După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

joi, 27 august 2015

Pastor Samy Tuțac – Obsesia manipulării

Există în fiecare personă tendința de a manipula. O fac cu succes copiii, dacă sunt lăsați, de când sunt mici. O practică tinerii, dar și adulții, iar oamenii în vârsta s-au dovedit a fi manipulatori de succes.

Pentru lideri manipularea este o mare tentație. De obicei ajungem să manipulăm atunci când nu reușim să atingem inimile semenilor noștri. Și mai ales, când vedem pe lângă noi oameni cu o carismă deosebită, care au un fel de atracție magnetică asupra oamenilor și care-i atrag spre ei. Atunci ispita manipulării devine irezistibilă, obsesivă chiar.

Există câteva caracteristici comune tuturor liderilor care sunt obsedați să manipuleze și care profitând de poziția lor nu scapă nici o posibilitate să se folosească de oameni. Liderii care manipulează sunt centrați în jurul propriilor lor persoane și dornici să își construiască împărățiile personale. Se folosesc de oameni pentru a avansa, iar când nu mai este nevoie de ei, pot fi sacrificați. Sunt obsedați de imaginea lor și de realizările lor, iar atunci când lucrurile nu ies cum își doresc ei sunt plini de mânie și amărăciune. Obișnuiesc să pretindă că sunt ceea ce nu sunt și abuzează fără scrupule de autoritatea ce le-a fost dată.

Aș vrea să spun că acestea nu sunt caracteristicile unor lideri creștini, dar realitatea m-ar contrazice. E adevărat că Domnul Isus ne-a spus "între voi să nu fie așa", un subiect de predică excelent, dar vorba aceea "practica ne omoară."

Sunt multe motivațiile care-i împing pe lideri să apeleze la manipulare, trei sunt, însă, cele mai întâlnite: mândria, nesiguranța și egoismul. Oare nu acestea l-au dus pe Lucifer la dezastru? Oare nu acestea i-au distrus pe mulți? Doamne...învață-ne smerenia și ferește-ne de obsesia manipulării!

Pastor Samy Tuțac

Evanghelizare în aer liber la Sibiu cu Florin Ianovici, Nelu Brie, Alin & Florina Jivan și Elim Harmony

Promo Sponsorizat
„Lumina în lume și biserica în stradă” este tema evenimentului cultural – religios „IUBIRE, IERTARE, SPERANŢĂ”, organizat de către Biserica Creștină „Emanuel” din Sibiu în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și postul de radio Vocea Evangheliei.

ActiveNews: O școală dintr-un orășel al statului Kansas a decis să dea jos un portret al lui Iisus Hristos. Decizia a stârnit protestele locuitorilor

Orașul Chanute din Kansas este în fierbere după ce oficialii școlii-mijlocii din oraș au decis să elimine din instituție un portret al Mântuitorului Iisus Hristos, informează agenția Reuters.

Decizia a fost luată după ce un grup ateist, "Fundația pentru eliberarea de religie" a notificat școala că prezența icoanei reprezintă o violare a statuărilor primului amendament al Constituției SUA.

"M-am consultat cu avocații și aceștia mi-au spus că pentru a fi în legalitate, atât cu legile statului cât și al țării, trebuie să-l dăm jos", a spus Inspectorul Școlar, Richard Proffit.

Acesta a mai adăugat că a primit numeroase plângeri din cauza cetățenilor revoltați de decizie.

Continuarea pe www.activenews.ro

Concert de clopoței la Biserica Betel Timișoara


Vrei să petreci o seară liniștită și plină de binecuvântări la Betel? 

Vrei să te bucuri de o seară de închinare în Cuvânt și muzică? 

Vino în această seară de la ora 19.00 la un concert de clopoței susținut de Corul de clopoței al Bisericii Betel împreună cu prietenii lor din Oradea!

Vino împreună cu familia și cu prietenii tăi!
Dirijor: Randy Bullok din Florida, USA
Mesaj biblic: Samy Tuțac
Adresa: Timișoara, str. Ady Endre nr.20

La Ordinea Zilei: Ferdinand și România în Primul Război Mondial (27 August 2015)

Interviu cu prezbiterul 
Ioan Asaftei pe tema:

Ferdinand a devenit rege al Regatului României la 10 octombrie 1914, sub denumirea de Ferdinand I, în urma morții unchiului său regele Carol I. A condus România pe timpul Primului Război Mondial, alegând să lupte de partea Antantei împotriva Puterilor Centrale, fapt care a avut ca efect excludere sa din Casa Regală de Hohenzolern, de către șeful acestei case, împăratul Wilhelm al II-lea al Germaniei. Faptul că a ales să lupte de partea aspirațiilor poporului său împotriva propriei familii regale a făcut ca în Romania să mai fie numit și „Ferdinand cel Loial” sau „Ferdinand Întregitorul”.

La sfârșitul războiului România a încheiat procesul de realizarea a statului național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat. La 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, Ferdinand s-a încoronat ca primul Rege al României Mari.
Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Pastor Dan Lucaci la Biserica Peniel Londra


In acest weekend invitatul Bisericii Peniel pentru a slujii este Pastorul Dan Lucaci. Pe aceasta cale va invitam sa luati parte la programele noastre:
1 - Vineri Seara 7:30 - Biserica
2 - Sambata Seara 6pm - Tineret
3 - Duminica Dimineata 8am - Biserica - Ne viziteaza Corul Caminului Felix
4 - Duminica Seara - 6pm - Biserica - Slujesc tinerii.

„Creştinul în lumea afacerilor” la Biserica Harvest Metanoia Arad

Dacă eşti un om de afaceri, dacă ai o funcţie cu responsabilitate la locul de muncă, sau dacă pur şi simplu vrei să participi la o întâlnire în care vom aborda subiectul „Creştinul în lumea afacerilor”, rezervă-ţi două ore în duminica din 30 august, începând de la ora 17:00. Vom avea un invitat special, un creştin şi om de afaceri din Canada, care în decursul vieţii a deschis, a gestionat şi încă mai conduce câteva afaceri de succes în întreaga lume. John este prezbiter într-una din bisericile Harvest şi totodată prieten şi susţinător al bisericii noastre în ultimii 10 ani. Vino să înveţi din experienţa şi din umblarea lui cu Domnul!
Biserica Harvest Metanoia Arad

Sărbătoarea fanfarelor la Biserica Baptistă Vadu Crişului, județul Bihor


Dragi prieteni,


Duminică, 30 august, începând cu ora 09:30, la Biserica Creştină Baptistă din localitatea Vadu Crişului jud. Bihor, va avea loc sărbătoarea fanfarelor. 

Vor participa: fanfara Bisericii Creştine Baptiste din localitatea Vadu Crişului, fanfara Bisericii Creştine Baptiste din localitatea Tinăud, fanfara Bisericii Creştine Baptiste din localitatea Talpoş şi fanfara Bisericii Penticostale SPERANŢA din Oradea. 

Sunteţi aşteptaţi cu drag!

Iosif Ţon – Transformare prin Isus

Vezi și alte resurse în pagina 

Declaraţia de la Timişoara – Vă rugăm semnați!

A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Pe 21 august s-au implinit patru ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de aproape 11.000 de persoane. Socotim potrivit sa o re-lansam anual dand astfel posibilitatea multora dintre d-tra si noilor nostri cititori sa o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoasterea punctele ei esentiale, este de o importanta care nu necesita explicatii.

Traim in vremuri tulburi cind valorile sunt trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Va rugam, deci, cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la altii sa o semneze. Sprijiniti eforturile noastre semnind Declaratia! Haideti in citeva zile sa trecem peste 11.000 de semnaturi!

CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor.Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”  

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

CUM CRESTEM SEMNATURILE IMPREUNA?

Cum putem creste impreuna numarul de semnaturi? Nu implica mare lucru sau investitie de timp. Doar citeva actiuni simple care iau doar citeva minute. In consecinta:

1.         Cei care inca nu ati semnat Declaratia sunteti invitati inca o data sa o semnati.

2.         Trimiteti linkul Declaratiei sau mesajul acesta la toate persoanele din baza dvs. de adrese electronice pentru a fi semnata. Daca deja ati facut-o va rugam sa o faceti inca o data, sau chiar periodic, eventual saptaminal, pentru citeva luni.

3.         Postati Declaratia si linkul ei pe siturile dvs. electronice, biserici, parohii, grupuri de discutii, etc.

4.         Promovati-o in scoli, la clasele de stiinte sociale sau religie. 

5.         Cei care sunteti inscrisi pe situri de socializare (facebook, hi5, netlog...) sunteti rugati sa postati periodic informatii despre Declaratia de la Timisoara si linkul, cu indemnul de a fi semnata.

6.         Parinti - aveti copii care sunt ei inscrisi pe diferite situri electronice. Mergeti la ei, cand sunt la calculator, si cereti-le sa dea un mesaj in retea solicitand semnarea Declaratiei - sau scrieti-l dvs. si trimiteti-l de pe contul lor.

TEXTUL DECLARATIEI DE LA TIMISOARA

ActiveNews: Participă la DEZBATEREA naţională pe tema familiei: Ce probleme întâmpini în viața familiei tale și ce soluții crezi că ar fi potrivite pentru acestea?

Coaliţia pentru familie şi Constituţie, for informal ce reuneşte mai multe zeci de ong-uri din România, lansează o dezbatere naţională pe tema familiei.
 
Românii sunt invitaţi să răspundă unei serii de întrebări în ceea ce priveşte măsurile ce ar trebui luate pentru protejarea familiei ca nucleu al societăţii.ActiveNews va contribui la această dezbatere, găzduind acest material informativ până la data limită până la care pot fi trimise răspunsurile.
 
Iată textul:
 
INVITAȚIE LA CONSULTARE PUBLICĂ: Familia – între aspirații și realități

Ce probleme întâmpini în viața familiei tale și ce soluții crezi că ar fi potrivite pentru acestea?

Amploarea crizelor structurale prin care trece familia, astăzi, este greu de cuprins. Vremuri grele pentru familie au mai fost. Războaiele, mizeria socială, degradarea morală, lipsa iubirii și a compasiunii, desconsiderarea femeii, derogarea de responsabilitățile filiale și părintești - toate aceste flageluri care au măcinat și macină la rădăcina familiei sunt fenomene perene. Specific lumii în care trăim este, însă, un nou mod de a privi familia, nemaiîntâlnit până acum.

Indiferent de perioada istorică, de religia, cultura și tipul de organizare politică al unei societăți, familia a fost privită, întotdeauna, drept unitatea socială de bază a societății și, mai târziu, a națiunii și a statului. 

Acest „consens” universal a făcut ca, oricât de brutale au fost vremurile, societatea să supraviețuiască prin subzistența nucleului familial. Ca urmare, familia a fost, pe cât posibil, ocrotită, privită cu respect, fiind necesară, la nivel personal, pentru a-ți găsi locul, statutul, prestigiul cuvenit în societate, iar, la nivel global, pentru perpetuarea grupurilor sociale, etnice etc. 

Statele și imperiile se pot prăbuși, își pot modifica granițele, însă, dacă la nivelul de bază, familia reușește să supraviețuiască, atunci neamul supraviețuiește până când apar, din nou, condițiile potrivite pentru a se alcătui politic și național. Aceasta a fost una din marile lecții ale istoriei noastre.

„Consensul” cu privire la familie a fost, însă, părăsit. Astăzi, politicul este folosit pentru a defini alte categorii sociale, unele de-a dreptul inventate, pe care le ocrotește și le privilegiază în ceea ce privește accesul la drepturi, resurse, prestigiu social. 

Familia nu doar că este tot mai marginalizată și „uitată”, ci a devenit ținta unor inginerii sociale care vizează redefinirea ei până acolo încât se ajunge la completa disoluție.  

Continuarea pe www.activenews.ro

Admitere la ITPB (sesiunea din septembrie)


Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti organizează concurs de admitere pentru programul de studii de licenţă – specializarea: „Teologie penticostală pastorală”, în perioada 15-16 septembrie 2015 (13 locuri neocupate).

Concursul de admitere în programul de masterat, domeniul „Biblie și societate”, se va desfăşura în data de 12 septembrie 2015.

Candidații declarați admiși pe primele 5 locuri, atât în programul de licență, cât și în programul de masterat, vor fi scutiți de plata taxei de școlarizare.

Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti aparţine Cultului Creştin Penticostal din România şi este o instituţie confesională de învăţământ superior acreditată.

Pentru mai multe informaţiile privitoare la concursul de admitere puteți contacta Secretariatul ITPB, B-dul Uverturii, nr. 210-220, sector 6, Bucureşti, prin tel: 021.434.16.23, e-mail: secretariat@itpbucuresti.ro, sau accesând site-ul ITPB