După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

luni, 19 octombrie 2015

Accente: Luptător ISIS convertit la creştinism

Un terorist ISIS se converteşte la creştinism după ce s-a confruntat cu „dragostea creştină”

Organizaţia misionară Christian Aid Mission, a comentat recent că militanţi ai Statului Islamic, se deghizează în refugiaţi în unele tabere ale acestora din Iordania, coordonate de ONU, unde aceştia omoară oameni şi vând sau cumpără fete. Unul dintre aceşti terorişti, conform unor informaţii ale respectivei misiuni, a abandonat vechea lui îndeletnicire, după ce a văzut „dragostea creştină” în aceste tabere de refugiaţi.

„Bandele musulmane sosesc aici ca şi refugiaţi, dar au propria lor agendă”, a spus un director al misiunii, al cărui nume nu a fost dat publicităţii din motive de securitate. „Sunt ca şi o mafie. Oamenii sunt inclusiv asasinaţi în interiorul taberelor, şi refugiaţii se tem să spună că au văzut pe cineva, ca să nu-i omoare. Dacă îi întrebi îţi răspund: nu ştiu nimic, eu dormeam”.

Milioane de persoane fug din Siria şi Irak, căutând să scape din războiul civil. Mulţi dintre aceştia se află  în ţările vecine precum Iordania, Turcia şi Libanul, unde taberele de refugiaţi au oferit adăpost, dar nici acestea nu sunt sigure, a mai spus directorul misiunii. „Ultima dată când am fost într-o tabără, am avut un poliţist cu mine. Taberele sunt locuri periculoase pentru că au în ele luptători ISIS, miliţii sirene şi miliţii irakiene. Este un loc frecventat de bande. Omoară oamenii în interiorul taberelor, cumpără şi vând fete, uneori chiar copile”.

Statul Islamic a persecutat minorităţile religioase, în cea mai mare parte creştini, în multe cazuri obligându-i să se convertească la islam, sau să fie decapitaţi. Directorul misiunii a sugerat că această practică continuă şi în interiorul taberelor, unde ISIS a făcut rădăcini.

De asemenea, directorul a împărtăşit povestea unui luptător ISIS care a venit din nordul Siriei, într-o tabără din Iordania, cu intenţia de a-i omorî pe lucrătorii creştini, dar şi-a abandonat planurile după ce a ascultat Evanghelia şi „a fost martor al dragostei creştine”.

Continuarea pe www.benidradici.com

Pastor Samy Tuțac – Papa Francisc corectat de o româncă în fața Sinodului de la Roma

În aceste zile la Roma se desfășoară Sinodul episcopilor catolici dedicat familiei. Din partea României s-a făcut remarcată, printr-o intervenție excepțională, doamna Dr. Anca Maria Cernea, reprezentantă a Asociației Medicilor Catolici din București, care le-a reamintit episcopilor catolici că Biserica lui Cristos trebuie să întoarcă lumea la Dumnezeu, nu să urmeze spiritul lumii. Foarte curajoasă abordarea acestei doamne, pe alocuri corectând unele intervenții publice ale Papei Francisc, generatoare de confuzie. 

Am sintetizat ideile majore ale acestui discurs istoric, cu convingerea că pot fi de folos pentru mulți.

Nicolae Geantă în Austria


Biserica în lupta împotriva traficului de persoane?

TRAFICUL DE PERSOANE, SCLAVIA EREI MODERNE…
România este una din principalele țări sursă pentru victimele traficului de persoane din Uniunea Europeană. Fiecare Biserică se poate implica în lupta împotriva traficului de persoane prin: rugăciune, informare și prevenire. Mai mult, Biserica trebuie să se implice în eradicarea acestui flagel.
De ce ar trebui să se implice Biserica în lupta împotriva traficului de persoane?
  • pentru că este un popor eliberat din robia păcatului
  • pentru că are o istorie a luptei pentru cei neajutorați
  • pentru că Biblia spune să ocrotim pe orfan și pe văduvă
  • pentru că Domnul Isus a spus:”Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”
Pentru cei care doriți să aflați mai multe despre lupta împotriva traficului de persoane, recomandăm site-ul www.eliberare.com, sau luați legătura cu sora Lorena Rusovan de la Biserica Betel Timișoara.

Concert Voice for God la Sala Studenţească Bucureşti


Conferință Aniversară 20 ani – Christian Businessmen and Professionals of Romania

Vladimir Pustan – Sărbătoarea mulțumirii: Mulțumire, floare rară (18 Octombrie 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina
Vladimir Pustan

La Ordinea Zilei: Cum să ne îmbogăţim - Ziua mondială de eradicare a sărăciei


Interviu cu pastorul
Liviu Neagoe
pe tema:
Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei
Rubrică realizată și furnizată de către Ioan Ciobotă

OradeCluj: Braconieri din Dej condamnaţi la muncă în folosul bisericii penticostale

Liderii Asociaţiei de vânătoare Diana Club din Dej, Cornel Eugen Miclea şi Marin Florin Murean au fost condamnaţi în această săptămână, de către judecătorii clujeni, la pedeapsa de un an şi jumătate de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de încercare de doi ani, respectiv 10.000 de lei amendă penală, pentru braconaj şi tăinuire.

Cornel Eugen Miclea, preşedintele asociaţiei de vânătoare, respectiv Marin Florin Mureşan, vicepreşedinte şi paznic al fondului de vânătoare au fost surprinşi de poliţiştii din Băbeni Sălaj, cu un cerb împuşcat în vârstă de circa 5 ani, în portbagajul maşinii, în data de 26 septembrie 2012.

După ce iniţial Miclea le-a spus oamenilor legii că nu deţine autorizaţie pentru vânătoarea de cerb, ulterior a afirmat că şi-a uitat documentul acoperitor acasă, care i-a fost adus de directorul asociaţiei, chiar în secţia de poliţie unde era audiat.
După administrarea probatoriului şi audierea martorilor, judecătorii au stabilit că autorizaţia de împuşcare a cerbului a fost completată de unul din directorii asociaţiei, chiar în timp ce preşedintele dădea explicaţii în sediul Poliţiei din Băbeni.

Concert Profides la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova


Cluj Capitala.ro: Pastor umilit de controlorii de bilete

Controlorii de pe mijloacele de transport în comun din Cluj continuă să aducă o imagine proastă companiei și orașului. Julian Timofte din Florești povestește, într-o reclamație făcută pe platforma domnuleprimar.ro, experiența lui din autobuzul M21.
„Domnule Boc,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru tot ce faceti pentru orasul Cluj , stiu ca nu este usor si aveti multe responsabilitati . Eu sunt din Brasov si impreuna cu sotia mea care este din Baku, Azerbaijan ne-am mutat in Floresti vara aceasta . Eu sunt Pastor intr-o biserica evanghelica si vreau sa va spun ca ne rugam pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra .
Doresc sa va aduc la cunostiinta ca unii din colegii dumneavoastra care lucreaza ca si controlori la compania de transport in comun sunt nerespectuosi si duc lipsa de profesionalism , aduc o imagine rea dumneavoastra si orasului nostru .
Continuarea pe www.clujcapitala.ro

Conferință pentru familii cu Luigi Mițoi la Biserica Rugul Aprins Londra

BISERICA RUGUL APRINS LONDRA (Toflea) 
organizează 3 zile de CONFERINTA DE FAMILIE 
in zilele de 21,22,23 OCTOMBRIE 2015,  orele 18:00-21:00
Invitat PASTOR LUIGI MIȚOI
Adresa este RM9 4UN gale street DAGENHAM LONDRA

Iosif Ţon – Dumnezeu pe primul loc

Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Iosif Ţon

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

 Dragii noştri,

   Mulţumim mult pentru rugăciuni şi pentru mesajele trimise! Astăzi m-am simţit puţin mai bine şi m-am putut ridica mai uşor din pat. Neplăcerile cauzate de febra tifoidă au început să dispară încet, încet. Slavă Domnului... care ne vindecă!!!

        Mă simt foarte slăbită în continuare, cu dureri în tot corpul şi mai ales de cap şi stomac. Nu găsim încă în Atalaya tratamentul complet pentru brucelosis, a doua boală pe care doctorii mi-au găsit-o. Am nevoie de două antibiotice pentru aceasta şi nu se găseşte decât unul. Tratamentul este de lungă durată (câteva săptămâni) şi trebuie făcut bine pentru ca boala să nu recidiveze.

        Rugaţi-vă să aducă acest tratament în farmacia spitalului. Sunt deja 5 cazuri de boală în toată Atalaya şi medicul care era de gardă astăzi a spus că va face tot posibilul ca să fie adus. Dar suntem constienţi că deşi medicul are toată bunăvoinţa să ne ajute, lucrurile se mişcă tare lent în ţara aceasta, cu atât mai mult cu cât suntem aşa de departe de Lima. Avem nevoie ca Dumnezeu să ne trimită acest antibiotic cât mai curând posibil.             Până acum copiii sunt bine. Liviu de asemenea.