După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 23 septembrie 2015

Pro TV: Cea mai mare moschee din Europa, inaugurată în Moscova


La Moscova a fost inaugurata miercuri una dintre cele mai mari moschei din Europa. La ceremonie au fost prezenti Vladimir Putin, Recep Erdogan si presedintele palestinian.
Moscheea a fost ridicata pe locul uneia vechi, dar este de zece ori mai mare si poate sa primeasca 10.000 de oameni.
Moscheea a fost ridicata pe locul uneia construita in 1904, singura care a functionat in timpul epocii sovietice. In 2005 au inceput lucrarile de reconstructie a vechii moschei, dar in 2011 aceasta a fost demolata cu totul si santierul a pornit de la zero.
Continuarea pe www.stirileprotv.ro
Vezi și:

Pastor Samy Tuțac – Rugăciune pentru Președintele Iohannis



•Consiliul European, unde va susține poziția României cu privire la problema refugiaţilor.

•New York, la summitul ONU, unde vor fi luate decizii cu privire la eradicarea sărăciei, contracararea extremismului violent sau consolidarea egalităţii de gen.

•Washington, la Casa Albă, unde se va întâlni cu vicepreşedintele american Joe Biden.

În timpul vizitei în Statele Unite, președintele Klaus Iohannis, se va întâlni și cu comunitatea românească din America.

Este o bună ocazie pentru creștinii de orice confesiune să fie alături de Președintele Iohannis, susținându-l în rugăciune. Să ne rugăm pentru protecție, călăuzire în decizii, claritate în prezentarea opiniilor și pentru o poziție demnă în susținerea intereselor României. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru! “Inima regelui este în mâna DOMNULUI, El o îndrumă ca pe cursul unei ape, oriunde vrea El. Omului i se par drepte toate căile lui, dar Cel Ce cântărește inimile este DOMNUL.” (Proverbe 21:1-2 NTR)
Pastor Samy Tuțac

Evanghelizare cu Cristian Boariu la Biserica Noua Speranţă Imola, Italia


Evanghelizare cu Cristian Ionescu la Biserica Penticostală Speranţa Oradea

Când? 
Miercuri 23.09.2015 orele 19:00
Unde? 
B.P.Speranța Oradea, strada Bihorului nr 53
Mesaj: Cristian Ionescu
Cântare: 
Corul & Fanfara

Transmisie Live: 
Sunteți așteptați cu drag!

La Ordinea Zilei: ✡ Yom Kippur - Corespondență din Ierusalim (23 Septembrie 2015)


Interviu prin telefon cu pastorul Eugen Mitrea
de la Biserica Penticostala Sar Shalom 
(Printul Pacii) din Ierusalim.

Discutam despre sarbatoarea de azi - Yom Kippur (Ispasirii) si despre celelalte 2 sarbatori evreiesti din aceasta perioada: a Trambitelor si Sarbatoarea Corturilor.

Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

✉ Scrisoare misionară: Liviu şi Amalia Acatrinei, Peru

  Dragi prieteni,

        Am ajuns cu bine în Belgia, prima noastră escală spre Peru. Vom rămâne aici până duminică, iar apoi ne vom continua călătoria spre Lima. Spre junglă plănuim să plecăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, la sfârşitul acestei luni.

        Vrem să vă mulţumim  încă o dată tuturor acelora care aţi făcut ca şederea noastră în România să fie frumoasă şi plăcută.

        Mulţumim celor care v-aţi făcut timp să ne ascultaţi, să vă bucuraţi sau să plângeţi împreună cu noi, pentru încurajări, sfaturi, gânduri frumoase, pentru momentele de părtăşie în care ne-am simţit întăriţi în credinţă.

         Mulţumim pentru momentele de relaxare şi odihnă şi pentru tot ce aţi făcut pentru copilaşii noştri în vreun fel sau altul. 

      Mulţumim celor care aţi pus la dispoziţia noastră din lucrurile voastre (maşină, casă, etc.) şi celor care ne-aţi primit în casele voastre. Ne-am simţit aşa de bine la fiecare dintre voi!

         Mulţumim celor care ne-aţi sunat la telefon ca să ne uraţi bun venit acasă, drum bun la plecare... sau doar ca sa ne întrebaţi ce mai facem. 

Conferință de apologetică cu Dr. Livius Percy la Biserica Arka Constanța


Pastor Cătălin Baciu – Provocările Bisericii în marile orașe

M-am născut într-un oraș de peste 70,000 de locuitori iar majoritatea vacanțelor mi le-am petrecut la bunica de la țară într-un sătuc cu puțin peste 100 de persoane. Am ajuns să ador viața de la sat, iar când a venit timpul alegerii liceului, m-am gândit că ar fi bine să mă fac popă sau pădurar, știind că astfel îmi voi asigura un trai mai bun. Am ales până la urmă silvicultura și a trebuit să plec la câteva sute de kilometri de casă să studiez într-un mic orășel de munte...
În timpul liceului, datorită mărturiei vii a unei persoane, m-am întors la Dumnezeu. Se întâmpla într-o biserică neoprotestantă mică unde oamenii se știau de multe generații și observau cele mai mici detalii unii la alții, și la început am fost primit cu oarecare suspiciune. Nu am putut să nu observ că și această biserică avea o subcultură la fel că și în biserica ortodoxă din care venisem. Regulile și tradițiile erau clare, și oricine se abătea de la acestea devenea “necredincios”. Orice schimbare era percepută ca îndepărtare de la credință.
Iubesc mult această biserică, este biserica în care m-am întors la Domnul și unde am experimentat “dragostea dintâi”. însă nu pot să nu observ că focusul era și este pe proprii membri și pe păstrarea obiceiurilor. Tradiția și aparențele sunt mai prețuite decât adaptarea la vremuri și împlinirea nevoilor celor care vin la biserică. Din păcate abordarea aceasta dă același rezultat peste tot: oamenii nu se mai întorc la Dumnezeu; pleacă și cei care au crescut în biserică; apar multe conflicte; sunt probleme financiare; nu se simte prezența Duhului Sfânt, etc.
Acum 19 ani, la ceva timp după ce m-am pocăit, din dorința de a ajuta copiii străzii, împreună cu soția mea ne-am mutat în București, un oraș cu foarte puțini creștini practicanți și cu multe nevoi. Odată ajunși aici, am încercat să găsim o biserică relevantă, vie, în care să se simtă prezența Duhului Sfânt și căreia să ne alăturăm. Acesta a fost un proces în care am experimentat multe biserici, mari, mici, tradiționale, libere, etc. Am văzut și plusurile și minusurile fiecărei gen de biserică, însă Domnul a fost bun cu noi și fiecare loc a fost orchestrat de El pentru acel sezon din viața noastră.

Evanghelizare la Biserica Betania Zaragoza, Spania


Iosif Ţon la Biserica lui Hristos Londra


Turneul Sportiv MIA - Campionat de fotbal & Studiu biblic


Ionel Tuțac – Bibliotecă avem! Dar cititori?

Știați că cea mai frumoasã bibliotecã din lume se află în România? Lucrul acesta nu îl spunem noi, ca o dovadă a mândriei noastre mioritice, ci îl spun străinii. Chiar dacă Biblioteca Universității Tehnice din Iași nu este foarte cunoscută în țară, ea a fost votată de peste 400.000 de utilizatori de internet ca fiind mai frumoasă decât Biblioteca Congresului din America sau Biblioteca Națională din Franța. Această minunăție creată în 1948 este un spațiu deschis permanent și are în posesie peste un milion de volume.

Oricine citește o astfel de știre nu poate să rămână indiferent. Inima îți tresaltă de bucurie. Se vorbește, în presa străină, în termeni laudativi despre noi, românii. Mai ales că atunci când se vorbește despre carte se vorbește, inevitabil, despre cultură, educație, spiritualitate. 
Da, avem biblioteci. Nu doar în instituțiile de învățământ, ci și în biserici, dar mai ales în casele noastre. Rafturile librăriilor și ale bibliotecilor sunt ticsite de cărți. Editurile se întrec în a tipări titluri noi, la prețuri promoționale. Suntem privilegiații în comparație cu generațiile anterioare. Dar, oare, cititori mai avem?

Îmi aduc aminte, cu destulă mâhnire, despre un sondaj de opinie făcut de mine în urmă cu vreo 10 ani la o întâlnire de tineret, dintr-o biserică destul de mare. Era luna ianuarie și i-am întrebat pe tinerii respectivi câte cărți intenționează să citească în noul an. Surpriza mea a fost că din cei 70 de tineri prezenți doar unul și-a propus să citească mai mult de 2 cărți. Ceilalți au declarat că nu și-au inclus în planul pentru acel an să citească nici măcar o carte. Trist, nu-i așa, dar adevărat! 

Conferință pentru tineri cu Samy Tuțac la Biserica Baptistă HARUL Sacramento, California