După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

duminică, 4 octombrie 2015

Colegiul Biblic Est European: Construim în vreme de criză!

 Începutul lunii octombrie pentru noi înseamnă în ultimii 21 de ani, începutul unui nou an de studii. Este cunoscută penuria de studenţi la şcolile creştine din ţară şi din Europa din ultima perioadă, dar se pare că anul acesta criza este mult mai evidentă. Ne rugăm Domnului să aducă alte vremuri pentru generaţia tânără de creştini  români şi în mod special pentru cei care simt chemarea Domnului pentru slujirea Împărăţiei Sale, să nu se lase perturbaţi de alte tentaţii oferite de lumea din jur.  Vom continua să păstrăm programele de studii de lungă durată (3 ani) si în paralel să găsim alternative cu programe de scurtă durată şi cursuri online, care să răspundă nevoilor imediate de instruire practică, atât în domeniul teologiei – educaţiei creştine, cât şi zona de  jurnalism – pregătire media.  Afirmaţia Domnului Isus  “Mare este secerişul dar puţini sunt lucrătorii!” (Matei 9:37), este mai valabilă decât oricând. De aceea alegem chiar în timp de criză să rămânem la dispoziţia Domnului şi ne rugăm să ne facă tot mai relevanţi pentru nevoia de echipare a tinerilor români din ţară şi străinătate.

Astfel stând lucrurile, mulţi ne întreabă mai direct sau mai pe ocolite, atunci de ce construiţi dormitoare pentru studenţi? Aveţi resurse? Nu este o nebunie? Răspunsul nu este simplu pentru a fi corect perceput de toţi care au astfel de întrebări.  Putem spune da, pare o nebunie şi cam aşa a părut şi în urmă cu 21 de ani când s-au pus bazele CBEE. Resurse nu avem, dar nici atunci nu aveam. Dacă stăteam până vom avea suficiente resurse, nu mai făceam absolut nimic din ce am reuşit prin harul Domnului în aceşti ani.  Noi am început prin credinţă şi am continuat prin credinţă până în ziua de azi. Nu cunoaștem altă cale în acest domeniu de slujire. Alegem să “nădăjduim împotriva oricărei nădejdi”, punând sămânţa chiar în perioadă mai secetoasă, aşteptând ca Domnul care este Suveran peste toate lucrurile să dea “ploaie” la vremea hotârâtă de El!

Marius Cruceru: "Sărbătoarea roadelor ar trebui restaurată. Sărbătoarea mulțumirii ar trebui izolată."

Sărbătoarea mulțumirii


Este Duminică. Încep seriile de sărbători ale mulțumirii sau sărbători ale roadelor. În bisericile evanghelice se suprapun aceste două sărbători, care ar trebui despărțite una de cealaltă.
Una, sărbătoarea roadelor, sărbătoare cîmpenească,  cu rădăcini agricole, celebrare a roadelor date de Dumnezeu, vine dinspre Vechiul Testament și, reformată, reajustată, încadrată corect în tiparele Noului Legămînt, ar trebui restaurată. Bisericile ni se umplu de roadele cîmpului și, mai ales în bisericile din mediul rural, rugăciunile de mulțumire pentru un an bogat, sînt emoționante, autentice. Cealaltă?
Sărbătoarea mulțumirii ar trebui izolată, după  părerea mea, și așezată în calendarele noastre diferit, pentru a ne concentra pe o disciplină spirituală care ne ocolește.
Continuarea pe www.mariuscruceru.ro

Pastor Ted Pope – Semnele maturității spirituale


Fraţii Tonea la Biserica Elim București


Dr. Paulian Petric la Centrul Areopagus Timișoara


Știri creștine: Mapamond creștin (3 octombrie 2015)


Din sumarul editiei:
  • Mișcarea de rugăciune non-stop ia amploare în China
  • Povestea unei comunități forțate să plece din Gaza
  • Cum îi ajută muzica pe pacienții care suferă de demență?
  • Niciodată nu e prea târziu să încerci ceva aventuros
  • Mărturia soției celui mai cunoscut lunetist american, Cris Kyle
  • Conferinta Straluceste - chemarea crestinului la locul de munca, Sinaia, 25-27 septembrie
  • Conferinta Mame in rugaciune pentru copii si scoli - Cluj, 26 septembrie 2015
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Consiliere la Centrul Iochebed Suceava


Cristian Barbosu & Echipa de închinare HMA la Biserica Betel București


✉ Scrisoare misionară: Zoltán Barabás - Progres în lucrarea printre rromi

„Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă!” Isaia 58:1a

Salutări sfinte din Târgu Mureș!

Dragi fraţi şi surori, vă salut pe toţi cu dragostea Domnului nostru Isus Cristos. Acum vreau să ne uităm puțin peste ultima perioadă de timp petrecută cu El pe câmpul de misiune datorită harului Său, ca să slăvim numele Lui cel Sfânt, pentru tot ce a dat și am putut realiza prin harul Lui cel mare.

Descrierea evenimentelor care urmează va cuprinde numai sumarul întâmplărilor din această perioadă, care mi sa părut scurtă.

Orele de studiu biblic cu copiii romi fac parte din slujirea principală pe care o fac în timpul anului școlar. În ultima săptămână a anului școlar am adus 4 băieții la biserica din oraș, pentru că vreau să-L cunoască pe Domnu. Laud pe Domnul, pentru ”Caci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi și va da, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea.” În afară de aceasta, desigur continuă slujirea mea (predică, ore de studiu Biblic etc.) în Târgu-Mureș și în împrejurime și cumpărarea și distribuirea pachetelor pentru familiile sărace. Să ne rugăm ca aceste lucruri să fie spre gloria lui Dumnezeu și spre folosul bisericii.

Întâlnirile naționale și internaționale sunt esențiale în slujirea mea, pentru că vrem ca Domnul să ne arate posibilitățile, unde și cum putem sluji mai eficient Împărăției Lui. Din aprilie până acum în fiecare lună s-a întâmplat un astfel de eveniment. În aprilie am vizitat Olanda cu colegii, unde am fost invitați la o conferință de două săptămâni. La această întâlnire au participat experți din media împreuna cu misionari și am avut un schimb de experiență în legătură cu cele mai eficiente metode de distribuire prin media a Cuvântului Domnului pentru oameni de azi. În prima săptămână am asistat la seminarii audio-video. În săptămâna a doua au fost prezentări. Am învățat mult.

Liviu Neagoe pleacă în Africa

Dragi frati si surori,
Cu ajutorul Lui Dumnezeu plec Duminică, 4 Octombrie, intr-o noua misiune in Niger, Africa. Voi fi zece zile in Niger si va rog sa purtati in rugăciune aceasta misiune ca Dumnezeu sa ne dea biruinta si protectie in tot ce avem de facut pentru ajutorarea celor in suferinta si pentru gloria Domnului și Mintuitorului nostru, Isus Cristos.

Liviu Neagoe 
Biserica Crestina Baptista Stanca Timisoara