După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 21 octombrie 2015

HotNews: Un nou protocol pentru predarea Religiei, cultul baptist şi cultul penticostal, a fost semnat de Ministerul Educaţiei

Un protocol care vizeaza predarea disciplinei religie - cultul baptist si cultul penticostal - in invatamantul preuniversitar de stat a fost semnat astazi, 21 octombrie, de Ministerul Educatiei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Cultul Crestin Penticostal si Cultul Crestin Baptist din Romania - Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania (CCBR-UBCBR).

Dincolo de predarea religiei in scoli, protocolul se refera si la organizarea invatamantului teologic preuniversitar si universitar pentru cele doua culte.

Documentul a fost semnat de ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, de presedintele Cultului Crestin Penticostal, pastorul Moise Ardelean, presedintele CCBR-UBCBR, Viorel Iuga si secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi, informeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Continuarea pe www.hotnews.ro
Vezi si:


Iosif Ţon – Relaţii interumane

Vezi şi alte resurse în pagina
Iosif Ţon

Conferință pentru lideri de tineret și învătători de copii cu Aaron Arnold și Miguel Faundez la Biserica Baptistă Betel Timișoara


✔ Botez la Biserica Eclesia Timişoara


Vladimir Pustan la Krems an der Donau, Austria


Festivalul Fanfarelor Șiria, județul Arad

25 octombrie 2015, 
ora 16.00,
 la Biserica Crestină Baptistă din Șiria

Participanți:
1. Șiria Brass Band
2. Covăsânț Brass Band
3. Fanfara Moroda
4. Fanfara Revărsări de Har Timișoara
5. Fanfara Jebel

Seară pentru familii cu Relu Moldovan la Biserica Baptistă Betania Cluj-Napoca


Pastor Iosif Frînc la Biserica Cezareea Reşiţa


Adevărul.ro: Dănuţ Mănăstireanu, ieşeanul doctor în Teologie ajuns în marile zone de conflict ale lumii: „Criza refugiaţilor e un turnesol pentru Europa. Arată lipsa de coerenţă, lipsa unui lider”

Dănuţ Mănăstireanu (60 ani), cu o vastă experienţă în zonele de conflict şi la catedrele universităţilor care au cursuri de istoria religiilor, îşi expune punctul de vedere în privinţa crizei imigranţilor din Siria şi a evoluţiei religiilor în Europa.

Dănuţ Mănăstireanu (60 ani), doctor în teologie, profesor şi director pentru credinţă şi dezvoltare, Regiunea Europei de Est şi a Orientului apropiat la World Vision International este direct implicat în problemele pe care le întâmpină în Europa refugiaţii din Orient, cunoaşte în profunzime, prin natura formării sale, aspectele vieţii spirituale şi ale religiilor lumii, criza de leadership la nivel mondial, extremismul şi intoleranţa religioasă,  sentimentele care domină societatea în care trăim, motivele pentru care avem astăzi în Europa o acută criză a imigranţilor, cauzele războiului din Siria, percepţia greşită pe care o au europenii când vine vorba de Islam.

Cu o vastă experienţă pe zonele de conflict, teologie şi campanii umanitare, Dănuţ Mănăstireanu crede că mersul la biserică nu defineşte viaţa spirituală a individului, că instituţionalizarea credinţei duce, de multe ori, la o înstrăinare a omului de Dumnezeu, că Europa şi lumea se confruntă cu o criză identitară, în primul rând, care nu poate fi rezolvată fără ajutorul unor lideri care să înţeleagă masele, fără o acceptare a diversităţii religioase.

Adevărul: În cei peste 60 de ani de viaţă aţi trecut prin multe, aţi cunoscut oameni şi culturi diverse. Pornind de la această experienţă, cum aţi defini credinţa? Ce ar trebui să facem pentru a avea o viaţă spirituală sănătoasă?

Dănuţ Mănăstireanu: Credinţa este răspunsul nostru la ceea ce înţelegem despre Dumnezeu, despre realitatea ultimă, despre revelaţia lui Dumnezeu în istorie, despre Scriptură. Este, pentru mine, ca o mână întinsă, pentru a accepta realitatea. Credinţa este o dotare naturală a omului. Sfântul Apostol Pavel vorbeşte despre faptul că Dumnezeu se descoperă pe sine în foarte multe forme. Prima dintre ele, cea mai elementară, este în natură.
Continuarea pe www.adevarul.ro

Ordinare la Biserica Baptistă Stânca Timişoara

In data de 18 Octombrie de la ora 10.00, la Biserica Creştină Baptistă Stânca din Timişoara a avut loc un serviciu special de ordinare. Liviu Dorel Neagoe şi Ionuţ Haidu, după ce au fost aleşi ca şi păstori ai bisericii şi apoi audiaţi de Comitetul Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, au fost ordinaţi într-un cadru de sărbătoare şi bucurie ca şi pastori ai Bisericii Baptiste Stânca din Timişoara.
Comisia de ordinare a fost formată din pastorii: Florin Iosub, secretar al Comunităţii şi pastor al Bisericii Baptiste Harul din Cărpiniş, Viorel Ţuţ, pastor al Bisericii Baptiste Ghetsimani din Timişoara şi Ioan Iştoc, pastor al Bisericii Baptiste Golgota din Timişoara. Dumnezeu să le dea izbândă noilor pastori ordinaţi  în slujba la care au fost chemaţi.
Florin Iosub

Conferința tinerilor creștini din Irlanda cu Samy Tuțac și Marius Pop la Biserica Betel Dublin


Conferinţă judeţeană de tineret cu Ghiţă Mocan şi Cătălin & Ramona Lup la Biserica Elim Timişoara


Conferința "Este știința împotriva creaționismului?" cu Terry Mortenson și Andy Mcintosh la Iași


✉ Scrisoare misionară: Daniel Olteanu, India

Pace,

      Pe 16 octombrie am fost cu o parte a echipei noastre în Haldibari, zonă în care Pranish face lucrare. Am fost împreună cu el să predicăm în două zone: Manikganj şi Poschimpara (lângă casa lui). În Manikganj am predicat hinduşilor şi în Poschimpara musulmanilor. Între aceste două programe am avut partăşie cu Pranish şi alţi fraţi din Haldibari. E perioada de închinare la idoli cu pregătiri în acest sens în toate satele hinduse, deoarece se apropie „sărbatoarea”.
    Rugaţi-vă pentru familia lui Pranish. Din diferite motive, soţiei lui Pranish nu-i place să stea în Haldibari. Aşa că Pranish trebuie să o viziteze pe Rozy (soţia lui) în Jalpaiguri.
     Atzinto a revenit la credinţă şi acum face lucrare în Haldibari. Fie ca Dumnezeu să-l ocrotească!
     Rugaţi-vă pentru Gautam, un frate căruia îi place să cânte, pentru vindecarea problemelor cu urechea.
     Ajay este un frate din Uttar Pradesh, care L-a primit pe Domnul Isus în Haldibari. Familiile acestor fraţi nu sunt creştine.
  Rugaţi-vă şi pentru cei doi băieţi care stau în Haldibari. Simt că nu i-aş mai ţine acolo pentru că nu au primit o îngrijire potrivită.

ZiuaNews.ro: Evul mediu renaște. Patimile creștinilor în lumea jihadistă

12 creștini (un numar apostolic) au fost omorâți de către militanții ISIS, în Siria după ce aceștia au refuzat să se convertească la Islam. Celui mai tânăr dintre aceștia i-au fost tăiate buricele degetelor pentru a rămâne fără amprente.

După ce au refuzat să renunțe la creștinism, femeile au fost violate în fața mulțimii adunate să privească, apoi toate opt au fost decapitate. În primul grup, unii dintre creștini au fost crucificați. Mii de creștini au fost torturați și omorati în Siria și Irak, de către grupările jihadiste în tentativa de a șterge această religie de pe harta lumii.
Continuare pe www.ziuanews.ro