După 7 ani de existenţă, cu peste 31 000 de postări, cu peste 50 de milioane de vizualizări (50 025 543 la 29.09.2020), cu peste 55 000 de abonaţi la newsletter-ul zilnic, cu un record de 197.071 accesări într-o singură zi, devenind astfel portalul de ştiri creştine din România cu cea mai rapidă creştere şi cu cele mai multe vizualizări, părăsim platforma Blogger şi:

̶S̶u̶n̶t̶e̶m̶ ̶î̶n̶ ̶c̶o̶n̶s̶t̶r̶u̶c̶ţ̶i̶a̶ ̶u̶n̶u̶i̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶,̶ ̶a̶d̶a̶p̶t̶a̶t̶ ̶c̶e̶r̶i̶n̶ţ̶e̶l̶o̶r̶ ̶t̶e̶h̶n̶o̶l̶o̶g̶i̶e̶i̶ ̶m̶o̶d̶e̶r̶n̶e̶

̶A̶n̶g̶a̶j̶ă̶m̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶d̶̶̶a̶̶̶c̶̶̶t̶̶̶o̶̶̶r̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶c̶o̶r̶e̶s̶p̶o̶n̶d̶e̶n̶ţ̶i̶ ̶̶̶r̶̶̶e̶̶̶g̶̶̶i̶̶̶o̶̶̶n̶̶̶a̶̶̶l̶̶̶i̶̶̶ ̶̶̶ ̶ş̶i̶ ̶d̶i̶n̶ ̶d̶i̶a̶s̶p̶o̶r̶a̶ ̶r̶o̶m̶â̶n̶ă̶

Încheiem parteneriate cu noi publicaţii şi site-uri de media

marți, 25 august 2015

Mediafax.ro: Cultele din UE sunt finanţate de stat sau se autofinanţează, donaţiile nu sunt impozitate

Cultele din statele UE se autofinanţează sau sunt finanţate de stat ori din "taxa pentru Biserică", iar în multe ţări donaţiile sunt scutite de taxe, imobilele bisericii nefiind impozitate. În Franţa şi Irlanda, cultele nu primesc bani de la stat, în timp ce Luxemburg asigură finanţare integrală.
În toate ţările Uniunii Europene, cultele asumate de stat (recunoscute sau înregistrate) beneficiază cel puţin de toate avantajele acordate organizaţiilor non-profit: statele nu percep impozit pe lăcaşurile de cult, donaţiile făcute cultelor nu sunt taxate, iar personalul clerical beneficiază fie de un sprijin direct, fie de scutiri de taxe şi impozite, pentru facilitarea misiunii sale. Asistenţa religioasă în instituţiile publice este finanţată de stat, ca o consecinţă a garantării libertăţii religioase şi de cult, arată un studiu al Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Bruxelles.
Totodată, în majoritatea ţărilor Uniunii Europene, venitul realizat de culte din activităţi lucrative este scutit de impozit, dacă este reinvestit în activităţi de interes public, printre care se numără şi activităţile culturale.
În toate ţările cuprinse în studiu, donaţiile directe - chetele, colectele, plăţile făcute cu ocazia serviciilor religioase - nu sunt impozitate, iar sumele primite de personalul de cult din aceste fonduri nu sunt nici ele impozabile.
De asemenea, potrivit studiului, în multe ţări ale Uniunii Europene, personalul de cult beneficiază de reduceri ale contribuţiilor sociale, iar producerea şi comercializarea obiectelor de cult sunt reglementate în avantajul cultelor, fie prin scutirea de taxe, inclusiv taxe vamale, fie prin exonerarea parţială de alte taxe şi impozite.
În Franţa, statul nu recunoaşte şi nu finanţează cultele, iar în Irlanda, Constituţia prevede o separaţie rigidă între stat şi culte şi interzice orice formă de subvenţie directă, astfel că bisericile se autofinanţează.
Continuarea pe www.mediafax.ro

Noutate editorială: "„Cele 5 visuri ale oricărei femei şi modul în care Dumnezeu vrea să le împlinească" - de Sharon Jaynes

„Cu blandete, Sharon Jaynes si-a pus degetul pe pulsul femeilor. A auzit strigatul inimilor noastre si ne intelege pana si visurile pierdute.”
-PATSY CLAIRMONT, autoare si oratoare 

Cele 5 visuri ale oricarei femei si modul in care Dumnezeu vrea sa le implineasca ne aminteste ca planul etern al lui Dumnezeu pentru vietile noastre e mult mai amplu si mai uimitor decat orice am putea cere sau imagina noi.”
-KAROL LADD, autoarea cartii The Power of a Positive Mom (Puterea unei mame pozitive)

 La ce visezi tu?

Avem dorintele acestea de cand ne stim: sa fim frumoase, sa fim mirese, sa fim mame, sa fim fiice pretuite si sa avem o prietena foarte buna. Dar, pentru multe dintre noi, viata nu a iesit asa cum ne-am asteptat noi. Indragita autoare si invatatoare, Sharon Jaynes, ne provoaca sa ne stergem de praf sperantele si sa indraznim sa visam din nou – prin ochii lui Dumnezeu.

Esti gata sa risti sa speri ca Dumnezeu inca mai are visuri pentru viata ta? Ca nu te-a uitat? Pune‑ti ferm mana ta in a Lui, respira adanc si incepe calatoria spre un loc pe care nu credeai sa-l gasesti vreodata: visurile pe care Dumnezeu le-a pregatit dintotdeauna pentru tine.
Mai multe detalii: AICI

La Ordinea Zilei: Prăbuşirea economiei mondiale în toamna-iarna 2015 ?

Interviu cu 
Conf. Univ. Dr. 
Sebastian Văduva
de la Univ Emanuel Oradea, pe tema:
Prăbuşirea economiei mondiale în toamna-iarna 2015 ?


Rubrică realizată si furnizată de către Ioan Ciobotă

Admitere – Institutul Teologic Timotheus Bucureşti


The Ineloquent - Concert caritabil la București pentru supraviețuitorii traficului de persoane


Seminarul "Puterea Cuvintelor" la Centrul Creştin Metropolitan Bucureşti


Boko Haram a ucis peste 8.000 de creştini nigerieni

Se raporteaza ca organizatia terorista Boko Haram a ucis peste 8 000 de membri ai Bisericii Fratesti din Nigeria.
Potrivit agentiei de stiri Christian Post, Reverendul Samuel Dali a spus ca grupul terorist a distrus peste 70 la suta din biserici.
,,Saptezeci la suta din bisericile noastre au fot distruse in statele Adamawa,Yole si Borno de catre Boko Haram; peste opt mii de membri au fost omorati; o suta saptezeci si sase din fetele rapite in Chibok sunt membre din bisericile noastre”, a spus Dali, care este presedintele Bisericilor Fratesti.
Multi pastori au ramas fara biserici.
Boko Haram se lupta cu armata nigeriana pentru a castiga controlul oraselor din partea de nord-est. Saptamana trecuta grupul terorist a omorat peste 150 de oameni in timp ce au incercat sa ocupe satul Kukuwa-Gari.
,,Au deschis focul imediat, ceea ce a fortat rezidentii sa fuga. Au impuscat un numar de oameni. Din nefericire, multi dintre satenii care au incercat sa fuga au cazut in apele raului care era umflat din cauza ploilor. Multi s-au inecat”, a spus Modu Balumi un locuitor din acel sat.
,,Din ultimile cifre pe care le avem, 150 de oameni au fost omorati sau inecati datorita acestui atac. Teroristii inarmati au ucis in mod intentionat un pescar care a incercat sa salveze oamenii din sat, de la inec,” a mai adaugat el.
Presedintele nigerian Muhammadu Buhari, a promis ca va infrange pe Boko Haram pana in Decembrie. Sfarsitul insurgentei lui Boko Haram este de asemenea inevitabil. Presedintele lucreaza cu asiduu pentru a atinge acest scop, asa cum a promis, ” a spus Femi Adesina, un consilier special al presedintelui in mass-media si publicitate.
Statele Unite ale Americii a alocat 5 milioane de dolari ca sa ajute armata nigeriana sa atinga acest scop.
Sursa: Christian Headline News – www.christianheadlines.com
In limba romana: Agnus Dei

Conferinţa pentru tineri “History Makers” la Vărmaga, județul Hunedoara


ActiveNews: Patriarhia acuză siteul Adevărul de atacuri COMANDATE la adresa Bisericii. Se sugerează că presa PROTEJEAZĂ culte care NU doresc unitatea națională, "despre veniturile cărora nu se scrie nimic"

Site-ul Adevărul este acuzat că atacă Biserica Ortodoxă Română prin "prin prezentări exagerate, incomplete sau tendențioase", arată un comunicat al Patriarhiei Române.

Reacția Bisericii a venit ca urmare a postării unui articol pe siteul Adevărul.ro intitulat: Ce averi are Biserica Ortodoxă: sute de mii de hectare de teren şi pădure, hoteluri, trust de presă şi fabrici de milioane.

Patriarhia menționează că jurnaliștii de la Adevărul manipulează: "autorii articolului menţionat folosesc şi acum o prezentare hiperbolică a proprietăților Bisericii Ortodoxe Române: „sute de mii de hectare de teren şi pădure” şi în special o exagerare iresponsabilă şi culpabilă privind suprafaţa de pădure aflată în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: „sute de mii de hectare de pădure”, când de fapt aceasta deţine aproximativ 30.000 de hectare de pădure.
Continuarea pe www.activenews.ro

Speranţa - Revista creştinilor români din Australia (August 2015)

Click pe imagine pentru a o citi în format pdf!

Not An Idol la Casa Tineretului Baia Mare