După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 10 septembrie 2015

Pastor Samy Tuțac – Sunt Doamnele de Fier singurii bărbați din România?

Într-o zi David Ben Gurion, fost premier al Israelului, a ieșit supărat de la o ședință a cabinetului său și a declarat nervos în fața presei:"Am un singur bărbat în Guvern, Golda Meir." În realitate, Golda Meir, o adevărată Debora a generației sale, era singura femeie din guvern. Supărarea lui Ben Gurion era justificată de faptul că "purtătorii ilegal de pantaloni" din cabinetul său se tot ascundeau în spatele unor expresii pompoase, dar nu erau capabili să-și asume responsabilități în vremuri de criză. 

Foarte interesant că la un momenta dat, "pe vremea Judecătorilor", o vreme de mare criză în Israel, "când liderii erau fără putere", se ridică Debora "ca o mamă în Israel" și pune lucrurile în ordine. 

Ceva similar se întâmplă astăzi în România. În timp ce "marii bărbați" ai vremii se întrec în injurii și acrobații lingvistice de tot felul, câteva doamne de fier fac rânduială în țară. În ciuda misoginismului desuet aceste doamne de fier, adevărate Debore ale momentului, nu pot fi clintite din misiunea lor nobilă. Mă gândesc cu respect la cele mai temute două femei din România, doamna Laura Codruța Kovesi, șefa DNA și la doamna Livia Stanciu, președinta ÎCCJ. Consecvența și perseverența lor în aplicarea legii i-a inspirat și pe alții să prindă curaj în fața valului de corupți care se credeau "mici dumnezei de scară de bloc." 

De asemenea, am remarcat spiritul Deborei la două doamne, credincioase evanghelice, Florica Cherecheș, deputat de Bihor și Georgeta Gavrilă, fost prefect al Capitalei. Urmăresc cu multă atenție slujirea acestor distinse doamne în mijlocul junglei politicice dominată de bărbați misogini, curajoși doar în visele lor. Le-am ascultat cu atenție discursurile clare, articulate și fără teama ridiculizării că ar avea două "neajunsuri", sunt femei și în plus mai sunt și creștine evanghelice. 

Aceste două doamne gingașe și elegante, hotărâte să-și practice mandatul de "sare și lumină", au nevoie de rugăciunile noastre și de încurajările noastre. Dumnezeu le-a ridicat, ca pe Debora în trecut, să fie adevărați lideri în națiunea noastră, într-o vreme grea, o vreme când unii bărbați se ascund în spatele unor vorbe frumoase. Cu siguranță uneori le este greu, dar.."...Cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns să ai statut împărătesc?" (Estera 4:14 NTR)

Pastor Samy Tuțac

Seminar pentru familii cu Lucian Oniga la Biserica Penticostală nr.7 Reșița


Andrew Coleclough și Clive Langston la Biserica Betleem Suceava

În perioada 11-13 Septembrie 2015, Biserica Baptistă Betleem din Suceava primește vizita echipei SGA formată din Andrew Coleclough și Clive Langston. Aceștia vor susține un număr de prelegeri cu tema „Isaia: Profetul Evangheliei” Vineri, de la ora 18 și Sâmbătă, de la ora 10, după care vor fi prezenți în cadrul întâlnirii de tineret de Sâmbătă, de la ora 18. Duminică 13 Septembrie cei doi vor predica în cadrul întâlnirilor Bisericii Betleem de la orele 9 și 18.
 
Andrew Coleclough a lucrat 25 de ani ca profesor de Fizică și are mulți ani de experiență în conducerea bisericii, servind ca prezbiter în biserica “Emanuel” din Cheshire . Andrew s-a alăturat personalului SGA în 2012 având  responsabilități în nordul Angliei și Țara Galilor. El este căsătorit cu Jan și împreună au trei fii.
 
Clive Langston a lucrat o scurtă perioadă ca misionar voluntar în Londra. A studiat la Colegiul Moorlands specializându-se în studii pastorale. A slujit în mai multe biserici în West Sussex, Hertfordshire și Devon. După 11 ani de slujire pastorală Clive s-a alăturat echipei SGA în 2014 ca reprezentant regional pentru sud-estul Angliei și predicând în Europa de Est și Asia Centrală. Este căsătorit cu Margaret și au împreună cinci copii.

pastor Cătălin Croitor

Evanghelizare cu Gabi Zăgrean și familiile Timofte & Repede la Biserica Speranța Linz

Honoriciul muzical

Datorită vremii nefavorabile, evenimentul "Honoriciul muzical" se amână pentru sâmbăta viitoare.

Aniversare la Biserica Harvest Metanoia Ploiești


Beniamin Fărăgău – Păstrarea unității Bisericii (06 Septembrie 2015)

Vezi şi alte resurse în pagina
Beniamin Fărăgău

Conferință de tineret cu Artur Boicu la Biserica Baptistă Betel Reșita

Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Caraș-Severin, prin departamentul de tineret organizează în data de 12 septembrie 2015, de la ora 10, la Biserica Baptistă Betel (Nr 2) Reșita, conferința cu tema: Promovarea Bisericii și a Valorilor Creștine prin Intermediul Facebook-ului.

Conferința va fi condusă de către profesor Artur Boicu din Republica Moldova de la Școala de studiere a computerului ScripTehInfo (http://scripteh.info/rom/) .
Cei care doresc să participe trebuie să vină cu un laptop, tabletă sau un smart phone.

Vă încurajăm să veniți chiar dacă nu aveți o pagină de Facebook proprie sau a Bisericii dvs. Conferința aceasta poate reprezenta o oportunitate să învățați mai multe și să dezvoltați pagini de internet bine făcute.

Cătălin Constantin, pastor

✉ Scrisoare misionară: Familia Dubei, Africa de Sud

 Dragii noştri,

     Vă trimitem veşti proaspete despre noi şi lucrarea la care suntem chemaţi.
     E important pentru noi să ştiţi că ne-am schimbat locaţia.

    
 Vă mulţumim din inimă pentru parteneriatul pe care îl avem în mişcarea de traducere a Bibliei până la marginile pământului.
 
    
Cu drag în Isus,
    Ruben şi Maria Dubei




Familia Dubei este din Galaţi, din adunarea Agape. Între anii 2005 şi 2013 L-au slujit pe Domnul în Ghana, iar din anul 2014 se află in Africa de Sud. Ei lucrează împreună cu Organizaţia Wycliffe, în cadrul departamentului „Biblia în Folosinţă”. Acest departament are ca scop să îi ajute pe oameni să folosească Biblia tradusă în limba lor, astfel încât Biserica să fie puternică şi să aducă transformare în societate.        

Pentru a susţine şi financiar lucrarea în care este implicată familia Dubei, sunt deschise următoarele conturi:

Banca Transilvania
RON  RO24BTRL00501205N34078XX
EUR  RO96BTRL00504205N34078XX
USD  RO48BTRL00502205N34078XX
 
Wycliffe România C.I.F.-ul Asociației este 24990606    -  Specificaţi: Donaţie pentru Dubei

Adresa de contact:
ruben_dubei@sil.org  
maria_dubei@sil.org
Vezi şi celelalte scrisori misionare în pagina:

Puls misionar român