După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

miercuri, 26 august 2015

Mediafax.ro: Patriarhia cere lămuriri privind necesitatea, dimensiunile, scopul şi impactul moscheii din Capitală

Într-un comunicat transmis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Patriarhia anunţă că doreşte lămuriri oficiale de la cultul musulman cu privire la noua moschee care va fi construită pe un teren de peste 11.000 de metri pătraţi situat lângă Romexpo.
"Patriarhia Română doreşte din partea cultului musulman lămuriri oficiale privind necesitatea, dimensiunile, scopul şi impactul unei noi moschei în Bucureşti, pentru o corectă informare a credincioşilor creştini ortodocşi", spune Patriarhia Română.
În 29 iulie, Patriarhia Română susţinea că a fost informată încă din 2005 despre construirea în România a unui lăcaş de cult pentru comunitatea musulmană şi nu are nimic împotriva ridicării moscheii, dar aşteaptă să primească un teren în Istanbul, unde să fie construit un centru de pelerinaj, cu capelă.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, declara că trebuie respectat principiul reciprocităţii şi Biserica Ortodoxă Română să primească un teren în Istanbul, în condiţii similare celor în care a fost acordat terenul din Bucureşti pentru comunitatea musulmană.
Continuarea pe www.mediafax.ro
Vezi și:

Misiunea Hristic în județul Caraș-Severin


Înscrieri la Colegiul Biblic Emanuel Sibiu

Au inceput inscrierile pentru anul I la Colegiul Biblic Emanuel. Detalii privind conditiile de inscriere si data examenului le puteti vedea pe site-ul bisericii noastre: wwwbisericaemanuelsibiu.ro

La Ordinea Zilei: Colapsul creștinismului în Marea Britanie (26 August 2015)


Interviu cu pastorul 
Petru Bulica 
pe tema:
Colapsul creștinismului în Marea Britanie


Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Festivalul credinţei "Și eu cred" la Oradea


Not An Idol la Biserica Casa Pâinii Ocna Mureș


Caius Obeada – Demența în biserică

Nu cred că există o persoană care să nu cunoască sau să nu fi auzit de un bătrân sau bătrână care și-a pierdut facultățile mintale. De multe ori probabil am ajuns să judecăm derogatoriu un frate sau o soră din bisericile noastre. Având în vedere că 10% din bătrâni noștri peste vârsta de 65 de ani ajung în demență, care este probabilitatea ca unii din acești bătrâni să fie în poziție de lideri a bisericii ca diaconi sau păstori?
Demența este o boală a minții în care neuronii (celulele creierului) sunt afectate de boala Alzheimer cu 10-15 ani înainte de a observa simptomele ei. O acumulare a două proteine (beta amyloid și tau) ajung să afecteze neuronul. Avansarea bolii afecteze facultățile mintale care ajung să aibă o serie de manifestări.
Unele din semnalele de alarmă a demenței în biserică sunt:
– bătrânii care nu mai recunosc membrii bisericii, o problemă de memorie
– nu mai au abilitatea de a duce la bun sfârșit un plan
– se pierd când merg, nu își mai aduc aminte unde merg sau cum să ajungă la destinație
– au probleme de comunicare, se pierd sau schimbă brusc subiectul
– nu își aduc aminte cum să se îmbrace sau să se păstreze curat, ajungând la biserică neasortat
– încep să vorbească în timpul serviciului
– diaconi/păstori care erau politicoși încep să folosească cuvinte vulgare, să facă acuzați nejustificate
– nu mai vin la biserică
– ajung să audă voci și să aibă iluzii
– ajung la învățături false
– uită Cuvântul Domnului, devin radicali sau agresivi în comportare
Există mai multe grade de manifestare a unei persoane cu demență, fiecare având diferite manifestări, dar în mod general un doctor ar trebui să evalueze și să facă un diagnostic medical. Trebuie luat în considerare faptul că numai o persoană din 3 sunt diagnosticate cu demență. Simptoamele de demență există deja de la o vârstă mai tânără, apărând în mod elocvent după 10-15 ani de alteraj mintal a neuronilor din creier.
În cercurile teologice boala de Alzheimer mai este cunoscută ca ”boala teologică” datorită întrebărilor fundamentale despre sine însuși și imago Deo (imaginea lui Dumnezeu în om). Facultatea mintală este esențială în abilitatea de a fi productivi, autonomi și independenți în scopul voii lui Dumnezeu. Din punct de vedere teologic se pune întrebarea dacă o persoană dementă poate trăi o viață de credință dacă nu mai există capacitatea mintală de a recunoaște pe Dumnezeu?

Tabără pentru copii la Biserica Baptistă Providenţa Oradea


Părintele Calistrat: "Eu nu suport înmormântarea ortodoxă..."



Stau saracele babute si impart prosoape, colacei, poduri, podete. Eu nu suport inmormantarea ortodoxa, pentru toate scamatoriile din ea. Eu nu ma duc, nu sunt adeptul lor. Ar trebui ingropat mortul, dupa principiul bisericii: i-ai batut copârșeul in cuie, l-ai prohodit, il duci la biserica, il pui in groapa si ii dai drumul! Restul teatrului si arta populara traditionala, s-o faca babele dupa ce pleaca preotul. Cat vor ele... sa sparga cani, sa arunce vin, sa taie gaini, sa rupa usi, sa sparga geamuri.. toate tipicurile lor, de ce? Pentru ca mortul este obligat din viata sa plece cu doua porunci: "Sa-l iubesti pe Dumnezeu!" si "N-ai avut Biserica de Mama, nu-l ai pe Dumnezeu de Tata!" Caci tu ca preot spui asa: "Pomeneste, Doamne, pe toti cei adormiti in nadejdea invierii si credintei vesnice!" Pai, daca el a murit la bufet cu sticla in mana, tapan de beat sau sub pat la Ilena in timp ce curvea, ca a facut infarct..Ala ajunge in Rai? Ala sta cu dracul din prima la racoare, nu mai are treaba: "EI DOI SI-O UMBRELA!" Deci asta il asteapta, asta e chemarea lui, pentru asta s-a luptat o viata!https://www.youtube.com/watch?v=bWZncDcXUJE
Posted by Parintele Calistrat on 5 Iulie 2015