După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 7 octombrie 2015

Nicolae Geantă la Tabăra persoanelor cu dizabilităţi de la Sinaia


Vezi și:


Bogdan Emanuel Răduţ – Istoricul Alianţei Evanghelice din România

Odată cu evenimentele revoluţionare din decembrie 1989 şi prăbuşirea regimului comunist în România, viaţa cultelor a luat o altă înfăţişare. Vremurile de libertate şi democraţie, precum şi deschiderea graniţelor ţării, au produs o creştere explozivă a numărului de credincioşi şi de biserici. Deschiderea graniţelor a însemnat şi tiruri întregi cu ajutoare, Biblii şi literatură creştină. Statistic, se poate aprecia că a apărut câte o biserică la fiecare două zile, România fiind de asemenea şi ţara din blocul sovietic cu cea mai mare diasporă religioasă din lume.

 Predecesoarele Alianţei

Alianţa Evanghelică nu este un fapt singular în spaţiul evanghelic românesc. Deşi în interbelic nu au existat încercări de apropiere între culte, dat fiind faptul că spiritul epocii nici nu permitea acest lucru, au existat încercări de colaborare a cultelor în regimul comunist, dar acestea s-au făcut la demersul şi sub apanajul statului.

Prima formă de colaborare a apărut în 1950 când s-a format Federaţia Reprezentativă a Cultelor Evanghelice, în care intrau baptiştii, adventiştii de ziua a şaptea, creştinii după Evanghelie (cu ambele ramuri) şi penticostalii. Articolul 10 din Statutul Federaţiei prevedea ca în conducere să fie cinci delegaţi baptişti, trei adventişti, doi creştini după Evanghelie şi doi penticostali.
Continuarea: AICI

ActiveNews: O femeie-episcop propune ELIMINAREA simbolurilor creștine dintr-o biserică aflată într-un port din Suedia

O "episcopeasă" a Bisericii Suediei (de confesiune luterană) a propus ca însemnele creștine ale unui lăcaș de cult din orașul Freeport să fie eliminate, pentru a nu ofensa marinarii care ajung în port și sunt de altă religie, informează siteul suedez SVT.se.

Eva Brunne vrea să scoată Crucile din Biserica Marinarilor (așa cum e cunoscut lăcașul respectiv) dar și să pună indicatoare către Mecca, locul sfânt al musulmanilor.

Ideea ei a stârnit deja proteste în cadrul comunității luterane. Patrik Patterson, preot al unei parohii din Stockholm a afirmat că deși orice persoană poate intra pentru a se ruga,  bisericile creștine nu sunt asimilabile cu aeoporturile sau alte spații publice.
Continuarea pe www.activenews.ro

Pastor Samy Tuțac – Diavolul se folosește de unii frați să-i distrugă pe pastori (2)

Cum să te raportezi la frații care se cred "chemați" să fie "țepușul" din coasta păstorilor? Ce să faci cu astfel de oameni? Tendința este să încerci să-i ignori și să lași impresia că nu s-a întamplat nimic. Dar vei constata curând că ei vor face, din nou și din nou, ce știu ei mai bine, să lovească. Nu te preface că n-a fost nimic, pentru că a fost. Și ceea ce fac acești oameni lasă urme adânci. Vă rog pe cei care nu ați înțeles mare lucru din prima parte a acestui articol, întrebați-i pe copiii pastorilor să va spună ce simt adesea. Și dacă nu cer prea mult, întrebați-le și pe soțiile lor.

Din păcate, nu poți să schimbi ce s-a intamplat, nu poți întoarce timpul înapoi, dar poți să ierți. Uneori e mai ușor să-i ierți pe cei din afară pentru că ei nu știu ce fac. Despre aceia, poți spune ca și Isus "Tata iartă-i că nu știu ce fac!" Dar mă gândesc la episodul din grădina Getsimani, când a venit un frate din grupul cel mai intim și l-a sărutat? Ce credeți că a simțit Mântuitorul când semnul prieteniei s-a transformat în semnul trădării? Credeți că a fost simplu? Nu degeaba spunea un credincios: "Dacă Iuda ar vrea să mă vândă, i-aș da eu 30 de arginți, numai să nu mă sărute." Și totuși, ce poți face cu acești frați care au un singur scop în viață, să fie împotriva ta și a slujirii tale?

Concert Sergiu Bolotă & Friends la Biserica Metodistă Unită Lumină din Lumină Sibiu


Accente: „Furtuna homosexuală” loveşte din plin în Vatican

„Vreau ca Biserica şi comunitatea catolică să ştie cine sunt. Un preot homosexual, fericit şi mândru de propria identitate”.
Nu, nu este gluma vreunui blogger care s-a supărat pe catolici, sau a celor de la Academia Caţavencu. Sunt cuvintele lui Krzysztof Charamsa, un preot catolic ce zilele trecute a ieşit în public pentru a-şi declara identitatea sexuală, într-un amplu interviu publicat de Corriere dela Sera şi apoi într-o conferinţă de presă într-un restaurant din Roma, unde pe lângă afirmaţiile ce i-au şocat pe toţi, cu gesturi de tandreţe cum vezi doar la îndrăgostiţi, şi-a prezentat în public partenerul, cu care trăieşte de câţiva ani.
Sunt dispus să plătesc consecinţele, dar este momentul ca Biserica să deschidă ochii faţă de credincioşii gay şi să înţeleagă că soluţia care este propusă pentru ei, abstinenţa totală pentru viaţa intimă, este inumană”, a spus Charamsa în conferinţa de presă.
Krzysztof Charamsa, un preot polonez de 43 de ani, nu este un preot oarecare. De 17 ani locuieşte în Roma, unde din anul 2003 (la doar 31 de ani) este membru în Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, comisie ce are ca misiune tocmai apărarea doctrinei Bisericii. De asemenea este secretar al Comisiei Teologice Internaţionale de la Vatican şi profesor de teologie la Universitatea Pontificală Gregoriană şi la Universitatea Pontificală Regina Apostolorum din Roma.
Continuarea pe www.benidradici.com

Iosif Ţon – Dumnezeu pe primul loc în viaţa noastră (4 Octombrie 2015)

Mesajul fratelui Iosif Ton: minutul 1:04:50
Vezi şi ultimele noutăţi în pagina
Iosif Ţon

La Ordinea Zilei: Unirea lumii sub Facebook şi Microsoft (7 Octombrie 2015)

Interviu 
cu pastorul Remus Runcan
pe tema:
Mark Zuckerberg, fondatorul facebook anunţă lansarea unui satelit pe orbită pentru a oferi Internet în zone greu accesibile

„Aceasta este doar una dintre inovaţiile la care lucrăm pentru a ne atinge scopul cu Internet.org. Conectivitatea schimbă vieţile şi comunităţile. Vom continua să lucrăm pentru a uni întreaga lume, chiar dacă acest lucru presupune să mergem dincolo de planeta noastră”, a mai transmis cofondatorul celei mai mari reţele de socializare online.

Anunţul vine la aproximativ o săptămână după ce Mark Zuckerberg şi Bill Gates au declarat, la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU), că îşi vor uni eforturile pentru ca toţi oamenii din lume să aibă acces la internet până în anul 2020, mai scrie mediafax.
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Cristi şi Emma Repede la Biserica Penticostală Efrata Făget


Conferinţă pentru familii tinere cu Emil Bartoş la Biserica Baptistă Betel Cluj-Napoca


Cristian Ionescu – Mesaj biblic la Biserica Elim Viena


Vezi și:

Noutate editorială: Singur cu Dumnezeu - de Don Potter

Aceasta carte este o colectie de studii despre lauda si inchinare, precum si reactiile fata de cei care o conduc. Exploreaza ceea ce profeticul si lauda pot indeplini cand sunt in unitate si faptul ca lauda si mijlocirea sunt inseparabile. Carte pentru liderii de inchinare si pentru cei ce iubesc inchinarea. Mai multe detalii: AICI

Conferința regională EGM la Biserica Penticostală Filadelfia București


Luigi Mițoi – Vremurile din urmă


Biblia vorbeşte mult despre vremurile din urmă şi în toată istoria creştină s-a predicat intens despre acest asfinţit al istoriei, însă generaţia noastră este martoră a începutului sfârşitului. Pavel, explicându-i ucenicului său, Timotei, specificul vremurilor din urmă, menţionează că aceste vremuri vor fi grele din punct de vedere spiritual şi moral, greutate care se va răsfrânge negativ asupra tuturor segmentelor vieţii (1 Tim. 4:1; 2 Tim. 3:1; 2 Petru 3:3; Iacov 5:5; Iuda 1:18). Prezentarea apostolului este izbitor de asemănătoare cu ce se petrece astăzi sub ochii noştri. Acurateţea listei din 1 Tim. 4 ne surprinde, gândindu-ne la faptul că aceste cuvinte profetice au fost scrise cu două mii de ani în urmă:

1. Egoism şi materialism: ,,iubitori de sine şi iubitori de bani" (v. 2a) - obiectul marilor iubiri cotidiene.
2. Reputaţie şi mândrie: ,,lăudăroşi şi trufaşi" (v. 2b).
3. Dispreţuitori faţă de Dumnezeu şi neascultători faţă de părinţi: ,,hulitori şi neascultători de părinţi" (v. 2c). Răzvrătirea faţă de orice formă de autoritate.
4. Nemulţumitori şi lipsiţi de sfinţenie: ,,nemulţumitori şi fără evlavie" (v. 2d). Absenţa sfinţeniei este motivul nemulţumirii.
5. Oameni fără afecţiune şi imposibil de convins: ,,fără dragoste firească şi neînduplecaţi" (v. 3a). Părerea înaltă despre sine îi face să creadă că ştiu totul.
6. Calomniatori şi fără control: ,,clevetitori şi neînfrânaţi" (v. 3b). În timp ce îşi calomniază semenii ei sunt propriile lor victime, prizonierii propriilor destrăbălări.
7. Sălbatici şi iubitori de rău: ,,neîmblânziţi şi neiubitori de bine" (v. 3c) Este jenant să menţionăm că animalele sălbatice îşi iubesc puii şi semenii.
8. Trădători şi impulsivi: ,,vânzători şi obraznici" (v. 4a).
9. Orbiţi de mândrie şi iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu: ,,îngâmfaţi şi iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu" (v. 4b).

Lazăr Gog – Apocalipsa: Dezlegarea lui Satan

Vezi şi alte resurse în pagina
Lazăr Gog

Sammy Tippit la Ocna Șugatag și Sighetu Marmației, județul Maramureș

Îi pasă cuiva în mod real de sufletul tau? Lui Dumnezeu, DA ! Îi pasă… dar ție?

Evanghelistul Sammy Tippit va predica Cuvantul lui Dumnezeu în Biserica Baptista Ocna Sugatag, Joi, Vineri si Duminica, respectiv in zilele de 8, 9 si 11 Octombrie, de la ora 17.00.

De asemeni, va predica Cuvantul lui Dumnezeu si la Biserica Baptista Nr.1 Sighetu Marmatiei, sambata, 10 Octombrie de la ora 17.00 si Duminică, 11 Octombrie în cadrul serviciului divin de dimineata de la ora 9:00.

Va asteptam cu drag si ne rugam ca Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Sărbătoarea Mulțumirii la Biserica Penticostală Filadelfia Cinciş-Cerna, județul Hunedoara


VIDEO: Asociația Polițiștilor Creștini la Biserica Penticostală nr.1 Carpați Cluj-Napoca (4 Octombrie 2015)

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

 Dragii noştri,

       Este o bucurie pentru noi să ştim că putem conta oricând pe rugăciunile voastre şi că aici, unde suntem, departe de casă şi familie, nu suntem singuri, pentru că vă avem pe voi alături şi pentru că sunteţi cei care ne poartă pe braţe de rugăciune.

        Dumnezeu şi-a arătat bunătatea încă o dată faţă de noi şi a răspuns rugăciunilor voastre şi alor noastre. Am ajuns cu bine în Atalaya, chiar cu o oră mai repede deoarece, spre surprinderea noastră, au început să asfalteze o porţiune din drumul spre junglă. Mare e Dumnezeu şi multe face El pentru noi, fără să merităm. Ne-am rugat şi ne rugăm să se îmbunătăţească drumurile din junglă, dar nu ne aşteptam ca să înceapă chiar să asfalteze. Asta chiar că e o minune de la Dumnezeu.

         Copiii au fost bine pe durata călătoriei, Debora având ceva dificultăţi (dureri de burtă, ameţeli, vomă) când am traversat Ticlio (5000 m), însă odată trecuţi de partea cealaltă a muntelui s-a liniştit, a adormit şi totul a fost bine. Mulţumim din inimă pentru rugăciuni.