După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

sâmbătă, 12 septembrie 2015

Centrul Român de Studii Transculturale: Deschiderea anului de studiu 2015-2016

Deschiderea anului de studiu 2015-2016 al Centrului Român de Studii Transculturale va avea loc în ziua de duminică, 13 Septembrie 2015, începând cu orele 18:00 în cadrul Bisericii Creștine Penticostale "Betel" din Constanța, Str. Amurgului nr.43.


Alaturi de noi la acest eveniment, sunt așteptați lideri ai bisericilor din jud. Constanta, fost studenţi, profesori și păstori implicați în procesul formării educaționale și spirituale.

✡ Rabin David Nagy: Despre Yom T’ruah sau Rosh Ha’Shanah

Descrierea acestei sarbatori trebuie impartita in doua parti. Pe de o parte, sarbatoarea este un eveniment mentionat si poruncit a se tine in Scripturi, iar pe de alta parte, a primit niste conotatii specific evreiesti dupa distrugerea Templului (Beyt Ha’Mikdash) din Yerushalayim (Ierusalim).
In Kitvey Ha’Kodesh (Sfintele Scripturi), aceasta sarbatoarea se numeste Yom T’ruah, adica Ziua Sunatului din shofar (instrument de suflat/sunat confectionat din corn de berbec sau antilopa).
In traditia evreiasca, aceasta sarbatoarea se numeste Rosh Ha’Shanah, adica Anul Nou sau Inceputul Anului.

Va’yikra/Levitic 23;23-25. (versiunea mesianica)
“Adonay a vorbit lui Mosheh şi a zis: „Vorbeşte fiilor lui Israel şi spune-le: „În luna a şaptea, în cea dintâi zi a lunii, să aveţi o zi de odihnă, vestită cu sunet de shofar, şi o întrunire sfântă. Atunci să nu faceţi nicio lucrare de slugă şi să aduceţi Lui Adonay jertfe mistuite de foc.””

Prima data ne vom ocupa de primul aspect si anume, semnificatia sarbatorii din punct de vedere al traditiei evreiesti. In mod interesant, conform traditiei evreiesti, aceasta sarbatoare se numeste Anul Nou. Fapt care practic contrazice Scriptura, daca e sa o luam dupa calendarul stabilit sau lasat de Adonay Elohim (Domnul “D-zeu”) in Scripturi. Pentru ca, data sau ziua cand aceasta sarbatoare trebuie sa aibe loc, este prima zi a lunii a 7-a. Deci nu poate fi “Anul Nou”, pentru ca nu are loc in prima zi a primei luni. Atunci de ce totusi traditia evreiasca a numit-o “Anul Nou” sau Rosh Ha’Shanah? Unul din motive este ca, trebuia sa fie o sarbatoare legata de jertfe, iar jertfele puteau fi aduse doar la Templu, in Yerushalayim. Insa, dupa distrugerea Templului (Beyt Ha’Mikdash) din Yerushalayim (Ierusalim), exista pericolul ca poporul care a ajuns in exil sa “uite” sarbatoarea. Deci, ca sa nu se uite sarbatoarea, trebuie sa i se atribuie si o semnificatie pe baza careia sa poata fi tinuta si in afara Ierusalimului si fara Templu. Asa ca, i s-a atribuit aceasta semnificatie de An Nou, bazata pe scrierile din Talmud (colectie de interpretari evreiesti despre Scriptura), care spun ca, in acea zi, adica in prima zi a lunii a saptea, (Tishri) a fost creat omul. Pe de alta parte, in Iudaism exista mai multe date cu semnificatia de An Nou. De exemplu “Anul nou al pomilor”… etc. Asa ca, iudaismul celebreaza aceasta sarbatoare ca o comemorare a creatiei omului. Si conform traditiei si al unui joc de cuvinte, se consuma cap de peste, ca in anul care urmeaza, evreul sa fie cap si nu coada, rosh insemnand cap. Se mai consuma mere imbibate in miere ca anul care vine sa fie unul fructuos si dulce.

Trupa Emaus la Biserica Izvorul Vieţii Mediaş


Iosif Ţon la Centrul Creştin Caleb Cluj-Napoca

Iosif Ton va fi prezent duminica dimineata (13 Septembrie) la Centrul Crestin Caleb de la ora 10:00.
Live aici: http://bit.ly/1KODj85

Grupul Hristic – Turneu în Europa


Știri creștine: Mapamond creștin (13 septembrie 2015)

Din sumarul ediției:
  • Nu reușești să scazi în greutate? ''Resetează-ți'' hormonii
  • Exerciții care ajută la încetinirea evoluției bolii Alzheimer
  • Unele dintre cele mai vechi versete din Scriptură
  • ''Orchestra reciclată'' transformă gunoiul în muzică
  • Filmul ''Little Boy'': Dumnezeu mută muntele
  • Un ajutor pentru femeile care se confruntă cu o sarcină nedorită
  • Conferinta de rugaciune European Trumpet Call - 31 august - 4 septembrie 2015, Timisoara
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Evanghelizare în aer liber la Căpâlna, judeţul Bihor

Dragi prieteni,
Biserica Penticostală din localitatea Căpâlna jud. Bihor, vă invită duminică 13 septembrie de la ora 17:00 la un serviciu special de evanghelizare în aer liber, la numărul 144 din localitate. Vor sluji păstori din cadrul Cultului Penticostal Regional Oradea iar prin cântare grupe de laudă şi închinare. Sunteţi aşteptaţi cu drag.

Eveniment evanghelistic la Căminul Cultural Micăsasa, județul Sibiu


✔ Botez la Biserica Baptistă Sintești, județul Timiș