără nici un dubiu că avem de a face cu o profundă criză morală. Falimentul clasei politice se datorează mai întâi de toate lipsei de integritate a liderilor. În rezultat, s-a creat un gol, care trebuie umplut sau, în termeni biblici, putem spune că s-a creat o spărtură în zidul de protecție a națiunii. Prin urmare, este nevoie de oameni care ar fi gata să umple acest gol sau să stea în această spărtură.

Personal, consider că tinerii evanghelici au baza morală necesară pentru a oferi țării integritatea de care este nevoie aşa de mult astăzi. La toate acestea se mai adaugă şi responsabilitatea pe care o am de a lăsa în urmă ucenici.
Continuarea pe www.moldovacrestina.md

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Baptistă Biruinţa Londra


Conferința „Familia în vreme de tranziție” cu Petru Mihenţ la Biserica Baptistă Biruința Hunedoara


„Ajută-ți aproapele” - Eveniment caritabil la Centrul DOXA Ipotești, județul Suceava


La Ordinea Zilei: Halloween-ul în lumina Bibliei

Interviu cu pastorul 
Bebe Ciaușu 
De la an la an, Halloween-ul devine tot mai popular şi în ţara noastră. Ştirile prezentate la TV în perioada sfârşitului lunii octombrie, lăcomia comercianţilor de a-şi lărgi afacerile, predilecţia copiilor pentru giumbuşlucuri şi dorinţa părinţilor de a face pe plac copiilor, cumpărându-le costume haioase, precum şi multe alte motive, au condus la o popularizare anticipată a acestei pseudo-sărbători printre conaţionalii noştri. 

Magazinele sau vânzătorii stradali expun costumaţii cu schelete, cranii, fantome, demoni etc., dovleci sculptaţi sub formă de cranii, lumânări şi alte cele, pentru a pune la îndemâna celor interesaţi tot arsenalul de care au nevoie pentru o „sărbătoare” în toată regula. Mulţi creştini se simt intimidaţi de notorietatea tot mai evidentă a acestui fenomen, aşa că, în mod inevitabil, se ridică întrebări precum: Care ar trebui să fie reacţia creştinilor vis-a-vis de Halloween? Ce are Biblia de spus despre astfel de „sărbători”? Ca să putem oferi un răspuns viabil, ar trebui să ştim, mai întâi, despre ce este vorba. Aşadar: Ce este Halloween-ul?
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

Știri creștine: Mapamond creștin (25 octombrie 2015)


Din sumarul editiei:
  • Un centru de reabilitare din China care schimbă destinul dependenților 
  • Calea Adevarul si Viata - primul talk-show crestin din Romania
  • Halloween - la granita intre divertisment si ocultism


Trupa Emaus la Biserica Baptistă Abrud


Alin Jivan – Jurnal din Kenia

Vezi și:


Zilele trecute am vizitat Tribul Batwa, din Kabale si Kisoro ( sud-vestul Ugandei) cunoscut si sub numele de pigmei.

Batwa locuiesc în colibe mici realizate în principal din bețe și iarbă.Am gasit acolo o saracie de nedescris, barbati si femei imbracati saracacios.

Am vazut copii dezbracati si desculti care alergau curajosi prin noroi pe o ploaie torentiala, doar ca sa primeasca dulciuri. Unii dintre ei erau acoperiti de noroi pe tot corpul, dar aveau un zambet dulce si vindecator.

Am vazut copii care isi duceau fratiorii si surorile in spate kilometri intregi, si copii de 4-5 ani carand caramiri pe cap.

B1 TV: Dumnezeu „i-a încuviinţat” mitropolitului Vladimir un BMW 7


Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile Mitropolitului Moldovei. 

IPS Vladimir avea anul trecut un BMW de model mai vechi, pe care l-a vândut. Atunci, episcopul a susținut că „își dorește o altă mașină, și anume cea pe care o va încuviința Dumnezeu”. 

Și omul Domnului a primit, ca prin minune, un BMW 7 estimat la 100.000 de euro, scrie 
Jurnal de Chișinău.

Protoiereul dr. Petru Buburuz, parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Chişinău a menţionat că slujitorii bisericii ar trebui să fie mai modeşti.

Continuarea pe www.b1.ro

Reputată cercetătoare, astronom și fizician, de la ateism la credința în Isus Hristos

O reputata cercetatoare, astronom si astrofizician, a renuntat la ateism si a imbratisat credinta in Isus Hristos, dupa ce a inteles ca Universul si toate minunile lui sunt creatia lui Dumnezeu.
Sarah Salviander, a dispretuit crestinismul inca de la o varsta frageda, astfel incat nu a vrut sa cunoasca nimic despre credinta crestina, pana cand dovezile stiintifice pe care le-a acumulat in urma cercetarilor, au convins-o ca trebuie sa existe un Creator a tot ceea ce se afla in Univers, relateaza sixdayscience.com.
Ea marturiseste ca parintii sai erau atei, care i-au spus ca Dumnezeu nu exista, asa incat tot timpul a fost invatata sa creada ca „crestinismul este pentru oamenii slabi”.

„Crestinismul este pentru oamenii slabi”

Nici cand a urmat studiile universitare, Sarah nu a gasit raspunsuri la intrebarile existentiale si nici la problemele majore ale societatii. Ea nu intelegea deloc de ce oamenii sunt atat de nemultumiti in viata.
Mai tarziu, ea a ales sa urmeze specializarea in Fizica si Matematica. In acest moment, in campus, ea a cunoscut colegi crestini cu care s-a imprietenit. Pentru prima data in viata mea am intalnit crestini. Ei erau veseli, fericiti, inteligenti si am constatat ca si profesorii ii admirau pe acesti crestini”, a declarat Sarah.

Conferință regională de tineret cu Nicolae Geantă, Stelian Robu şi Darius Ignat la Biserica Creştină după Evanghelie Brazi, județul Prahova


ActiveNews: Ben Carson: Avortul e o plagă, ca și sclavagismul! Femeile care fac avort sunt ”proprietari de sclavi"

Neurochirurgul american Ben Carson, unul dintre candidații la nominalizarea, de către Partidul Republican, la alegerile prezidențiale din SUA, anunță că vrea să scoată avortul în afara legii, în condițiile în care întreruperile de sarcină au fost legalizate în America printr-o sentință istorică. 

Celebrul neurochirurg american, candidat la alegerile primare ale republicanilor pentru cursa pentru Casa Albă, din 2016, și-a făcut deja auzită opinia în cazul unor chestiuni precum islamul (nu ar vrea un președinte musulman). Acum, Carson face noi declarații care au dat naștere unor polemici în societatea americană.


Într-un interviu pentru NBC, neurochirurgul spune că este un om ”rezonabil” și că ar vrea să aude ”explicații rezonabile din partea celor care aleg varianta de a-și ucide copiii”. Pentru că, spune medicul american, femeia nu ar trebui să-și privească fetusul ca pe ”un dușman”, conform BBC.

Continuarea pe www.activenews.ro

✉ Scrisoare misionară: Uday şi Silvia, India

Pace, dragi fraţi şi surori,

        Pe 26 octombrie am început training-ul despre care v-am spus în e-mailurile anterioare. Mulţumim Domnului, prin harul Său studenţii au apărut în număr de 10, aşa cum ne-am propus. Vă rugăm să vă rugaţi pentru cei care vor preda, pentru a fi inspiraţi prin Duhul Sfânt. Rugaţi-vă ca studenţii să fie atenţi şi să asimileze ceea ce Domnul doreşte ca ei să înveţe.

      După cum vă spuneam, faza teoretică durează o săptămâna şi o săptămână faza practică. Rugaţi-vă în special pentru faza practică, pentru ca Domnul să dea har, să deschidă Duhul să lucreze cu putere în noi şi prin noi.