După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 6 octombrie 2015

Mircea Filip la Biserica Baptistă Betel Reşiţa


Sărbătoarea Roadelor la Biserica Apele Vii Timișoara


Sărbătoarea Roadelor la Biserica Hosanna Viena


† BCER–UBCE: Protocol de colaborare pentru predarea disciplinei religie

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Biserica Creştină după Evanghelie din România - Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie (BCER-UBCE) şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat marţi, 6 octombrie, un protocol care vizează predarea disciplinei religie în învăţământul preuniversitar de stat, respectiv organizarea învăţământului teologic creştin după Evanghelie preuniversitar şi universitar.

Documentul a fost semnat de ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele UBCE, Virgil Achihai şi Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi.

Protocolul este similar în materie de prevederi, drepturi şi obligaţii cu cele semnate de Ministerul Educaţiei şi Secretariatul de Stat pentru Culte cu Biserica Ortodoxă Română (2014), Sinodul Bisericii Reformate din România, Biserica Unitariană din Transilvania şi cultul romano-catolic de limbă română, cultul romano-catolic de limbă maghiară şi greco-catolic, respectiv Episcopia Evanghelică Lutherană Cluj (2015). 

Cursul Kairos la Biserica Creștină după Evanghelie Providenţa Suceava


Dezbaterea "Refugiatul - O provocare creştină" la Sala de conferinţe a Bisericii Golgota Arad


Se vorbeşte mult în această perioadă despre refugiaţi, despre criza refugiaţilor, despre impactul acestei crize asupra Europei şi a creştinismului.
Tocmai de aceea, vă propunem o dezbatere cu tema "Refugiatul - o provocare creştină", cu invitaţi care ne vor ajuta să privim subiectul din perspectivă politică, juridică şi misionară.
O dezbatere care îl va avea ca moderator pe pastorul VASI DUMA şi la care vă invităm să participaţi! Vineri, 09 octombrie, de la ora 18.oo, în Sala de conferinţe a Bisericii GOLGOTA !


Conferinţa Judeţeană a Femeilor Creştine cu Geta Iliesi la Biserica Penticostală Cezareea Reşiţa


Conferința pentru femei Emerge 2015 la Oradea

EMERGE este o conferință pentru femeile creștine care sunt gata să fie mai mult și să facă mai mult. Tema conferinței Emerge 2015 este: Femei care influiențează. 
Scopul conferinței este să chemăm afară din umbră, să echipăm și să dezlegăm „liderul“ din tine.

Numele cuprinde toate acestea. „EMERGE: a apărea din ceva sau de după ceva; a ieși dintr-o experiență, stare sau situație, mai ales din una dificilă; a deveni cunoscut sau evident; a se ridica.“

Sunt binevenite toate femeile care sunt interesate de slujirea pastorală, de slujirea cu copiii, cu tinerii sau cu femeile; de afaceri, din domeniul sănătății, lege, artă, educație etc. Toate lucrurile cu privire la această conferință vor reflecta valoarea și importanța pe care o au femeile în Împărăția lui Dumnezeu. Va fi prezentată o abordare holistică în ceea ce privește persoana: duh, suflet și trup.

Invitațiile sunt împărțite femeilor din întreaga Românie. Conferința este organizată de către EMERGE, membru al rețelei Next Level International [www.nlieurope.com], în Oradea. O echipă internațională de femei lideri este mobilizată pentru a se asigura că sacrificiul timpului și resurselor dumneavoastră va fi o investiție bună în viitorul dumneavoastră. Echipa de lideri va da învățături pe baza Bibliei, testate în viață și, uneori, amuzante, din abundența experienței lor ca lideri.

† Virgil Achihai: "Am fost martor la mărirea şi decăderea Alianţei Evanghelice din România"

Va aduc la cunostinta ca vineri, 2 Octombrie 2015, a avut loc la Arad, Congresul Aliantei Evanghelice din Romania. Cu aceasta ocazie a fost prezentat si un istoric al Aliantei scris de Bogdan Emanuel Radut. Acesta s-a foslosit atat de documente existente in arhive, cat si de marturii personale.

Istoria este ce s-a intamplat altora, memoria este ce mi s-a intamplat mie. Pornind de la acest citat, urmare a faptului ca din 1991 am fost martor la marirea si decaderea Aliantei, mi-am adus si eu contributia la scrierea acestei brosuri. In fond, intreaga istorie a Aliantei se poate sintetiza in cateva fraze, dupa cum urmeaza:

"De ce Alianță? Răspunsul este simplu: pentru unitate și mărturisire publică a activității creștinilor baptiști, creștini după Evanghelie și penticostali (în ordine alfabetică, să nu se supere nimeni) – nu pentru unificare, nu pentru pierderea identității ci pentru unitate.

Alex Tașcu la Biserica Elim Chișinău


Trupa Emaus la Biserica Baptistă Cugir


La Ordinea Zilei: Armaghedonul în Siria - Partea a II-a (06 Octombrie 2015)


Interviu 
cu pastorul 
Petru (Pitt) Popovici
din Statele Unite (98 de ani)
pe tema evenimentelor din Siria
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Vezi si:


Conferință județeană de tineret cu Adi Mocan la Biserica Penticostală Betania Cluj-Napoca


Cristian Barbosu & Echipa de închinare HMA la Centrul Comunitar Creștin Curtea de Argeș


Cristian Ionescu – Mesaj biblic la Biserica Elim Bruxelles

Mesaj Iacob Berghianu: minutul 11:45, Mesaj presedinte Credo TV, Marian Avram: minutul 31:50, Mesaj Cristian Ionescu: minutul 68:00 (Info: Blogul Agnus Dei)

Școala Modulară Ellel: Acceptare și apartenență II la Oradea și București



Mai multe detalii: AICI

☞ Opinia liberă: Ionel Tuțac – Cine va fi viitorul Carol I?

NewsNet Creștin: Rubrica ☞ Opinia liberă  este destinată publicării articolelor care nu tratează subiecte religioase sau spirituale, dar care sunt scrise de evanghelici. Menţionăm că acestea nu reprezintă neapărat și punctele noastre de vedere.

Despre regele Carol I, sotia sa, regina Elisabeta , obisnuia sa spuna: "Sotul meu este acea persoanã care îsi poartã coroana si în somn". Atât de mult respect a avut Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen fatã de institutia pe care o reprezenta încât nu doar sotia sa si contemporanii sai, ci si generatiile viitoare l-au admirat, considerându-l cel mai important conducãtor al României.

In cei 48 de ani de domnie (aprilie 1866-octombrie 1914), regele Carol I a obtinut independenta tãrii, a redactat prima Constitutie a României, a redresat economia, a pus bazele unor institutiii specifice statului modern si a construit Castelul Peles, cea mai vizitata atractie turistica actualã a României.

Despre majestatea sa, renumitul om politic I. G. Duca, spunea, in cartea " Memorii", ca întruchipeazã modelul perfect al liderului demn de urmat. Fostul prim-ministru, ucis de gruparea Nicanorilor pentru cã s-a opus miscarii legionare, a întocmit o listã a celor mai importante 7 calitãti pe care le-a avut cel mai longeviv conducãtor al tãrii noastre. Printre ele erau enumerate: disciplina, constiinciozitatea, consecventa, rãbdarea, puritatea, creativitatea si capacitatea de a gândi strategii.

✉ Scrisoare misionară: Zsolt Nagy, Peru

Iubiţii mei,
        
   Datorită faptului că Dumnezeu ascultă rugăciunile noastre, pot să vă scriu că am ajuns cu bine în Lima, Peru.
    
Aş vrea să vă mulţumesc că m-aţi sprijinit în această decizie. Vă mulţumesc pentru fiecare rugăciune înălţată la Tatăl pentru mine, pentru sprijin financiar şi pentru fiecare încurajare. Vreau să vă spun că sunteţi o binecuvântare pentru mine. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească fiecare sacrificiu cu care aţi contribuit în a duce vestea bună oamenilor care nu au acces la Evanghelie.
      
Imediat după ce am ajuns în Lima, satan s-a pus pe treabă şi s-a defectat maşina în mijlocul traficului. Cum oamenii de aici sunt mai grăbiţi, s-au enervat şi au claxonat, dar, slavă Domnului, problema s-a rezolvat într-un timp foarte scurt... şi aşa am ajuns cu bine la misiunea Segadores din Lima. Vom sta până marţi în Lima şi miercuri, cu ajutorul Domnului, vom porni spre junglă.