După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

vineri, 18 septembrie 2015

La Ordinea Zilei: Vine criza sau nu vine? - Economia mondială (18 Septembrie 2015)



Interviu cu 
Conf. Univ. Dr. 
Sebastian Văduva
de la Univ Emanuel Oradea, pe tema:
Vine criza sau nu vine?
 - Economia mondială 
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Beniamin Fărăgău la Biserica Baptistă Speranța Oradea


† Cei mai bogați pastori din lume versus săracii și prigoniții pământului


Urs Schmid la Biserica Filadelfia Baia Mare


Viorel Iuga – El nu mai scrie, dar postează!


Cuvântul lui Dumnezeu în forma scrisă s-a încheiat. Domnul a spus ce a avut de spus. El nu mai adaugă la Cuvântul Său scris nimic. Aceasta nu înseamnă însă că Dumnezeu nu mai comunică. El continuă să fie prezent și comunicativ. El este activ în univers, în viața oamenilor, în familii, în biserici, în societate și în istorie. Dacă privim cu atenție în jurul nostru, vedem deslușit acțiunile iubirii sau ale mâniei Lui. Când privim realitățile contemporane, Îl vedem pe Dumnezeu prezent și la lucru. În timp ce continuă să ne vorbească prin Cuvântul scris, Domnul ne oferă și imagini grăitoare. Prin ele, Domnul ne amintește că toate îi sunt sub control, că toate I se supun. Imaginile acestei lumi și imaginile din viața bisericii ne confirmă că tot ce a afirmat Dumnezeu se împlinește. 

Știu că mulți suntem interesați în ce postează alții. Ne străduim să fim conectați și informați. Analizăm, comentăm, dăm like-uri, ne arătăm indiferența și împotrivirea. Cum suntem față de lucrările lui Dumnezeu evidente în generația noastră? Ignoranți? Indiferenți? Superficiali? Atenți? Mulțumitori? Dornici de înțelegere și de ascultare? 

Dragilor, mă bucur tare mult că Domnul nostru este prezent în istorie și continuă să lucreze. Sunt fericit că pagina Lui de prezentare este accesibilă. Îi sunt recunoscător că am fost acceptat în grupul prietenilor Lui. Sunt încântat că El ne prezintă evenimentele la zi netrunchiate sau distorsionate. În același timp, mă rog să le observ la timp, să le înțeleg bine și să am atitudinea corectă. Îi cer Domnului înțelepciune să nu dau like la ce nu îi place Lui. Să nu consider valoare ceea ce consideră El gunoi. Să nu neglijez, să nu consider lipsite de importanță mesajele Lui. Recunosc, nu este ușor. Și diavolul postează mereu. Pagina lui este plină de evenimente și de interpretări. El prezintă lucrurile atât de atractiv și de convingător că uneori aș fi înclinat să zic că el are dreptate. Mai are rost să vă amintesc despre agresivitatea și obrăznicia lui? 

Nicolae Geantă la Biserica Creștină după Evanghelie Moreni


Pastor Cornel Avram la la Biserica Betel Dublin, Irlanda


Frații Groza la Târgoviște

Unde: Biserica Efraim Târgoviște
Când: Joi, 24 septembrie 2015
Ora: 19.00
Invitati-va prietenii, vecinii si rudele care au nevoie sa auda o veste buna intr-o lume acaparata de vesti rele! 

Florin Ianovici – Faceți-vă rost de o…viață!

Amos 5:14 "Căutaţi binele, şi nu răul, ca să trăiţi şi ca astfel, Domnul, Dumnezeul oştirilor, să fie cu voi, cum spuneţi voi! "

Deși eu pot fi mai jos decât mulți oameni, nimeni nu poate fi mai sus decât Tatăl meu ceresc. Și câtă vreme El ne iubește, aceasta este tot ce avem nevoie.

Sunt oameni care chinuiesc viețile altora pentru simplu fapt că ei nu trăiesc. Orice bârfă, orice răutate, orice palmă peste obraz semenului este neputința de ați trăi propria viață.

Cei incapabili să iubească aruncă ocară, seamănă neâncrederea, sulfă amenințarea pentru ca prin aceasta să simtă și ei că trăiesc, chiar dacă o fac pe spinarea brăzdată a altora. Însă viața este zidire, alergare, trudă, vis și lacrimi.

Cel ce trăiește va greși de multe ori, uneori va răni persoane apropiate, va dezamăgi dar acesta e viața însăși cu bine și cu greu.

Important e să continui să iubești, să te străduiești să îți împlinești destinul și să te bucuri de cei ce aleargă alături de tine pe drumul vieții.

În dragoste îi sfătuiesc pe cei ce aruncă cu pietre, pe cei care sunt demolatori de profesie: faceți-vă rost de o viață ca să trăiți. Nu mai chinuiți viețile altora. Puteți începe de la Golgota unde Viața moare ca viața să se nască.
Florin Ianovici

Interviu cu Liviu şi Amalia Acatrinei, misionari în Peru

 Familia Acatrinei Liviu şi Amalia lucrează în Peru încă din anul 2007, mai întâi în tribul Asheninka şi din 2014 în tribul Ashaninca, unde sunt implicaţi în lucrarea de plantare de biserici a misiunii Segadores şi Kairos.

   S-au simţit chemaţi să le vorbească oamenilor de acolo despre Dumnezeu, această chemare transformându-se în pasiune şi chiar mai mult, într-un mod de viaţă.

  Invitaţi în studioul Radioului Vocea Evangheliei din Suceava, Liviu şi Amalia Acatrinei vorbesc despre contextul religios al acestei zone, despre impactul pe care îl au credincioşii în viaţa celor din triburi, despre proiectele în care sunt implicaţi, despre nevoile de acolo, despre problemele şi obstacolele întâmpinate în anii cât au stat în această ţară şi despre cum putem susţine această lucrare financiar, dar – mai ales – pe genunchi.

Eveniment fără precedent în China comunistă: Mii de creştini se roagă 24 de ore pe zi

Mii de crestini se aduna intr-o provincie din nord-estul Chinei pentru o actiune de rugaciune fara precedent timp de 24 de ore, sapte zile pe saptamana.
Ceea ce a inceput ca o mica intalnire in urma cu sase ani a devenit o initiativa unica si fara precedent, care reuneste sute de biserici din intreaga tara pentru rugaciune non-stop. Guvernul chinez a interzis televiziunilor nationale sa difuzeze imagini de la serviciile de rugaciune, insa CBN News a primit exclusivitate pentru un reportaj.
De ani de zile, guvernul chinez incerca sa distruga crestinismul. La sfarsitul anului 1940, aproximativ 500.000 de crestini au fost ucisi din cauza credintei lor. Cateva zeci de ani mai tarziu in China (desi oficial este o tara atee), crestinismul este religia care inregistreaza cea mai rapida crestere.
O viziune pentru rugaciune
„Am avut un vis in care, intr-o zi putem sa ne rugam impreuna pentru China si pentru biserica crestina din intreaga lume”, a declarat liderul serviciilor de rugaciune, Ha Bining.
Acesta, impreuna cu sotul sau Kai Feng sunt initiatorii acestei miscari profunde pentru recunoasterea lui Dumnezeu in China.
In anul 2000, cei doi crestini au avut visul de a transforma aceasta provincie din nord-estul Chinei intr-un loc de rugaciune.

„Lacrimile noastre au cazut ca ploaia si am inceput sa ne rugam”, a declarat Bining pentru CBN News.
„Dumnezeu ne-a dat viziunea pentru a determina bisericile din China sa fie unite timp de 24 de ore pentru rugaciune atat pentru tara noastra cat si pentru lume”.

În Germania sute de refugiați musulmani se întorc la Hristos

Poziţia baptiştilor din Germania faţă de criza refugiaților

Thomas Klammt, coordonatorul internațional de biserici pentru Uniunea Baptistă din Germania a exprimat poziţia comunităţii pe care o reprezintă faţă de criza refugiaţilor într-un interviu pentru Ethics Daily.
BBC News relatează că aproape o jumătate de milion de imigranți au ajuns în Germania în acest an. Aceştia fug din ţările devastate de război şi se împrăştie nu doar în ţările învecinate, dar chiar şi în nordul Europei şi în Marea Britanie.
Potrivit lui Thomas Klammt: “Mai întâi de toate este o criză în țările din care aceste persoane vin. Este o criză a Siriei, Irakului şi Afganistanului care se confruntă cu o situaţie destul de complicată în această perioadă. Criza este acolo, de fapt, și de aceea oamenii trebuie să fugă și să încerce să găsească un fel de a rămâne în viață sau de a găsi un loc unde să stea”, explică Klammt.
Potrivit lui însă, cea mai acută criză are loc în Liban şi Turcia, ţări care se află în imediata vecinătate cu instabilitatea din Siria.
Milioane, nu mii, de refugiați au venit din aceste țări. Germania în prezent a primit cei mai mulți refugiați decât orice altă țară membră a Uniunii Europene. Acum aproximativ trei ani, Klammt spune Germania a avut aproximativ 50.000 de imigranți. În acest an, numărul este pe cale de a ajunge la 800.000.
Klammt descrie o “deschidere” în Germania, pe fondul potopului uman.”Sunt surprins, uimit și, de asemenea, un pic mândru de țara mea că este foarte deschisă și primitoare în acest moment”, spune el. “Nu a fost întotdeauna cazul. Sunt recunoscător să fiu aici în acest moment ” spune el, adăugând că germanii donează haine, mobilier și alte resurse pentru refugiaţi.
Bisericile baptiste din Germania, spune Klammt, recunosc că sunt parte dintr-o comunitate mare și lucrează pentru binele tuturor.

Continental la Biserica Baptistă Gemeindeberg Viena


Petrică Huțuțui la Biserica Flacăra Închinării Alba Iulia


Noutate editorială: "Sub ocrotirea aripilor Luit" de Lynn Austin

Mai multe detalii: AICI