După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Baptistă Golgota Târgoviște


Florin Ianovici – Când începe viața?

„Nu-mi pot face autobiografia pentru că nu mă interesează trecutul meu, pe care îl detest! N-am nimic comun cu mine în trecut. Ştiţi când începe viaţa mea? Acum când vorbesc cu dumneavoastră.” (Petre Ţuţea)

Trăind doar pentru tine , te condamni la moarte. Nu e ușor întotdeauna lângă semeni dar fără să iubești viața nu are înțeles.

Pe parcursul acestor două zile am interacționat cu atâția oameni. I-am urmărit atent în bucuriile, durerile și frământările lor. Și m-am smerit în fața acestui miracol numit: dragostea din Gologota. Nu am simțit povara oboselii, ci onoarea de a fi un copil de Dumnezeu chemat să aducă alinare.

Oamenii cu inima bună văd asemănările, dar oamenii cu inima tulburată văd doar deosebirile. Când privești pe aproapele tău, tu nu știi că de fapt privești văzându-te pe tine. Pentru cei curați toate sunt curate...!

✔ Botez la Biserica Baptistă Betel Făget

Duminică, 18 octombrie, de la orele 17:00, Biserica Baptistă „Betel” din Făget, împreună cu Biserica Baptistă din Bichigi, vor sărbători în închinare la Făget, harul mântuirii dat de Dumnezeu oamenilor, în cadrul unui servici divin de botez notestamental.
Cu această ocazie,  5 suflete vor mărturisi credința lor în Domnul Isus, în apa botezului. Cuvântul lui Dumnezeu va fi vestit de fratele Moise Vrăjitor, păstor la Biserica Baptistă nr. 2 din Timișoara, iar corul bisericii din Făget și un grup de tineri de la Timișoara, vor lăuda pe Domnul prin cântări.
Vă așteptăm cu drag să vă bucurați împreună cu noi!
www.baptist-tm.ro

Gigi Cosman la Biserica Betania Dublin, Irlanda


✔ Botez la Biserica Baptistă Dorobanțu, județul Constanța


Duminica,
 18 octombrie 2015, la Biserica Baptista din localitatea Dorobanu
 va avea loc un 
Botez 
Nou Testamentar.


Invitati:
 Pastor Marian Ghita si Orchesta 
Sfanta Treime din
 Constanta.

Pastor Marius Birgean – De ce falimentul Playboy nu e neapărat un motiv de bucurie

Un eveniment trist și deosebit de semnificativ în ce priveste nivelul de degradare la care a ajuns cultura societății contemporane este recentul anunț făcut de Playboy și anume că de acum încolo, vor pune capat la pozele cu femei dezbrăcate din respectiva revistă. O știre care poate stârni la unii zâmbete (sub mustață sau în lipsa ei!), sau da naștere unui sentiment de ușurare sau de bucurie- gen „în sfârșit!”. Când ținem cont de faptul ca Playboy a fost în avangarda revoluției sexuale începând chiar cu anii ’50 și continuând tot mai mult între 1960-1970, când unul din trei studenți de colegiu din America răsfoia revista, am fi tentați să zicem:”bine că lumea s-a scăpat de ei!”. Numai că nu prea sunt motive de bucurie. Dimpotrivă.

Când înțelegem care este cauza accestui “faliment” editorial , avem motive să ne îngrozim. Cauza nu este alta decât proliferarea inimaginabilă a pornografiei pe Internet. Astăzi, când la un click distanță , oameni de peste tot (tinerii, chiar copiii!) au acces la cele mai inimaginabile forme de perversiuni pe care mintea omenească le poate născoci, nu este de mirare ca Playboy si-a pierdut audiența. Când cineva poate explora “adâncimile satanei”, cine mai e curios de Playboy? În comparație cu “diavolii” din hătișurile web-ului, revista pare mai degraba “înger cu coroniță”, un fel de revista “Șoimii patriei” de altă dată.

Întâlnire de tineret la Biserica Baptistă Traian Vuia, judeţul Timiş


✉ Scrisoare misionară: Zsolt Nagy, Peru

 Dragii mei fraţi şi surori,
          
     Din nou am ocazia să vă mai scriu câteva rânduri despre mine şi despre lucrarea de aici. Dar, înainte de toate, aş vrea să vă mulţumesc pentru dragostea şi pentru rugăciunile voastre. „Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”, spune Biblia. Şi noi, cei care credem în Cuvântul lui Dumnezeu, avem această oportunitate de a veni oricând înaintea lui Dumnezeu cu rugăciunile noastre, având credinţa că ele au puterea de a schimba mersul lucrurilor. În Biblie... de nenumărate ori întâlnim situaţii în care rugăciunea celor neprihăniţi făcea minuni. Eliberarea lui Petru din închisoare, minunile lui Dumnezeu făcute prin Ilie sau Elisei... şi multe altele. Rugăciunea este arma cea mai puternică a creştinului autentic. Şi mă bucur foarte mult că pot să ştiu fraţi şi surori alături de mine (poate pe unii dintre voi nici nu vă cunosc) care se roagă pentru mine. Fraţi şi surori care au experimentat adevărul versetului de mai sus, şi anume că rugăciunea are mare putere. Doresc ca Dumnezeu să vă binecuvânteze din belşug pentru fiecare rugăciune înălţată la tronul harului. Şi, dorind să profit de această oportunitate, aş vrea să vă invit să ne unim din nou în rugăciune pentru câteva motive.

        Cred că vă mai amintiţi de comunitatea Sapani, unde fraţii noştrii au început o lucrare la un liceu între copii şi tineri, în cadrul orelor de religie. Dar când am venit, la începutul lui octombrie, am aflat că profesorii de acolo băgau beţe în roată să nu mai avem voie să intrăm acolo cu Evanghelia. Marţi, 13 octombrie 2015, Liviu împreună cu colegul nostru Manuel, cu preşedintele misiunii Segadores, pe nume Oscar, şi cu preşedintele Asociaţiei Evanghelice a tribului Ashaninka, pe nume Guiermo, au vizitat această comunitate având ca scop să stea de vorbă cu conducerea comunităţii Sapani. „Şeful” comunităţii nu are nimic împotrivă, dar trebuie să discute asta cu întreaga comunitate. Aşa că, pe data de 22 octombrie va avea loc această întâlnire unde va fi prezent şi fratele Guiermo. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să se atingă de inimile acestor oameni, astfel încât să avem posibilitatea să vestim Evanghelia printre ei.

   Pe data de 23-25 octombrie urmează să organizăm o conferinţă misionară aici, în Atalaya. Dorinţa noastră este ca Dumnezeu să mai atingă inima oamenilor şi să mai ridice oameni în lucrarea Sa. Nevoia este foarte mare, şi ar fi şi oameni cu potenţial care să se dedice lucrării Domnului. Rugaţi-vă cu noi ca Dumnezeu să binecuvânteze această conferinţă, să ne dea înţelepciune în organizarea conferinţei şi să folosească această conferinţă pentru a atinge inima celor care vor fi prezenţi şi să-i motiveze să se implice mai mult în această lucrare.

      Nu în ultimul rând, rugaţi-vă şi pentru mine. Satana mă încearcă în multe feluri şi, de când sunt aici, am simţit de multe ori atacul lui. Pentru că sunt hotărât să mă-ntorc pe termen lung, încearcă să mă descurajeze în toate modurile posibile. De data asta mi-a atacat din nou sănătatea. Astăzi m-am simţit mai rău toata ziua şi, spre seară, m-a apucat o durere puternică în piept. Nu ne gândeam că ar fi ceva serios, dar ne-am dus oricum la doctor, unde mi-au fost făcute analize şi rezultatul arată că am 
febră tifoidă. În seara aceasta deja am primit prima doză de tratament şi trebuie să mă duc la tratament în fiecare dimineaţă şi seară. Rugaţi-vă ca Domnul să-mi dea putere să am ochii deschişi să văd de ce mi-a permis această boală şi, în loc să pun întrebarea „Doamne, de ce?”, să pot să înţeleg ce vrea Domnul să mă înveţe prin această boală. Şi eu cred şi ştiu că, la momentul hotărât de El, îmi va da şi vindecarea. Rugaţi-vă să pot face faţă atacurilor celui rău şi să am putere să ies din această luptă învingător, împreună cu Mântuitorul meu.

Aniversare 40 de ani de la inaugurarea Bisericii Filadelfia Timişoara

Duminica, 18 octombrie 2015, la Biserica Penticostală Filadelfia din Timișoara, se va sarbatori împlinerea a 40 de ani de la inaugurarea actualului locaș de cult.

Dr. Róbert Molnár la Biserica Baptistă Emanuel Timişoara


Lazăr Gog – Apocalipsa: O privire în eternitate

Vezi şi alte resurse în pagina
Lazăr Gog

Tion.ro: Flashmob în centrul Timișoarei pentru combaterea și prevenirea traficului de persoane

Scris de AdrianPanduru - Asociația WorldTeach va marca la Timișoara Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane cu un flashmob, care va avea loc în centrul urbei de pe Bega. Evenimentul face parte dintr-un program amplu care se concentrează asupra prevenirii și combaterii fenomenului traficului de persoane, dar și asupra restaurării și reabilitării celor care au căzut victime acestui flagel.

Astfel, în 18 octombrie, începând cu ora 19.30, în fața Operei din Timişoara va fi organizat un flashmob de conștientizare asupra acestui fenomen îngrijorător.

Duminică, înainte de flashmob, voluntarii asociaţiei vor împărți în centrul Timișoarei pliante și materiale informative. La realizarea flashmob-ului, care va avea de toate, de la dans până la întruchiparea persoanelor care au căzut pradă “sclaviei moderne”, vor participa o parte din elevii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Timișoara, coordonați de profesorul Marius Cimpoae, dar și dansatori din cadrul Școlii de dans Tango Embrace Timișoara.

Viziunea WorldTeach este de a construi un centru pentru reabilitarea victimelor abuzurilor, care se va numi „Butterfly”.
Continuarea pe www.tion.ro

Projesus.ro: Preşedintele Zambiei cheamă întregul popor la o zi de post şi rugăciune pentru salvarea monedei naţionale

Moneda naţională a Zambiei este cunoscută ca fiind cea mai slabă monedă a lumii, aflată în continuu declin; doar în anul 2015 kwacha s-a depreciat cu 45% faţă de dolar, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat în rândul celor 155 de valute monitorizate de Bloomberg.

Prin urmare, cel de-al doilea exportator de cupru din Africa, Zambia, s-a confruntat cu scăderea de 20% a preţului acestui metal în primele trei trimestre ale anului 2015. Situaţia reclamă închiderea a mai multor mine şi concedierea a mii de angajaţi care lucrează într-o industrie care acoperă 70% din exporturile acestei ţări.

Lungu a mai subliniat faptul că în Constituţia ţării se stipulează clar spiritul republicii ca fiind unul creştin şi că se admit orice evenimente solemne pentru a menţine Zambia ca republică democratică suverană, în care se garantează nu doar bunăstarea familiilor ci şi a afacerilor ţării pentru asigurarea unui viitor generaţiilor prezente şi următoare.

„Aceste zile sunt ca ultimele zile” a declarat Gordon Chanda, directorul unei firme de avocatură.

Conform iniţiativelor, toate barurile, cluburile  şi locaţiile de divertisment vor fi închise iar meciurile de fotbal ale Asociaţiei de Fotbal vor fi anulate cu ocazia zilei de post şi rugăciune programată pentru data de 18 octombrie 2015. Zambia are o populaţie de 15 milioane de locuitori, din care 80% este creştină.
Continuarea pe www.projesus.ro

Pastor Ovidiu Petric – Cultura morții avortive a mai câștigat o bătălie în California

Industria avorturilor a fost promovată din nou printr-o lege semnată de curând de Jerry Brown, guvernatorul statului California, prin care centrele de consiliere impotriva avorturilor / centrele sarcinilor de criza sunt obligate de guvern sa isi sfatuiasca pacientele sa se gândească si la varianta avortului ca o opțiune.

Politica liberală a democraților - ce se află și in spatele uriașei organizații Panned Parenthood si altor câtorva organizații "criminale" finanțate anual pe banii statului si prin alte zeci de milioane de dolari primite ca donatii din partea sustinatorilor - promovează din plin avortul ca stil de viața.

O alta libertate de exprimare este încălcată de asa zis cea mai matură democrație a lumii, printr-o imixtiune scandaloasa a statului in viata acestor organizații private cărora mai nou li se impune agenda de lucru. Este oare de datoria guvernului sa impună unui ziar ce sa scrie, unei Biserici ce sa-i predice pastorul sau unei scoli private ce să predea elevilor săi? Daca nu, ce caută guvernul in a forța angajații acestor clinici sa promoveze materiale (pro-avort) ce încalcă din plin libertatea de constiinta a acestora, iar pe langa asta, clinicile trebuie și să își plătească toate cheltuielile pentru tipărirea unor astfel de materiale ce nu susțin nimic altceva decat cultura morții si industria avorturilor?

La nivel național in America exista 4.000 de clinici de sarcina de criza, care în curând vor fi constrânse si obligate de către guvern sa distribuie astfel de informații ce vor face reclama avortului pe banii privati. Aceasta nu este decat o alta dovada ca statul intra încălțat din ce in ce mai des in viata privată uzurpand libertatea de exprimare printr-un abuz de autoritate. Controlul statului, ce se vrea a fi democrat, devine din ce in ce mai conturat si vizibil, contrazicand principiile fundamental democratice prin care s-a format.

Florin Ianovici, Alin & Florina Jivan și Miriam Popescu la Biserica Peniel Londra


Săptămână de evanghelizare și seminarii cu Adi Mocanu în Italia


Misiunea Speranţa – Călătorie misionară în Uganda și Kenya 2015

Marius Cruceru la Biserica Iris Cluj-Napoca

Duminică, 18 octombrie, vom începe o nouă serie asupra unui subiect controversat în lumea evanghelică: disciplinele spirituale. De ce ar fi controversată o temă care conține un lexem din aceeași rădăcină din care este derivat și cuvîntul discipol?
Pentru că sîntem cu musca pe căciulă. Cea mai mare pierdere a creștinismului contemporan este UCENICIA, relația mentor-ucenic, maestru-discipol, relație care a făcut creștinismul un imperiu de temut pentru împărații vremii la nici 60 de ani de la crucificarea Celui care l-a fondat.
La vremea cînd au apărut cărțile lui Foster, unii au îmbrățișat fără ezitare sugestiile autorului, alții au acuzat noua tendință ca fiind o posibilă întoarcere la o soteriologie a faptelor de influență catolică. Ne întoarcem din nou la Catolici? Facem metanii și pelerinaje ca la ortodocși? Mergem în cer prin fapte? Unde mai este harul, dar lucrarea Duhului în caracterul nostru? N-ar trebui să ne lăsăm în seama lucrării Domnului, care lucrează subtil, prin harul lui, nu prin faptele noastre?
-----------------------------------------------------------------------
Duminică seara, începînd cu orele 18.00, Biserica Iris, Cluj. Strada Sobarilor, pentru bobocii studenți care încă nu știu unde este Biserica Iris.
Mai multe: AICI

ActiveNews: Amendată de CNCD pentru că a spus că homosexualitatea e anormală

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat-o pe Mihaela Rădulescu cu suma de 3.000 de lei pentru "incitare la ură împotriva minorităţilor sexuale".
Vedeta TV scrisese un text, pe blogul său, în care aborda acest subiect. De altfel, Mihaela Rădulescu prevedea, chiar în respectivul text, că va fi pedepsită pentru afirmațiile sale.
"Aici a vorbit mama de băiat din mine, care are şi ea, ca şi orice minoritate din lumea asta, dreptul la opinie şi la liberă exprimare. Numai că, în momentul în care faci «greşeala» asta publică, toţi cei vizati te vor atacă ca hienele şi îţi vor demonstra că …ai dreptate – ei au tot felul de drepturi ciudate, ei vor respect şi toleranţă, dar să nu faci greşeala să-i ataci, că devin intoleranţi, iritaţi şi …victime. Iar noi, cei care am vrea să creştem şi ceva nepoţi şi să ne facem coc la nunta banală dintre băiatul nostru şi o …femeie, n-avem dreptul de a spune ce gândim. N-avem curajul de a spune ce ne place, ce ne convine şi ce nu. N-avem voie să stricăm bunătate de campanii pentru respectarea drepturilor minorităţilor, cu impresionante fonduri europene alocate, n-avem banalul drept de a le aminti că lumea a început de la Adam şi Eva, nu de la…Gheorghe şi Ion. Bănuiesc că Dumnezeu nu poate fi contrazis şi acuzat că a fost «politically» incorect….., dar eu voi fi …«decapitată» pentru că am îndrăznit să …spun ce gândesc, ca mama.”
Continuarea pe www.activenews.ro

✡ Un nou pelerinaj evanghelic în Ţara Sfântă

23-29 Noiembrie 2015 - Mai multe detalii: AICI

Sărbătoarea Mulţumirii la Biserica Baptistă Elim Ploiești