După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 24 septembrie 2015

România liberă: Tragedie la Mecca: Peste 700 de pelerini morți în busculadă

UPDATE: Bilanțul busculadei de la Mecca a crescut. Ultimele informații arată că cel puțin 717 persoane au fost ucise. De asemenea, și bilanțul răniților a ajuns la 863 de persoane, conform BBC.

Mai multe pe www.romanialibera.ro

Vezi și:

Florin Ianovici – Jurnal de misiune: Danemarca și Suedia

Dacă nu îl ai pe Dumnezeu ca Tată, atunci nu ai nici biserica ca mamă. Fie că este Suedia sau Danemarca dragostea de Dumnezeu ne adună, ne face să vorbim aceiași limbă duhovnicească și să alergăm pe același drum al credinței.

Împreună cu Alin Jivan am slujit sâmbătă în Sonderborg unde am cunoscut pe Ovidiu și Sorina Gerbacea care ne-au găzduit cu așa multă dragoste. Ovidiu se ocupă de biserică și are dorința vie ca, alături de tinerii extraordinari ai bisericii, să cheme la pocăință pe românii ce nu îl cunosc pe Hristos. Dumnezeu să le dea putere.

Conferință ”AGLOW” la Coffee Shalom Suceava


Întâlnire pentru familii cu Beni Fărăgău la Bistrița


Evanghelizare cu fraţi din Nigeria la Căminul Cultural Vârciorog, judeţul Bihor

Dragi prieteni,
Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 19:00, Biserica Penticostală din localitatea Vârciorog, jud. Bihor, împreună cu primăria localităţii, organizează o seara specială de evanghelizare ca va avea loc în Căminul Cultural din localitate. 

Sunt invitaţi să slujeacă fraţi din Nigeria iar partea de laudă şi închinare va fi susţinută de familia Beni şi Veronica din Moldova, împreună cu alte grupuri din cadrul Comunităţii Penticostale de Oradea. Sunteţi aşteptaţi cu drag!

Cătălin Ciuculescu & Band la Biserica Râul Trezirii Arad


Universitatea Emanuel Oradea: Întâlnire Aniversară Alumni 2015

Invităm cu drag în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2015, toți absolvenții UEO la o Întâlnire Specială Alumni în acest an aniversar când sărbătorim 25 de ani de la înființarea Universității Emanuel din Oradea. Descarcă invitația și programul evenimentului de mai jos. Confirmă-ți participarea!
Vă așteptăm cu drag! Înregistrare: AICI

Adrian Mizrahi la Biserica Evanghelică Sion Londra


Onisim Botezatu la Biserica Speranţa Linz, Austria


Seară de evanghelizare cu Dan Florin la Aleşd


✉ Scrisoare misionară: Familia Gabriela şi Raja Rai, India

 Dragii noştri fraţi şi surori,

       Vă mulţumim în Numele Domnului nostru pentru toate rugăciunile pe care le înălţaţi pentru noi! Domnul Isus să vă binecuvânteze pe toţi din belşugul harului Său!
     Îi mulţumim Domnului că ne poartă pe braţele Sale şi ne dă harul şi ajutorul Lui prin orice încercări.
        Prin harul Său suntem bine toţi trei. Baruch a împlinit 10 luni, creşte şi zi de zi învaţă lucruri noi. Este foarte activ, merge de-a buşilea peste tot şi se apucă de tot ce poate ca să se ridice în picioare. Trebuie să fim foarte atenţi cu el. Rugaţi-vă împreună cu noi pentru sănătate şi protecţia Domnului peste el, iar pe noi să ne ajute Domnul să fim părinţi înţelepţi!

      Continuaţi să vă rugaţi pentru cardul OCI pentru care am depus actele acum două luni. În iulie am depus documentele prima dată, iar după o lună ni s-a spus că s-a schimbat procedeul şi trebuie să trimitem din nou documentele. Apoi, la o săptămână după ce am trimis, ni s-a spus că nu au primit toate actele, dar după aceea au verificat din nou şi au fost în regulă.
       Rugaţi-vă ca Domnul să lucreze şi să pot primi, în curând, acest card care îmi va da dreptul să stau în India fără viză.

    Îi mulţumim Domnului pentru noi inimi deschise pentru El aici, în Gorubathan.     Rugaţi-vă pentru Yoges şi familia lui. Acum ceva timp i-am vizitat şi le-am împărtăşit Evanghelia. Au fost foarte deschişi şi au început să vină la biserică. Ei au două fetiţe mici. Rugaţi-vă ca Domnul să le deschidă inimile să Îl primească şi să Îl urmeze tot restul vieţii lor! Rugaţi-vă şi ca Domnul să îi păzească de atacurile celui rău!

     Continuaţi să vă rugaţi pentru Maniraj, tânărul despre care v-am mai scris. El s-a întors din spital şi continuă tratamentul de acasă. Prin harul Domnului acum poate merge la biserică şi se bucură să fie împreună cu fraţii şi surorile de aici. Rugaţi-vă să Îl urmeze pe Domnul, să se însănătoşească pe deplin şi să poată să meargă din nou la şcoală.

        Continuaţi să vă rugaţi pentru noi să fim mereu la dispoziţia Domnului şi să ne folosească pentru gloria Lui!
    Rugaţi-vă pentru lucrarea cu tinerii, ca Domnul să ne folosească să fim exemple pentru ei şi să îi îndreptăm tot mai aproape de Domnul!

        Vă mulţumim că sunteţi alături de noi în rugăciune! Vă mulţumim şi tuturor celor care ne scrieţi să ne încurajaţi şi tuturor celor care ne ajutaţi în privinţa nevoilor noastre şi ale lucrării de aici! Domnul să vă răsplătească şi să vă poarte în carul Său de biruinţă!

Iosif Țon la Londra


† Semne care arată că trăim vremuri profetice

Evenimentele recente care au loc peste tot in lumea de azi sunt semnale clare care indica implinirea unui „ciclu profetic” si confirma ca traim vremurile din urma.

Evenimente precum: cele patru luni sangerii, Shemitah (anul sabatic), aparitia ISIS si incercarea acestuia de a instaura califatul in teritoriul Babilonului antic, acordul nuclear al Iranului, care ar putea duce la al treilea razboi mondial s.a., sunt semne indubitabile ca traim vremuri grele, spun oamenii de stiinta.

In toiul acestor evenimente, liderii crestini avertizeaza ca biserica trebuie sa fie treaza si vigilenta. Franklin Graham, presedintele Asociatiei Evanghelistice Billy Graham, a spus ca aceasta conjuctura a evenimentelor internationale ar putea reprezenta „punctul de cotitura” pentru umanitate. „Am devenit aroganti si ne-am indepartat de Dumnezeu, iar acum cred ca Judecata va veni impotriva noastra”, a spus el.

Rabbi Jonathan Cahn a declarat: „Suntem martorii unui scenariu profetic, care se implineste in totalitate. Relatia SUA cu Israelul este la un punct minim istoric. Ne confruntam la o campanie mondiala impotriva definitiei biblice a casatoriei. Totul coincide perfect”.

Agenţia Kairos: Ajutoare umanitare pentru Estul Ucrainei


M-am uitat apoi la toate asupririle care se fac sub soare; şi iată că cei apăsaţi varsă lacrimi, şi nu este nimeni să-i mângâie! Ei sunt pradă silniciei asupritorilor lor, şi n-are cine să-i mângâie! (Eclesiastul 4:1)
Mulţumim tuturor celor care au contribuit generos cu bani şi produse pentru persoanele afectate de războiul din Estul Ucrainei. Domnul să vă binecuvinteze!
Pe data de 1 septembrie, alimentele şi hainele donate au fost încărcate într-un TIR ucrainean. Transportul a ajuns la un depozit din Cernăuţi, unde produsele au fost ambalate în cutii, formându-se pachete pentru familii. De asemenea, s-a strâns suma de 10.306 lei (din care 2.376 lei strânşi din donaţii la Conferinţa Naţională de Tineret CDE de la Braşov) şi 1.970 EURO (din care 1.600 euro donaţi de Biserica CDE din Pordenone, Italia), care va fi folosită pentru achitarea costurilor de transport şi cazare, iar restul de bani vor fi folosiţi pentru achiziţionarea altor alimente din Ucraina.

Conferință pentru slujitorii bisericii cu Radu Gheorghiță la Făget

În 10 octombrie 2015, începând cu orele 10:00, Biserica Baptistă „Betel„ din Făget, județul Timiș, organizează o conferință de învățătură biblică pentru păstori, diaconi, evangheliști, misionari și pentru toți slujitorii Cuvântului din zonă și comunitate. Cu voia Domnului, la această conferință, Cuvântul Domnului va fi predicat de către, Dr. Radu Gheorghiță, profesor la Midwestern Baptist Theological Seminary din Kansas City, Statele Unite ale Americii.
Tema susținută, în această conferință, va fi: Valoarea cunoașterii aprofundate a Scripturii (memorarea Scripturii) în slujirea de predicare a Evangheliei și păstorire a bisericii.

Concert Frații Tonea la Sala CFR Sighișoara


Billy Graham – Fă tot ce se poate pentru a menține contactul cu biserica ta!

Cunoscutul evanghelist Billy Graham a primit recent o scrisoare in care i se cerea un raspuns la intrebarea: „Ce trebuie sa fac daca nu mai pot fi activ si nu pot participa fizic in biserica mea?" Graham i-a raspuns: "Faceti tot ceea ce puteti pentru a ramane conectati." 
Iata raspunsul evanghelistului pe larg la scrisoarea trimisa de catre RL.

Stimate Billy Graham, sunt o persoana in varsta, cu probleme de sanatate si imi este tot mai dificil sa particip la serviciul divin saptamanal din biserica. Fac un lucru gresit daca privesc la TV serviciul de inchinare al bisericii? Mi-e dor sa imi vad fratii, dar este foarte dificil pentru mine sa ajung la biserica acum, mai ales ca am renuntat sa conduc masina. – RL

Stimate RL, Dumnezeu cunoaste problemele tale si stie ca nu mai poti sa faci ceea ce altadata faceai. (De altfel, eu te felicit pentru ca ai realizat ca e mai intelept sa renunti la condusul masinii. Sunt sigur ca a fost o decizie dificila, dar a fost cea corecta).

Cu toate acestea fii recunoscator, ca nu esti complet izolat de biserica, pentru ca ai posibilitatea sa te inchini cu fratii prin intermediul televiziunii si poti auzi Cuvantul lui Dumnezeu asa cum este predicat. Biblia spune despre Cuvantul lui Dumnezeu ca nu este limitat de distanta sau se limiteaza doar la o cladire.

Duminica familiei cu Dr. Cosmin Lung la Biserica Biruinţa Londra


Cultura vieții: INTERVIU cu Dr. Petre Costea, președintele Alianței Familiilor din România

Am stat de vorba despre situatia familiei si a libertatii religioase in SUA, cu dr. Petre Costea, american de nationalitate romana, avocat in Houston (Texas) si presedinte al Aliantei Familiilor din Romania.
Interviu realizat de Bogdan Stanciu pentru ActiveNews.ro si CulturaVietii.ro

Revolutia sexuala a schimbat modul in care sunt intelese cuvinte precum “casatorie” si “membru de familie”

BS: Curtea Suprema a SUA a decis, in 2013, cand a judecat neconstitutionalitatea legii federale care definea casatoria ca uniunea intre un barbat si o femeie (acum abrogata), ca statele care formeaza SUA au jurisdictie exclusiva în materie de legislatie a familiei. Cu toate acestea, prin decizia din iunie 2015 in cauza Obergefell contra Hodges, Curtea a anuntat nu doar ca in Constituție exista un drept la “casatorie” intre persoane de acelasi sex, ci mai mult, ca statele NU au de fapt dreptul de a-si stabili singure legile in aceasta materie. Cum privesti aceasta schimbare atat de radical si de rapida?
PC: Intr-adevar, e o turnura rapida inspre rau. In secolul XIX si cea mai mare parte a secolului XX, Curtea Suprema a afirmat ca mariajul este un drept fundamental. Chiar daca Constitutia SUA nu precizeaza in textul sau un drept la casatorie, de fiecare data cand Curtea Suprema a discutat subiectul, a intarit ca acesta reiese din al Paisprezecelea Amendament al Constitutiei. In acelasi timp, pana acum circa 10 ani, era un dat acela ca mariajul este uniunea naturala barbat-femeie.
Totusi, dintr-un condei, prin Obergefell, Curtea Suprema a declarat casatoria o institutie reglementata de autoritatea centrala de stat. In mod traditional, sistemul federalist american, la fel ca si deciziile instantelor, recunosteau statelor componente asa-numitele „police powers,” ceea ce inseamna ca statele putea exercita anumite atibutii, intern, pentru binele general al cetatenilor. Aceste puteri includeau atat autonomia si autoritatea de a reglementa in materie de munca, sanatate, familie, casatorie civila, educatie sau transporturi.
Insa revolutia sexuala a schimbat modul in care sunt intelesi termenii “casatorie” si “membru de familie”. Strategii acesteia au reusit in a convinge 5 din cei 9 judecatori ai Curtii Supreme ca dreptul la casatorie este o problema federala, pana intr-acolo incat statele incalca libertatea indivizilor de a se angaja in relatii maritale. Cu alte cuvinte,Obergefell a stabilit ca Constitutia federala hotaraste si protejeaza nu doar dreptul la casatorie, ci si insasi natura casatoriei. Din 26 iunie 2015, statele se lupta cu impactul acestei decizii capitale, incercand sa inteleaga care le mai sunt atributiile, puterea de decizie, sau cum anume sa reglementeze institutia casatoriei.
Continuarea pe www.culturavietii.ro

Cristian Ionescu, Ligia Bodea și Elim Harmony la Biserica Lumina Lumii Paris